folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Söylenecekleri arkadaşlar söylemişler.
    Bir de part time işini ayarla şehre gitmeden :)
    Malum baba fikrinde ısrar ederse sakata gelebilirsin
    Eve uzak olan bir üniversitede İstanbul'da kalmayı da düşünebilirsin.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

@ZyreX

hoca açsan biraz ?

@Juliet

eyv. hoca, danıştığım eskişehir'lilerin bir çoğu senin gibi düşünüyor.

@TBT

iktisat okuyan bayanların ciddi anlamda süslendiklerini duydum hoca bilgin olsun :)

@murathan

eyv. abicim sağolasın.

@angels_demos

eyv. hoca sende sağol.

@AnaMuhalefet

o kadar ileri gitmez hoca hiç zannetmiyorum. :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

istanbulun cacığını aramamışsın sen. sorun sende valla hocam istanbul normal geliyorsa sana diğer şehirlerde bi bok yapamazsın boğulursun.

yaz izmiri medeniyet var en azından

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

izmir (yaşadım) - ankara (okuyorum) - eskişehir (duydum)

http://yigitdemirag.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

istanbulun cacığını aramamışsın sen. sorun sende valla hocam istanbul normal geliyorsa sana diğer şehirlerde bi bok yapamazsın boğulursun.

yaz izmiri medeniyet var en azından

yok hoca dediğim gibi aramadığımdan öyle diyorum yoksa istanbuldaki eğlence hayatının diğer şehirlere bin basacağı konusunda şüphem yok.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek

Pc-ErrOr bunu yazdı:

dışarda okuman daha iyi olur bencede.

eskişehir,bursa gibi yerler sosyal imkan açısından iyi.

afyon-ısparta-kütahya gibi yerlere geleyim deme.

ıspartanın neyi var yav? :))

---------------------------------------------------------------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Doğru düzgün postları okumadım ama benimde sana tavsiyem kesinlikle ailenden uzakta okumandır. İmkanlar el verdiğince tabiki. Acı tatlı bir sürü hatırada bırakır dışarıda okumak sana. Ama en önemlisi ailenin yanında bu kadar sürede alamayacağın tecrübeyi bırakır sana en önemlisi.

Birde hep söyldiğim gibi; "Öğrencilik özgürlükle sefalet arasında bir noktadır." Ne kadar zengin olursan o kadar özgürlüğe, ne kadar fakir olursan o kadar sefalete yaklaşmaktır. Uç noktalardaki insanların grafiklerinden bahsetmiyorum. Klasik ve normal statüde ailesi olan çocukların, öğrencilik vasfı olan vasıfsızlık, işsizlik ve geleceğe bakıyor olan, üni okumaya çalışanları kastediyorum

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o diğilde ne diyor bu mustafa

http://www.mustafabastug.net/ygs/

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Şimdi hoca son sınıf öğrencisi olaraktan tavsiyelerim şunlar.Öncelikle iibf de okuyacağın tek bölüm iktisat olmalı gerisi yalan,bölümlerin sınav(KPSS-A,Bankaların Uzman,Müfettiş vs) başarılarına bakarsan zaten belli olur..Onun yanında  TR de en nitelikli kadrolara girme imkanına sahip bölümler hukuk ve iibf kadroları..Hesap uzmanlığı,Maliye Teftiş,Kaymakamlık,Banka müfettişlikleri,MB,Sayıştay,BBDK,SPK vs Bu kadrolara girmeyi düşüneceksin ileride Bu kadrolar da Huk.,ikt.,Maliye,Muh.GENK,GENY+ing.  istiyor vs Bu derslerde başarılı olmak için iktisatçı ardından hukukçu veya kamu/Malye vs okuman şiddetle önerilr.Örneğin işletme okusan olmaz mı olur ama 4 yıl da sınavlara yönelik hiç bir şey öğrenmediğini varsayarsan işin çok zor olur.Uluslararasu ilişkiler diye bir bölüm var hele ki hiç girmiyorum o konuya.uzak dur.Birde sakın kaymakam olmak için kamu veya diplomat olmak için uluslar.arası iliş. yazayım deme :) Bu 2 si için yine sınav başarısı için iktisat+ankaradan BİRKAÇ taşaklı dayı lazım :)

Üstte yazdığım kardoları düşünmeyeceksen,sana söyleyim ya düz memursun ya da bi bankaya şubeye girersin.Daha iyisi olamazsın,işsizlik de diğer tercihin olabilir tabi 850tl yi görünce.Sana hocaların ne der bilmiyorum ama ingilizce eğitim kadar boktan bir şey görmedim ben kaldi ki ingilizcem iyi.Buna rağmen TR de eğitimin TR yapılması en doğru olandır.İngilizce İktisat,ingilizce ekonometri,maliye dersi mi olur amk.

