folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İran Kıtalararası Füze Geliştiriyor

İran Kıtalararası Füze Geliştiriyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    student bunu yazdı:

Daha öncede yazdım , bu abd , israil  bu konuları antioksidan kadar bilmiyor.Aslında  cia  sırf antioksidanı kendi bünyesine katabilmek için  Türkçe bilen eleman arıyoruz diye ilan vermiş. cia  de farkında  antioksidanın  bilgisinin.O yüzden kendi bünyesine katmaya çalışıyor.

cia  de  antioksidan gibi bi de dkn  kattılar mı bünyelerine ikna ederler herkesi , İrtanın bi bok yapamayacağına.

abd  , israil ve  ab ülkeleri boşuna telaş yapıp yıllardır baskı uyguluyorlar İrana.Cehalet başa bela işte...

.ben hiçbir zaman herşeyi biliyorum demedim,diyemem,ben olanı söyledim,ne yalan var orda söyle o zaman bana?abd ordusu bu silahları kullanmıyor mu söyle?
    nükleer teknoloji vardır veya yoktur ki YOK!bunu söylüyorum bilip bilmeme meselesi değil,herkes bir konuda tartışırken fikrini savunur o zaman her konuda böyle yapalım?
    dkn geldi adam bilimsel açıklamasını bile yaptı.siz hala edebiyat yapıyosunuz  çocukça konuşuyosunuz.ben süper biligiliyim vs demedim hiçbir zaman sadece bu konulara ilgiliyim ve senden daha fazla araştırma yaptım ki bu çok normal birşey,atıyorum sen edebiyat konusunda daha bilgili ve ilgilisindişr bende bu konuda.Neden hemen işi " herşeyi sen biliyon böle möle" ye vuruyorsun,beni siktiret git istediğin savunma teknolojileri -askeir tartışma platformuna aynı şeyleri söyleyecekler sana.hala gelmiş burda laf salatası yapıyorsun.

benim dediklerimin aynısını dknde söylüyor chinggis de söylüyor başka adamlar da söylüyor.ama senin gibi adamlar anca o küçücük beyinleriyle birilerini bu mesajlarla aşağıladığını sanıyorlar.bi bok biliyosan gel tartış yoksa laf çarpıtmayla adam olunmaz
    bkz şekil a: student.

Herşeyi biliyorum demiyorsun ama herşeye itiraz ediyorsun. dkn nın bilimsel açıklamasını bir oku bakalım.Bir yerden c/p yapmış , kendi yazmış gibi lanse etmiş.Ben bir yerden alıntı yaptığımda söylüyorum tabi sen hemen c/p yapıyorsun diyorsun.Aynı şeyi dkn yapıp kaynak vermeyince bilimsel açıklama oluyor değil mi ?

Ben de burada kaynak vermeden alıntı yapayım, sonra başka bir arkadaşta bakın student bilimsel açıklama yapmış desin.

Yukarıda biraz düşünürsün diye yazı yazdım , sen edebiyat olarak algıladın.Biraz düşünseydin  abd nin İsrailin neden bu kadar panik yaptığını , İranın nükleer silah yaabilmeye ne kadar yaklaştığının farkına varabilirdin. Tabi bu süre göreceli olarak değişir ,   bazen 1 sene çok uzundur bazen 10 sene çok kısadır.

Önceki mesajımda da söylediğim gibi nedense arap ve acem düşmanlığın yüzünden bu konuda çok saldırganlık yapıyorsun.Birisi  İran Kıtalar arası füze geliştiriyor diye konu açmış , sen hemen ammada meraklısının İranın füzelerine diye konuya dalmışsın.Herkesi aşağılamaya çalışıyorsun.Sen ister kabul et istersen etme İran bu konularda süratle ilerliyor.Biz de İrana komşu bir ülke olarak ( İranın müslüman bir ülke olması da var )  ve  de abd nin hazımsızlığından , İranı sürekli tehdit etmesinden dolayı bu konuları merakla takip ediyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de   emparyalist olan  abd  düşmanlığı var.Bu durumda İranın füze yapması , nükleer silah yapması   abd ye kafa tutabilecek  şekilde bağımsızlığını serğilediği için bizlerin takdirini topluyor.

