Kürtçe Karakter Nüfus Cüzdanında
-
KIROistana adım adım..
-
...
-
Başka ülkeleri örnek gösterenler olacaktır.Onlar bu hatayı yapmadan açıklamak gerek.Yurdum insanının siyasi konularda yorum yapmadan önce,hazırladığı alt yapının en meşurudur başka ülkelerde var bakın cümlesi.Oysa ki devletler onları oluşturan milletlerin geçirdikleri sosyolojik düzene sırt çevirerek yönetilmez.Global bakış açısı ile birlikte o toplumun sosyal düzeni ve var oluş geçmişiyle dengede olma sanatdıdır siyaset.Bizim toplumumuz,ulusal anlayış üzerine inaşaa edilmiş bir anlayışın ürünüdür.Bu,cumhuriyet ile birlikte değil meşrutiyet yıllarından itibaren süre gelmektedir.Ve bu ulusal kimliğin kaldıramıyacağı bazı dinamikleri vardır.Etnik unsurların göklere çıkartılması gibi ütopik ve ters olgular bu toplumlarda sert tepkilere neden olur.Çünkü her sistem kendisini savunmaya yönelik refleks geliştirir.Bu gün gelişmeleri kutlayanlar yarın ağlayacaktır.Çünkü sistem refleks olarak,ona karşı yöentilen tüm suçlamaların aynısını meşru görerek tepki göstericektir.Şimdi faşist olanlar yarın evet faşistiz ve kanınıza akıtıcaz diyecek ve bunu söylerken şimdi olduğu gibi reddetmesi gerekmiyecek.Açılım denilen hamle,dinamiklerin sarsılmasına neden olucak kadar subjektif ve tek düzey.İki taraf olarak değilde tek taraf olarak gördükleri bu hamle içinde bunu organize edenler yarın boğulucaktır.Hemen kıyamet senaryoları yazmanıza gerek yok.Yapıcağınız tek şey birlik olmak,gruplaşmak organize olmak.Çünkü zihninizdeki siyasi anlayışın temeli bugünlerde atılmakta,sizelere ortam sağlamakta.Zaman kaybetmeden organize olun.Çağımız iletşimin zirvede olduğu çağdır.Sesli sohbet kanalları ile işe başlayın.Soğuk metinler yerine birbirinizin sesini duyun,yapmak istediklerinize dair gücü orada bulacaksınız.Ve bu tip gelişmler hakkıda da fazla yorum yapmaktan kaçının.Hükümet,seçime yakın son düzlükte yaptığı hamleye karşı gösterilen tüm tepkileri alıcak ve onları ekarte etmek için kendi siyasal söylemlerini oluşturacaktır.
-
olurmu ya "x q w " olmadan isimmi olurmuş .
-
akp yardakcisi memur ah pardon anlayisli memurmus.boncuk takarlar simdi ona.benim kimligim dogumumdan aylar sonra cikmis sirf dini yazan kisimi bos birakin demis diye babam simdi hale bak acila acila nekadar demokratik nekadar cagdas olmusuz yakinda TC yazan yere pkk diyede yazili ayri kimlikler cikar.
-
kod bunu yazdı:
-----------------------------Özellikle kürt olunca ne konu olursa olsun herşeyiyle cımbızla seçiyoruz.
Bir gavur kendi ismini veriyorda yüzyıllarca beraber yaşadığımız bir millet neden kullanamasın ?
-----------------------------
Şimdi alacaklar yakanı aşağıya, dur bak :D. -
güzel olmuş.
-
kod bunu yazdı:
-----------------------------Özellikle kürt olunca ne konu olursa olsun herşeyiyle cımbızla seçiyoruz.
Bir gavur kendi ismini veriyorda yüzyıllarca beraber yaşadığımız bir millet neden kullanamasın ?
-----------------------------Haklısın hoca ya, yıllardır bu böyle, Faşist devlet ve onun faşist milleti.
Asimilasyon yaptık, kültürel soykırım yaptık, fiziki soykırım yaptık, neler yapmadık ki?
Fiziki soykırım yapa yapa kürtlerin nüfusu 30 milyondan, 12 milyon küsura düştü ?
-
Hay . .. böle işin.Yeter ulan artık yeter.Suyunu cıkarttınız yeter !
O nufus memuruda harbi öküzmüş.Ulan böle bir mantık var mı alfabade olmayan harfi koyuyorsun.Bence nufus memuru hakkında soruşturma açılmalı.Oraya o ismi koymak için giden adamda ayrı denyo.Adam yok yazmıyom dese vare vare vare ortalıgı ayağa kaldıracak.Yok abi sonumuz hayırlı değil.Yakında kürt diye kimliğe falanda yazmaya baslarlar.
-
Üniversitelerin,liselerin,ilkokulların tuvaletlerinde "WC" yazıyor....Buna itiraz ettiğim için bana "kro" deniliyor...
O zaman bunada itiraz edilmemeli...İsterse çocuğunun adını X-men koyar kime ne...Toplum asimile oluyor olaylarına girmeyelim lütfen dediğim gibi çoktan asimile oldu bu ülke...Sözde kürdistanın falan kurulmasınada adım adım yaklaşılıyor geyiklerini bırakın imkansız öyle birşey...