İTÜ Mühendislik - Doğuda Tıp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek

sakın aldanma mühendislik ayaklarına git oku tıbbı bak keyfine pratisyenine bile 4bintl maaş weriyorlar özelleri saymıyorum bile...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

hocam öncelikle kolay gelsin zorlu bir dönem seni bekliyor. meslek seçiminde önce yetenek önemlidir sonra ilgi ve değerler gelir. hangi alanda yeteneklisin tıp mı mühendislik mi öncelikle bu sorunun cevabını vermelisin. sonrasıda istanbul un artları eksileri doğunun artıları eksilerini tartarsın. tekrardan kolay gelsin dostum...

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Notumu okumayanlar için tekrarlıyorum. Torba yasayla birlikte 6. sınıf TIP fakültesi öğrencilerine devlet asgari ücret ödeyecektir. Bedavaya çalışmayacaksın.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:
    -----------------------------

Bak hocam Tıpa git rahat et. Ben Bilgisayar Mühendisliğindeyim 20 binle geldim. ha bu çok mu sorun yo değil. Çünkü beynimize işlemiş bir şey var. çalışırsak İTÜ ODTÜ bizi sallamaz geçeriz. Ki öyledir mühendis adam biliyorsa yapar çok çok kendini geliştirmesi lazım. itü de kendini zorla geliştiriyorlar ancak burada sen istiyorsan zaten kendini geliştiriyorsun.

Bunu başaranlar parayı ve mutluluğu götürürken bir çoğu ahım şahım paralar alamıyor. itü deyim nasılsa deyip yatarsan bin lirayı geçmez kazancın. Ama itüdeyim ve çalışırım diyorsan zatı yaparsın her şeyi.

Tıp a gelisek hocam çalışmak zorundadırsın. 

Herkes sana vuvv bak bu tıp okuyor egosu yükler.

Her zaman jargon kullanımın bir mühendisten daha fazladır. Sonuçta insan sağlığı bu ne desen yutarız biz.

Senide alkışlarız. Sonuçta eline doyumunu sağlayacak kadar para geçer.

NOT: artık tıpçıların bedava çalışma dönemide bitti.onlar 6. sınıfta intern doktorken asgari ücret o zamana 1000 i bulurda geçer bir para alacaksın. ben yüksek lisansa uğraşırken.

Mühendissen okyanusta zorla bişey aramak bulmak zorundasın. Bir dairenin etrafında en çok şeyi bulan parayı götürür.

Doktorsan okyanusu yüzerek geçmek zorundasın derinlere inmene asla gerek yoktur.

Yok işte hangisini seviyorsan ona git çok saçma.

Eğer tiksinmiyorasn her şeyi seversin.

Kimse uzan olup kalp kaslarındaki damarları kesip kesmemeyi sevip sevmeyeceğini bilemez.

Ha bende halimsen memnunmuyum evet iş imkanım aptal işler yapmazsam zaten var buradan çıkıp microsofta ibm ye giren adamlarda benle aynı netle geldi buraya.

Ama tıp kadar puan alsam düşünmem tıpa giderdim.

Not: bunlar sadece öneridir. tutar tıpa gidersin gitmez olaydım dersin o sadece seni bağlar (:

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 18:11'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 18:12'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

"Yok işte hangisini seviyorsan ona git çok saçma. Eğer tiksinmiyorasn her şeyi seversin." kusura bakma ama son günler içinde duyduğum en saçma 2 cümle hocam. :) bahsettiğin adam 20 sene yaşamış birisi. 20 sene içinde insan binlerce mühendis de görüyor, binlerce hastane de görüyor, biyoloji dersi de görüyor, fizik dersi de görüyor. bu kadar sene o insanları/ortamları/dersleri görüp de bir insanın kafasında zerre fikir yoksa orda bi sorun vardır.

hadi sanatla ilgili söylemiş olsan tamam da hayatın içindeki şeyler bunlar.

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Buremba

Senin şahsi fikrindir saygı duyarım ben böyle düşünüyorum.

Tıpdan nefret ediyorum dememiş mühendislik içinde öyle.

Demekki ikisinede eşit bakıyor o zaman bana göre TIP ı seçmesi avantaj olacaktır.

Yine binlerce mühendis tanımasıda durumu değiştirmez. Hayırlı görülen bir şey nefret edilmiyorsa sevilebilme oranı çokca yüksektir. Kararı o verecek ben böyle düşünüyorum. ŞAhsi düşüncelerin için PM i kullanırsan sevinirim.