İİBF de ileride nitelikli yerlere girmek istiyorsan mutlaka öss niteliğinde bir sınava gireceğini unutma yoksa kötü çalışma koşulları düşük maaş :) Bu sınavları kazanabilmek için de benim sana tavsiyem Eğitim dili türkçe olan bir yere gitmen !! Ankara siyasal'ın tüm sınavlarda en başarılı üniv. olmasının sebebi Türkçe ve nitekilki eğitim almaları,ama benm girdiğim sene de hacettepe ing. ve odtü tr daha yüksekti puanı.Böyle bir durumda odtü ve hacettpeye gitmek yerine Ankara siyasal yazarsan en doğru tercihi yaparsın.Buradan çıkaracağın sonuç şu,bir fakültenin diğerine göre daha yüksek puana sahip olması daha iyi eğitim alacağın anlamına gelmez.Yanında ingilizce yazanların puanı yüksek iken kaliteli ünivlerin. TR eğitim verenleri ile pek şansları yok başarı konusunda.Kişisel çabaları ceteris paribus kabul etmek kaydıyla tabi :) Yoksa sende azim varsa ibo gibi mağaradan çıkıp, Merkez Bankasına bile girebilirsin.

Niye Anadolu değil,Bir kere açık öğretim boku yüzünden şahit olduğum anadolu üniv. i filtreleme yoluyla başvurularda sana dezavantaj yaratabilir.Oysa Türkçe bile okusan açık öğretim okuyanlardan fakülte adındaki farklılık dolayısıyla anlaşılması mümkün.Yalnız bunu bana değil işveren godamana ve kör cahil insan kaynaklarındaki vatandaşa anlatman lazım.Negatif etkileri olabilir senin açından.illa ki olur mu,bişey diyemem ama ben o riski almadım.Tercih senin.Kaldı ki öğrenci şehri olması vs çok önemli değil ist+izm.+ank. duruyorken tavsiyem eskişehire gitmemen yönünde.Mesela git gazi de türkçe oku ki ileride gireceğin kadrolarda sana avantaj yaratsın.

Tavsiyem ingilizce eğitim alma,fakat çok iyi ingilizce öğren.İngilizce eğitim ile ingilizce öğrenmek diye bir şey varsa aklında şimdiden çıkartman yönünde olur tavsiyem.Bölümü ing. okuyunca bi bokun olduğu yok bunu ii bil :) çünkü TÜM kaliteli mevkiler sınavla alım yapıyor.Tüm dersleri çok iyi bilip+yanına ingilizce de koyman gerekir.İngilizce öğrenmende de  ingilizce eğitim sana faydası olmaz.Çünkü bildiğini farzedip konular ingilizce anlatılıyor.

Walla sana genel olarak hukuk olmazsa ankara siyasal öneririm.Ha olmadı mı en güzel seçimi bu sene tercih yapmayarak yaparsın.Yapacağım diyorsan da üstte yazdıklarım çerçevesinde yaparsan ileriye dönük en doğru tercihi yaparsın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

ZyreX bunu yazdı:

Tavsiyem ingilizce eğitim alma,fakat çok iyi ingilizce öğren.İngilizce eğitim ile ingilizce öğrenmek diye bir şey varsa aklında şimdiden çıkartman yönünde olur tavsiyem.Bölümü ing. okuyunca bi bokun olduğu yok bunu ii bil :) çünkü TÜM kaliteli mevkiler sınavla alım yapıyor.Tüm dersleri çok iyi bilip+yanına ingilizce de koyman gerekir.İngilizce öğrenmende de  ingilizce eğitim sana faydası olmaz.Çünkü bildiğini farzedip konular ingilizce anlatılıyor.

cok duz mantıkla yazmısın hocam ne alaka ingilizce egitim alma boyle abuk subuk bisey mi olur kim nerede bildigini farzedip anlatıyo ki o nasıl iş, kendim de ingilizce egitim alıyorum hatta hocalarımın cogu yabancı senın kı gıbı bır bahane hic gormedim

Toplam Hit: 7069 Toplam Mesaj: 58