folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

Kararsızlık - Üniversite Seçimi Bi El Atın ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

3. madde hariç söylediklerine katılmama imkan yok.Sınavlara ilişkin bilgin olmadığı gayet açık.İki durumda da tüm sınavlarda başarılı olma ihtimali var ama birinin diğerine göre avantajı var.Ayrıca Toefl demişsin,bırak toeflı sadece kpds 70 ile bile yukarıda bahsettiğim kurumların Yüzde 95 ine girebilir..Neyse dediğim gibi benim önerilerimi isteyen dikkate alır isteyen dikkate almaz.Senden bu iş geçmiş zaten :) Amacım bölüm tercihi yapmadan önce,bölüm bittikten sonra karşılacakları zorlukları,iş imkanlarından bahsetmek.

Yazdıklarım konuyu açan ve yine onun gibi iibf düşünen arkadaşlara ilişkin.İngilizce eğitim veren kadrolarda doluyor boş kaldığı yok,mutlaka birileri gidecek.Fakat bilinçli tercih yapmakta fayda var.

İngilizce bölüm okuyan birisinin Toefl veya IELTS den çok iyi puanlar alacağının garantisi yok.Kaldı ki Türkçe okuyan birisi de bu puanları alabilir.Ayrıca Türkçe okuyan kamu,ingilizce okuyan hem kamu+özel gibi bir şey demişsin.Külliyen yalan..İşin gerçeği bölüm bittikten sonra önüne koyulacak sınavda başarılı olmanda yatıyor.Çünkü iibf okuyup kaliteli kadrolara yerleşebilmek bu sınavlarda başarılı olmaktan geçiyor.

-----------------------------

Nerde okuyorsun ne okuyorsun bilmiyorum ama bu konularda senden çok daha bilgili olduğumu düşünüyorum.İngilizce okuyan hem kamu hem özel demedim.İngilizce bölümde okuyan adamın temel hedefi özel sektör olmalıdır dedim.Evet Türkçe sınavlarda zorluk çeker mi? çeker.Diğerlerinden daha iyi hazırlanması lazım fakat zaten ingilizce bölümde okuyan adamın devlete girmesi bana saçma geliyor.Özel sektörde iste 3-0 önde başlar.Büyük bankalardan hiçbiri KPDS ya da ÜDS ile müfettiş almaz.Bir kısmı kendi sınavını yapar ki bu toefl ayarındadır speaking ve writing sınavlarıda vardır,diğer kesim ise toefl a alır.Senin Kpds ve üds dediğin sınavlar sadece devlette geçer.Ayrıca zilyon tane yabancı kaynağı takip etme şansın olur ingilizcen çok gelişir gerek konuşma gerek anlama açısından.Unutma ekonomi bilimiyle ilgili hemen hemen bütün kitaplar ingilizcedir ve ingilizce bölümde okuyan kişi bu kaynakları rahatlıkla takip edebilir.Türkçe bölümün tek avantajı mezun olduktan sonra girdiğin sınavlarda ki terimleri ve soruları daha kolay anlamandır ama baştan da dediğim gibi ingilizce bölümde okuyan adamın hedefi özel sektör olmalıdır ve özel sektörde çok çok iyi derecede ingilizce konuşamayana yer yok maalesef.Bu arada kpds ve üds dediğin sınavlar kesinlikle ingilizce bilgisini ölçmez merak ediyorsan söyleyeyim aralık Kpds den 84 aldım.Toefl puanım ise buna kıyasla düşük.Kpds ve üds de bilgiden çok taktikle çözülen sınavlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:

@flassy

bahsettiğin konu merak ettiğim konulardan birisi.

o zaman daha net anlamam için bahsettiğiniz konu hakkında bir soru sorayım.

ileriye dönük olarak düşündüğümde iyi bir mevki, abartısını geçtim bir iktisatçı için düzgün bir ücret karşılığında özel veya kamuda bir iş benim kabulümdür. bu durumda ingilizce mi türkçe eğitim mi ? aynı zamanda özel sektörde üniversite isimlerinin etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz hocalar ?

