folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kürtçe Karakter Nüfus Cüzdanında

Kürtçe Karakter Nüfus Cüzdanında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:
    -----------------------------
    Başka ülkeleri örnek gösterenler olacaktır.Onlar bu hatayı yapmadan açıklamak gerek.Yurdum insanının siyasi konularda yorum yapmadan önce,hazırladığı alt yapının en meşurudur başka ülkelerde var bakın cümlesi.Oysa ki devletler onları oluşturan milletlerin geçirdikleri sosyolojik düzene sırt çevirerek yönetilmez.Global bakış açısı ile birlikte o toplumun sosyal düzeni ve var oluş geçmişiyle dengede olma sanatdıdır siyaset.Bizim toplumumuz,ulusal anlayış üzerine inaşaa edilmiş bir anlayışın ürünüdür.Bu,cumhuriyet ile birlikte değil meşrutiyet yıllarından itibaren süre gelmektedir.Ve bu ulusal kimliğin kaldıramıyacağı bazı dinamikleri vardır.Etnik unsurların göklere çıkartılması gibi ütopik ve ters olgular bu toplumlarda sert tepkilere neden olur.Çünkü her sistem kendisini savunmaya yönelik refleks geliştirir.Bu gün gelişmeleri kutlayanlar yarın ağlayacaktır.Çünkü sistem refleks olarak,ona karşı yöentilen tüm suçlamaların aynısını meşru görerek tepki göstericektir.Şimdi faşist olanlar yarın evet faşistiz ve kanınıza akıtıcaz diyecek ve bunu söylerken şimdi olduğu gibi reddetmesi gerekmiyecek.Açılım denilen hamle,dinamiklerin sarsılmasına neden olucak kadar subjektif ve tek düzey.İki taraf olarak değilde tek taraf olarak gördükleri bu hamle içinde bunu organize edenler yarın boğulucaktır.Hemen kıyamet senaryoları yazmanıza gerek yok.Yapıcağınız tek şey birlik olmak,gruplaşmak organize olmak.Çünkü zihninizdeki siyasi anlayışın temeli bugünlerde atılmakta,sizelere ortam sağlamakta.Zaman kaybetmeden organize olun.Çağımız iletşimin zirvede olduğu çağdır.Sesli sohbet kanalları ile işe başlayın.Soğuk metinler yerine birbirinizin sesini duyun,yapmak istediklerinize dair gücü orada bulacaksınız.Ve bu tip gelişmler hakkıda da fazla yorum yapmaktan kaçının.Hükümet,seçime yakın son düzlükte yaptığı hamleye karşı gösterilen tüm tepkileri alıcak ve onları ekarte etmek için kendi siyasal söylemlerini oluşturacaktır.

olaya birde şöyle bak ..

Kürtçe dil serbestti cumhuriyet kurulduğunda ,hatta resmi dil türkçe ve kürtçeydi ,ve hiç bir zaman yasaklanmadı..

oy uğruna aşiret liderleri muhattap alınmadı yapılamayacak sözler verilmedi..

tarıma ve hayvancılığa önem verildi( bu hükümetlerin işidir) ve dolayısıyla halk ekonomik yönden gelişti  ..

ekonominin canlı olduğu bir bölgede her türlü imkanda beraberinde doğal olarak sağlanır.

gelişen halk hiç bir zaman teröre destek vermez  (gelişen bir toplum hayal ürünü olan bir ülke sevdasına kapılmaz)

çıkan 3 5 kişiyede devlet çapulcu demeyip adnan menderesi astığı gibi deniz gezmiş mahir çayan ı astığı gibi astı (demekki asmak isteyince asmış devlet)

şimdi düşün bakalım.. Şu anki Türkiyenin gücü nasıl olurdu?

ekonomisi hayat şartları sosyal şartları nasıl olurdu? 

ozaman halk birbirini küçümseyebilirmiydi?

Türk Kürtten nefret ediyor Kürt Türkten nefret ediyor ..Türk'ü Kürtü geç İnsansınsınız insan !

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:

Üniversitelerin,liselerin,ilkokulların tuvaletlerinde "WC" yazıyor....Buna itiraz ettiğim için bana "kro" deniliyor...

