folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kendinize Yeni Bir İş Bulun, İleride Sadece Hobi Amaçlı Kod Yazacaksınız!



Kendinize Yeni Bir İş Bulun, İleride Sadece Hobi Amaçlı Kod Yazacaksınız!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Abi hepiniz yazılımcısınız yılaaaaardır

    Chatgp ye ai diyorsunuz hepsinden ötesi şu hakikaten 2023 e göre ilkel dil işleme yazılımına şaşırıyorsunuz ve gelecek kesin bu ya diyorsunuz ya,  ben buna şaşırıyorum jsjsjsjsjsjsjs

    Ai bu değil abi AI akıl alacak, daha var o işe 20 yıl


    Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam bu şey sıradan insert edit update programcılığını çok güzel yapar fakat benim uğraştığım derinlikte şeyleri yapabilmesi için zaten yazdığım kod kadar ne yapacağını anlatmam lazım.

    Bildiğim bir dili bilmediğim bi dile çok güzel çeviriyor. Basit fonksionları yazıyor hatta optimize edebiliyor ve işimi hızlandırıyor

    Tam bir proje yapabilirmi? bence biraz daha geliştirmeyle yapabilir ama yine de istediğiniz proje büyüdükçe tam istediğiniz çıktıyı vermesi zorlaşacak


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Abi AI dediğimiz tamamen istatistik. İnsan beyni istatistik üzerine çalışsa da çok daha farklı çalışıyor. Makinelerin öğrenebilmeyi öğrenmesi gerekiyor ki bahsettiğimiz şeyler olabilsin. Şu an bu işi yapan bir AI sanırım yok. Varsa da ben bilmiyorum. Buna ek olarak kaos ortamında bir takım sonuçlar üretebilecek mi orası sıkıntı. Düzenin var olduğu yerde matematik ve mantık çok güzel çalışıyor. Peki kaos problemlerinde nasıl sonuçlar üretebilecek? İnsanlar gibi bir şeyler bulup üretebilecek mi? İnsanın bir takım yöntemleri var deneme yanılma vs gibi. Örneğin bir çiçeğin zehirli olup olmadığını anlamak için önce dilimizi süreriz kendimizce analiz ederiz vs vs. Sonra çiçeğin zehirli olup olmadığına karar veririz. 

     

    Bir de insan beyni AI gibi her şeyi analiz etmez. İnsanlarda duygularımızı oluşturan bazı otomatik düşünceler var. Beyin bu bilgileri işlemeden direkt olarak önümüze sunuyor. Otomatik düşüncelerimiz olmasaydı ve makine gibi her şeyi analiz ederek hareket etseydik bir adım dahi atamazdık gibi gibi. Yani daha çok yolu var ama insanlık adına ML çalışmaları güzel. Bazı basit işlemleri hızlıca halledebiliriz. Örneğin bir sistem geliştireceğiz ne yapacağınızı biliyorsunuz gerisi sizin yapmış olduğunuz amelelik diyelim. Size bir iş geldi DB ye Insert sorgusu çalıştıracağınızı bu sorguda neler olacağını vs biliyorsunuz. Klavyeye basmak yerine AI ye derdinizi anlatın kendisi kodu yazsın hatalı kısımları editleyin miss gibi zamandan tasarruf. Ya da iş biriminin yaptığı mockup tasarımlarını AI tasarlasın. Yani günlük monoton ve tekrarlayan işleri makine gücü + AI ile sağlayalım.

     

    Gelişmeleri yakından takip ediyorum bu iş güzel yerlere gidiyor. Umarım firmalar çok hır gür çıkarmadan AI hizmetlerini Cloud servisleri haline getirirler de bu hizmetleri birleştirip inovatif fikirler ortaya çıkarabiliriz. 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Yapay zeka yazılımcıların işini elinden alacak diyen kişiler hayatında daha önce yazılım projesi geliştirmemiş, bir yazılım ürünü geliştirme sürecine dahil olmamış kişiler. 

    Yazılım geliştirme süreci sadece kod yazmaktan oluşmuyor. Müşteriyi dinliyorsun, analiz yapıyorsun, müşterinin problemlerinden somut bir ürün ortaya çıkarmaya çalışıyorsun, kafanda mimariyi planlıyorsun, kurgu yapıyorsun,  gelecekte olabilecek durumları hesaba katıyorsun, kod yazıyorsun, müşteriden gelen geri dönüşlere göre ürünü şekillendiriyorsun. Burada insan ilişkileri, analiz süreçleri, ihtiyaçların doğru belirlenmesi, yaratıcılık vb. bir sürü faktör var. Yapay zekanın yazılımcının işini elinden alması mümkün değil.

    Yapay zeka mesleklerin yerini almaya başlarsa emin olun en son kaybolacak meslek yazılımcılık olur. 

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Baska düzgün konu olmadigi icin buraya yaziyorum..