Doğu kısmını görmezden geldim okuyan her yerde okur kardeşim (: 

edit: atakan21 giresun tıp sivasta eğitim vermekte bilginize.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 19:05'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Ablamda vanda okuyor. öğrenci işleri gerçekten her yönden destek veriyor ablam hasta olduğu için bir tek sınavlara girdi 1 ay felan gitti 3.sınıfa geçti , tabi depremde önce güneydoğunun en güzel kendi diyebilirdim ama suan depremde sonra yeniden bi doğuş yaşıyorlar buda biraz sancılı bi süreç . elazığ tutuyorsa git elazığ dostum . ablam pek problem yaşamadı hatta hiç yaşamadı ama sen iştanbullusun biz diyarbakırlı o yüzdende olabilir. elazığı bir düşün orasıda güzeldir. diyarbakır tıp tutmaz büyük ihtimal puanı yüksektir eğer tutuyorsa git diyarbakıra gelişmiş bi kent her çeşit insan vardır. eğer özel soruların olursa pm ile ulaş sana yardım edelim bende kısmetse seneye girecem sınava :D

ablamada sordum rize giresun felan yazsın diyor karedeniz cevresinde yazsın diyor. adıyamanda malatyada eğitim veriyormuş orasıda olabiliyor diyor . vanıda yazabilir vandan sonrada urfa olabiliyor diyor

bu arada ablamla aynı sene kazanan bi ablamız vardı oda elazığa gitti oda çok memnun ortamı felan güzel hani çok sıkıllsan göle gidersin. olmadı malatya var ordada çok muridimiz var adıyaman var hani dersler konusunda dersler zordur ama bi o kadarda zevklidir ablam kemikleri üştümde deniyordu :) vanda depremde 2 gün önce beni derse sokmuştu böle bi beyaz önlük girdim beni iştanbuldan gelen öğrenci sandılar :) çok zevkli idi :D özledim vanı :)

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 19:13'da atakan21 tarafından düzenlendi.

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:

Buremba

Senin şahsi fikrindir saygı duyarım ben böyle düşünüyorum.

Tıpdan nefret ediyorum dememiş mühendislik içinde öyle.

Demekki ikisinede eşit bakıyor o zaman bana göre TIP ı seçmesi avantaj olacaktır.

Yine binlerce mühendis tanımasıda durumu değiştirmez. Hayırlı görülen bir şey nefret edilmiyorsa sevilebilme oranı çokca yüksektir. Kararı o verecek ben böyle düşünüyorum. ŞAhsi düşüncelerin için PM i kullanırsan sevinirim.

Doğu kısmını görmezden geldim okuyan her yerde okur kardeşim (: 

edit: atakan21 giresun tıp sivasta eğitim vermekte bilginize.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 19:05'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

ablamda öle söledi hocam zaten ama ben hepsini yazamadım uzun konuştu baya :) oruçlurken anladıklarımı yazdım 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Sadece maddi olarak düşünüyorsan tabiki tıpa git. Yaratıcılık üretmek vs kaygın varsa mühendislik seç. Şimdi tıpta da yaratıcılığını kullanırsın dr house vs diye cevap verenler olabilir, peşinen söyleyim unutun o hayalleri, sadece dizilerde var öyle doktorlar, ben de birsürü doktor tanıyorum.

Eğer işinde iyiysen, hayal gücün merakın araştırmacı ruhun varsa mühendislikte tıptayken hayalini bile kuramayacağın paralar kazanırsın, ancak iyi para var diye tıpa gitmeyi düşünen birisi mühendisliğe de girse böyle birşey başaramaz, en fazla iyi bir şirkette müdür filan olur. (çoğu kişi için ideal hayat)

Son olarak, kişisel görüşüm, vanda tıp okuyacağıma istanbulda taksicilik yapmayı tercih ederdim, 2 yıl doğu görevi için giden doktorların bile önemli bir kısmı herşeyi bırakıp geri dönüyor, en az 6 yıl kalacaksın orda.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

Sadece maddi olarak düşünüyorsan tabiki tıpa git. Yaratıcılık üretmek vs kaygın varsa mühendislik seç. Şimdi tıpta da yaratıcılığını kullanırsın dr house vs diye cevap verenler olabilir, peşinen söyleyim unutun o hayalleri, sadece dizilerde var öyle doktorlar, ben de birsürü doktor tanıyorum.

Eğer işinde iyiysen, hayal gücün merakın araştırmacı ruhun varsa mühendislikte tıptayken hayalini bile kuramayacağın paralar kazanırsın, ancak iyi para var diye tıpa gitmeyi düşünen birisi mühendisliğe de girse böyle birşey başaramaz, en fazla iyi bir şirkette müdür filan olur. (çoğu kişi için ideal hayat)

Son olarak, kişisel görüşüm, vanda tıp okuyacağıma istanbulda taksicilik yapmayı tercih ederdim, 2 yıl doğu görevi için giden doktorların bile önemli bir kısmı herşeyi bırakıp geri dönüyor, en az 6 yıl kalacaksın orda.

doğrudur hocam . doktor geliyor züppe 65 adam türkçe bilmiyor adam derdini anlatamıyor oda çık dışarı diyen var. bide cebinden para verip ona ilaç alan doktorda var . iyisile kötüsüyle her yer bizim memleketimiz doğu batıda yoktur görev görevdir neyse tartışma ortamı olmasın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bensiz_aglama
    bensiz_aglama's avatar
    Erkek

direk tıp mühendis olupta ne yapacaksın abim mühendis olduda ne oldu iş arıyoz adama tıp için çok çabaladı olmadı ama . dayı oğlu direk tıp seçti şuan kafasına göre takılıyo kimse birşey demiyo amca oğlu 2. üniversitesini okuyo doktorluğu yani gerek yok direk doktorluk kas gitsin hocam kendıne yazık etme :D

Toplam Hit: 7588 Toplam Mesaj: 71