Kürtçe Seçmeli Ders Olacak !
-
ibnelerin dilini zikiym amk
-
Bandit bunu yazdı:
-----------------------------
lafın kimedir?
sen alınma hacı rahat ol senle alakalı değil dağdaki köpeklere diyor.
Kürtçenin seçmeli dil olması çok saçma.Ben arabım bende arapça isterim derim.Ordan laz cıkar lazcada olacak der.
Fiyasko yhaber tutmaz inşallah. -
TorNaVida bunu yazdı:
Bandit bunu yazdı:
lafın kimedir?
sen alınma hacı rahat ol senle alakalı değil dağdaki köpeklere diyor.
Kürtçenin seçmeli dil olması çok saçma.Ben arabım bende arapça isterim derim.Ordan laz cıkar lazcada olacak der.
Fiyasko yhaber tutmaz inşallah.
-----------------------------yok hacı öle bişi olamas böle saçma sapan şeleri duydukça bende sinirleniom
-
Sınırlarımız dahilinde tek dil tek lehce oda türkçe yakında secmeli vatan olursa sasmayın türkiyeliyim digenlerden her sey beklenir
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------şimdi konuyu açan arkadaşa sorum;
kardeş sen inanıyormusun böle birşeyin yapılabilecegine?
1-biyerden bişeyler duyunca hemen konu açıyosunuz anlamıyorum sizi önce bunun olabilecegine kendin inan sonra gel burda bizleri inandır
2- ben akp yandaşı degilim görüşümün neoldugunu bilen bilir bilmeyende zamanla anlar sanırım ama böle şeyler yaparak akp'Yi zayıflatmazsınız güçlendirirsiniz çünkü; dışarda sıradan birine bile sorsan akp böle bişi yapmaz yapamaz der asıl öle diyenler kötülülk peşinde der :D al sana akpnin güçlenmesi :D
selametle kardeşim
Benim inanmam bişiyi değiştirmez. Türkiye de neyin nolcaa belli olmaz. Kesin bişi söleyemem. Ben inanmak istemiyorum şahsen.
1.si ben bana ilginç gelen bi haberi sizinle paylaşmak istedim. Böle dik kafalılık yapmana gerek yok. Ben sana bişiyi inandırmaya çalışmıyorum bunu da bil.
2.si benim akp miş chp miş skimde diil. Burda parti tartışması da yapmak istemiyorum. Sadece sizin bu konuda düşüncelerinizi almak istedim sadece umarım herşey anlaşılmıştır.
Sana da Selametle..
-
Ieizhtzeihtzner bunu yazdı:
Sınırlarımız dahilinde tek dil tek lehce oda türkçe
-----------------------------budur!duygularımı açıklamışsın.ayrıca lafım sizlere deil o dağdaki insan olaacak o.ç.'lere...ama anlayamadığım;kürtler bu köpeklere hiç mi destek vermiyo?vermiyosa o p!çler niye kürtlüğü kullanıyo
-
kabul edilemez. anayasının ilk maddelerinden birisidir. seçmeli ders dahi olamaz.
bu özbudun çok şey biliyo sanki itolit.
1. mhp+chp+dsp ve akp içinden olan vekiller karşı adım atacaklarına inanıyorum. mhp ile chp anayasa mahkemesine götürür.
ayrıca kürtçe eğitim vs bunları geçin. TSK anında el koyar gözünün yaşına bakmaz.
ve ben biliyorumki kürtçe ders adı bile olmayacaktır olamaz. olursa isyanın alası çıkar. sadece bir kesim değil sağ ve sol her taraftan protesto edilecektir. tıpkı benim gibi. herkes buna karşı duracaktır. işte asıl böyle bişey olursa eylem yapılır. pkk lıların işine yarayacağı için vekillerimiz pkk ne isterse tersini yapsınlar diye bi söz vardı heh işte buda aynısı.
hatırlarsanız roj tv vardı kürtçe yayın yapan.kimse kürtçe eğitim değil bir sistem bile ortaya çıkaramaz..bizim dilimiz türkçedir. türk dili dünyadaki en zengin dillerdendir. geliştirirsek eğer. isterseniz kamu alanlarında da kürtçe konuşalım. böyle bişey olacağını sanmıyorum.
neyini öğrenecez kürt dilinin he söyleyin bana neyi gerek.sözde kürdistan gibi sözde kürtçe mi konulacak. hass*ktir.
ingilizceyi zaten zorla öğrenirken kürtçe neyine ha neyine tek bir dil vardır o da türkçedir. kürtçenin ne zenginliği var ha söyleyin bana
ben kürtçe dil öğrenip dağa çıkıp pkk lılarlamı konuşayım. ha kürt kardeşlerime sözüm yok. onlar konuşabilir. ama hiçbir özelliği olmayan adına dil bile denmeyen bu osuruk alfabelerin neyini öğretecekler. hem kim kürtçe öğretmen olacak. kim öğretecek. öğretmenler kürtçe mi öğrenecek. yürüyün lan işinize. daha öğretmenler türkçeyi sökemeyecek halde nerdeyse doğuda. geneli değil.
pkk itlerin alasının ..............
-
bandit realkurd yazımın yanlış algılanmasına üzüldüm.
şöyleki anadilde özgürlük sloganlarını yayanlar la biji serok apo diyenler hemenhemen aynı kişiler demi? kurdistan terimini kullananlarda aynı kişiler yani pkk yandaşları .. demek istediğimi anlatabiliyorumdur umarım.
onun haricinde bayrak bir vatan bir diyen kardeşlerimize elbette sözümüz yok ki sonuna kadar beraberiz.+konuşulan dile de saygım oldugunuda belirtmiştim. ancak amaç farklı ise ben buna karşıyım.demek istediğim budur.+ ortada dilbilgisi,grameri olan bir alfabe olmadığını savunuyorum.son mesajımdır. ben yatar=)
-
la sikik serok apo bu ne lan?.merak ettim bilen varmı
-
serok: başkan, lider anlamına gelir. bir sınıf başkanına, ülkenin başbakanına-cumhur başkanına, bir futbol takımının teknik direktörüne de serok kelimesi ile hitap edilebilir. tabi sen "serok" kelimesini sadece apo sözcüğünden önce gördüğün ve duyduğun için senin için başka bir anlam ifade etmiyebilir. saygım vardır, senin ki olmasa da :)
@sevimsiz: kardeşim ben bir dil profesörü olsam, kürtçe'yi bilimsel olarak ele alsam ve bu konuda bir kaç eser versem; barınabilir miyim bu ülkede ya da sen başta olmak üzere kaç yurttaş kabullenir, saygı gösterir :)