Kader Resmi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

Arkadaşın dediği şeyin benzerini bir filmde görmüştüm felsefik birşeydi. Şöyle; Eğer bir maymunun daktilo başında sosnuza kadar rastgele tuşlara bastığını düşünürsek bu maymun bir kere muhakkak shakespeare in bir eserini yazacaktır diodu. Aynı mantık.

Sonuç olarak yapılamıcak birşey değil ama hiç bir işe yaramaz yaşayacağın tüm herşeyin olasılıklarının resmi elinde olsa nolcakki? Hangisinin olacağını bilemedikten sonra hiç bir işe yaramaz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    canerator bunu yazdı

Arkadaşın dediği şeyin benzerini bir filmde görmüştüm felsefik birşeydi. Şöyle; Eğer bir maymunun daktilo başında sosnuza kadar rastgele tuşlara bastığını düşünürsek bu maymun bir kere muhakkak shakespeare in bir eserini yazacaktır diodu. Aynı mantık.

Sonuç olarak yapılamıcak birşey değil ama hiç bir işe yaramaz yaşayacağın tüm herşeyin olasılıklarının resmi elinde olsa nolcakki? Hangisinin olacağını bilemedikten sonra hiç bir işe yaramaz.

ilginçmiş maymun olayı :) hangi filmdi hocam hatırlıyor musun ? şu konuya katılıyorum cennetin nasıl bi yer olduğunu bilmediğimizi için resmi bulsakta hangisi olduğunu bilemeyeceğiz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı

ilginçmiş maymun olayı :) hangi filmdi hocam hatırlıyor musun ? şu konuya katılıyorum cennetin nasıl bi yer olduğunu bilmediğimizi için resmi bulsakta hangisi olduğunu bilemeyeceğiz.

aslında şöyle birşey var kuran kesin bilgi verir ve verdiği bilgilerde bazı şeyleri anlatır bu kesin olarak anlattığı şeyleri sabit alarak resmin geri kalanını ortaya çıkarabiliriz. tabi bu bir düşünce :)

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek
    overbite bunu yazdı

renkli yerine siyah beyaz ve boyutu 720x480 den daha kucuk  ayarlayarak basla

kolay gelsin

furkan bak bu daha kısa zamanda olabilecek bir öneri. resim sayısı boyuta baglı olarak cok cok azalacaktır. ancak siyah beyaz tonları düşünürsek bunun pek fark yapacağını düşünmüyorum.

güzel fikir. ancak çok çok sağlam hatta süper bir sisteme ihtiyacın var.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    livane bunu yazdı

aslında şöyle birşey var kuran kesin bilgi verir ve verdiği bilgilerde bazı şeyleri anlatır bu kesin olarak anlattığı şeyleri sabit alarak resmin geri kalanını ortaya çıkarabiliriz. tabi bu bir düşünce :)

çok mantıklı. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    canerator bunu yazdı

after the dark filmiydi http://tr.wikipedia.org/wiki/Sonsuz_maymun_teoremi değişik felsefik bir film rol yapma şeklinde geçiyor film =) 

"örneğin 1024x768 bir kare içindeki pixellere sürekli rastgele renkler atarsak bir gün mutlaka o rastgele piksellerin içinde senin içinde olduğun bir resim ortaya çıkacaktır bu resimdede geleceğinden bir resim olabilir. " Olarakta yorumlayabiliriz, furkiakta bunu demek istemiş bence.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

ihtimal elerken bir rengin tüm tonlarının bulunduğu resimden muhtemelen anlamlı bir resim çıkmayacaktır. gerçi tüm olasılıkların yanında kayda değer bir eleme olur mu ondan da emin değilim ama fikir çok iyi.

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    baracuda81 bunu yazdı

Düşünce çok iyi. Süper bir bilgisayar ve iyi bir arşiv kapasitesi lazım. Hayalgücünü zorlayan resimler çıkar

katiliyorum ve süper Fikire benziyor

editt//  lan ozaman benim bill gates ile kol kola resmimde var hatta ben aya nasil ayak bastim hatta marsa :|

matmatikci bir mürid hesaplasa bu tüm olasilikli resimlerin nasil bir islem gücüyle nekadar zamanda olusturulabilecegini ve ne kadar yer tutacagini.

bide isin ayiklamasi var tabi vay anasini ne zahmetli is :) lan hastaliklarin caresi bile bulunurlan. ilaclarin madde karisimlarinin yazili oldugu kagidin resmi :)

ben gece gece baya fantezi yaptim galiba gidip yatim. (ufolarin resmi bile varlan oha)

piskopatix tarafından 26/May/14 00:33 tarihinde düzenlenmiştir

instagram.com/macrlz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

fikir bence muazzam. ama kim ayıklayacak o resimleri o var

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

güzelmiş hocam fringe'ten fırlamış gibi

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 11051 Toplam Mesaj: 91