folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

selam hocalar

herkese danıştım bir de size danışayım dedim.

malumunuz üniversiteye hazırlanıyoruz. bende kazanabileceğim üniversiteler arasında seçim yapmak durumunda kaldım.

iktisat bölümü okumak istiyorum. istanbulda üniversite kazanabileceğimi düşünüyorum ancak istanbul da 18 sene yaşamış birisi olarak bi cacığını göremedim. belkide aramadığımdandır.

benim gönlümde yatan üniversite eskişehir anadolu. bunun sebebi de hepinizin az çok tahmin edeceği şeyler. kampüs, imkanlar, sosyal hayat vs.

aynı zamanda kalabalık bi ailemiz vardır. evin geleni gideni eksik olmaz buda istanbul dışı seçmek istememde bir etken oluşturuyo.

babamla konuştuğumda ev kirası, yeme, içme, giyinme, temizlik gibi sıkıntıların olmayacak diyo ama üniversite okurken de bunları öğrenmeyeceksem daha nerede öğrenecem. gerçek hayatı biraz tadıp sorumluluk duygusu almak istiyorum. bu eğitimimi de belki kamçılar. aynı zamanda kızlar falan fistan.

görmüş GEÇİRMİŞ ler olarak sizlere de bi danışayım dedim umarım gerçekten bilgilendirici ve yol gösterici cevaplar gelir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uGuR
    uGuR's avatar
    Erkek

hocam alınma ama daha erken değil mi? hele bir ygs'ye girin sonra lys'ye , puanlar açıklandıktan sonra aldığın puana göre üniversite seçimini yaparsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

dışarda okuman daha iyi olur bencede.

eskişehir,bursa gibi yerler sosyal imkan açısından iyi.

afyon-ısparta-kütahya gibi yerlere geleyim deme.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

uGuR bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam alınma ama daha erken değil mi? hele bir ygs'ye girin sonra lys'ye , puanlar açıklandıktan sonra aldığın puana göre üniversite seçimini yaparsın.

Haklısın usta,ayrıyetten ıktısat gıbı bır bolum hedefın! :O

Acıkcası ıktısadı Turkıye'nın hıcbır yerınde tavsıye etmem,O kadar mezun varkı sana sıra gelene kadar offf offf...

Bence ılk Ygs e gır sonra Lys e gır ardından gel ben sana elımden geldıgınce yardımcı olucam unıv tercıhınde.Ama ıktısat yerıne hedefını dahada yukselt derım

Allah büyüktür vesselam...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

hocalar işletme ile iktisatı karıştırmayın.

bende biliyorum sokakta adım başı bi işletmeciyle karşılaşıldığını.

herkes bir olacak diye bişey yok, memlekette bu bölümlerden mezun olan fazla olabilir ama yeterince donanımlılar mı ?

bahsettiğiniz kişiler arasından diploma için okumayan bi tane adam gösterin bana ?

bilgi için sağol ancak belirttiğim konu hakkında tavsiye istedim. :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

hocam sosyal bir üniversite hayatım olsun diyorsan eskişehir,bursa tavsiye ederim. bunların yanında edirne'de üniversite hayatı rahat yaşanır. ancak bu şehirlerdeki üniversitelerin eğitim kaliteleri hakkında bir bilgim yok.

eğer kültür dolu bir üniversite hayatı dersen ankara derim ankara'da ne kadar arkadaşım varsa yapacak fazla birşey bulamadıklarından kendilerini kitap,film gibi şeylere odaklamış durumdalar.

bunun dışında özel üniversitelerden elinden geldiğince uzak dur eğer cebi dolu kafası boş insanlarla okumak istemiyorsan. taşra üniverstelerinede pek sıcak bakmazsan iyi olur.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

alibaba bunu yazdı:

hocam sosyal bir üniversite hayatım olsun diyorsan eskişehir,bursa tavsiye ederim. bunların yanında edirne'de üniversite hayatı rahat yaşanır. ancak bu şehirlerdeki üniversitelerin eğitim kaliteleri hakkında bir bilgim yok.

eğer kültür dolu bir üniversite hayatı dersen ankara derim ankara'da ne kadar arkadaşım varsa yapacak fazla birşey bulamadıklarından kendilerini kitap,film gibi şeylere odaklamış durumdalar.

