folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kürtçe Seçmeli Ders Olacak !

Kürtçe Seçmeli Ders Olacak !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    tpyion bunu yazdı:
    -----------------------------
    geç kalınan bi uygulama. bu ülkede türk kimliği altında yaşayan başka ırk ve etnik kökenler var ve bunları kabul etmek zorundalar.benim ana dilim lazca  ve neden okullarda seçmelide olsa öğrenme geliştirme hakkım olmasın.
    Abi yuh yaa ; al bi de burdan yak ; abi bak kaptanda Laz o çocukla bi konuş o ne düşünüyo ... ; bende Karapapak Türk'üyüm bizimde biraz farklıca bi lehcemiz var o zaman bende okulda görmek istiorum bu dili ; Tabi Türkmen'lere tatarlara çerkezlere boşnak,yugoslav,bulgar,vs.vs. göçmenlere ayıp olur onların dillerinide şimdi bi kenara atarsak ayıp olur .. onlarda öğretilsin herkes kendi etnik dilini konuşsun... o zaman bu vatan ın basit bi toprak birikintisinden ne farkı kalıcak .. T.C Anayasısının 1. maddesinin ihlalidir bu dediğiniz ..

dont think twice its all right
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

Thelordmax bunu yazdı:
    Kelv1n bunu yazdı:
    Thelordmax bunu yazdı:
    lafı arkanızdan anlamayın aq 40 milyon kürdün konuştuğu dil neden başkalarına batıyo gereksiz bencede neyse...
    40 milyon kürt? ne oluyor ne zmn çoğaldılar?? (dışarıdaki bizi ilgilendirmez.)
    ben dışardakileden bahsetmedim canevar..
    o zmn b.s.g aşsdlşaslfşa %50 of rekorsun bop ;)

evt trafik canecarı.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Ya Rab Ne GünLere Geldik.

Hep BöyLe oLuyor. Kürt - Kürtçe DeniLince "Aha Vatan eLden Gidiyor" "KahroLsun PKK" "Kürt DegiL Misiniz ? " CümLeLeri.

DiyenLerin %50 Side FarkLı KültürLeri Benimsemiş İnsanLar.

TürkLükLe Alakası oLmayan,Kendi Tarihinden Habersiz,Tarih BiLgiLErinin Sadece 23 Nisan 1923 Le SınırLı KaLdıgı İnsanLAr.

O Ben Türkiye Yi Seviyorum Dedi. Ben Ondan Aşagı Kalmayayım " KahroLsun Pkk". Şimdi Ben Burda PKK Ye Sövdüm Benide Vatansever SanarLar Düşüncesi. 

İyi GüzeLde Kardeşim.Sen Tarihinden,Kültüründen Ne Kadar Haberdarsın ?

Geçmişte Kim KiminLe Savaştı Kim Bu ToprakLAr İçin öLdü Haberin Var Mı ?

Son Söz oLarak  Kürtçenin SeçmeLi Ders oLması HiçBir ŞekiLde TürkLüğe Bir Hakaret Veya EksikLik Getirmez. Kürtçe ÖğrenmekLede Kimse PKK Li oLmaz.

Aşmak Lazım Artık BunLArı..

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

neysem neyim seni bağlar mı? yoo ee ne uzatıyon ben türküm bu toprak parçası üzerinde yaşıyorum bu bayrağın altındayım. bundan dolayı ön yargılıyız ben türküm diyebiliyorum. ama sen diyemiyosun/demiyorsun.

ne mutluki türküm.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ieizhtzeihtzner
    Ieizhtzeihtzner's avatar
    Erkek
    dil nedir bir ırkı bir milleti bir yerde temsil eden en önemli unsur degilmidir dilsiz bir ırk yada milet olmaz dili olmayan hiçbir devlet tam anlamıyla özgur degildir inglizce,almanca,fransızca bunlar buyuk devletlerin konustukları diller ticarette önemli bir yeri var hem bu dilleri ögrendiginde kendi ulkende konusmassın ama kürtçe, adam benim kasabım bakkalım bu dili konusuyo diyo demekki sen bu dili gunluk hayatında konusmak için ögreniceksin bunlar azınlık degil bide sen secmeli ders diye koyarsan kürtceyi bunların bilmiyenide ögrenicek ögrenmişide iyice ögrendiklerini pekiştirecek.dili olan bir toplulugun özgur olma hayali her zaman sıcaktır gunumuzde zaten kurdistan diye kıclarını yırtan köpekler bu sayede sözde özgurluk hareklerini destekliyecek.sen Türkiye cumhuriyetinde yasıyorsan o ulkenin resmi dilini konusmak zorundasın eger sen baska bir dilin yaygınlasmasını istiyorsan hemde gunumuz Türkiye sinde ozamn maksatın baskadır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enicma
    enicma's avatar
    Erkek

