İos İzlenimlerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

2008 den beri ios kullanıcısıyım. 

ara ara dönemlerde bazı sebeplerden dolayı android e geçtim fakat kalışım 2 ayı geçmedi. 

32 gb lık bir cihaz bugün seni arkana bakmadan 4 yıl rahat rahat götürür. 

işletim sistemine kötü yavaş demek hakarettir zira gördüğüm en stabil ve hızlı sistem ios'da. 

akabinde tema falan demişsiniz. zaten kısıtlı olan minnacık ramleriniz temalarla dolup taşıyor. 

ios'da eğer donma şişme kasılma hissediyorsan hemen ram boşaltabilirsin. ( 2 tuşla :) ) bilmeyenler için burada 

şu an bu telefonda ( ios 9.1 ve üzeri için ) tek eksik jailbreak eğer jailbreak bugün yarın çıkar ise bir de jb yaptıktan sonra görüşelim bu konuları :) 

iphone 6plus 64 gb telefonum kuzu gibi çekmecede yatıyor. 1 yıllık cihaz. geçen gün bir çekiliş ile 6s plus 64 gb kazandım. arzu edene de 6plus ı satabilirim :) 

SYL 184
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@ozgunlu;

Daha 2  gün önce tekrar Android Studio 'yu kurdum. Editörde yazı yazamıyorum. :) Çalışmıyor. 

@CnkGn;

Saçmalıklarına katlanabilsem ortaya birşeyler çıkacak ama Android Studio da bir dosyaya sağ tıklıyorum bi 10 saniye geçiyor ondan sonra menu açılıyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

evet samsung cidden berbattı takılmalar donmalar vs vs. 

lakin , S2 s3 s4   note 2 3 4 5 kullandım. note5 benim değildi ama kullandım kısa bi süre aten benim telefonla aynı büyüğü şu an aktif s6 edge kulanıyorum. 

diyeceğim südür ki sansung düzeldi. emin olun eski samsung dan zerre eser yok. 

bir defa takılma donma görmedim sadece 3 4 aydır belki ayda 1 belki 2 defa uygulamadan atmıştır o da olsun :) sanmıyorum telefondan olduğunu uygulama dan kaynaklı çok yüksek ihtimalle. 

bence artık ne iphone eski iphone ne de samsug eski samsung. 

iphone artık son evrelerini yaşıyor bence. öyle boş boş reklamlarla olmaz o iş. tüm cook un sn paylaştığı fotoğrafın halini gördünüz gündüz gibi aydıklık stad da çekilen fotoğrafı. 

s6 yı aldım alalı prof fotoğraf makinamı kullanmıyorum şaka değil cidden kullanmıyorum. makiman da bu kadar güzel lens yok inanın. 

bu arada ben bi telefona o kadra para veriyorsam ben o telefonun değil o telefon benim köpeğim olmak zorunda. ne istersem yapmak zorunda. neden 3000 3500 tl verip iphone nin saçma salak engellemelerine takılayım? bir sebep gösterirmisiniz? teknolojiye para verip köpeklik yapıyor insanlar. lütfen bu yorumlarıma son model iphone 6 dan sonra çıkan android telefonları kullanmayanlar cevağ vermesin. adam s3 kullanıyor i6 ya geciyor hayat var diyor. tabi var amk salkamısınız nesiniz.  s3 nere i6 nere. 

BosphorusPasha tarafından 16/Şub/16 11:04 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

Acaba bu adam telefonları suyun içinden çıkardıktan sonra da şişmişmidir.

https://www.youtube.com/watch?v=t_HbztTpL08

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

2,5 yıldır 5s kullanıyorum . benim ki niye şişmedi . valla şuan 9.3 kullanıyorum . daha çıkmadı betada. telden bence tek sıkıntı benim tel şarjı hızlı gidiyor . ekranı küçük . Micro sd yok. apple , Sony gibi su geçirmeyen tel yapsa alır , 5,6 yıl kullanırım . 

my4 tarafından 16/Şub/16 11:13 tarihinde düzenlenmiştir

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

Ben başka cihaz kullanıyorum galiba

le le le sakine
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selamlar,

telefonun şişmesinden kasıt ne anlayamadım.. Daha önce bir samsung kullanıcıydım daha sonra iphone 5, iphone 5s  kullandım ve şimdi iphone 6 kullanıyorum..