İranın kıtalar arası füze yaptığını , nükleer silah yapmaya yaklaştığını söylememiz  hiçbir zaman Türk ordusunu küçümsememiz anlamına gelmiyor.Herhangi birinin abd nin elinde İrandan çok fazla gelişmiş silah var ddiğinde  Türkiyeyi küçümsemediği gibi.

antioksidan her konuda saldırgan olman , hemen hakaret etmeye başlaman senin çocukluğunu ve bilgisizliğini gösteriyor.Çocukça davranıp hakaret ederek , diklenerek dediklerini kabul ettirebileceğini zannediyorsun.Neyse  büyüyünce anlarsın ne dediğimi..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kiss_Kiss
    Kiss_Kiss's avatar
    Erkek
    cok guzel iranı ve sayın ahmedi nejatı tebrik ederim gecen tv de 2000 km menzilli yüce peygamber isim bir yenı fuzelerini tanıtmışlardı en kısa zamandada nükleer silah edinirler ABD ve israil de varsa irandada olmalı inş. hristiyanlarda varsa müslümanlardada olmalı bizde başlarız kısa zmaanda nükleer silah üretmeye :D:D

ne şeriat ne darbe kafası güzel türkiye....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

kıt olan sensin, tutturmuşsun bi iran düşmanlığı gidiyosun? "abd'li herifler gtünü yırtıyo adamlar bizi vuracak, füzeleri de var, nükleer çalışmaları da" diye, iranlılar israili tarihten silecez diyo ve bunu söyleyenler koskoca bakanlar ve iran cumhurbaşkanıyken kalkmışsın burda aksini iddia ediyosun ve hakaret ediyosun, adam gibi tartışacaksan tartış, tartışmayacaksan yazma konuya, yazmak zorunda mısın?

cehaletmiş, 17 yaşında çocuk kalkmış aksini iddia eden adamlara cahil diyo, kimsin la sen?

bir türlü anlatamıyoruz... arkadaşım, abd iran'a saldırdığında, başarısız da olsa, iranı'ı en az 20 yıl geri atar, iran milyarlarca dolarlık sıkıntıya girer. abd 100 yıldır yaptığı bilimsel ve teknik çalışmaları süs olsun diye yapmıyor değil mi ? zor bir durumda kullanmak zorunda kalacaktır. abd bu alemde 100 yıldır bilim ve teknikde dünyanın lokomotifliğini yapıyor. iran kimsenin bulmadığı birşeyi hala bulamadı değil mi? abd türkiye'yi de işgal etmeye kalkışsa başarısız olur bu ayrı konu, işgal etmekle, bombalamak farklı şeyler. ama şu abd'yi, bir savaşa girecek ki bu savaş kendi topraklarında olmayacak,kaybedecek ve dünyanın en güçsüz ülkesi olacak şeklinde yorumlayıp durmayın. abd ilk defa mı savaş kaybedecek eğer kaybederse?

kaybetsin yani savaşı peki, binlerce uçağı,bombası armut mu toplayacak? israil'in arrowları vsleri armut mu toplayacak irann onu bombalarken, idf karıyla kızla alem mi ypacak iran bombalarken.

iranda şahab'dan başka ne var allasen? öyle bir millet ki bi kere nüfusunun %50 sini kullanamıyor (kadın). kullansa nolcak zaten kutunun içinden ne çıkacağı belli değil, hamdi bey bile teklif yapamaz onlara :P (şaka yaptım bkz:espri)

antioksidan, liseden arkadaşımdı sonra bıraktı, abd yanlısı falan olduğumuz yok ki özelikle ben bulunduğum durum itibariyle böyle olamam zaten. sorun şu ki siz iran yanlısısınız. abd'nin gücünü ben de kabul etmek istemem ama yapabileceğimiz bbirşey yok. 