Hiç kimse sen şurdan mezunsun oo seni hemen işe alalım demez külliyen yalan.Fakat şöyle bir gerçekte vardır ki özellikle İİBF fakülteleri için konuşuyorum yüksek puanlı dediğimiz boğaziçi odtü gibi üniversitelerden çıkan insanlar daha kolay iş bulur sebebi üniversitenin adı değildir.Sebebi oraya giden insanların zaten araştırmaya öğrenmeye çalışmaya meyilli insanlar olmasıdır.Konferans,seminer,kulüp faaliyerleri(ekonomi,marketing gibi)ni kaçırmazlar.Hepsi değil tabi ki büyük çoğunluğu.Durum böyle oluncada o alanda ki bilgilerini bir hayli geliştirirler boş bir şekilde mezun olmazlar.Eğer sende farklı bir üniversitede okusan bile kendini bölümünle ilgili faaliyetlere adadığın sürece onların senden bir artısı yok.İş hayatında adam kim işine yarayacaksa onu seçer.

JCARLOS bunu yazdı:
    Ingılızce egıtım konusunda kesınlıke Zyrex haklı.Ordan burdan duydugum seylerle yorum yapmıyorum.Bızzat yasadıgım seylerle ılgılı yorumum.Anadılle egıtım demek 100 dılımlık pastadan 80 dılımlık pasta kapabılmek,Ingılızce egıtım ıse 100 dılımlık pastadan 40 dılım kapabılmek demek.Unıversıte tum egıtım hayatının son noktası olduguna gore meslekı anlamda bılgılerın de maksımum duzeyde ogrenılmesı gerekır.Bu asla yabancı bır dılle saglanamaz.Calculus dersınde hocanın "derivative" dıyıp "turev" anlatması demek;sız o kelımeyı anlayana kadar olayın mantıgını kacırmanız demektır.Bunları bızzat yasayanlardan bırıyım ustelık ılkokuldan sonra tum egıtımım Ingılızce olmasına ragmen.Ikıncısı eger karıyer hedeflıyorsanız devlet veya ozel sektor farketmez Ingılızce bılmek sarttır.Egıtım dılının Ingılızce olması ıle KPDS de cıkan soruları kolay yapabılmenın uzaktan yakında alakası yoktur ve kurumların cogu sadece KPDS veya TOEFL puanına bakar,4 kez gırdım emın olabılırsınız.Ingılızce egıtım artıları yok mudur?Illakı var ancak artıları ve eksılerı yanyana koydugunuzda emın olun Turkce egıtımın artıları haylı fazla cıkar.Unıversıte hayatına gelınce eskısehır de 7 sene kaldım.Evet tam bahsedıldıgı gıbı ogrencı sehrıdır.Ama sunu anladım kı unıversıte Ankara veya Istanbul da okunmalı.Staj,konferans,semıner,kurs,egıtım,ıs gıbı tum ıhtıyaclar buyuksehırlerden karsılanabılır.Anadolu dakı herhangı buyuk bır sehır bu ıhtıyacları karsılayamaz.

Merak ettim hangi bölümden mezunsun ve hangi üniversite?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

eyv. hoca cevap için sağol.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bursa'da öğrenci kenti Görükle'de çok kral dairelerimiz bulunmaktadır.İlgilenenlere

