Kitap Okumak Gerekli Mi?
-
Tengri bunu yazdıEasx bunu yazdıTengri bunu yazdı
kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D
Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin
allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.
Gece gece yarıldım ya (:
-
okumayın hayırlı evlat olun.
-
AMpul bunu yazdıOkumak gereksiz degildir, roman okumak gereksizdir, dunyadaki kisa zamanimizda gerekli bir suru yapilacak sey varken baskalarinin uydurdugu gercek bile olmayan hikayeleri okuyup zaman kaybetmek nasil gerekli olabilir.
Okumaya harcayacagin zamani o hikayeleri yasamaya calis, ilim bilim felsefe baska tabi, ayrica yazar elestirmen filan olmak istiyorsan da okumak gereklidirRoman gereksizmidir ? :)
Eğer istediğin gerçek bir hikayeyse tarihi roman oku
tarihi roman ;
Konusu bakımından roman "tarihsel roman pikaresk roman duygusal roman, gotik roman, ruhbilimsel roman, töre romanı, oluşum romanı" türlerine ayrılır. Tarihsel romanlar, tarihin değişik dönemindeki olayları işler. Kahramanlar gerçek veya düşsel olabilir. Ancak anlatılanlar tarih gerçeklerine çoğu kez uygundur. Bu roman türü aslında, Romantizmin bir ürünüdür. Dünya edebiyatında bu türün ilk örneğini ingiliz yazar Walter Scott vermiştir. Türk edebiyatında ise tarihi romanın ilk denemesi Ahmet Mithat’ın Yeniçeriler adlı romanı sayılabilir. Batılı anlamda ilk tarihsel Türkçe roman, Namık kemal’in Cezmi’sidir.
Sanırım biz bu kitapları okumazsak o hikayeleri hiç bilemeyeceğiz.Boşver yaşamayı hayal bile edemeyiz . -
neyden zevk aliyorsan ona gore okursan eglenirsin+ogrenirsin+beyinsel fonksiyonlarina yardimci olur.
Ayrica yabanci dilde olursa bu olay 2x olarak artar cunku kafani cok yoruyorsun okuma hizini sabit tutmak icin.
Tuvalette bile hicbir isin yok ise deterjanlarin sabunun etiketlerini icindekilerin okunmasini tavsiye ederim.
Bi eleman biliyorum kucukken almanca cizgi romanlari tavanina yapistirip okurdu ranzada.Almanyada muhendis simdi.
Milletin dedigine bakma.
(hic okumayan adam neyden zevk aldigini bilmedigi icin okumak ta gereksiz gelir)
Ek:
Bir gun bi dersteyim sinifta tek dostoyevski v.s okumayan bendim heralde cok utandim amk sesimi cikartamadim yabancilarin arasinda.Sonra dank etti ne kadar mal bir sistemin kurbaniyiz.
cordelian tarafından 06/May/13 01:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Tengri bunu yazdı
kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D
Bakın bende ateistim ama lütfen şu konunun içine etmeyin arkadaşlar.
Okumak iyidir hocam gazete, kitap, dergi, reçete vs. hiç farketmez. Kendini sıkılacağın şeylere okumaya yönlendirirsen komple okumaktan soğuma ihtimalin var o yüzden sevdiğini oku derim ben.
-
Tengri bunu yazdı
Okumak var, okumak var murid
-
Esconda bunu yazdıTengri bunu yazdı
Nasıl okuyacaz peki?
-
DevilRullz bunu yazdıEsconda bunu yazdıTengri bunu yazdı
Nasıl okuyacaz peki?
Kendisi zaten ateist olmayı önceden seçtiği için kulp bulmaya çalışıyor.
bu aynı grafikerlik okuyan bir öğrencinin "Mekanizmalar ve makine teorisi" ders kitabını okuması gibi, 20 sn ye içeriğine ve içindekilere bakar, hssktr lan bu benim ne işime yarayacakki deyip bir kenara fırlatır.
Okumadığı için; okumak var , okumak var murid
-
Okumak kelime dagarcigini gelistirebilir, eglenceli de olabilir, acligi bitirip dunyaya barista getirebilir belki :)
Olayi okumayin cahil kalina getirenler olmus. Ben de bos zamanimin cogunu okuyarak geciriyorum, anlatmak istedigim sey baska.
Misal bir polisiye roman okuyorsunuz, karakterler hayali, hikaye hayali, yazarin kafasinda kurdugu bir kurgu, siz bunu okurken egleniyor olabilirsiniz ama bu o kitabi okumanin gerekli ya da kutsal birsey oldugu anlamina gelmiyor.
Oyun oynamakta bir nevi ayni sey yasaniyor, yine olaylari gercekten yasamiyorsunuz, ortada kurulmus bir senaryo var ve bir dunya tasviri var, oturdugunuz yerde bunu yasiyorsunuz. Ancak bilgisayar oyunlarina herkes karsi olmasina ragmen kitap okumaya gelince olay herkes mahmut hoca kesiliyor.
Ha yuzuklerin efendisinin kitabini okumusum ha oyununu oynamisim, ortada bir senaryo ve dunya tasviri var oturdugun yerde oturuyorsun gercek dunyada, geri kalani eglence.
Bunlar bir bakima kucuk matrixler, nasilki orada insanlar gercek omurlerini bir kapsulde harcarken beyinleri matrixde bambaska bir dunya yasiyor, boyle romanlari okumayi da ona benzetiyorum.
Tabi bunlar benim goruslerim, sonucta kitap okumayinca atomu parcaliyacagiz diye bir sey yok, eglendikten sonra dunyaya gelme amacimiz da bu degil mi zaten :)
Bu arada film olayina gelince, film 2 saat suruyor ve baska faydalari da var, mesela ben ingilizceyi filmler sayesinde ogrendim. Ancak bir kitap en az 1 hafta suruyor, -
Alak suresi,
1. Yaratan Rabbinin adıyla oku!2. O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.3. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir.4. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti.5. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti.6. Gerçek şu ki, insan azar.7. Kendini kendine yeterli gördüğü için.8. Kuşkusuz dönüş Rabbinedir.9. Gördün mü şu men edeni,10. Namaz kılarken bir kulu (Peygamber'i namazdan)?11. Gördün mü, ya o (Peygamber) doğru yolda olur,12. Yahut takvâyı emrediyorsa?13. Ne dersin o (meneden, Peygamber'i) yalanlıyor ve doğru yoldan yüz çeviriyorsa!14. (Bu adam) Allah'ın, (yaptıklarını) gördüğünü bilmez mi!15. Hayır, hayır! Eğer vazgeçmezse, derhal onu alnından (perçeminden), yakalarız (cehenneme atarız).16. O yalancı, günahkâr alından (perçemden),17. O, hemen gidip meclisini (kendi taraftarlarını) çağırsın.18. Biz de zebânîleri çağıracağız.19. Hayır! Ona uyma! Allah'a secde et ve (yalnızca O'na) yaklaş!
Başka bir açıklmaya gerek varmı sence,