İphone 4S Mi? Galaxy S3 Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    5432997_700b.jpg%20%28319×355%29


    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

    bak güzelim senin gibi bi saf yüzünden boş beleş muhabbetin yüzünden ban yiyecem onun için yanıyorum.

    Her konuda ben coderim ben yazdım egondan geçilmiyo. kaç kişi pro yazıyo ios için yada android için bi çevrene baksan ? %95 i KULLANICIDIR

    Gelmiş hala işletim sistemlerini tartışalım diye laf ediyosun.

    Burda millet kullanıcı, coder değil. coder olsa zaten kimse gelip iphone mu androidmi sorusunu sormaz, aradaki farkı zaten bilir sende bunu anlayabilecek kapasite yok.

    Ben kullanıcıyım bilader. Eğer göt kadar makineye 2-3 milyar para vereceksem bu makine benim yerime işe gidip pazar alışverişi yapabilmeli. Anlayabildinmi birazda olsa idrak edebildinmi ??

    Aynı şeyi 800 liraya yapablien telefon varken ( android ) ben malmıyım gidip iphone alayım 2 - 3 milyara ?

    Etrafa saçacak paran vardır, baba parası yiyosundur, telefonla karizma yapıldığını zanneden masaya oturmadan önce cüzdanla telefonu açık açık koyan mallardansındır gider iphone alırsın bellidir zaten. ( coderler hariç onlar için iş güç test durumu )

    Ben konudan çıkar eğer laf edecek olan varsa pm le gelsin saçma sapan kendini bi halt zanneden adamlar için durduk yere ban yiyecek günümde değilim.

     

    Hocam sakin olun. Bu ne hırs ? ikinizde sakin olun.

    --

    Bak şimdi ; İkiside aynı işi yapıyor olabilir. Olay : aynı işi yaparken nasıl yaptığıdır. pazarda 1.5 liralık gömlekte senin vücudunu kaplar, defacto'daki 30 liralıkta, beymendeki 120 liralıkta...

    Benim fitil olduğum konu ; sen 2 bin veremezsin diye dünyadaki 73.5 milyon iPhone kullanıcıaptal değil. 600-700 milyon iOs kullanıcısı aptal değildir.

    800 lira 800 lira diyorsun da; s3'ün 1700 lira olduğundan haberdar mısın ? O zaman sen s3'üde sevmiyorsun ? Göt kadar makinaya 800 vemrke varken 1700 verilmez ???

    --

    Etrafınızdaki statüsü üstü insanlar , yanlarında karı kız olan , altlarında a3 olan insanlarlar barlarda diskolarda eğlenirken çektikleri fotoğrafları görüp "con con bebeleri iPhone kullanır" gibi bir saçmalık ortaya atamazsın. Doğru iPhone kullananlar teknolojiyle fazla haşırneşir değil.

    bu yüzden Apple'ı seçiyorlar. Teknolojiyi basitleştirerek, büyük yenilikleri en basit insanın kullanabileceği şekle sokuyorlar. Sizin yüzünüzden insanlar masaya cep telefonu falan koyarken dikkatli olmaya başladı. Neymi adam masaya koyuyormuş. La senin işin gücün yok ona mı dikkat ediyorsun. Bu nasıl bir komplekstir ?

    Ben 1100 kullanıp , komplekslerinden arınan bir ton adam gördüm. iPhone gördüğü zaman modelini soruyor, memnunmusun diyor. Hangi özelliklerini sevdin diye adamı anlamaya çalışıyor. Sizin gibi

    - Bak bana laf soktu göt,
    - Bak bak baba parasıyla bize gösteriş ypaıyor bebe

    gibi komplekse girmiyor. Açıkça söyliyimmi ; gerçekten baba parasıyla takılan adamın umrunda değilsiniz. Adam sizi siklemiyor bile. HErif ne masaüstüne koyduğun iPHone'u sallıyor, ne galaxy s3'ü ipliyor. 

    Çevrendeki kızları önemser, giydiğin markalı kıyafetleri önemser, bindiğin arabayı önemser. Bu herlfer senin cep telefonun, anahtarlığın yada içtiğin sigarayı sallamaz.

    Bu tarz şeylere bakan adamlar da, dikkat edenlerde, yapanlar da komplekslidir. Eğer bir herif iPhone'uma bakın diye masaya koyuyorsa komplekslidir. FAkat günümüzde asgari ücret alan bile iPhone alır oldu. Yani bu nasıl bir üstünlük ? Bu "con con bebeler" size iPhone ile neyi kanıtlamaya çalışıyor olabilir ?

    Saçmalıyorsunuz. Mantıksız ve sağlıksız düşünüyorsunuz. Bu herifler klübe gidip 300-400 liraya şişe açtırıp eğlenen adamlar. Emin ol ne kendi ellerindeki iPHone'u nede siizn elinizdeki iPhone'u önemsiyorlar. Bu bir statü göstergesi değildi.