O zaman bunada itiraz edilmemeli...İsterse çocuğunun adını X-men koyar kime ne...Toplum asimile oluyor olaylarına girmeyelim lütfen dediğim gibi çoktan asimile oldu bu ülke...Sözde kürdistanın falan kurulmasınada adım adım yaklaşılıyor geyiklerini bırakın imkansız öyle birşey...

Bu ülkede imkansız yoktur. Zaman gelecek apo meclise girecek. Sizin gibilerin bilinçli misyonu şudur.

*Kürt nüfus artışı okadar da çok değil abartılıyor.

*Batı illerine göç bilinçli değil. Açız açıktayız .

*Ülkenin bölünmesi ve kürdistanın kurulması imkansız korkmayın siz uyumaya devam edin.

*Biz bu ülkeyi seviyoz sadece devlet bizi aç bırakıyo ondan dağa çıkıyoz.

*Batı illerinde son 20 yıldır %500 artan tecavüz hırsızlık gazp gibi suçları yapan sadece kürtler değil.

*Kürtlerin hepsi bağımsız kürt devletininin kurulmasını istemiyor.

Bu masalları bırakın artık BU MİLLET UYANIYOR.

01000100 01101101 01110010 01001011 01100101 01101110
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek
    Taviz tavizi doğurur. Bu vatanın tek dili vardır TÜRKÇE tayyip ve diğerleri ne kadar isterse istesin bu değişmicek...!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

yavaş yavaş silkelenmenin vakti gelmedi mi?

adamlar kalkıp w, x, q ile isim koydu diye çoğumuzun ağrına gitti değil mi? Peki ya biz ne yaptık? Chat yaparken v yerine w, k yerine q kullananlara karşı tepki gösterdik mi? Hayır. Biz kendimiz hazırladık çoğu şeyin zeminini farkında bile olmadan. Boşver geçsin gitsin bir b.k olmaz dedik. kürdistan kurulamaz diyenlere bir sözüm var artık açın gözlerinizi. Zaten bir grup devletleşmiş mafya tarafından yönetilirken bir de sizin adamsendeciliklerinizle yıpratmayın Cumhuriyetimizi. Birşeyler yapmalı. Hemen, acilen..

Sonumuz hayrolsun.

İpimle kuşağım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

Bu ülkede imkansız yoktur. Zaman gelecek apo meclise girecek. Sizin gibilerin bilinçli misyonu şudur.

*Kürt nüfus artışı okadar da çok değil abartılıyor.

*Batı illerine göç bilinçli değil. Açız açıktayız .

*Ülkenin bölünmesi ve kürdistanın kurulması imkansız korkmayın siz uyumaya devam edin.

*Biz bu ülkeyi seviyoz sadece devlet bizi aç bırakıyo ondan dağa çıkıyoz.

*Batı illerinde son 20 yıldır %500 artan tecavüz hırsızlık gazp gibi suçları yapan sadece kürtler değil.

*Kürtlerin hepsi bağımsız kürt devletininin kurulmasını istemiyor.

Bu masalları bırakın artık BU MİLLET UYANIYOR.

Sen Aponun meclise girmesini şimdiden kabullendiysen sana sözüm yok zaten baştan kaybetmişsin...

Bu arada ben kürt değilim ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve kürt halkı ile Türk halkının birlikte kardeşçe yaşayabileceğini düşünüyorum.

*dağa çıkanlar açıkçası skimde değil...

*Batıya göç olur tabi pkk illeti yüzünden yatırım yapılıyormu doğuya.

Bu arada bu ülke yıllardır uyanamadı da şimdimi uyanacak..buna gülerim.

Bu ülke uyutulmaya mahkum...Ta ki Devrime kadar.Daha Güçlü daha bilinçli Türkiye kurulana kadar...Devrim sözümü yanlış anlamayın,kültürel ve sosyal alanlarda devrimden bahsediyorum..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    şapkaymış.. o şapkayı zamanında takmış olsaydın biz bu haberi okumuyo olurduk

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:

Sen Aponun meclise girmesini şimdiden kabullendiysen sana sözüm yok zaten baştan kaybetmişsin...

