İTÜ Mühendislik - Doğuda Tıp
-
Malum sonuçlar açıklandı. Öyle bir durumdayım ki İTÜ'de makine, uçak, bilgisayar gibi mühendislikler ve doğuda tıp tutuyor. Doğu derken Van gibi Kars gibi :) Doğuştan İstanbuldayım yapabilir miyim doğuda bilmiyorum ama tıp da istiyordum. Bu konuda tecrübesi olan, doğuda okuyan, İTÜ'de okuyan müridlerin müridelerin fikirlerine ihtiyacım var ciddi anlamda.
-
ne istiyorsan onu yap bence
parası iyi diye bişey yok
ben mühendis olmak istiyorum dersin
ben doktor olmak istiyorum dersin nokta
kimse karışamaz sana :|
-
Hayallerimi konuşacaz yoksa gerçeklerimi ?
Ben türkiye gerçeklerinden konuşayım herkesin hayalleri var zaten
mühendis olursan yok bilgisayar programları yok dil yok seminerler yok dersler yok ekstra dil otu boku çıkınca torpili kpss ...... daha sayayımmı ?
Peki tıp ? Kendini geliştir yeter mezuniyetinden 42 gün sonra devlette 3 milyar maaşla pratisyen olarak çalışıyorsun.
He bu arada ne cerrah paşalı doktorlar gördük bi boktan çakmaz ne ağrılılar gördük başarıdan başarıya koşar.
bu yüzden tıpa merakın varsa kendimide yetiştirirm diyosan ve türkiyedeysen mühendislik seçecek kadar mazoşist olamazsın
-
geçen sene ben de senin durumundaydım, itü de mühendislik okumayı tercih ettim ama benim tutan tıplarım sadece doğu değildi bu taraflardan da tutan tıplarım vardı. sen tıp istiyormuşsun ayrıca ben hiç istemiyordum. ama sana diyemem ki sen de benim gibi yap bu konuda kendi kararını kendin vermen gerek ne sana itü de okuyanlar yardımcı olabilir ne de doğu da tıp okuyanlar.
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 15:27'da g2k tarafından düzenlendi. -
@wert Hocam orası öyle de doğu nasıldır, yaşanır mı nedir ne değildir bilmek gerekmez mi? Hani şöyledir böyledir tarzı tecrübelere ihtiyacım var.
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 15:27'da konpi tarafından düzenlendi. -
konpi bunu yazdı:
-----------------------------Hocam orası öyle de doğu nasıldır, yaşanır mı nedir ne değildir bilmek gerekmez mi? Hani şöyledir böyledir tarzı tecrübelere ihtiyacım var.
-----------------------------Doğu dediğimiz yer afganistan değil bu kadar abartmayın yahu ?
Ki en kötüsü dah olsa 6 sene çeker sonra istediğin yerde yaşarsın ne var bunda ?
biraz gerçekçi olun ileriyi düşünün.
-
konpi bunu yazdı:
-----------------------------Hocam orası öyle de doğu nasıldır, yaşanır mı nedir ne değildir bilmek gerekmez mi? Hani şöyledir böyledir tarzı tecrübelere ihtiyacım var.
-----------------------------hocam ben kars doğumluyum 4 gün önce kars'tan döndüm sana söyleyeyim pek yaşanır bir yer değil açıkçası, van'ın durumunun da çok farklı olduğunu sanmıyorum. ama bu senin tıpı ne kadar istediğine bağlı ben doktor olmayı çok istiyorum diyorsan gidilir okunur ama konuşmalarından pek öyle birşey sezemedim :)
-
istanbulda doğmuş büyümüş adam doğuda zorlanır ama sen bilirsin
-
edit:bu fazladan geldi
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 15:33'da rebellisch tarafından düzenlendi. -
eğer gerçekten sağlığa dair bi hevesin yoksa tıp okuma. hep doğuya alışmak uzun sürecek hem de tıp zor bir bölüm. mühendisliğe de kafanı takma eğer kaliteli bir adamsan her türlü iş göreceksin. ama itü'de okuman sana diğer mühendislerden daha iyi yapar mı: hayır. itü bilgisayar'dan mezun olup da şimdi amele işi yapan adamlar da tanıyorum. tıp'da günü kurtar yeter ama mühendislik artı birşeyler ister. ama yanlış anlama tıpta günü kurtarmak mühendislikte artı birşeyler yapmaktan daha zor. :)
puanı iyi ve garanti meslek diye tıpa gitmeyi düşünme ama. sonra o derslerin verdiği baskıyla ve uzakta olmanın verdiği eziklikle ya bambaşka bi adam olursun karakterin değişir, ya da bırakır gelirsin. :)
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 15:38'da Buremba tarafından düzenlendi. -
tıp , mühendislik, hukuk .. okumak için adamlar teee ebesinin nikahındaki ülkelerde gurbetlerde binbir zorlukla okuyanlarda var. kendi ülkendesin sonuçta doğuda pek fazla bulunmadım ama okumak için kesinlikle giderdim. önemli olan hangi mesleği seçmek istediğin bence..