İos İzlenimlerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kaptan bunu yazdı

ios jb yapılmadıgı karştırılmadıgı sürece ve genel bi arıza yoksa gyet stbil bilalin anlayacagı gibi bir işletim sistemi 

android mi karıştırmaya meyilli bir sistem  her ikisininde kulvarları farklı yahu win ve linux gibi birşey diyelim artık 

ben ios da androidde begeniyorum   ikiside güzel

daha teknik işlem  istiyorum dersen android root yaparsın  olur ama yoksa normal kullanım için ikiside normal.

win ve linux değil, macintosh ve linux. Android linux tabanlı zaten. Windows bu yarışmada olamaz :D

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

ios yani Arc derleme anında reference counting yaptığı için garbage collection'a ihtiyacı yok, ancak Java yani android garbage collection üzerine kurulu. Bu sebepten ios memory management açısından daha başarılı, o yüzden Android telefonlar ram yarışı yaparken iPhone 6 1 GB ram ile çatır çutur çalışıyor. Aynı şey işlemci için de geçerli. Benzer sebeplerden (büyük bandwidth vs.) Android telefonlar clock speed ve çekirdek yarıştırırken, A8 1.4 GHz hızında çift çekirdeğiyle gayet hızlı. Single core performansında A8 qualcomm'dan neredeyse 2 kat hızlı. Ama şunu da unutmamak lazım; Anroid'de iki runtime var, layered bir işletim sistemi ve tee ilk versiyona kadar geri uyumluluğu var.

User interface konusunda Android telefonlar dramatik birdeğişim yaşamadıkça asla ios kadar başarılı olamayacak. Çünkü ios'da UI'nin real time öncelikli kendi threadler'i var. Yani siz telefona dokununca ios her şeyi geri plana atıp UI'ye odaklanıyor. Buna karşın Android'de UI main thread'in bir parçası olarak normal priority ile çalışıyor, yani telefona dokunmak arkaplanda çalışan herhangi bir olayla aynı değerde.

Ancak bu hardware ve software farklılıkları tamamen kültürel bir şey bence. Yani sistemlerden biri diğerinden daha iyi diyemeyiz. Tamamen farklı bir vizyonla, stratejiyle geliştirilmiş sistemler. Biri size hitap ederken, diğeri etmeyebilir. Yarıştırmak lüzumsuz.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    adam parlıyor ya ^^//

kuzey yıldızı misin birader yaaaavv. ^_^/

bear grylls ile insan doğaya karşı..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Söylediklerimi İOS'a giydirme android fanlığı yapma olarak algılayan bazı arkadaşlar var.

Söylemek istediğim bu değil. Zaten yazmışım telefon çok çok iyi. Maddi olarak yatırılacak daha güzel hayırlı işler olmasa kullanırımda zaten. 

Demek istediğim şey : Kusursuz değil. Zaman zaman hata verebiliyor. Kasma durumu bazen menü animasyonlarında ve giriş ekranında oluyor ancak bunlar ufak gecikmeler . Donma anlamında değil.

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskembeci
    iskembeci's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

ios yani Arc derleme anında reference counting yaptığı için garbage collection'a ihtiyacı yok, ancak Java yani android garbage collection üzerine kurulu. Bu sebepten ios memory management açısından daha başarılı, o yüzden Android telefonlar ram yarışı yaparken iPhone 6 1 GB ram ile çatır çutur çalışıyor. Aynı şey işlemci için de geçerli. Benzer sebeplerden (büyük bandwidth vs.) Android telefonlar clock speed ve çekirdek yarıştırırken, A8 1.4 GHz hızında çift çekirdeğiyle gayet hızlı. Single core performansında A8 qualcomm'dan neredeyse 2 kat hızlı. Ama şunu da unutmamak lazım; Anroid'de iki runtime var, layered bir işletim sistemi ve tee ilk versiyona kadar geri uyumluluğu var.