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

JCARLOS bunu yazdı:
    Ingılızce egıtım konusunda kesınlıke Zyrex haklı.Ordan burdan duydugum seylerle yorum yapmıyorum.Bızzat yasadıgım seylerle ılgılı yorumum.Anadılle egıtım demek 100 dılımlık pastadan 80 dılımlık pasta kapabılmek,Ingılızce egıtım ıse 100 dılımlık pastadan 40 dılım kapabılmek demek.Unıversıte tum egıtım hayatının son noktası olduguna gore meslekı anlamda bılgılerın de maksımum duzeyde ogrenılmesı gerekır.Bu asla yabancı bır dılle saglanamaz.Calculus dersınde hocanın "derivative" dıyıp "turev" anlatması demek;sız o kelımeyı anlayana kadar olayın mantıgını kacırmanız demektır.Bunları bızzat yasayanlardan bırıyım ustelık ılkokuldan sonra tum egıtımım Ingılızce olmasına ragmen.Ikıncısı eger karıyer hedeflıyorsanız devlet veya ozel sektor farketmez Ingılızce bılmek sarttır.Egıtım dılının Ingılızce olması ıle KPDS de cıkan soruları kolay yapabılmenın uzaktan yakında alakası yoktur ve kurumların cogu sadece KPDS veya TOEFL puanına bakar,4 kez gırdım emın olabılırsınız.Ingılızce egıtım artıları yok mudur?Illakı var ancak artıları ve eksılerı yanyana koydugunuzda emın olun Turkce egıtımın artıları haylı fazla cıkar.Unıversıte hayatına gelınce eskısehır de 7 sene kaldım.Evet tam bahsedıldıgı gıbı ogrencı sehrıdır.Ama sunu anladım kı unıversıte Ankara veya Istanbul da okunmalı.Staj,konferans,semıner,kurs,egıtım,ıs gıbı tum ıhtıyaclar buyuksehırlerden karsılanabılır.Anadolu dakı herhangı buyuk bır sehır bu ıhtıyacları karsılayamaz.

hocam siz ingilizce okurken nasıl bi hazırlık egitimi alıyorsunuz anlamıyorum adamlar sizi o ingilizce egitime sokarken herseyi dusunupte sokar belki ilk bi kac hafta zorlansanda sonra o kadar alısınca turkce terimler abuk subuk gelir neredeyse hersey ingilizce anlamak cok daha kolaylasır.Ha senın dedıklerınde var adam hazırlık sınavlarını sansa bala atlamıs o bile 1 ay gectikten sonra alısır ıngılızceye

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JCARLOS
    JCARLOS's avatar
    Erkek
    Eskısehır Osmangazı Bılg. Muh. mezunuyum.Daha onceden hazırlık okumama ragmen unıde zorunlu oldugu ıcın tekrar okudum.Meslekı ıngılızce falan degıldı.Zaten hocalarımız da bunu ıtıraf ederlerdı.Burdakı Ingılızce okuldakı egıtım ıcın faydalı olmayacak dıye.Oncekı mesajımda da belırttım Ingılızce egıtım artıları olabılır ama kesınlıkle Turkce egıtımın yerını tutamaz.Bolumle ılgılı basıt bır ornek.Adam sıze algorıtma anlatıyor.Algorıtma program yazmanın temelıdır.Adını Ingılızce ek olarak soyleyebılırsın kaynak bulma acısında buna bırsey dedıgım yok.Ama adam sana algorıtmayı Ingılızce anlatıyor.Kelıme anlamında sorunun olmasa bıle o anlattıklarının yuzde 40ını alırsın.Bunlar benım dusuncelerım.Ayrıca bankalar uzman ya da mufettıs yardımcılıgı ıcın KPDS,TOEFl sonucuna bakar.Kendı Ingılızce sınavını yapan banka duymadım.

Coboller
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

JCARLOS bunu yazdı:
    Eskısehır Osmangazı Bılg. Muh. mezunuyum.Daha onceden hazırlık okumama ragmen unıde zorunlu oldugu ıcın tekrar okudum.Meslekı ıngılızce falan degıldı.Zaten hocalarımız da bunu ıtıraf ederlerdı.Burdakı Ingılızce okuldakı egıtım ıcın faydalı olmayacak dıye.Oncekı mesajımda da belırttım Ingılızce egıtım artıları olabılır ama kesınlıkle Turkce egıtımın yerını tutamaz.Bolumle ılgılı basıt bır ornek.Adam sıze algorıtma anlatıyor.Algorıtma program yazmanın temelıdır.Adını Ingılızce ek olarak soyleyebılırsın kaynak bulma acısında buna bırsey dedıgım yok.Ama adam sana algorıtmayı Ingılızce anlatıyor.Kelıme anlamında sorunun olmasa bıle o anlattıklarının yuzde 40ını alırsın.Bunlar benım dusuncelerım.Ayrıca bankalar uzman ya da mufettıs yardımcılıgı ıcın KPDS,TOEFl sonucuna bakar.Kendı Ingılızce sınavını yapan banka duymadım.

