İran Kıtalararası Füze Geliştiriyor
-
İran'ın, ABD'yi de vurabilecek kıtalararası füze geliştirdiği bildirildi.
İran devlet televizyonu, ABD Füze Savunma Sistemi Başkanı Korgeneral Henry Obering'in, "İran, en geç 2015 ya da 2017'ye kadar ABD'yi vurabilecek kıtalararası füze geliştirecek" şeklindeki ifadesini duyurdu.
İran'ın geçen haftaki füze denemelerini teknik açıdan değerlendiren Korgeneral Obering, "İranlıların uzun, çok uzun menzilli füze geliştirdiklerini gösteren deliller var. Onlar, bunu yakın bir gelecekte elde etmeyi planlıyorlar" diye konuştu.
Obering, İran'ın halihazırdaki füze kapasitesinin de ABD'nin tahmin ettiğinden çok daha güçlü olduğunu kaydetti.
Amerikalı komutan, İran'ın elindeki ve geliştiRmekte olduğu füzelerin balistik özellikte olduklarını sözlerine ekledi.
İran Devrim Muhafızları, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri, geçen hafta Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda düzenledikleri "Yüce Peygamber 3" adlı 6 günlük tatbikatta uzun menzilli "Şahap 3" füzelerinin yeni versiyonunu denemişti.
-
Laf bunlar.
-
keşke biraz daha erken yapsa da şu füzeleri abd gibi emperyalist ülkelerin başını kökten koparsa :=) tabii sadece teorii. iran füzeleri yapana kadar abd onlar 10 kere köpeğin kıçına sokup çıkarır
-
İran veya ABD ikisi de bizim için tehlike.Ve irana sempati gösterilmesi çok garip.Osmanlının en azılı düşmanlarından birisi irandır.Türk nüfusu fars nufusundan fazla oldugu halde Türklere baskı var.İranın geçen günlerde denediği ve şov yaptığı denemeleri hatırlıyorum ve gülümsüyorum.Basit Photoshop çalışmaları ile dünyaya meydan okuyor.Ben eğer Photoshop yapsam daha güzelini yapardım.Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise gizli gizli füze denemelerine devam ediyor.Ve şov yapma ihtiyacı da duymuyor.Büyük okyanusda 2000 km menzilli denemeler yapan bir ülke olduğumuza dikkatinizi çekerim.Türkiye zannettiğinizden çok daha güçlü bir ülkedir.ABD ve iranı bırakın ülkemize bakın
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Laf bunlar.
tabi adamlar tatbikatıda photoshop zaten :Dhacı neden olaya dışardan bakamıyorsunuz ? sonuçta bu bilgiler bütün dünyaya duyuruluyorsa hiçde hikaye değildir.
-
2015 yada 2017 ye kadar bi iran kalırsa geliştirilebilir :/ kanımca.
-
abd çok hafife mi alıo bu iranı :)
-
iranın yapıcağı füzeden ne olur yaa.
-
PriesTBT bunu yazdı:
Laf bunlar.
ABD Füze Savunma Sistemi Başkanı Korgeneral Henry Obering söylemiş hocam bunu, iranlılar değil -
içi boş teneke atsan nolur a.k
-
dönüp kendini vurmasa iyidir. nese yenemiyceğini bildiğim halde forever iran