Kitap Okumak Gerekli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    logas bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin

allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.

o nasil birsey dir arkadas kuran okuyup ateist olan tek insan sensin galiba millet imana gelio sen neye gelion

Kuran'ı okuyup yahudi olan bile var sen ne diyorsun?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı
    logas bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin

allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.

o nasil birsey dir arkadas kuran okuyup ateist olan tek insan sensin galiba millet imana gelio sen neye gelion

Kuran'ı okuyup yahudi olan bile var sen ne diyorsun?

Trollük yapma murid.

https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

Esconda bunu yazdı

AMpul bunu yazdı

@u235, cok kitap okumussun ama bir paragrafin ana fikrini anlayamiyorsun hala.

Kitap okumak ve oyun oynamayi nicelik olarak degil nitelik olarak karsilastiriyorum. Konumuz gereklilik ve ikisinin de gereklilik duzeyi bence aynidir. Ikisini de yaparken gerceklestirdigin fiziksel aktivitelerin farkli olmasi konumuz degil.

Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan.

Bence çok oyun oynadığından ailenden azar işitorsun, buda nicelik nitelik olarak absürtçe oyun oynamayla kitap okumayı karşılaştırmana yol açıyor.

Diyeceğim ama yaş 25 :)

Hocam 2007 den beri ailemden uzak (farkli sehirlerde) yasiyorum ve bilgisayarda yapmadigim tek sey oyun oynamak diyebilirim. Ama tespitin icin yinede saol. Dedigim gibi ben A sahsinin yazdigi bir hikayeyi okuyarak harcadigim zamanla B sahsinin yazdigi oyunu oynayarak harcadigim zamanin nitelik olarak anlamina bakiyorum. Benim icin ikiside ayni degerde. Belki cok roman okuyan arkadaslar asmislardir ben cahil kalmisimdir neyse uzatmayacagim.

İyi de kitap okumanın kattığı tek şey, seni içine çekip sana başka bir dünya suması değilki.

Kelime dağarcığını geliştiriyor, hatta beyin fonksyonlarının kitap okumayan birine göre daha iyi çalıştığı ispatlanmış birşey.

ayrıca teori olarak okuduğun birşeyi, pratiğe daha iyi dökebiliyorsun.Ufkunu basit algoritmalarla üretilmiş bir sisteme göre daha fazla genişletiyor.

Hocam konu basligi yanlis oldugundan kaynaklaniyor heralde, benim asil gereksiz dedigim kitap okumak degil roman ya da hikaye vs okumak, dedigim gibi ben de cok okuyorum ve uzerine dusunuyorum sadece gunluk hayattan kesitler sunan kitaplardaki hayali kahramanlarin hayali maceralarini okuyacagima baska kitaplar okurum dedim sevgili haydarberk e olay buraya geldi. Bahsettigim baska kitap bkz. Hic yoktan bir evren.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Okuduğun kitaba, okuma amacına ve algına bağlı. Eğer sen de günümüz gençliğinin çoğu gibi her piyasa kitabı okuyarak entelektüel ve sofistike olduğunu sananlardansan okuma hiç; gereksiz. Bu kategoride değilsen, gerekli olup olmaması şartlara göre değişir. Ancak, bir kitabı okuduğunda sana bir şeyler veriyorsa, gereksiz diyemeyiz.

krypt tarafından 06/May/13 02:12 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

AMpul senin beynini sikeyim

sebep;

yuzuklerin efendisi nin romanlariyla oyunun bir tuttugun icin. "tolkien in kim oldugu ne yaptigi hakkinda bir bilgin var mi?" diye sana sormayi cok isterdim ama ciddi anlamda tolkien in kim oldugu hakkinda en kucuk bir bilgiye sahip olmadigin belli lotr uclemesi ingilizcenin farkli caglardaki kullanimiyla yazilmisdir. en basit sekliyle eski orta yeni ingilizce diyebiliriz. ne kadar surede tamamlandigi hakkinda konusmaya bile gerek yok. ben oturdum filmini izledim aynisi gibi bir mantiga sahipsen bir kere kitabi acip icerigine ufak tefek gozgezdirmeni oneririm. siirlerinden sarkilarindan bahsetmemem gerek yok ya da filmin kitabi birebir yansitmadigindan.