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SpY-EaFw bunu yazdı:

bir türlü anlatamıyoruz... arkadaşım, abd iran'a saldırdığında, başarısız da olsa, iranı'ı en az 20 yıl geri atar, iran milyarlarca dolarlık sıkıntıya girer. abd 100 yıldır yaptığı bilimsel ve teknik çalışmaları süs olsun diye yapmıyor değil mi ? zor bir durumda kullanmak zorunda kalacaktır. abd bu alemde 100 yıldır bilim ve teknikde dünyanın lokomotifliğini yapıyor. iran kimsenin bulmadığı birşeyi hala bulamadı değil mi? abd türkiye'yi de işgal etmeye kalkışsa başarısız olur bu ayrı konu, işgal etmekle, bombalamak farklı şeyler. ama şu abd'yi, bir savaşa girecek ki bu savaş kendi topraklarında olmayacak,kaybedecek ve dünyanın en güçsüz ülkesi olacak şeklinde yorumlayıp durmayın. abd ilk defa mı savaş kaybedecek eğer kaybederse?

kaybetsin yani savaşı peki, binlerce uçağı,bombası armut mu toplayacak? israil'in arrowları vsleri armut mu toplayacak irann onu bombalarken, idf karıyla kızla alem mi ypacak iran bombalarken.

iranda şahab'dan başka ne var allasen? öyle bir millet ki bi kere nüfusunun %50 sini kullanamıyor (kadın). kullansa nolcak zaten kutunun içinden ne çıkacağı belli değil, hamdi bey bile teklif yapamaz onlara :P (şaka yaptım bkz:espri)

antioksidan, liseden arkadaşımdı sonra bıraktı, abd yanlısı falan olduğumuz yok ki özelikle ben bulunduğum durum itibariyle böyle olamam zaten. sorun şu ki siz iran yanlısısınız. abd'nin gücünü ben de kabul etmek istemem ama yapabileceğimiz bbirşey yok. 

mesele zaten savaşın abd toprakalrına doğru yönelmesi.abd  boşuna engellemeye çalışmıyor İranı. abd  alışmış bir yere gidip bombalayıp sindirmeyeKendi topraklarında savaş yaşamamış.11 Eylül saldırıları bu yüzdençok korkuttu amerikalı vatandaşları.Onlara savaş , ölüm hep uzaktı.

Şimdi İran kıtalararsı füzeler geliştirirse , nükleer bomba yaparsa  abd  eskisi gibi dayılanamayacak.Bu sefer savaş abd topraklarına da sıçrayacak.abd halkıda savaşı tadacak.

Muhtemel bir abd - İran savaşında ben İran yanlısı olurum.

Şimdi şöyle bir düşün , sen İRanlı birisisin.Türkiye komşu ülke ve müslüman bir ülke.Türkiye nükleer silah elde edebilmek için çalışmalar yapıyor. abd  de buna karşı çıkıyor.Kendisinde , israilde  nükleer silah varken Türkiyenin nükleer silah için çalışmasına karşı çıkıyor ve Türkiyeyi bombalamakla , saldırmakla tehdit ediyor. Sen İranlı olsan bu durumda kimi tutardın ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:

SpY-EaFw bunu yazdı:

mesele zaten savaşın abd toprakalrına doğru yönelmesi.abd boşuna engellemeye çalışmıyor İranı. abd alışmış bir yere gidip bombalayıp sindirmeyeKendi topraklarında savaş yaşamamış.11 Eylül saldırıları bu yüzdençok korkuttu amerikalı vatandaşları.Onlara savaş , ölüm hep uzaktı.

Şimdi İran kıtalararsı füzeler geliştirirse , nükleer bomba yaparsa abd eskisi gibi dayılanamayacak.Bu sefer savaş abd topraklarına da sıçrayacak.abd halkıda savaşı tadacak.

Muhtemel bir abd - İran savaşında ben İran yanlısı olurum.

Şimdi şöyle bir düşün , sen İRanlı birisisin.Türkiye komşu ülke ve müslüman bir ülke.Türkiye nükleer silah elde edebilmek için çalışmalar yapıyor. abd de buna karşı çıkıyor.Kendisinde , israilde nükleer silah varken Türkiyenin nükleer silah için çalışmasına karşı çıkıyor ve Türkiyeyi bombalamakla , saldırmakla tehdit ediyor. Sen İranlı olsan bu durumda kimi tutardın ?

iranlı olsam türkiye'yi tutmazdım öyle bir durumda, 10 yıl önce alevileri ykaan adamlari nükleer bombayı şii olan bana da karşı kullanabilirler diye düşünürdüm..

