İos İzlenimlerim
-
@mkyb Valla hocam telefonu aldığım süre ile şimdiye kadar geçen zamanda beklentilerim yerine gelmedi. MS'in kendi platformunda kendi uygulamalarını dahi önemsememesi, IOS ve Android'e öncelik tanıması beni çileden çıkartanlar listesinin başında. Bir W10 verecekler sözde, elli tane insider sürümü verildi sanırım. Hala kararlı sürüm ortada yok. Askerdeki nişanlısını bekleyen kızlara döndük. Gözümüz hep yolda. Bugüne kadar gelişebileceğine dair beklenti ile kullandım telefonu, zira mevcut özellikleri temel ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Ancak 2 3 sene geçmesine rağmen hala adam gibi bir browserın dahi olmaması bardağı taşıran bir diğer mesele.
Elimden geldiğince populizmden uzak duran biriyim. Gösterişi sevmemenin de verdiği bir kafa ile IOS ve Android telefonlardan uzak durdum. Ama artık ihtiyaçlarımı karşılayacak bir telefona ihtiyacım var. Wi-Fi bağlantılarını doğru düzgün sağlayamayan, adam gibi browserı olmayan, müzik oynatıcısı eski bakkal teyplerinden hallice olan, yegane bilgi kaynaklarımdan twitter uygulaması senelerdir adam gibi güncelleme almayan bir sistemi istemiyorum. WP gelişim gösteremeyecek bu kadar beklenti içine girmeyin dediğinizde haklıydınız Mustafa. Çok doluyum anlayacağın:)
-
@literatur
Bi ara Android uygulamaları ve iPhone uygulamalarını bir kaç tık ile port yapıp Windows'a uygun yapacağız dediler. Aama android projesini iptal ettiler yok sistemde kasma yapıyor vs. iPhone porttan ise bir haber yok yakında onuda iptal ederler. Here Maps ve Mixradio Nokia'nındı onlar satıldı zaten. Yeni çıkan modellere bakıyorum Nokia'nın kalitesinin gramı yok.
-
@mkyb Bu defa kararım kesin. Değiştireceğim telefonu ve bir daha WP kullanır mıyım onu da bilmiyorum. Satya'nın bir açıklamasını referans göstererek WP'nin 2017'nin ilk çeyreğinde ölmeye başlayacağına dair iddialar dolaşıyır. İşin iç yüzünü bilmiyorum fakat Microsoft'un pazar payındaki düşüş ve bunun karşısında halâ işleri ağırdan alması gözümdeki ciddiyetini kaybetmesine yeter de artar bile.
Bundan 4 5 ay öncesine kadar Windows Phone kullanan insanların bir kısmı, hatta belki çoğunluğu oldukça ümitvardı. Ancak şu an WP blog ve forumlarında isyan ve hayal kırıklığından geçilmiyor. Microsoft'un tüm bunlar karşısında yaptığı tek şey ne peki? Tasarımı değiştirip yeni telefon çıkartmak. Kaç tane Lumia modeli var şu an inan bilmiyorum. Üç haneli rakamlarla bir iki tane harfi yanyana getirmek suretiyle telefon kombinasyonları piyasaya sürüyorlar. Var mı böyle saçmalık? Ben anlamıyorum bu adamların yöneticileri neyin kafasını yaşıyor. Piyasa ve iş yönetiminden anlayan biri mantıklı bir izah sunabilirse belki yeniden düşünürüm.
Uygulamarın port edilme işine gelecek olursak; büyük bir sükse ortaya koyacakmış gibi lanse edildi. Sözde eski MS çalışanı leakerlar bloglarından twitterdan MS'in sansasyon oluşturacak bir girişime hazırlandığını falan yazdılar. Sonuç : Fiyasko. Bill Gates'e ithaf edilen " zor işleri tembellere havale ederim, zira kolay bir yolunu bulurlar " sözünü birçoğumuz okumuşuzdur. Zannediyorum WP'nin pazarda tutunması işini de böylelerine yükledi.
WP kullanıcılarının MS'in bu dandik politikalarına ve tepkisizliğine karşı makul açıklamalar ortaya koymak adına tahmin yürütelim derken nasıl piyasa stratejileri ortaya koyduklarını görünce insan gerçekten hayret ediyor.
-
2017 olayından haberim var. Exe çalıştırabilen Windows telefonlardan bahsediliyor. Eğer böyle bir şey çıkarsa tutar. Ama kullanıcı bulabilirler mi orası meçhul. Windows 7.5'in son zamanlarında öyle bi reklam yaptılar ki herkes gitti 7.5 telefon aldı bir kaç ay sonra hop Windows Phone 8 çıktı işletim sisteminin altyapısı değişti 7.5 kullanıcılarına yok dedi sap gibi ortada bıraktılar.