Gerek şarj olarak gerek hız açısından iphone cihazları samsung cihazlarla karşılaştırdığımda çok büyük farklar var ve bunu kullanan tüm arkadaşlara şahit oldum.

Telefon ilk alındığından belli bir süre sonra yavaşlamaya, donmaya başlar, rehbere bile girdiğinde saniyelerce beklersin arama yapmak için, format atıp yeni bir sistem kurarsın ama yine benzer şeyler yaşanır. Bahsettiğin şişme varsa bu da android tarafında oluyor (bunu samsung a da mal edebilirsiniz ama sanırım en çok satılan android telefonu..)

Bir arkadaş da demiş ki note bilmem kaç 3 yıl destek görmüş.

Şuan ios 9 var piyasada hala kullanılabiliyor yıl 2016 ve 2017 lere kadar devam edecek. Peki en eski iphone nedir diye sorulursa iphone 4s tür ve 2011 yılında çıkmış bir cihazdır. Aradaki süreyi hesap edin lütfen.

Ben iphone 6 yı geçen yıl şubat ayında aldım, şarjı hala aynı, hız hala aynı.. hiç bir sorun yok, yüzlerce de uygulama yükleyip kaldırdım. Şuan bile 100 küsür uygulama yüklü. Aynı zamanda kendim ios uygulaması geliştirirken bu telefonu test telefonu olarak yüzlerce kez kullandım.

ios un yazılımı hakkında da bir kaç şey söylersem. İki sistemde de çalıştığım için ios un yazılım geliştirmesi daha çok hoşuma gitti, en azından aşırı güvenli. Mesela her uygulama bir sandbox içinde çalıştırılır ve uygulamalar başka uygulamaların sandbox una erişemez. Yani android deki gibi kafana göre istediğin klasöre erişip de verilerini alamazsın. Mesela yaptığım uygulama ile telefondaki MS word uygulamasının dökümanlarına erişmek istiyorum ama apple bu yolu göstermiyor bana. O zaman da MS word bana bir api sunması lazım aksi halde oradaki dosyalara ulaşmam mümkün değil. Bu da daha güvenli olmasını sağlıyor. 

kimse iphone kullanmak zorunda değil, kimse de android kullanmak zorunda değil. iphone muhalifleri genelde hayatlarında hiç iphone kullanmamış olup, elinde olmamasının ezikliği ile saldırdığı kanaatindeyim. (yanlış da olabilirim ama böyle düşünüyorum). Ben de iphone u pek desteklemezdim samsung kullandığım zamanlarda, o zaman sadece android uygulama geliştiriyordum. Daha sonra mac ve iphone a sahip olduğumda işler çok değişti, önce yadırgadım ama öğrendikten sonra farklı bir dünya olarak geldi. 

Evet android kadar özgürlük vermiyor, ama sana her konuda güven veriyor. Google Play gibi çöplük bir marketi yok (başka bir konuda uygulama kabul edilmesiyle ilgili yazılar yazdım), 2. el satsan bile değerini iyi derecede koruyabiliyor, şarjı çok uzun süreler gidiyor, herhangi bir donma, kilitlenme v.s. yaşatmıyor. Uzun yıllar güncelleme desteğini sağlıyor..

iphone kullanmayabilirsiniz ama doğru dürüst bilmeden, kullanıcı hatalarından sebebiyetle gereksiz yere karalamalara girmeyin. Sevmeyebilirsiniz, kendinizi esir de hissedebilirsiniz, o zaman kullanmazsınız olur biter ama kendi hatalarınızdan dolayı karalama hakkınızın olmaması lazım.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Destek destek diyorsunuzda iPhonelar 2 seneden sonra bilerek kastırılıyor. Millet yeni telefon alsın diye planlı olarak eskitiliyor. Geçenlerde iPhone 4s kullanıcıları telefon yavaşladı diye dava açmıştı Apple'a. 

İos 9 sonrasında Apple saçmalamaya başladı. Forumlara bakın herkes şikayet ediyor. 

