Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
bir psikolojik danışman ve rehber öğretmen olarak önce sınava girip daha sonra üniversite seçmeni öneriyorum. şu anda tercih yapmanın veya bir karar almanın bir faydası yok. belki 1 yıl önce düşünüleebilirdi hedef koymak niyetiyle. ancak bu karar için hem erken hem de geç kalınmış diyebilirim. ama gündemin bu olmamalı.
-----------------------------benim bu konuyu açmamın ve bu soruları sormamın sebebi kendimi buralardaki üniversitelere girebilecek düzeyde görmemdir.
boşa kurşun sıkmıyorum yani anlayacağınız. :) hedef konusuna gelince benim hedefim yaklaşık 3 4 senedir buralardı değişen bişey olmadı.
sadece insanların bu konudaki görüşlerini merak ettim, daha iyi kıyas açısından.
-
ustam bence hem kaliteli eğitim hem güzellikler hemde güneyim güzelliklerini seversen eğer ÇUKUROVA derim ben adana güzeldir ha yakın olmasını takarsan esişehir bursa ii dir ama sosyallik fazla aramıyorsan eğer konya da ııdır tam bı ogrencı sehrı ama saat 10 da biter çoğu yer ortamı sen yapacaksın yani konya tipik iç anadolu :/ ama ben sana Adana derim :)
-
csr288 bunu yazdı:
-----------------------------ustam bence hem kaliteli eğitim hem güzellikler hemde güneyim güzelliklerini seversen eğer ÇUKUROVA derim ben adana güzeldir ha yakın olmasını takarsan esişehir bursa ii dir ama sosyallik fazla aramıyorsan eğer konya da ııdır tam bı ogrencı sehrı ama saat 10 da biter çoğu yer ortamı sen yapacaksın yani konya tipik iç anadolu :/ ama ben sana Adana derim :)
-----------------------------
sorma ya ic anadolu diyince gercekten saat 10 daa hayatin bittigini gordugum 3 sehir kayseri konya ve nevsehir :) digerleri de tabiki farksiz aslinda Yozgat ta okuyacan tam bi canavara donusmus olursun :D:D -
dostum sadece ilk mesajı okudum ve tavsiyem şu sakın sakın istanbul dışına çıkma inan gerisi boş. hem maddi olarak değmiyor hem de eğer odtü bilkent hacettepe mezunu değilsen onun dışında istanbul dışında okumak boş. yaz boğaziçi istanbul marmamara itü yıldız üni... en basitinden orda ev kirasına vereceğin parayla burda araba alırsın kendi arabanla okula gider gelirsin. merak etme karı kız ortamından da eksik kalmazsın. yıllar önce istediğim bölüme istanbula çok rahat puanım yettiği halde şehir dışı yazarak aynı salaklığı yapmış biri olarak söylüyorum bunu : D
-
çok insana geçirmişliğim var.. okulumun ne kadar uzadığını ben bile hesap edemiyorum.. aile yanı rulz hoca.. eskişehir biraz farklı eğlence olarak.. istanbulda bi bara gideceksen 50 tane benzer özellikde bulursun.. ama eskişehirde bi tanedir orayada damsız giremiyosun :| yani sıkılırsın bi süre sonra.. istanbul gibi yerde yaşamaya alışmışsan, bence öyle devam et.. akşam eve geldiğinde yemeğin olur, bulaşık v.s. derdin olmaz.. ve emin ol baazıı ibne karakterli arkadaşlara uymayacağın için daha başarılı olursun..
Bi hafta sonu otobüse atlayıp eskişehirde ki arkadaşını ziyaret edince seviyosun ama kalıcık konusunda 10 kere düşün derim.. şehir değiştirmek kolay değil.. şimdi millet diyo ki illa evden ayrı olacam, ben bazı sıkıntıların üstesinden tek başıma gelmek istiyorum v.s. derdine düşüyo ama o sıkıntıları yaşadıktan bir hafta sonra nasıl gereksiz bişey olduğunu fark ediyosun..
yani illa elektrik su parasını öderken sıkıntı çekmek istiyosan bi ay kendi evinin faturalarını öde :) bu durumun yeterince sana bişeyler katacığına eminim..
Neresi olursa olsun hayırlısı olsun.. Fakat herşeyi gözden geçir..
örneğin: bizim okul ikinci öğretimdi çalışıp okuma derdindeydim fakat bir ders 8.30- 11.00 boşluk 17.30-21.45 bu kadar boşluk vardı ama iş veren yoktu, zamanları öyle bi bölmüşler ki hanzolar.. :) verdiğim harç parasıda cabası..
birde bir üniversitenin bir bölümünü seçmeden önce mutlaka o okulun o bölümünde okuyan birkaç kişiyle görüş bi şekilde..dersler zor mu, hocalar ne ayak.. okulun siyasi görüşünü bile sor :| belki gittiğin yer sana uymayacak.. kimi insan rahat olmayı sever baskı görmeyi kaldıramaz.. ama baazzı okularda hala kendilerini çoban zanneden mallardan çok var..
-
hangi üniv. gidersen git beğenmiyeceksin aslında beğenmediğin kendi ayaklarının üstünde durmaktır (çok dram oldu ama gerçek)
-
Byük şehir yaz malatya kırıkkale ve dogudan uzak dur xD