    İlk çıktığı zaman desen eyvallah. Şimid iPhone 5'i alanlar desen eyvallah. Alıp masakoyanlar desen (5'i) eyvallah. Ama iPhone 3gs, 4-4s ile kime neyi kanıtlayacak bu adamlar ?

    Sizin düşünceleriniz kompleksli ve hastalıklı

    -----

    Öteki yandan , senin bile kabul ettiğin dokunmatik olayı donanım-yazılım arasındaki en büyük göstergedir. Uyumun göstergesidir. iOs daha bi kaç gün önce çıkmadı. Bu herifler ilk modern bilgisayarı yarattığında (windows'un kopyaladığı, ibm'in sonradan özenip ekran koyduğu falan), unix kullanmaya başladı devam etti.

    Apple bildiğin gibi (yada pardon açıkça bilmedğini düşünüyorum) el bilgisayarları falan geliştiriyordu. Yani daha 1990'larda falan bu tarz işletim sistemleri falan ile uğraşıyordu. Daha sonra iPod ile bu işletim sistemlerini geliştirdi. 2001'den 2007'ye kadar yavaş yavaş telefona kaydı.

    iOs'un ardındaki kernel ne biliyor musun ? Mac Os X. İlk mac Os server çıktı .. 1999'da. Yani en az 2 senelik çalışmayı var sayarsak kullandığımız iOs'un temeli 1997'ye dayanıyor. Tabi ardındaki Apple tecrübesinide hesaba katalım.

    Google işletim sistemi pazarında ne zaman var oldu ? Bu adamlar ne zaman el bilgisayarları yapmaya başladı ? Bu adamlar ne zaman mobil cihazlarla uğraştı ??? Eski google CEO'Su iPhone haberini alır almaz gidip Google'a yetiştirince android projesi satın alındı.

    Geçin hocam bu işleri. Apple'ın kalitesi, tecrübesi, kararlılığı, donanım-yazılım uzmanlığı, uyumu, arayüzü falan 2007'ye değil. Çook öncelere dayanıyor.

    1986'lara dayanıyor laptobumsu işler ve 1984 müş şimdi baktım el bilgisayarlarına.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.#1986.E2.80.931993:_Rise_and_fall

    Yani hocam ; iOs senin düşündüğün, baktığın, gördüğünün çok daha fazlasıdır. Apple ar-ge şirketidir. Mobil cihazlar konusunda google, samsung yada başkalarından çok daha üstündür.

    -----

    İşin özü ; telefona 2 bin vermem derken s3'ü savunma. iPhone sadece dokunmatikte galaxy'i geçer derken bi otur tarihi araştır, Apple'ı araştır ; donanım-yazılım uyumu hakkında mantık kur. Apple kullanıcıları salak derken bi otur 500 milyon üzerindeki Apple kullanıcısını düşün.

    Çevreniz salaksa ben ne yapayım ? Çevrenizdeki salakların iPHone alması ; iPhone kullanıcıların salak olduğu anlamına gelmez. Benchmarkları siklemiyorum ama "galaxy siker" diyenleri göt etmek için veriyorum. Kamerası daha iyi. Son kullanıcıya teknolojiyi çok daha rahat kullanma imkanı veriyor.

    Kalitesi, sağlamlığı, kullanımı galaxy veya androidin çok daha ötesinde.

    Şimdi iPhone, Apple kullanıcılarına aptallar derken ; yada Apple bi boka yaramaz sadece ortam malı derkne bir daha düşün. Araştır, incele, mantığı kur sonra gel burda millete hakaret et.

    Herhalde bunların üstünede birşey yazmama gerek yoktur. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    @zumsuk 

    Google'ın Apple'dan çaldığını idda etmişsinde ilk ios 2007 yılında çıktı Open Handset Allience Android'i geliştiren firmayı 2005 yılında satın aldı. Keza Android google'ın çok çok önceden beri desteklediği bir firmanın ürünü.

    Android wiki 

    http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)

    IOS wiki

    http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    zumsuk galaxy s2 falan kullandın mı?


    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    ahahah apple fanboylar ağlamış


    "
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    SharpShooter bunu yazdı

    sen yapma bari hocam.

    adam samsung alırsa: android

    iphone alırsa: ios

    kullanacak. asıl konu bu. telefon tamamen şekil. Uygulamayı hobi olarak yapanlara sözüm yok isterse dvd player a kod yazsın. Ama amaç para kazanmaksa ve vakit nakit ise ios. Eğer android gibi zilyon tane donanıma destek vermek istersen bu şekilde developer kaybedip, store kazancından geri düşersin. google ın birince olma gibi bi derdi yok sadece pazar payı bölme derdinde. Apple ın para kazanırken developer ın ufkunu açıyor. Sana yıllarca kimsenin vermediği/veremediği pazarı sunuyor. Sana milyonlarca ios kullanıcı koy uygulamanı sat kazanalım diyor.

