




İphone 4S Mi? Galaxy S3 Mı?
-
SharpShooter bunu yazdı
178.00 yazmamış mı olm :D nasıl görüyon 178.000 diye :|
Ahaha sorun sende değil bende :D
-
zumsuk bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdızumsuk bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
178 dolar - 2 milyar ?!?!?!
178 dolar degil hocam , 178.000 component diyor. gecen arastirmasi vardi; sattigi her iPhone basina 56 dolar kazaniyormus. Onceden daha yuksekken kasanc dustu diyordu. buna tagmrn amazondan ve diger cihazlardan cok kazaniyor diye yaziyordu.
abi yapma etmei sağda component/cost diyo.. ürünler/fiyatlar şeklinde yan yana yazmış adam hepsini toplayıncada cidden 178 yapıyo :D 178bin bileşen olur mu naptın :d fiyat onlar :)
edit: ben yanlış okumuşum
ben zaten soru işareti koydum 178 dolar demedim gördüğümü sordum bende. 178 dolar olmasın bilmem kaç dolar olsun ama kim yazdı görmedim ( telefondayım ) apple 56 dolar kazanıyomuş bi telefondan diyen arkadaş bu kadar salak olamaz inanmıyorum!
-
zumsuk bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdızumsuk bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
178 dolar - 2 milyar ?!?!?!
"Abicim" tam olarak berde 178.000 yaziyo bana gosterebilir misin :) bi dusunmeye gerek yok, bi baksan yeterli bi bak bakalim :) Flas Memory / 26.00 diyo , o zaman ayri ayri 26bin tane flash memory mi var simdi iphoneda :)
Tablo yapmayida mi bilmiyosun?
Malzeme / fiyat
Boya / 12
Firca / 7 Misali Component / Cost => malzeme/fiyat.. Flash memory/ 26 dolar :)Auido dan 0.98 tane olmasini nasil aciklicaksin :)
-
Bi soru sorduk ortalık karıştı konu konuluktan çıktı dur resmin tamamını buldum onu koyayımda rahatlayın :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı
"Abicim" tam olarak berde 178.000 yaziyo bana gosterebilir misin :) bi dusunmeye gerek yok, bi baksan yeterli bi bak bakalim :) Flas Memory / 26.00 diyo , o zaman ayri ayri 26bin tane flash memory mi var simdi iphoneda :)
Tablo yapmayida mi bilmiyosun?
Malzeme / fiyat
Boya / 12
Firca / 7 Misali Component / Cost => malzeme/fiyat.. Flash memory/ 26 dolar :)Auido dan 0.98 tane olmasini nasil aciklicaksin :)
abi o degilde 6K batery :S ne guzel olurmus :D
renegadealien bunu yazdıİphone 4s mi galaxy s mi desen belki kararsız kalabilirdim ama,
şakamı yapıyorsun hocam,
o dandik alet ile Galaxy S3 ü aynı cümle içinde nası kullanırsın?
Rene hocam 3310 daha iyidir dese onu bile kabul ederim.
-
Ohaa 560bin parcami varmis simdi :):)
-
ErotikPanda bunu yazdı
ben zaten soru işareti koydum 178 dolar demedim gördüğümü sordum bende. 178 dolar olmasın bilmem kaç dolar olsun ama kim yazdı görmedim ( telefondayım ) apple 56 dolar kazanıyomuş bi telefondan diyen arkadaş bu kadar salak olamaz inanmıyorum!
Ben yazdım onu. Hiç ailende ticaretle uğraşan var mı ?
http://shiftdelete.net/iphone-5in-maliyeti-belli-oldu-39920.html
170 dolar. Adamlar bunu 649'a satıyor. 479 dolar geriye kalan kar değil mi ?
Bilmem eline hiç Apple kutusu aldın mı. Kaliteyi göreceksin. Paketlemesi var, dağıtımı var, vergileri var.
---
Bizim dükkanda gelen mallara %30 koyarsan seni kafa kafa kurtarırdı (bebek eşyaları ; araba, beşik giyim vs.. genel konuşuyorum). 100 liraya gelen malı 130 liraya satarsan ne kar ne zarar. 35 koyarsan kar edersin ama fazla değil.
Fiyatlandırmayı duyanların dediği şey : "abicim admalar 100 liraya alıyor, 135-140 liraya satıyor ohh mis gibi para". Heee mis gibi para.
Reklam, paketleme, ar-ge gibi konularla hiç uğraşmıyor bu adamlar. Bol keseden bilinçsizce sallıuyorsunuz. Adamların kulaklıklarına, şarj aletlerindeki kaliteye bakın.
http://www.sondakika.com/haber/haber-iphone-5-8242-in-maliyeti-ne-kadar-3948535/
Sonunu okumana dikkat ederim ;
"Tüm maliyetler dahil edildiğinde ise Apple'ın 50-60 dolar arasında bir kar elde ettiği tahmin ediliyor"
Gerekli yerleri okuyacaksın zaten. Esas teknoloji sitesinden bulamadım 56 dolar kadar birşey vermişlerdi. Tahmin üzerinden yola çıkılıyor.