Bir diğer husus ise Android yavaşlıyor rehber geç açılıyor. Abicim o yavaşlayan üretici firmanın arayüzü. Samsung'un arayüzü eskiden çok şişerdi, Galaxy S6 ile adamlar bi ayar çekti arayüz akıyor. 

600 liralık telefon ile gidip iPhone karşılaştıranların kafası güzelmiş. 

Bir de şu 2. Elde aldığın fiyata gidiyor olayı var. Tabi gider rakiplerinden bin lira fazlasına alıyorsun bi zahmet olsun. 

mkyb tarafından 16/Şub/16 12:55 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Destek destek diyorsunuzda iPhonelar 2 seneden sonra bilerek kastırılıyor. Millet yeni telefon alsın diye planlı olarak eskitiliyor. Geçenlerde iPhone 4s kullanıcıları telefon yavaşladı diye dava açmıştı Apple'a. 

İos 9 sonrasında Apple saçmalamaya başladı. Forumlara bakın herkes şikayet ediyor. 

Bir diğer husus ise Android yavaşlıyor rehber geç açılıyor. Abicim o yavaşlayan üretici firmanın arayüzü. Samsung'un arayüzü eskiden çok şişerdi, Galaxy S6 ile adamlar bi ayar çekti arayüz akıyor. 

600 liralık telefon ile gidip iPhone karşılaştıranların kafası güzelmiş. 

Bir de şu 2. Elde aldığın fiyata gidiyor olayı var. Tabi gider rakiplerinden bin lira fazlasına alıyorsun bi zahmet olsun. 

bırak iphone 4s i, hala yanımda çalışan 2 arkadaşta iphone 4 var kimsenin bir şikayeti yok, hem hızlı çalışıyor hem şarı yine çok uzun gidiyor.. 

Samsung arayüzü geçmiş,  yeni rom yüklenmesine rağmen bu sorun devam ediyordu.. 

Ayrıca sen daha android in ismini bilmezken ben samsung ilk galaxy serisini çıkarttığında gidip berlinden aldım, daha türkiye'de satışı bile yoktu :) ve yine o zamanlar uygulama geliştirmeye başladım.. 

siz değil miydiniz iphone çok pahalı, o kadar para verilir mi diye, geçen bir konuda fiyatları koydum, samsung un telefonları daha pahalı satılıyor diye :) 

unbalanced tarafından 16/Şub/16 13:00 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

selamlar,

telefonun şişmesinden kasıt ne anlayamadım.. Daha önce bir samsung kullanıcıydım daha sonra iphone 5, iphone 5s  kullandım ve şimdi iphone 6 kullanıyorum..

Gerek şarj olarak gerek hız açısından iphone cihazları samsung cihazlarla karşılaştırdığımda çok büyük farklar var ve bunu kullanan tüm arkadaşlara şahit oldum.

Telefon ilk alındığından belli bir süre sonra yavaşlamaya, donmaya başlar, rehbere bile girdiğinde saniyelerce beklersin arama yapmak için, format atıp yeni bir sistem kurarsın ama yine benzer şeyler yaşanır. Bahsettiğin şişme varsa bu da android tarafında oluyor (bunu samsung a da mal edebilirsiniz ama sanırım en çok satılan android telefonu..)

Bir arkadaş da demiş ki note bilmem kaç 3 yıl destek görmüş.

Şuan ios 9 var piyasada hala kullanılabiliyor yıl 2016 ve 2017 lere kadar devam edecek. Peki en eski iphone nedir diye sorulursa iphone 4s tür ve 2011 yılında çıkmış bir cihazdır. Aradaki süreyi hesap edin lütfen.