Garanti bankası,yapı kredi vb bazı büyük bankalar kendi ingilizce sınavlarını yaparlar.Ayrıca sizin okulun hazırlık eğitimini biliyorum.Sen kendi bölümüne göre değerlendiriyorsun.Türkiyede uygulanan ya da uygulanmaya çalışan sistem keynes sistemidir.Dünyada da uygulanan sistem budur amerika'yı great depressiondan kurtaran sistemde budur.Dolayısıyla bu ekonomik sistemi olduğu şekliyle görmek gayet mantıklıdır.John keynes ingiliz bir ekonomisttir bu arada.Olaya çok yüzeysel bakıyorsun daha öncede demişsin hoca türev anlatırken derivative diyince anlamak için düşünürken vakit kaybediyorsun diye.Zaten o aşamadaysan ingilizce eğitim alamazsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JCARLOS
    JCARLOS's avatar
    Erkek
    flassy bunu yazdı:

JCARLOS bunu yazdı:

Garanti bankası,yapı kredi vb bazı büyük bankalar kendi ingilizce sınavlarını yaparlar.Ayrıca sizin okulun hazırlık eğitimini biliyorum.Sen kendi bölümüne göre değerlendiriyorsun.Türkiyede uygulanan ya da uygulanmaya çalışan sistem keynes sistemidir.Dünyada da uygulanan sistem budur amerika'yı great depressiondan kurtaran sistemde budur.Dolayısıyla bu ekonomik sistemi olduğu şekliyle görmek gayet mantıklıdır.John keynes ingiliz bir ekonomisttir bu arada.Olaya çok yüzeysel bakıyorsun daha öncede demişsin hoca türev anlatırken derivative diyince anlamak için düşünürken vakit kaybediyorsun diye.Zaten o aşamadaysan ingilizce eğitim alamazsın.

yasım 27,12 yasımdan sonra Anadolu Lısesı Ingılızce egıtımı ve ardından unıversıtede Ingılızce bolum okudum.Oysa verdıgım basıt bır ornekten cıkardıgın sonuca bak.Bu ornegı anlayamayacak duzeydesın otesını tartısmaya gerek yok.

Coboller
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

usta öncelikle iktisattan uzak dur. Gerçekten uzak dur. çıkınca bi bakacasınki işletmeci adamda bankada sende; o da aynı yere başvuruyor sende. Sonra sorcaksın kendine "ben onca matematiği yok ekonometriyi yok uyuz uyuz kompleksli insanları neden çektim" diye. Eğer aklın varsa hukuk psikoloji falan kazan kenddini kurtar. İşletme iktisat okuyup hayatını karartma. illa karartacağım ben dersen. en güzel okunacak şehir izmirdir. 4yıl hayatının en güzel yıllarını yaşatabilir sana. ayrıca istanbul ve  ankardan sonra hatrı sayılır bir ünidir ege. Ha yok ben tatile değil saç dökmeye gideceğğim dersen istanbul derim. Ankarada eskişehirde okunmaz usta, insanıyla olsun kışı soğuğuyla olsun iğrenç yerler bence. Ben izmirliyim en yakın 3 arkadaşım istanbul ankara ve eskişehirde. biri izmirde kaldı ben antalyadayım. Sana tek önerim tek okuncak yer izmir olacaktır sonra istanbul. işletme iktisat diyorsanda sadece boğaziçi... benim hayallerimde kalan yer boğaziçi işletmedir, boğaziçi kraldır boğaziçi candır :)

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

bir  psikolojik danışman ve  rehber öğretmen olarak önce sınava girip daha sonra üniversite seçmeni öneriyorum. şu anda tercih yapmanın veya bir karar almanın bir faydası yok. belki 1 yıl önce düşünüleebilirdi hedef koymak niyetiyle. ancak bu karar için hem erken hem de geç kalınmış diyebilirim. ama gündemin bu olmamalı.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 7572 Toplam Mesaj: 58