ama su konuda haklisin oturup bir 7 cilt harry potter okumak yerine 8 filmini izlemek daha mantikli ve kisa surer cunku birebir ayni hikayedir hic bir eksigi fazlasi yoktur. yani sen ustteki mesajindaki ornegini yuzuklerin efendisi yerine harry potter deseydin bu mesaimin basindaki kufuru yemeyecektin.

su konuda haklisin zaman kisa okucak sey okadar cok ki gereksiz zaman kaybetmenin manasi yok bize gercek anlamda bir seyler katacak seylerin okunmasi gerektigi taraftariyim. ama ne olursa olsun roman okumak gereksizdir diyemem.

h.p.lovecraft;

kendisi bir yazar olmasina ragmen bir biyolog gibi biyoloji bilgisine, bir jeolog gibi jeoloji bilgisine ve bir mimar insaat muhendisi kadar mimari bilgiye sahiptir. hatta daha fazlasiridr. bu adam oturup bilimsel makale yazmamistir sadece kisa oykuler ve roman yazmistir. "deliligin daglarinda" romanini okumani tavsiye ederim bir cok konu hakkinda bilgi edinebileceksin.

jules verne;

bu adamda yazardir bizim cocuklugumuzdan bildigimiz kiytiriktan dunyanini merkezine seyehat, aya yolculuk, balonla 5 hafta, denizler altinda 20000 fersah gibi tonla eseri vardir ama biz hep sadelestirilmis halini okumusuzdur. ayni sekilde ules verne'nin romanlarinin birebir cevirileri okursan o kadar cok bilgiye ulasabilirsin ki aklin almaz. denizler altinda 20000 fersah icin orken vermeme gerekirse sadece bir paragrafinda o doneme kadar dunya tarihi boyunca kutuplara yaklasma basarilarindan bahsedilmistir 1800 kusurde bilmem ne 40 paralele gelmistir, bir kac yil sonra baska birisi 50 paralele gelmistir gibisinden kaptan nemo uzun bir konusma yapar ve sonunda iste bugun der ben g.kutup noktasina ulasabilen ilk insanim gibisinden nutuk ceker.

kisaca roman okumak gereksiz degildir hangi romani okuyacagini bilmek gerekir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    @u235, cok kitap okumussun ama bir paragrafin ana fikrini anlayamiyorsun hala.

Kitap okumak ve oyun oynamayi nicelik olarak degil nitelik olarak karsilastiriyorum. Konumuz gereklilik ve ikisinin de gereklilik duzeyi bence aynidir. Ikisini de yaparken gerceklestirdigin fiziksel aktivitelerin farkli olmasi konumuz degil.

Ayrica bunlar tamamen benim dusuncelerim, eger sizin icin de roman okumanin gereksiz oldugunu dusunseydim burada konu acardim, haydarberk ile aramizda gecen bir konusmadan dolayi sizin fikirlerinizi almak istemis, fikirlerinizi soyleyin baska fikirlere ve kisilere saldirmadan.

Bence sen herkesden ortak karsi tepki gorunce konunun ana fikrini degistirmeye calisiyorsun :D

Sence spor yapmak mi daha yararlidir yoksa sigara icmek mi ?

Tabi ki spor yapmak.O zaman spor yapmak sigara icmekden daha faydali ve yararlidir.Burda spor yapmak kitap okumayi sigara icmek ise film izlemeyi temsil ediyor.

Kitap okumanin yararlarini sana zaten 21851 tane arkadas konuda yazmis bi bak istersen.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Lan ben de diyorum ciğerlerde balgam birikti, öksürük de geçmiyor... Filmi azaltmalıyım.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

adamın dediği o kadar basit bişey ki siz şunu bi anlıyamadınız amk. 

Kitap bişey öğretiyorsa okunabilir, ama eğlenmek için okunuyorsa benim gibi insanların buna zamanı yok, ve onu okumak için ayrılan zaman israftır. Bunun yerine 2 3 saatlik film izleyek, kitabın sana vermek istediğini film verir.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

kitap okuyun,

1- Daha düzgün cümle kurarsınız,

2- Kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

yemek yemek önemli mi diye bir şey sormuşsun...

ha ne okuyacağını sruyorsan bu devirde o kadar Nsağlam roman yazabilen yok, okuyacaksan dünya klasiklerini, osmanlı divanlarını okumalısın yada gerçekten kaliteli romanlar okumalısın.

kalite diyorum sen anla gerisini..

ayrıca film hiç bir kitabın tadını vermez...

dokunmak sanattır.
Toplam Hit: 8522 Toplam Mesaj: 78