bunun dışında özel üniversitelerden elinden geldiğince uzak dur eğer cebi dolu kafası boş insanlarla okumak istemiyorsan. taşra üniverstelerinede pek sıcak bakmazsan iyi olur.

teşekkürler hoca.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:

hocalar işletme ile iktisatı karıştırmayın.

bende biliyorum sokakta adım başı bi işletmeciyle karşılaşıldığını.

herkes bir olacak diye bişey yok, memlekette bu bölümlerden mezun olan fazla olabilir ama yeterince donanımlılar mı ?

bahsettiğiniz kişiler arasından diploma için okumayan bi tane adam gösterin bana ?

bilgi için sağol ancak belirttiğim konu hakkında tavsiye istedim. :)

pekı o zaman ben dedıgın konu hakkında dusuncemı soluyeyım.

Eskişehir senın ıcınde benım ıcınde en ıyısı

Allah büyüktür vesselam...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

apokontek bunu yazdı:

pekı o zaman ben dedıgın konu hakkında dusuncemı soluyeyım.

Eskişehir senın ıcınde benım ıcınde en ıyısı

sağolasın hoca ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MY91
    MY91's avatar
    Erkek

hacım senin bahsettiğin gibi ewt hayatı öğreniyosun. Eğlencesi gırgırı flnı filanı tmm okey! Ancak yazdıklarında gözüme çarpan tek başına hayatı öğrenme stresinin

seni derse teşvik edeceği gibi bişeydi sanırım :D o iş yalan hacım ben ne sıkıntılar çektim (halada çekmekteyim) ama derse fln teşvik ettiği edeceği yok. Daha çok kafan başka şeylere takılıyo...

Sorduğun şeye gelecek olursak; Eskişehir,Bursa arkadaşların dediği gibi sosyalitesi üst düzey yerlerdir ancak sen başka bir msjda hani O mezunlar hakkında konuşmuşsun ve ben farklı olacağım demeye getirmişsin lafı (ki başta herkes bunu söyler hatta 'kendini geliştirmeyle alakalı abicim,ben geliştiririm kendimi' der)

ama madem o kadar üst düzey biri olmak istiyosun yapacağın işte;ben sana İKTİSAT bölümü eğitimini en iyi veren üniversiteyi araştırmakla işe başlamanı öneririm. İnternette bulursun bölümlerin mezun sayısı,mezunlarının iş bulma oranları fln filan daha bir sürü.... Bence sen kendimi nerde daha iyi geliştiririm onu sor Tahribata yoksa her üniversitede bulursun o saydığın relaxlığı,karı-kız olaylarını (hele ki İBF de:) yada ortamı fln 

Hayatı tesbih yaptım... Bazen çekiyorum bazen sallıyorum...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

MY91 bunu yazdı:

hacım senin bahsettiğin gibi ewt hayatı öğreniyosun. Eğlencesi gırgırı flnı filanı tmm okey! Ancak yazdıklarında gözüme çarpan tek başına hayatı öğrenme stresinin

seni derse teşvik edeceği gibi bişeydi sanırım :D o iş yalan hacım ben ne sıkıntılar çektim (halada çekmekteyim) ama derse fln teşvik ettiği edeceği yok. Daha çok kafan başka şeylere takılıyo...

Sorduğun şeye gelecek olursak; Eskişehir,Bursa arkadaşların dediği gibi sosyalitesi üst düzey yerlerdir ancak sen başka bir msjda hani O mezunlar hakkında konuşmuşsun ve ben farklı olacağım demeye getirmişsin lafı (ki başta herkes bunu söyler hatta 'kendini geliştirmeyle alakalı abicim,ben geliştiririm kendimi' der)

ama madem o kadar üst düzey biri olmak istiyosun yapacağın işte;ben sana İKTİSAT bölümü eğitimini en iyi veren üniversiteyi araştırmakla işe başlamanı öneririm. İnternette bulursun bölümlerin mezun sayısı,mezunlarının iş bulma oranları fln filan daha bir sürü.... Bence sen kendimi nerde daha iyi geliştiririm onu sor Tahribata yoksa her üniversitede bulursun o saydığın relaxlığı,karı-kız olaylarını (hele ki İBF de:) yada ortamı fln 

eyvallah. ufuk açıcı bi yorum oldu sağolasın.

Toplam Hit: 7057 Toplam Mesaj: 58