Kader Resmi
-
haci abi sen bu fikri güvence altina alip google filan önersene yapsinlar onlarda kapasite var
-
maymun daktiloya oturacak ve sonsuza kadar daktiloya vuracak ha vuracak ve şekspir eseri,
yahya kemal eseri,bir filan falan ortaya çıkaracak bizde buna inanacaz
sonracığına 1024x768 çzünürlüğündeki resmi süper bilgisayar her pixelini rastgele kombinasyonla renk verecek ve
bizde cennet cehennemin resminide görücez
1. o maymun olmaz yaa sonsuz kere sonsuz kere daktiloya vursa bi bok çıkmaz ortaya
haa sen ne yaparsın aradan harfleri seçer eseri bulursun o ayrı :/
2. o süper bilgisayar sonsuz kere sonsuz çekilde her pixele renk atasın rastgele değil 10x10 boyutunda senin resmin ortaya
çıkamaz... meydana gelen sonuç bi boka benzeyecek resim olmaz olamaz... sen pixellere denk gelecek renkleri vermediğin sürece tabiki
abicim ne içiyorsanız banada verin bende içem gayrı
not: bunlar hep darwinizm işte
aliyk tarafından 26/May/14 00:44 tarihinde düzenlenmiştir -
çok ilgimi çekti, ama o kombinasyon falan çoook büyük sayılar hocam
-
aliyk bunu yazdı
maymun daktiloya oturacak ve sonsuza kadar daktiloya vuracak ha vuracak ve şekspir eseri,
yahya kemal eseri,bir filan falan ortaya çıkaracak bizde buna inanacaz
sonracığına 1024x768 çzünürlüğündeki resmi süper bilgisayar her pixelini rastgele kombinasyonla renk verecek ve
bizde cennet cehennemin resminide görücez
1. o maymun olmaz yaa sonsuz kere sonsuz kere daktiloya vursa bi bok çıkmaz ortaya
haa sen ne yaparsın aradan harfleri seçer eseri bulursun o ayrı :/
2. o süper bilgisayar sonsuz kere sonsuz çekilde her pixele renk atasın rastgele değil 10x10 boyutunda senin resmin ortaya
çıkamaz... meydana gelen sonuç bi boka benzeyecek resim olmaz olamaz... sen pixellere denk gelecek renkleri vermediğin sürece tabiki
abicim ne içiyorsanız banada verin bende içem gayrı
not: bunlar hep darwinizm işte
haci simdi darwini onu bunu birakta , maymun isi evet banada mantiksiz geldi cünkü maymun tüm olasiliklari sistematik bastan sona deneyemez.
lakin bilgisayar tüm olasiliklari bastan sona hic ayni kombinasyonu duplike etmeden deneyebilir. nekadar zaman alir bilemicem fakat teorik olarak mümkün ve mantikli.
-
söyle bi düsündüm de, teorik olarak mümkün fakat pratikte imkansız böyle birşey. halihazırda 100 yılda kırılamayacak md5 üretilebilirken kombinasyonlarla resim bulmak hayal...
-
fantezi olmuş biraz hatta bayağı.. işe yarar bişey elde edilebilecek bir düşünce değil bence..
-
Fdumanli bunu yazdı
söyle bi düsündüm de, teorik olarak mümkün fakat pratikte imkansız böyle birşey. halihazırda 100 yılda kırılamayacak md5 üretilebilirken kombinasyonlarla resim bulmak hayal...
quantum anca paklar diyosun ve mantikli
-
Az önce 720*480 düz beyaz bir jpg dosyası oluşturdum paintte, boyutu 5.88kb oldu. ((255*255*255)*(720*480)*5,88)/(1024*1024*1024) diyerek kaç terabayt alana ihtiyaç olduğunu hesapladım buyur;
31381,35784864426 Terabayt alana ihtiyaç var.
Her bir resim 1 saniyede oluşturulsa ve kaydedilse;
66325500 gün yani tam 181713 seneye ihtiyaç var :D Çok çılgın bir sistem gerekli bunun için. Proje fikri heyecan verici ama çok deli paralar ve zaman gerektirir.
-
gözümüz belli bir spektrum aralığındaki dalga boyu renklerini görür ve sistem bunun üzerine kuruludur yani bilgisayardaki dünyadaki tüm renkler bu renk aralığındadır... alçak veya yüksek dalga boyundaki renkleri göremeyiz zaten yeni bir resim üretmek mümkün değil ayrıca rgb bir standart başka standartlarda var böyle bir şeyi yapsan sadece rgb de yapmış olursun diyelim ki yapmaya kalktın kombinasyonu öyle değil
şöyle olur
qwe= (255*255*255)!*(720*480) -(x*y*z)! =bu isteyeceğin renk yoğunluğu x*y*z burada istenmeyen veya istenen renk yoğunluğunun rgb miktarları
bunun içinede
720*480 piksel için istediğin şeklin integralini alman lazım =mnb
şekil çıktı koyuluk çıktı daha sonra türev ile qwe işlemini mnb işleminin içine doldurman lazım
haydin kolay gele :D -
wasd bunu yazdı
Az önce 720*480 düz beyaz bir jpg dosyası oluşturdum paintte, boyutu 5.88kb oldu. ((255*255*255)*(720*480)*5,88)/(1024*1024*1024) diyerek kaç terabayt alana ihtiyaç olduğunu hesapladım buyur;
31381,35784864426 Terabayt alana ihtiyaç var.
Her bir resim 1 saniyede oluşturulsa ve kaydedilse;
66325500 gün yani tam 181713 seneye ihtiyaç var :D Çok çılgın bir sistem gerekli bunun için. Proje fikri heyecan verici ama çok deli paralar ve zaman gerektirir.
İş bölümü yaparak 18 bin bilgisayarla 10 senede yapılabilir =)