User interface konusunda Android telefonlar dramatik birdeğişim yaşamadıkça asla ios kadar başarılı olamayacak. Çünkü ios'da UI'nin real time öncelikli kendi threadler'i var. Yani siz telefona dokununca ios her şeyi geri plana atıp UI'ye odaklanıyor. Buna karşın Android'de UI main thread'in bir parçası olarak normal priority ile çalışıyor, yani telefona dokunmak arkaplanda çalışan herhangi bir olayla aynı değerde.

Ancak bu hardware ve software farklılıkları tamamen kültürel bir şey bence. Yani sistemlerden biri diğerinden daha iyi diyemeyiz. Tamamen farklı bir vizyonla, stratejiyle geliştirilmiş sistemler. Biri size hitap ederken, diğeri etmeyebilir. Yarıştırmak lüzumsuz.

Helal hocam.

Easx bunu yazdı

Söylediklerimi İOS'a giydirme android fanlığı yapma olarak algılayan bazı arkadaşlar var.

Söylemek istediğim bu değil. Zaten yazmışım telefon çok çok iyi. Maddi olarak yatırılacak daha güzel hayırlı işler olmasa kullanırımda zaten. 

Demek istediğim şey : Kusursuz değil. Zaman zaman hata verebiliyor. Kasma durumu bazen menü animasyonlarında ve giriş ekranında oluyor ancak bunlar ufak gecikmeler . Donma anlamında değil.

Sen haksızsın hocam. Sana laflar hazırladım.

iskembeci tarafından 17/Şub/16 11:19 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    iskembeci bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Helal hocam.

Easx bunu yazdı

Tahribat.com'da mesaj sayısıyla verilen rütbeler +rep olayları filan yok hacı :) bunlar basının uydurmaları

www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskembeci
    iskembeci's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    iskembeci bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Helal hocam.

Easx bunu yazdı

Tahribat.com'da mesaj sayısıyla verilen rütbeler +rep olayları filan yok hacı :) bunlar basının uydurmaları

Napam hocam sikimsonik sanal rütbeleri. Adminlik versen nolcak? Çok sikimde. Verecek cevap olmayınca alakaya maydonoz yumurtladın buraya :)

iskembeci tarafından 17/Şub/16 11:26 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    iskembeci bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    iskembeci bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Helal hocam.

Easx bunu yazdı

Napam hocam sikimsonik sanal rütbeleri. Adminlik versen nolcak? Çok sikimde. Verecek cevap olmayınca alakaya maydonoz yumurtladın buraya :)

Ah be güzel kardeşim. Yazdığını okuyor musun? "Sen haksızsın, sana laflar hazırladım" . Buna ne cevap vereyim.

Zaten kafam bir dünya çoluk çocukla tartışacak vaktim yok işine bak. Mazallah bir buluşmada vs denk geliriz. Daha ilk 10 saniyede bu tarz şekil şükül lafları söyleyemeyeceğin insanların net ortamındada olabileceğinin farkına varırsın. Sana artık cevap atmayı düşünmüyorum

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskembeci
    iskembeci's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    iskembeci bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    iskembeci bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Helal hocam.

Easx bunu yazdı

Ah be güzel kardeşim. Yazdığını okuyor musun? "Sen haksızsın, sana laflar hazırladım" . Buna ne cevap vereyim.

Zaten kafam bir dünya çoluk çocukla tartışacak vaktim yok işine bak. Mazallah bir buluşmada vs denk geliriz. Daha ilk 10 saniyede bu tarz şekil şükül lafları söyleyemeyeceğin insanların net ortamındada olabileceğinin farkına varırsın. Sana artık cevap atmayı düşünmüyorum

Hocam sana en güzel cevabı Krypt vermiş. Laf yetiştireceğine oku ve öğren. Ortamlarda da böyle konuşuyorsan ohoooo :) Kıraathaneden çıkma sen.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hayda beni neden karıştırıyorsun hocam :D Ben bildiğimi yazdım cevap falan vermedim kimseye.

while (1<2)
Toplam Hit: 8547 Toplam Mesaj: 94
ios