uzun menzilli en azından iran'dan abd'yi vuracak bir bombanın yapılması, 2-3 yıllık bir durum değildir yıllar alır, bu zaman kapsamında abd bir şekidle mutlaka bombalayacaktır. daha evvelde dediğim gibi, dünya üzerinde tüm ilaç sevkiyat ve ticaretini abd yada abd ye bağlı ülkeler yapmaktadır. bugün cenevre anlaşması gereğince abd iran'a ilaç konusunda ambargo koyamıyor, sdece ilaç deil medikal ürünler konusunda da. ama bir savaş durumunda cenevre anlaşmasına da siktir çekeceği için abd iran'da çok sayıda insan basit hastalıktan ölecektir. iran yanlış ata oynuyor. elinde paran varsa, bazı teknik araştırmalar da bulunabilyiorsan ki uzun menzilli füze çalışması da ileri derece teknik çalışmadır, evvela temel maddelerini geliştirirsin,savunma sistemleri hazırlarsın ondan sonra kendi götünü sağlama alıcna saldırıyı düşünürsün. türkiye'de yönetimdeki kopukluklarına rağmen, bu konuda daha iyi bir politika izlenmektedir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SpY-EaFw bunu yazdı:

iranlı olsam türkiye'yi tutmazdım öyle bir durumda, 10 yıl önce alevileri ykaan adamlari nükleer bombayı şii olan bana da karşı kullanabilirler diye düşünürdüm..

uzun menzilli en azından iran'dan abd'yi vuracak bir bombanın yapılması, 2-3 yıllık bir durum değildir yıllar alır, bu zaman kapsamında abd bir şekidle mutlaka bombalayacaktır. daha evvelde dediğim gibi, dünya üzerinde tüm ilaç sevkiyat ve ticaretini abd yada abd ye bağlı ülkeler yapmaktadır. bugün cenevre anlaşması gereğince abd iran'a ilaç konusunda ambargo koyamıyor, sdece ilaç deil medikal ürünler konusunda da. ama bir savaş durumunda cenevre anlaşmasına da siktir çekeceği için abd iran'da çok sayıda insan basit hastalıktan ölecektir. iran yanlış ata oynuyor. elinde paran varsa, bazı teknik araştırmalar da bulunabilyiorsan ki uzun menzilli füze çalışması da ileri derece teknik çalışmadır, evvela temel maddelerini geliştirirsin,savunma sistemleri hazırlarsın ondan sonra kendi götünü sağlama alıcna saldırıyı düşünürsün. türkiye'de yönetimdeki kopukluklarına rağmen, bu konuda daha iyi bir politika izlenmektedir.

Alevileri yakanlar kimler ? Türkiye devletimi , halkımı ?  yoksa bazı provakatörler mi ?

İran yavaş yavaş füzelerini geliştiriyor.Korkuya kapılan abd olduğuna göre nükleer silah yapailmeye de yavaş yavaş yaklaşıyor.İranın zamanda yana acelesi yok .

Bir savaş durumu için iran yeterince ilaç stoku yapmıştır.Zaten eğer  savaş çıkarsa  Iraktaki gibi olmayacaktır.İran belki yenilir ama bu arada İsraili haritadan siler.Çıkacak savaş tüm dünyayı etkiler.İran elindeki bütün kozu sonuna kadar oynar

abd  ve İsrail , İranın nükleer tesisleini baskınla yoketmeye çalışacaktır.Ama İran bu konuda israile elindeki tüm füzeleri göndermekle tehdit ediyor.Anlayacağınız iki tarafta şimdilik blöf yapıyor .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı:
    SpY-EaFw bunu yazdı:

Alevileri yakanlar kimler ? Türkiye devletimi , halkımı ? yoksa bazı provakatörler mi ?

İran yavaş yavaş füzelerini geliştiriyor.Korkuya kapılan abd olduğuna göre nükleer silah yapailmeye de yavaş yavaş yaklaşıyor.İranın zamanda yana acelesi yok .

