İTÜ Mühendislik - Doğuda Tıp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

Ben olsam İtü işletme mühendisliği [bknz: g2k] , endüstri mühendisliği, yada bogaziçine giderdim. makina elektronik elektrik filan okuma bence, bölüme giderken arge mühendisi olup dünyayı kurtacağım sanıyorsun ama yok öyle bir dünya, anlayacağın amele olmak istemiyorsan sosyal bölümlere git

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek
    Sevdiğin işi yapta mutlu olursun doktorlar var meymenetsiz yüzleri gülmeyen hastanın yüzüne bakmazlar öyle olmada
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Tıp oku kardeş,her taraf mühendis oldu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Herkes farklı bir şey söylüyor ama hepsinin de haklı tarafları var. Ne acayip bir durumdayım :|

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

tıpa git oku aç kalmassın. doğu filan deme. doğu güzeldir. 
    bize yol gösteren olsaydı sağlık okurdum.
    meslek lisesi hemşire olanlar bile 2 bin tl alıyorlar zoruma gidiyor arkadaş. 

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 20:50'da kaygusuz tarafından düzenlendi.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

İnsan hayallerinin peşinden koşmalı.

Sana şunu yap bunu yap demek bence çok yanlış.

Hayalinde ne varsa, onu yap.

İnsan severek yaptığı her meslekten muazzam paralar kazanabilir. Benim çok büyük şirket sahibi ama açıköğretim işletme mezunu tanıdıklarım da var.

Kendimden örnek vereyim ilk sene 50 bin falandım ama hukuk istiyordum hayallerimin peşinden gittim ikinci sene hazırlandım 15bin oldum. Şimdi arkadaşlarım bana iyi üniversitelerde iktisat siyaset falan okumamı söylüyorlar. Ama sene başından beri benim ağzımda tek kelime var "malatya da olsa galatasaray da olsa hukuk yazacağım." nitekim büyük konuşmamak lazım inşallah Akdeniz Hukuk tutacak. Hayalimdi. Artık neredeyse elimde.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 20:53'da Ephesus tarafından düzenlendi.

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam tıpa gittikten sonra "hay aklımı sikeyim, nereden geldim bu bölüme, mezun olana kadar hayatım kararır" diyerek, ise basladıktan sonra da hastalarına surat yapacaksan, ters ters konusacaksan aman doktor olma, cok güzel küfrediyorum ben onlara, öyle böyle degil, hatta odalarından cıkarken kapıyı öyle bir carpıyorum ki, bir daha yolda beni gördüklerinde yere bakıyorlar.

özetle, sevecegin is hangisiyse onu yap.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam tıpa gittikten sonra "hay aklımı sikeyim, nereden geldim bu bölüme, mezun olana kadar hayatım kararır" diyerek, ise basladıktan sonra da hastalarına surat yapacaksan, ters ters konusacaksan aman doktor olma, cok güzel küfrediyorum ben onlara, öyle böyle degil, hatta odalarından cıkarken kapıyı öyle bir carpıyorum ki, bir daha yolda beni gördüklerinde yere bakıyorlar.

abi suç sadece onlarda da değil, şimdi doktorluk okumak salaklık, 6 sene tuğla kadar kitaplar oku kafada saç kalmasın, sonra tus a hazırlan sonra 3-5 yıl da uzmanlıkla uğraş, sonra git bi sağlık ocağına, wara wara benim hastam önce geldi wara wara lar la uğraş, sikeyim öyle gelecek parayı derim yani.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

abi suç sadece onlarda da değil, şimdi doktorluk okumak salaklık, 6 sene tuğla kadar kitaplar oku kafada saç kalmasın, sonra tus a hazırlan sonra 3-5 yıl da uzmanlıkla uğraş, sonra git bi sağlık ocağına, wara wara benim hastam önce geldi wara wara lar la uğraş, sikeyim öyle gelecek parayı derim yani.

benim doktorlara saygım sonsuz, dedigin gibi o kadar sene sürekli calıs dur, insanın beynine vursan travma gecirtecek kalınlıklarda kitapları oku didin ugras kolay is degil, tabii ki yeri geldiginde sinirlenecekler, belki de bagıracaklar ama bunu sürekli alıskanlık haline getirmek bence o meslegin kitabına aykırı.

bazen görüyorum adam iki büklüm geliyor doktorun karsısına, doktor da tesbih cekerek konusuyor onunla, hani okumus ama adam olamamıs misali.

ayrıca tıp okuyan bazı arkadasların "biz cok zekiyiz, zekamızla hepinizi sikeriz" modunda gezmeleri ve her girdikleri ortamda "cool" insan olmaya calısarak kasılmaları yavsaklıklarından utanıyorum, evet.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

Andrei bunu yazdı:

ayrıca tıp okuyan bazı arkadasların "biz cok zekiyiz, zekamızla hepinizi sikeriz" modunda gezmeleri ve her girdikleri ortamda "cool" insan olmaya calısarak kasılmaları yavsaklıklarından utanıyorum, evet.

sırf bu kelimeyi duymak için tıp okunur. 

Bence tıp fakültesine ego dersi konulsund artık bizde rahat edelim. Zek'l'kle h'. b'r alakasi yok ula adamin hafizasi  çok iyiyse çok iyi eğitimler alıp kastıysa bunun zekayla ne alakası var bilmiyorum. Ama öyle görülüyor. Buda en düşük sınavını ygs de yapan beni 1 senedir çıldırtıyor. Heyecan yaptım diye ne hallere düştük yarab. Hala bölümü bırakıp sırf egomu tatmin etmek için tıpa gitmeyi düşünüyorum. Eminim kazansam zerre sevmeyeceğim. Mühendislikte neşterde sensin hastada sensin aklına koyanı yapanda sensin. Ancak değer verilmiyor. Bizim egomuzu okşayan yok ulen.

Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 21:29'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 7589 Toplam Mesaj: 71