Ben iphone 6 yı geçen yıl şubat ayında aldım, şarjı hala aynı, hız hala aynı.. hiç bir sorun yok, yüzlerce de uygulama yükleyip kaldırdım. Şuan bile 100 küsür uygulama yüklü. Aynı zamanda kendim ios uygulaması geliştirirken bu telefonu test telefonu olarak yüzlerce kez kullandım.

ios un yazılımı hakkında da bir kaç şey söylersem. İki sistemde de çalıştığım için ios un yazılım geliştirmesi daha çok hoşuma gitti, en azından aşırı güvenli. Mesela her uygulama bir sandbox içinde çalıştırılır ve uygulamalar başka uygulamaların sandbox una erişemez. Yani android deki gibi kafana göre istediğin klasöre erişip de verilerini alamazsın. Mesela yaptığım uygulama ile telefondaki MS word uygulamasının dökümanlarına erişmek istiyorum ama apple bu yolu göstermiyor bana. O zaman da MS word bana bir api sunması lazım aksi halde oradaki dosyalara ulaşmam mümkün değil. Bu da daha güvenli olmasını sağlıyor. 

kimse iphone kullanmak zorunda değil, kimse de android kullanmak zorunda değil. iphone muhalifleri genelde hayatlarında hiç iphone kullanmamış olup, elinde olmamasının ezikliği ile saldırdığı kanaatindeyim. (yanlış da olabilirim ama böyle düşünüyorum). Ben de iphone u pek desteklemezdim samsung kullandığım zamanlarda, o zaman sadece android uygulama geliştiriyordum. Daha sonra mac ve iphone a sahip olduğumda işler çok değişti, önce yadırgadım ama öğrendikten sonra farklı bir dünya olarak geldi. 

Evet android kadar özgürlük vermiyor, ama sana her konuda güven veriyor. Google Play gibi çöplük bir marketi yok (başka bir konuda uygulama kabul edilmesiyle ilgili yazılar yazdım), 2. el satsan bile değerini iyi derecede koruyabiliyor, şarjı çok uzun süreler gidiyor, herhangi bir donma, kilitlenme v.s. yaşatmıyor. Uzun yıllar güncelleme desteğini sağlıyor..

iphone kullanmayabilirsiniz ama doğru dürüst bilmeden, kullanıcı hatalarından sebebiyetle gereksiz yere karalamalara girmeyin. Sevmeyebilirsiniz, kendinizi esir de hissedebilirsiniz, o zaman kullanmazsınız olur biter ama kendi hatalarınızdan dolayı karalama hakkınızın olmaması lazım. 

Hocam son cümleni keşke kendine de satsaydın.

Şu rehber yavaş açılıyor sorunu diye her seferinde dile getirdiğiniz mevzu 4.4 kitkat versiyonunda olan bir mevzuydu. 5.1' de böyle bir sıkıntı yok.

Iphone 4S kasmadan sorunsuz bir şekilde IOS9' u kaldırıyor mu ? Burda örneğin samsung' un Lolipop' u note 1' e vermemesinin sebebi donanımının kaldırmayacağından ötürüdür.

Hani yazılımcı olmasan bişey demem sana da, koskoca yazılımcısın cevap verir misin bana ? Neden bir işletim sistemi durduk yere 1 yıl sonra yavaşlar, donmaya başlar ? Böyle birşeyin kullanıcı hatasız olup tamamen işletim sistemi hatasından mümkün olabileceğine inanıyor musun yani ?

Google Play Store çöplük demişsin, IOS' dan fazla uygulama barındırıyor. Burada end-user gözünden bakarsan, adam zaten hangi uygulamaların popüler olduğunu bilerek indiriyor ve ios' da olan tüm uygulamalar neredeyse android için de çıkıyor. Ayrıca sen ücretsiz edinmek için Jailbreak beklerken, ben aynı uygulamayı ücretsiz edinebiliyorum. Developer penceresinden bakıyorum diyorsan da, reklam trafiklerine bir göz at. 

6 ay boyunca iphone 5S kullandım. Telefon benim eski Note 2' imden fazla bana bir artısını görmedim. Aksine durmadan şarjı bitiyor, beni kanser ediyordu. İnanmayacaksın ama ben iphone' da öğrendim, 3G' nin kapatıldığını.

Güncel iphone' lar illaki aynı seviyelere gelmiştir ama benim diyeceğim şu ki telefon kullanmasını biliyorsan ios ile aynı verimi alırsın, üstüne özgür olursun.

ozgunlu tarafından 16/Şub/16 13:05 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 8553 Toplam Mesaj: 94
ios