Kader Resmi
-
https://www.facebook.com/video/video.php?v=10151589549622170
(video'yu bulmak için baya uğraştım :D)
olayın pi sayısı için özeti. ve söylediğin arşiv oluşturulmuş durumda yani :D ve heryerde aynı.
Benzer bi durumu pi sayısı kullanılarak, sadece aralık belirterek, veri aktarmak için kullanmak aklıma gelmişti benim de ama aktarılmas istenen verinin pi sayısındaki sırasını belirtmek için kullanılan veri, asıl manalı veri'den daha büyük olabileceği için vaz geçmiştim.
Senin söylemek istediğin fikre gelirsek. Filtrleceğin insan yüzünü al sayfada bir yere koy. geri kalan bütün pixel'leri random değerlerle doldur. eline bir sürü parazitli resim geçecektir. bunlardan pek azı anlamlı kalacaktır. Eğer yapay zekaya sahip bir işlemci ile anlamlıları ayırırsan, bu anlamlılar içinden pek azı mantıklı resim olacaktır. Onlar arasından da yine çok azı gelaceğe dair resim olabilir.Yani bu fikir bana öyle geliyor ki felsefeden öteye geçemez
-
aliyk bunu yazdıherlocksholmes bunu yazdıaliyk bunu yazdı
ya bırak matris determinantı abicim
3 ana renk var 1 2 3
bu 3 ana rengi 1024*768 formatındaki... vazgeçtim 100x100 çözünürlüğünde bir alanda ,
sadece beyaz bir top oluşturma ihtimali nedir ? ? ?
koca bir sıfır
bana bunu ispatlayın bende ateyiz olucam
not: ispatınız teoriden öteye hiç bi zaman gidemeyecek
for i=1 to 100
for k=1 to 100
for x=1 to 3
m(i,k) = x
next
next
nextşöyle bir algoritmayla 100x100 luk matriste beyaz top dahil 100x100 boyutlarında mantıklı olabilecek her türlü resim üretilir hocam, denemek bedava
e tabi en dışa beyaz topun bulunup bulunmadığını kontrol eden bir döngü ile. bu da insan gücü demek, üretilen resimlerin arasından mantıklı olanları seçmek demek ki imkansız olan zaten bu.
Fdumanli tarafından 26/May/14 02:16 tarihinde düzenlenmiştir -
düşünce müthiş lakin şuanki teknolojiyle zorlar gibi
-
-
Fikrin yazılı çıktısını alıp kendime kargoladım bunun dışında ne yapılabilir fikrin onayı için. Birde yönetim izin verirse bir program yazıp projelendirme yapabiliriz
-
çizik
-
asa42 bunu yazdı
https://www.facebook.com/video/video.php?v=10151589549622170
(video'yu bulmak için baya uğraştım :D)
olayın pi sayısı için özeti. ve söylediğin arşiv oluşturulmuş durumda yani :D ve heryerde aynı.
Benzer bi durumu pi sayısı kullanılarak, sadece aralık belirterek, veri aktarmak için kullanmak aklıma gelmişti benim de ama aktarılmas istenen verinin pi sayısındaki sırasını belirtmek için kullanılan veri, asıl manalı veri'den daha büyük olabileceği için vaz geçmiştim.
Senin söylemek istediğin fikre gelirsek. Filtrleceğin insan yüzünü al sayfada bir yere koy. geri kalan bütün pixel'leri random değerlerle doldur. eline bir sürü parazitli resim geçecektir. bunlardan pek azı anlamlı kalacaktır. Eğer yapay zekaya sahip bir işlemci ile anlamlıları ayırırsan, bu anlamlılar içinden pek azı mantıklı resim olacaktır. Onlar arasından da yine çok azı gelaceğe dair resim olabilir.Yani bu fikir bana öyle geliyor ki felsefeden öteye geçemez
sadece toeride kalır hocam .. ama zaten 3,14......... içinde benim doğum tarihimin yanyana durma ihtimali bile çok küçük bir ihtimal
zaten şimdi şuraya yazarken bile alfabenin 29 harfini kullanmıyormuyuz
bir bilgisayar rastgele 29 harfi yazsın bir txt dosyasına
bırak bir aziz nesin eseri sadece "çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdansımısınız"
kelimesini vermesi bile onbinlerce yıl alır :D
çünkü habire harf atıyacak ilk harfin "ç" geldikten sonra 2. harfin "e" gelmesi ihtimali ardından 3.harfin "k" ihtimali...
abicim her seferinde rastgele 29 harf atamıyacakmı bu bilgisayar
çok güzel bir felsefik teoriden öteye hiç bir zaman geçemeyecek maalesef
-
Abi bütün anlar diyorsun ve cennet cehennem bile... diye lafı tamamlıyorsun ancak cennet ve cehennemin resmedilmiş vesair pikselleşmiş bir hali yok ki. Nasıl olacak gerçekten ilginç
-
Sabah sabah düşün düşün harika teori vallahi. Güzel bir film çekilebilir bununla ilgili :-)
-
Şimdi bunu düşünür dururum, gitti bi hafta. Teşekkürler :(