Tahminim buda öyle olacak. Windows Mobile 10'da bırakıp çıkacaklar kenara. Bilmiyorum en son çıkan Lumia 950'yi gördün mü ? 2.500 lira fiyat çekmiş adamlar. Apple sanıyorlar kendilerini.
-
Ben de ona akıl erdiremiyorum zaten. Windows Phone'u kimse bilmiyor. En lower rank kullanıcı için düşünerek örnek verelim. Adam hiçbir şeyden anlamasa ve bir telefona 2500 ₺ verecek olsa bile iphone'un havası yeter diyerek onu tercih edecektir. Bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar. Yıllardır kullanıcı güvenini sarsa sarsa hareket etmeleri inandırıcılıklarını kaybetmelerine yol açıyor. Umarım batarlar.
-
Ne olacak jet hızında fiyatı düşecek 950'nin. Lumia 925 2014 yılında 1.300 liraydı. Bi anda 700 lira yaptı Hepsbiurada elde kalan stokları eritmek için. Zaten en son Vatan 350 liraya düşürmüştü Lumia 925'i elde kaldı diye. 950'de öyle olacak aha bak buraya yazıyorum.
-
brını tanıyorum bır araba alır en ıyı ara onun arabası olur snra bızım arabadan alır en ıyı araba yıne onun arabası olur televızyon ev esyası vs vs boyle ılerler.
sacma sapan fanatizmin anlamı yok bu ınsan pskolojısınden gelıyor 4 bın lıra bır telefon almak ıstıyor cok lazım cok gereklı su ozellık var vs vs alınca oyle olmadıgını tek ıstegının onu alma arzusu oldugunu farkedıyor ama yıne de kendısını kandırması gerekıyor.
bu prası olmayan ınsanlar ıcın gecerli.
telefona telefon muamelesı yapın bılgısayar , oyun makınası degıl.
ben note3 ve 5s kullanıuyorum 5s ı ya da 5 bılmıyorum hedıye gelmıstı. muzık dınlemek ve telefonla konusmak dısında hıcbırsey ıcın kullanmıyorum.
note3 te ıse skypetan vıberıne netgsm fax ve voipne line viber whatsapp hepsı aktıf banka ve 2 farklı maıl programı da kullanıyorum nadır de olsa not tutmak ıcın kalemını kullanıyorum bunun dısında ekranın sag ust kosesınde google notlar sagda ıse color notlar ılse yapılacakları aklımda olanları unutmamam gerekenlerı not ederım. iphoneda yap hadı bunu sırf bunun ıcın bıle android kullanılırım. bugune dek 1 defa reset attı telefon onun dısında hıc bır zaman kasmadı. benım telefon rahat rahat calısırsa herkesınkı calısır. bırde callx var .
yarak kurrek sıtelere gırıp onune gelen oyunu uygulamayı ındırırsen elbette vırus yer telefon arkaplanda uygulama calıstırır netını somurur ıslemcını somurur onu da kendın kontrol edeceksın.
iphone ıse basıt kullanıcı ıcın ıdeal telefon eger kı arama yapıp whatsap net vıdeo kullanıyorsan iphone ıdeal<. iphoneda ses kayıt proıgramı bıle yok arama kaydedıcı program yok. oyuzden çok sacma bır cıhaz gelıyor bana.
-
beyler ben de note 2den sıkıldım takasla iphone 4s almak istiyorum sizce hata mı yapmış olurum?
-
huzi123 bunu yazdı
beyler ben de note 2den sıkıldım takasla iphone 4s almak istiyorum sizce hata mı yapmış olurum?
Evet.
-
hocam alınmada telefonu açtm şişiyor , kapattım şişiyor vs böyle inceleme olmaz yıllarca 2 platformu da kullanan ve hala aktf olarak hem android he ios kullanan biri olarak
donanımhaberden bir alıntı yapacağm ben fanboy değilim yarın google daha iyisini yapar nexus a geçerim.
'' bir yanda 1gb ramle yıllarca taş gibi çalışan 5-5s-6 gibi cihazlar ve diğer yanda 2-3gb ramle 1 sene sonra çöp olan android cihazlar :)''
aradaki fark budur.
bir telefon alırsın sözüm nexus dan dışarı güncelleme alcak mı almayacak mı diye bekler durursun güncelleme verirler türkiyeye gelsin diye beklersin.
bir telefon alırsın daha kendisi çıkmadan güncellemesi gelir
iphone 4s Available. Released 2011, October upgradable to ios 9.2
Samsung I9300 Galaxy S III ( android dünyasının en çok satmış cihazı ) Available. Released 2012, May 4.3 (Jelly Bean)
parayı sokakta toplamadıgımız için harcarken dikkatli harcamalıyız.
note 4 çıktıgında iphone 6 ile aynı fiyattı. note 4 de alabilirdim.
şuan note 4 1699 tl iphone 6 2699 tl
kapiş.
PanxeR tarafından 17/Şub/16 20:12 tarihinde düzenlenmiştir