Bir savaş durumu için iran yeterince ilaç stoku yapmıştır.Zaten eğer savaş çıkarsa Iraktaki gibi olmayacaktır.İran belki yenilir ama bu arada İsraili haritadan siler.Çıkacak savaş tüm dünyayı etkiler.İran elindeki bütün kozu sonuna kadar oynar

abd ve İsrail , İranın nükleer tesisleini baskınla yoketmeye çalışacaktır.Ama İran bu konuda israile elindeki tüm füzeleri göndermekle tehdit ediyor.Anlayacağınız iki tarafta şimdilik blöf yapıyor .

stok yapmasına izin verilmeyecek nitelikde ilaç satılıyor o da bm raporlarına göre şuanda bile iranda ilaç yetersizliği yaşanıyor olabilir. ki türkiye de bile bazı hastalıklarda yaşanabiliyor.

alevileri yakan türkiye devleti dersem suç işlemiş olurum. ama olayı nitelikli olarak incelersen, kimlerin suçlu olduğunu anlarsın neticede planlı bir olay olduğu ortada aksi halde kimse iki üç nida ile gaza gelip kardeşini öldürmeye gitmez, kardeşini bırak köpek bile öldüremezsin öyle.

İsrail yıllardır hava savunma sistemi, hava kalkanı yapmakla uğraşıyor, atılacak bombaların %80'ini bertaraf edebileceğini tahmin edebiliyoruz. Şahabların israil'e gitmesi için suriye ve hatta türkiye üzerinden de geçmesi gerek, bu da demek oluyor ki iran'dan israil'i vurmak o kadar da kolay dğeil, 2 dakikalık uçuş mesafesi değil sonuçta. teknik açıdan abd'nin hala iranı bombalamamış olmasının tek nedeni, şahab sayısı ve yeri hakkında tam bilgi elde edememiş olmalıdır. sebebi bu füzelerin seyyar geziyor olmasıdır, bir kaç yıllık uydu görüntülerinin incelenmesi yeterli olacaktır.

öteki taraftan abd harekatı eğer sömürme niyeti yoksa en son çare olarak düşünecektir. öncelikle iran'ı siyasi açıdan karıştırmak, ekonomik krize sokmak, bilim adamlarını öldürmek gibi yolları deneyecektir, belki denemiştir. ama önünde sonunda başarılı veya başarısız bombalayacağından hiç şüphem yok. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

Birde pakistan vardı sanırım .

kaçırılan çalınan yada ordu tarafından satılan nükleer silahlar konusu ayrı bir konu.

bu konuda renenin öykülerine bakabilirsiniz.

konu güzel iran füze geliştiriyor füze denemeleri yapıyor masal olarakta görseniz en azından dünyaya birşeyler yaptıklarını gösteriyorlar peki biz ?

kaç füze denemesi izlemiş babalarımız ?yada bizler ? kaç tatbikatta kaç füze denemesi yapılmış?

bu füzeler aşar bizi.

senden başka bir yorum beklemiyorduk zaten.
    bugün abd ordusu füzelerini sergiliyor mu?veya israil geziyor mu?
    Füzeler bizi aşarmışmış bizim ürettiğimiz sistem ve teknolojileri iran üretsin hadi yiyorsa
    hadi stealth gemi üretsin
    hadi tank üretsin
    stamp sistem üretsin
    uçakları gece uçuşu yapamayan iranı gelip burada övüyor Türk ordusundan iyi diyorsunuz yazıklar olsn size be.
    cahil adama laf anlatmak zor hele de nicki erkan07 olunca iran hayranlığınıza devam edin Türk ordusu irandan teknoloji alanında 1o gömlek üstün kabul edemeyen adma ya iranlıdır ya da türk ordusu konusunda bi takım acısı vardır [nokta]

:) vah çocuk vah.

evet acım var.

ben tutukluk yapan mg3 yüzünden bir tim askerin şehit olduğunu gören şahısım.

tutukluk yapan silah istemiyorum.

irandan banane ya ? sokmuşum abd sinede iranınada ayrıca israilinde a.q.sana bişey olmasın.

ben gerçekleri yazıyorum.o yüzden nickim erkan07 .ve antipatik.

evet iran bizden iyi ama ordu olarak değil silah olarak :) dünyada işgal edilemeyecek bir tek ülke var oda benim gibilerin tank karşısında top yada füze karşısında aslanlar gibi duruşu sayesinde  TÜRKİYEDİR.

git babana sor , baba de sence bizim silahımız çokmu?

kıbrıs ta neden çok şehit verdik de?

neden g.doğuda hep şehit veriyoruz sence diye sor.amcalarına sor  dayılarına sor. sonra bana gel banada sor .

ayrıca iran dememişim sadece bak pakistanda demişim :)

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 9595 Toplam Mesaj: 79