Kitap Okumak Gerekli Mi?
-
AMpul bunu yazdıOkumak kelime dagarcigini gelistirebilir, eglenceli de olabilir, acligi bitirip dunyaya barista getirebilir belki :)
Olayi okumayin cahil kalina getirenler olmus. Ben de bos zamanimin cogunu okuyarak geciriyorum, anlatmak istedigim sey baska.
Misal bir polisiye roman okuyorsunuz, karakterler hayali, hikaye hayali, yazarin kafasinda kurdugu bir kurgu, siz bunu okurken egleniyor olabilirsiniz ama bu o kitabi okumanin gerekli ya da kutsal birsey oldugu anlamina gelmiyor.
Oyun oynamakta bir nevi ayni sey yasaniyor, yine olaylari gercekten yasamiyorsunuz, ortada kurulmus bir senaryo var ve bir dunya tasviri var, oturdugunuz yerde bunu yasiyorsunuz. Ancak bilgisayar oyunlarina herkes karsi olmasina ragmen kitap okumaya gelince olay herkes mahmut hoca kesiliyor.
Ha yuzuklerin efendisinin kitabini okumusum ha oyununu oynamisim, ortada bir senaryo ve dunya tasviri var oturdugun yerde oturuyorsun gercek dunyada, geri kalani eglence.
Bunlar bir bakima kucuk matrixler, nasilki orada insanlar gercek omurlerini bir kapsulde harcarken beyinleri matrixde bambaska bir dunya yasiyor, boyle romanlari okumayi da ona benzetiyorum.
Tabi bunlar benim goruslerim, sonucta kitap okumayinca atomu parcaliyacagiz diye bir sey yok, eglendikten sonra dunyaya gelme amacimiz da bu degil mi zaten :)
Bu arada film olayina gelince, film 2 saat suruyor ve baska faydalari da var, mesela ben ingilizceyi filmler sayesinde ogrendim. Ancak bir kitap en az 1 hafta suruyor,`Ha yuzuklerin efendisinin kitabini okumusum ha oyununu oynamisim, ortada bir senaryo ve dunya tasviri var oturdugun yerde oturuyorsun gercek dunyada, geri kalani eglence.`
Oha : \
Oyun oynamakla kitap okumayi bir tutuyorsun.
-
Beyler bosuna yazmayin adam yazdiklarimizin hicbirini okumamis hala ayni seyleri soyleyip duruyor.
-
@u235, cok kitap okumussun ama bir paragrafin ana fikrini anlayamiyorsun hala.
Kitap okumak ve oyun oynamayi nicelik olarak degil nitelik olarak karsilastiriyorum. Konumuz gereklilik ve ikisinin de gereklilik duzeyi bence aynidir. Ikisini de yaparken gerceklestirdigin fiziksel aktivitelerin farkli olmasi konumuz degil.
Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan. AMpul tarafından 06/May/13 01:34 tarihinde düzenlenmiştir -
AMpul bunu yazdı@u235, cok kitap okumussun ama bir paragrafin ana fikrini anlayamiyorsun hala.
Kitap okumak ve oyun oynamayi nicelik olarak degil nitelik olarak karsilastiriyorum. Konumuz gereklilik ve ikisinin de gereklilik duzeyi bence aynidir. Ikisini de yaparken gerceklestirdigin fiziksel aktivitelerin farkli olmasi konumuz degil.
Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan.Bence çok oyun oynadığından ailenden azar işitorsun, buda nicelik nitelik olarak absürtçe oyun oynamayla kitap okumayı karşılaştırmana yol açıyor.
Diyeceğim ama yaş 25 :)
Esconda tarafından 06/May/13 01:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Esconda bunu yazdıAMpul bunu yazdı
Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan.
Bence çok oyun oynadığından ailenden azar işitorsun, buda nicelik nitelik olarak absürtçe oyun oynamayla kitap okumayı karşılaştırmana yol açıyor.
Hocam 2007 den beri ailemden uzak (farkli sehirlerde) yasiyorum ve bilgisayarda yapmadigim tek sey oyun oynamak diyebilirim. Ama tespitin icin yinede saol. Dedigim gibi ben A sahsinin yazdigi bir hikayeyi okuyarak harcadigim zamanla B sahsinin yazdigi oyunu oynayarak harcadigim zamanin nitelik olarak anlamina bakiyorum. Benim icin ikiside ayni degerde. Belki cok roman okuyan arkadaslar asmislardir ben cahil kalmisimdir neyse uzatmayacagim. -
Tengri bunu yazdıEasx bunu yazdıTengri bunu yazdı
kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D
Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin
allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.
o nasil birsey dir arkadas kuran okuyup ateist olan tek insan sensin galiba millet imana gelio sen neye gelion
-
logas bunu yazdıTengri bunu yazdıEasx bunu yazdıTengri bunu yazdı
kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D
Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin
allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.
o nasil birsey dir arkadas kuran okuyup ateist olan tek insan sensin galiba millet imana gelio sen neye gelion
esas tezatlık kuran okuyup da ateist olmasında değil. ateist olup allah çarpsın demesinde. nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça :D
-
logas bunu yazdıTengri bunu yazdıEasx bunu yazdıTengri bunu yazdı
ateistscencusun anketine bakarsan milletin kuran okuyup dine mi döndüğü yoksa kaçıp kurtulduğunu mu anlarsın, papayla kral abdullah bir olup ateismle mücadele için elele vermesine bakarsak kaçıp gidenler çoğunlukta.
abdullah - papa görüşmesi için google basit bi arama yapman yeterli.
glaurung tarafından 06/May/13 01:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Yazmayın olm daha karnım ağrıdı :D
-
AMpul bunu yazdıEsconda bunu yazdıAMpul bunu yazdı
Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan.
Bence çok oyun oynadığından ailenden azar işitorsun, buda nicelik nitelik olarak absürtçe oyun oynamayla kitap okumayı karşılaştırmana yol açıyor.
Hocam 2007 den beri ailemden uzak (farkli sehirlerde) yasiyorum ve bilgisayarda yapmadigim tek sey oyun oynamak diyebilirim. Ama tespitin icin yinede saol. Dedigim gibi ben A sahsinin yazdigi bir hikayeyi okuyarak harcadigim zamanla B sahsinin yazdigi oyunu oynayarak harcadigim zamanin nitelik olarak anlamina bakiyorum. Benim icin ikiside ayni degerde. Belki cok roman okuyan arkadaslar asmislardir ben cahil kalmisimdir neyse uzatmayacagim.İyi de kitap okumanın kattığı tek şey, seni içine çekip sana başka bir dünya suması değilki.
Kelime dağarcığını geliştiriyor, hatta beyin fonksyonlarının kitap okumayan birine göre daha iyi çalıştığı ispatlanmış birşey.
ayrıca teori olarak okuduğun birşeyi, pratiğe daha iyi dökebiliyorsun.Ufkunu basit algoritmalarla üretilmiş bir sisteme göre daha fazla genişletiyor.