Bu arada ben kürt değilim ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve kürt halkı ile Türk halkının birlikte kardeşçe yaşayabileceğini düşünüyorum.

*dağa çıkanlar açıkçası skimde değil...

*Batıya göç olur tabi pkk illeti yüzünden yatırım yapılıyormu doğuya.

Bu arada bu ülke yıllardır uyanamadı da şimdimi uyanacak..buna gülerim.

Bu ülke uyutulmaya mahkum...Ta ki Devrime kadar.Daha Güçlü daha bilinçli Türkiye kurulana kadar...Devrim sözümü yanlış anlamayın,kültürel ve sosyal alanlarda devrimden bahsediyorum..

10 yıl önce mümkün değil dediğimiz herşey şuanda sıradan birşeymiş gibi geliyor. Akp nin ampülü söndüğünde, ülkeyi bölmeye çalışan kürtlerin ve onlara destek veren komoların sonunun başlangıcı olacak. 

Ayrıca pkk yüzünden doğuya yatırım yapılmıyor sakızını da çıkarın artık ağzınızdan. Herkes biliyor bu işin açlıkla yatırımla gelişmişlikle ilgili olmadığını.

Cumhuriyetin kuruluşunda Tüm ülke açlık sefalet içindeydi. O zaman neden sadece kürtler 17 tane isyan çıkardılar. Yatırım yapılmadığı için mi..

Senin söylediğin devrimin olmayacağı, olsada yaşamayacağı kanıtlanmış bir gerçektir. Eşitlik, kardeşlik gibi kavramlar insanoğlunun doğasına aykırıdır. 

Tek Yol Faşizm

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

10 yıl önce mümkün değil dediğimiz herşey şuanda sıradan birşeymiş gibi geliyor. Akp nin ampülü söndüğünde, ülkeyi bölmeye çalışan kürtlerin ve onlara destek veren komoların sonunun başlangıcı olacak. 

Ayrıca pkk yüzünden doğuya yatırım yapılmıyor sakızını da çıkarın artık ağzınızdan. Herkes biliyor bu işin açlıkla yatırımla gelişmişlikle ilgili olmadığını.

Cumhuriyetin kuruluşunda Tüm ülke açlık sefalet içindeydi. O zaman neden sadece kürtler 17 tane isyan çıkardılar. Yatırım yapılmadığı için mi..

Senin söylediğin devrimin olmayacağı, olsada yaşamayacağı kanıtlanmış bir gerçektir. Eşitlik, kardeşlik gibi kavramlar insanoğlunun doğasına aykırıdır. 

Tek Yol Faşizm

Hani bu ülkede imkansız diye bir şey yoktu...

Olur herşey olur sen o yoldan git ben bu yoldan eyv.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:

Hani bu ülkede imkansız diye bir şey yoktu...

Olur herşey olur sen o yoldan git ben bu yoldan eyv.

Bizim milletin koyunluktan kurtulması için dini kölelikten kurtulması lazım. Yoksa çıkıp akp, müslümanlık da komünizimdir, yaşasın komünizm dese komünist devrim de yapılır. ancak komünizmin insan doğasına uygun olmadığı açık. Bıçak kemiğe dayandığında Türkler yine Türklüğünü yapıp tüm bu oyunları bozacaktır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    monoton
    monoton's avatar
    Erkek

mikiyim aposunu da pkksınıda görüşlerini dışarı çıkaranıda çıkarttıranıda.

öncelikle herkes şunları kafasına soksun

1:bu ülkenin kurucusu türklerdir bu yüzdende adı türkiyedir.

2:kürtlere bu ülkede yaşama hakkı verilmiştir toprak değil.

3:türkler dönen dolapların farkında aynı zamanda sabrıda yüksek insanlardır (asıl film başlamadı dua edelim başlamasın bu benim kişisel görüşüm değildir!).

yukarıdakiler acı ama gerçek ben almanyaya gidipte resmi kuruluşlarda türkçe konuşabilirmiyim ?

Toplam Hit: 20182 Toplam Mesaj: 112