    Google yeni nesil AI'ini tanitti ismi palm 2

    surada genel özellikleri var 

    https://www.youtube.com/watch?v=HSiAeJTcBhI 

     

    ve asil bombaya gelelim, ismi universal translator

    GoogleIO da tanitiliyor

    https://twitter.com/OzanSihay/status/1656373725636317223 

    videodaki kadin ingilizce konusuyor, o videoyu istediginiz dilde agiz hareketlerini uygulayarak (ne kadar basarili tartisilir) baska bir dilde dublaj yaptiriyor..

    Bu ne demek? Bir cok tercümana gerek kalmayacak

    youtube iceriklerinizi, istediginiz dile cevirip o dilde yayinlayabilirsiniz

    hic bir dil bilmeden, cinli bir firma icin cince konusarak calisabilirsiniz

    bunun daha ileriki versiyonlarinda, eminim yüzüye simultane tercümeler yapacaktir. Suan cok basit ve google translate ile calisan Google Pixel Buds var. Bu tarz bir seyler olabilir. Iki tarafta da bu bu sekil kulaklik olur ve birbirlerini kendi dillerinde duyarlar..

    palm 2'ye dönersek, suan hizmete girmedi, API icin waitlist acmislar ve örnek open source projeler yayinlamislar

    https://developers.generativeai.google/ 

    surda bir kac örnek var

    https://developers.generativeai.google/develop/sample-apps 

    Yorumlarda bazilarinin hala olayi kavrayamadigini görüyorum. Yani zannediyorlar ki, AI kod yazsa da bir yazilimcinin ona ihtiyaci olacak vs. O sizin kücük dünyanizla ilgili, öyle bir sey yok ve olmayacak. Benim tahminim, AI paket programlar hazirlayabilecek. Yani kimsenin kod bilmesine gerek kalmayacak. 

    Bu paket programi tasarlattiracak yani promtlarini girecek kisiler icin is imkani olacaktir. Bu dedigim nihai sonuc. Ne zaman olur bilemem ama o noktaya hizla evriliyor bu sistem. 

    AI tabanli hakimler, avukatlar görecegiz. Dosyanizi yükleyip saniyeler icinde karar cikacaktir. 

    Bir cok özel hastanede online AI doktorlar olacak teshis icin. (doktor asistani diyelim). Siz raporunuzu, röntgeninizi yükleceksiniz o teshis koyup doktorunuza yollayacak (belki size yollayacak)..

    Tercümanlik gibi bir meslegin tamamen ortadan kalkacagi günleri görecegiz

    gibi gibi.. 

    Beni en cok heyecanlandiran sey AI ve metaverse'in birlesimi olacaktir. Sanal evrenler yaratilacak bu dünya gibi, insanlar kendi dünyasini hatta evrenini yaratabilecek, bir nevi tanricilik oynayacaktir.

    Bunlari yarin olacak diye düsünmeyin ancak teorik olarak kisa zamanda olabilecek seyler.. Belki 5 belki 10 belki 20 yil sonra..

     

    unbalanced tarafından 11/May/23 01:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusemre
    yunusemre's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2016
    Erkek

    Asistanımdan fazlası olamaz


    "Programcılar saatler boyunca çalışmak zorunda kalmalarına engel olacak sistemler tasarlamaya saatler boyunca uğraşırlar." David Allen
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    50 yıl sonrası için hayıflanmaya gerek yok, bir çoğunuz huzurevinde olacaksınız zaten.

    O zamana kadar da yazilimcilar gerekiyorsa yavaş yavaş kayar farklı alanlara. 

    Neymiş kendi küçük dünyamızmış. Aynenn... 


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

    Yapay zeka yazılımcıların işini elinden alacak diyen kişiler hayatında daha önce yazılım projesi geliştirmemiş, bir yazılım ürünü geliştirme sürecine dahil olmamış kişiler. 

    Yazılım geliştirme süreci sadece kod yazmaktan oluşmuyor. Müşteriyi dinliyorsun, analiz yapıyorsun, müşterinin problemlerinden somut bir ürün ortaya çıkarmaya çalışıyorsun, kafanda mimariyi planlıyorsun, kurgu yapıyorsun,  gelecekte olabilecek durumları hesaba katıyorsun, kod yazıyorsun, müşteriden gelen geri dönüşlere göre ürünü şekillendiriyorsun. Burada insan ilişkileri, analiz süreçleri, ihtiyaçların doğru belirlenmesi, yaratıcılık vb. bir sürü faktör var. Yapay zekanın yazılımcının işini elinden alması mümkün değil.

    Yapay zeka mesleklerin yerini almaya başlarsa emin olun en son kaybolacak meslek yazılımcılık olur. 

     

    süreci kolaylaştırır tabiki de , lowcode gibi olur , kapsamlı işlerde basit çözümler sağlayacaktır ki , kullanıyoruz fakat sunu farkettım ,köreltiyor insanı , idelerden tutta ai botlara kadar köreltme yapıyor . Bir de blmek lazım yoksa chatgpt esorunca ,arifin manchestra attıgı golu arar sendromuna düşer insan .

    Görüntüleme tekniklerinin tıptaki yardımı gibi .  İşe yarar faydalı süreci hızlandırır olayları var .

    Bug çözme vs işleri için güzel 

     


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 8058 Toplam Mesaj: 79
skynet code gpt thinking code