----
Apple 'ın tek iPhone ile 300 dolar falan kar ettiği yok hocam. Ticaretle ilgili kısmınızda sorun var. Apple kullanıcılarını zikiyor diyen adamlarda aynı hataya düşüyor.
649 dolar yaklaşık ; 1.700 . Şimdi buna üretimden konteynırlar vs.. ile ulaşımı ekle. Ne kadar yapar fikrim yok. Hadi hepsini geçtim ; 1700+595(bahsettiğim %lik dilim) = 2295.
Bu satıcının. Ülkeye girerken ne kadar vergi alınıyor ? Onuda araştırmak lazım. Tahminim ülkeye girişi 2.000 lira eder. Üstüde diğerlerinin vergisi, sokuşu vs.. vs..
--
Galaxy 'nin fiyatı 200 dolar gibi bir parayken 1700'e satılıyor. Yani kesin olan Türkiye'de devletin siktiği gerçeği var.
-
ErotikPanda bunu yazdı
Bi soru sorduk ortalık karıştı konu konuluktan çıktı dur resmin tamamını buldum onu koyayımda rahatlayın :D
iPhone 4 'müş hocam. Bende iPhone 5 sandım, diyorum okuduğum bilgiler tutmuyor.
-
-
Galaxy s3 kullanıcısıyım. Android özgürlüktür. Bunu unutma.
Kesinlikle Galaxy s3 ü tavsiye ediyorum... Neden mi ?
-S3 ün şarjı iphone 4s ten daha fazla dayanıyor. Test ettim.Telefon görüşmelerinde neredeyse 2 kat uzun konuşuyorsun.
-Ekran çözünürlüğü harika. Kamerası mükemmel.
-İşlemci hızı harika olmuş. Telefonda en küçük bir takılma, hata yada donma görmedim. Aynı anda müzik dinlerken internet üzerinden dosya indiriyorum. Bunlar arka plandayken online oyun oynuyorum. İşlemci ayarı yapmana gerek yok. Harika hızda. Resmen uçuyor telefon.
-Wifi den bağlanarak markete girdim dün. 411 MB olan bir oyun var. Onu 6 dk da indirip kurdum. O kadar hızlı.
-Şebekeden internet kullanırken de hızı harika.
-Yüz tanıma özelliği gerçekten harika olmuş Doğru açı ile yüzünü tanıt. Tuş kilidi olarak ayarla. (30-35 cm uzaklık ideal) Telefona gülümse açılsın.
-S Beam harika bir özellik. Telefonları tokuştur, büyük dosyaları süper hızlı transfer etsin.
-NFC Özelliği iphone 5 te bile yok. Hatırlatırım...!
-Hafiza kartı koyma seçeneği ile hafızayı istediğin kadar yükselt. Birde eski cihazlardaki gibi açılışlta hafıza kartı taraması yapmıyor. Yada ben farketmeyeceğim kadar hızlı yapıyor :)
-Güç tasarrufu özelliği ile harika olmuş.
-Sınırsız özgürlük. Telefondaki herşeyi değiştirebilirsin. İos ta ise oldukça sınırlısın.
-4s alırsan telefonuna müzik indirmek veya yüklemek, linkten dosya indirmek falan senin için büyük dert olur. Bluetooth ile dosya gönderimi de aynı. Bunları yapabilmen için 4s i mutlaka jail break yapmalısın. Ama s3 kullanırsan telefonunu root (jail break in androidteki karşılığı) yapmana gerek kalmaz.
-Çevremdeki iphone 4s kullanıcılarının %60 ı s3 e geçti. %30 u hem s3 hemde 4s kullanıyor. Geriye kalan %10 sadece 4 veya 4s kullanıyor. Bu çevremdekilerin yaklaşık 2000 tanesi dernek üyelerimiz. Bunun üzerinden değerlendirme yapıyorum !
-Galaxy s3 ile iphone 4s ve iphone 5 in yapabildiği herşeyi çok kolay bir şekilde yaparsın. Ama iphone 5 bile alsan galaxy s3 ile yaptığın herşeyi yapamazsın. Bazı yapabildiklerin de seni çok yorar.
KESİNLİKLE GALAXY S3 AL VE HAYATIN TADINA BAK. HD EKRAN FARKI !
HTC diyen arkadaşlar olmuş. HTC bence androide en iyi uyum sağlamış arayüze sahip cihazlar. Çok başarılı herşeyi ile... HTC one x galaxy s3 ile rekabet edecek kalitede bir cihaz. Ama en önemli eksik şarjının az dayanması.... Malesef htc telefonlarda batarya sıkıntılı...
Şarj konusunda galaxy s3 ten iyisini görmedim. iphone 5 bizim patron getirdi amerikadan. Bi numarası yok. Haberiniz olsun :)