    burası neden önemli? bu yöntemle ios developer ı daha fazla ve bu tamamen kullanıcıya yarıyor. eğer ayda 20 $ uygulamaya para vermeyecekseniz zaten ios bir işinize yaramaz. bizim Türk milleti her şeyi beleşe getirmeye alıştığından "Android forever,siker" gibi talihsiz şeylere kapılıyor.

    android kullanıcıs zaten çer çöpe alışkın o yüzden onların uygulamalarından bahsetmiyorum :)

    Senin gorusun tabiki ama ben 2k 3k telefona para verdikten sonra bir uygulamaya para vermek istemem.

    suan htc wildfire s kullaniyorum 1 tane bile parali uygulama kurmadim. (cracklide kurmadim) isime yarayan hersey de mevcut. S3 almam ben ama Note2 gelsin alicam.

    Android developer board filan almak istiyorum birde. Android ile sadece yazilim degil donanim gelistirmenede izin veriliyor. bence bu en onemli gelisim.


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2010
    Erkek
    LizardKing bunu yazdı

    zumsuk galaxy s2 falan kullandın mı?

    Hakikaten ya s2 veya s3 kullandın mı ? Konumuz s3 olduğu için s3 ü kullandın mı ?


    opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    SharpShooter bunu yazdı

    sen yapma bari hocam.

    adam samsung alırsa: android

    iphone alırsa: ios

    kullanacak. asıl konu bu. telefon tamamen şekil. Uygulamayı hobi olarak yapanlara sözüm yok isterse dvd player a kod yazsın. Ama amaç para kazanmaksa ve vakit nakit ise ios. Eğer android gibi zilyon tane donanıma destek vermek istersen bu şekilde developer kaybedip, store kazancından geri düşersin. google ın birince olma gibi bi derdi yok sadece pazar payı bölme derdinde. Apple ın para kazanırken developer ın ufkunu açıyor. Sana yıllarca kimsenin vermediği/veremediği pazarı sunuyor. Sana milyonlarca ios kullanıcı koy uygulamanı sat kazanalım diyor.

    burası neden önemli? bu yöntemle ios developer ı daha fazla ve bu tamamen kullanıcıya yarıyor. eğer ayda 20 $ uygulamaya para vermeyecekseniz zaten ios bir işinize yaramaz. bizim Türk milleti her şeyi beleşe getirmeye alıştığından "Android forever,siker" gibi talihsiz şeylere kapılıyor.

    android kullanıcıs zaten çer çöpe alışkın o yüzden onların uygulamalarından bahsetmiyorum :)

    Senin gorusun tabiki ama ben 2k 3k telefona para verdikten sonra bir uygulamaya para vermek istemem.

    suan htc wildfire s kullaniyorum 1 tane bile parali uygulama kurmadim. (cracklide kurmadim) isime yarayan hersey de mevcut. S3 almam ben ama Note2 gelsin alicam.

    Android developer board filan almak istiyorum birde. Android ile sadece yazilim degil donanim gelistirmenede izin veriliyor. bence bu en onemli gelisim.

    donanım için seeduino adk öneririm arduino yada direk ioio'dan daha iyi :)


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Ayriyetten belirtmek isterimki Android gelistiriciler daha cok para kazanabilir. Kafayi kullanmasi sarti ile.

    Sadece s3 icin yaz uygulamani. Musterin farkli cozunurlukteki telefonlar isterse her birisi icin tasarim maliyeti cikart. 

    Yapilamaz mi ? yapilir. Ben Turkcell T20 ve Kendim projelerim icin siparis verdigim tabletler icin yazilim gelistiriyorum. Suanda Yildiz Teknik universitesindeki teknoparkta sirketim. Emin ol IOS icin baba uygulama denilecek uygulamalari bile 1000$'a en fazla 2000$'a yazarlar.

     


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

    Ayriyetten belirtmek isterimki Android gelistiriciler daha cok para kazanabilir. Kafayi kullanmasi sarti ile.

    Sadece s3 icin yaz uygulamani. Musterin farkli cozunurlukteki telefonlar isterse her birisi icin tasarim maliyeti cikart. 

    Yapilamaz mi ? yapilir. Ben Turkcell T20 ve Kendim projelerim icin siparis verdigim tabletler icin yazilim gelistiriyorum. Suanda Yildiz Teknik universitesindeki teknoparkta sirketim. Emin ol IOS icin baba uygulama denilecek uygulamalari bile 1000$'a en fazla 2000$'a yazarlar.

     

    ben freelance dan bahsetmiyorum hocam. uygulama koyup para kazanmaktan bahsediyorum. ios o konuda kendini aşmış

    freelance tamamen sana bağlı aynı işi başkası 1000$ a yaparken, sen 5000$ a da yapabilirsin. pazarlama diyorlar ya işte :)


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 11243 Toplam Mesaj: 130