Kitap Okumak Gerekli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

nick-yorum uyumu

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

bence güzel bir strateji oyunununda hayata pozitif katkıları var

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Abi bence hikaye, roman gibi kitaplar çocukları ya da kitap okuma alışkanlığı olmayanları kitap okumaya teşvik etmek için gerekli şeyler. O alışkanlığı kazanınca farklı kitaplar okumalı insan. Ha arada sırada güzel romanlar çıkar, alır okursun kafanı boşaltırsın. Dan Brown ın yeni kitabı çıkacak mesela. Al oku hiç zararı yok.

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

sadece bilimsel kitap okunur diye bir düşünce bana kalırsa saçmalıktır hocam insanı cahilliğe sürükler.

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Bilginin sınırsız, ömrünün de sınırlı olduğunu düşünecek olursan, okumanı düzgünleştirir, daha düzgün cümleler kurmanı sağlar gibi sebeplerin boş olduğunu anlarsın.

Okuduğun roman sana 5+1 surround soundlu ve fullhd filminden fazla haz veriyorsa oku tabi ama hiç sanmıyorum.

1920 lerde fazla okumak faydalı olabilir fakat artık eğer okuduğun şeyden fayda bekliyorsan okuyacağın şeyleri dikkatli seçmen ve bilgi veren yayınlara yönelmen lazım bence, romanlara değil.

+ katılıyorum..

başkaların hayatlarının anlatıldığı romanlar beni sıkıyor.

ama söyle bir durum var tabi, romanda ki karakterin bir özelliği ve çalışmaları hakkında bir bilgi var ise zaten dikkatimi çeker.

hayatı ile ona bahşedilen ve keşfedilen özelliklerini acayip merak eder incelerim.

mesela siyasi & askeri tarzda kitaplar okurken resmen olayın içinde beliriyorum.. ( biraz hayal dünyamız geniş o yüzden dolayı olsa gerek.. )

okurken sadece okumamaya özen gösterin.. hayal edin :) 

nietzche, sarte, albert camus, aldous huxley, verne, poe saymadığım yüzlerce felsefeci, düşünür, yazar. hepsi roman yazmışlardır. o romanlar doludur. basit bir film izleme bir hayatı görme değildir sadece. her roman için aynı düşüncesi sunamazsınız ama bir çok önemli yapıt okunmalıdır. ve bu yapıtlar romandır. Sunduğunuz tez cehalettir. Gidin grinin elli tonunu okuyun demiyorum elbette roman seçerken dikkatli olun iyi kitap okuyun. piyasa kitapları değil.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek
    logas bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin

allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.

o nasil birsey dir arkadas kuran okuyup ateist olan tek insan sensin galiba millet imana gelio sen neye gelion

sözlüklerde görüyolar etkileniyorlar sonra burda trolluk yapıyolar aldırma 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Bilginin sınırsız, ömrünün de sınırlı olduğunu düşünecek olursan, okumanı düzgünleştirir, daha düzgün cümleler kurmanı sağlar gibi sebeplerin boş olduğunu anlarsın.

Okuduğun roman sana 5+1 surround soundlu ve fullhd filminden fazla haz veriyorsa oku tabi ama hiç sanmıyorum.

1920 lerde fazla okumak faydalı olabilir fakat artık eğer okuduğun şeyden fayda bekliyorsan okuyacağın şeyleri dikkatli seçmen ve bilgi veren yayınlara yönelmen lazım bence, romanlara değil.

Sağolasın şeyhim, sende destek verdikten sonra, davamın doğruluğuna daha çok inandım :D

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
Toplam Hit: 8531 Toplam Mesaj: 78