başbakan karadenizlilerin suratına nasıl bakacak nasıl gezecek memleketinde nasıl hesap verecek şehit aileleri her gürdüğünde yuhalamicakmı  bu genclere nasıl hesap verecek bi ata sözü vardır Güvenme Güzelliğine Bir Sivilce Yeter Güvenme Makamına Bir darbe kürt değilim kürtteri sevmem karadenizliğim allahınakadar da miliyetciyim benim toprağımdan bir karış yer alacak adamın götünden şırınga ile kan alırım helede Karadenizden Bugüne kadar çook yerde türkçülük gördüm heryerde pkk aleğine bayrak açıtlar pankart açtılar türk olan o ppk bayragını açtırmaz samsunda bırak türk bayrağını yere atacak adamın yakacak adamın taaa delüğüne koyarlar T.C vatandaşıyım vatanıma kanım feda  
     bir gün herkez birilerine hesap verecek umarım baştakileri halk seçtiği gibi cezasıını da halk verecek Türküm Karadenizliyim götü yiyen kürtler buraya gelir buakadar da net konuşuyorum he bide eğer herkez istediğini alabiliryosa travestilerede ayri nüfüs cuzdanı versinler kürtlerle dost olcama yamyamlara yemek olurum :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    tpyion bunu yazdı:
    geç kalınan bi uygulama. bu ülkede türk kimliği altında yaşayan başka ırk ve etnik kökenler var ve bunları kabul etmek zorundalar.benim ana dilim lazca ve neden okullarda seçmelide olsa öğrenme geliştirme hakkım olmasın.
    Abi yuh yaa ; al bi de burdan yak ; abi bak kaptanda Laz o çocukla bi konuş o ne düşünüyo ... ; bende Karapapak Türk'üyüm bizimde biraz farklıca bi lehcemiz var o zaman bende okulda görmek istiorum bu dili ; Tabi Türkmen'lere tatarlara çerkezlere boşnak,yugoslav,bulgar,vs.vs. göçmenlere ayıp olur onların dillerinide şimdi bi kenara atarsak ayıp olur .. onlarda öğretilsin herkes kendi etnik dilini konuşsun... o zaman bu vatan ın basit bi toprak birikintisinden ne farkı kalıcak .. T.C Anayasısının 1. maddesinin ihlalidir bu dediğiniz ..

hocam benim demek istediğimde bu, ya hep ya hiç aq, ya bütün yabancı dilleri kaldırcan, öğrenmek istiyen siktircek ya meb tarafından açılan kurslarda yada özel kurslarda öğrencek, yada gelcek ermeniside dilini öğrettirebilcek, kürdüde, çerkezide lazıda, osuda busuda... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    enicma bunu yazdı:

başbakan karadenizlilerin suratına nasıl bakacak nasıl gezecek memleketinde nasıl hesap verecek şehit aileleri her gürdüğünde yuhalamicakmı  bu genclere nasıl hesap verecek bi ata sözü vardır Güvenme Güzelliğine Bir Sivilce Yeter Güvenme Makamına Bir darbe kürt değilim kürtteri sevmem karadenizliğim allahınakadar da miliyetciyim benim toprağımdan bir karış yer alacak adamın götünden şırınga ile kan alırım helede Karadenizden Bugüne kadar çook yerde türkçülük gördüm heryerde pkk aleğine bayrak açıtlar pankart açtılar türk olan o ppk bayragını açtırmaz samsunda bırak türk bayrağını yere atacak adamın yakacak adamın taaa delüğüne koyarlar T.C vatandaşıyım vatanıma kanım feda  
     bir gün herkez birilerine hesap verecek umarım baştakileri halk seçtiği gibi cezasıını da halk verecek Türküm Karadenizliyim götü yiyen kürtler buraya gelir buakadar da net konuşuyorum he bide eğer herkez istediğini alabiliryosa travestilerede ayri nüfüs cuzdanı versinler kürtlerle dost olcama yamyamlara yemek olurum :D

Bu Sözünün Arkadasında Olacagına Söz werirmisin ?

hayat bu belli olmaz ;)

Edit : Agır Ol Hajım.. ne bu kürtlere laf atısın ?

Yetim düşler bekçisi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    KorteX bunu yazdı:
    enicma bunu yazdı:

başbakan karadenizlilerin suratına nasıl bakacak nasıl gezecek memleketinde nasıl hesap verecek şehit aileleri her gürdüğünde yuhalamicakmı bu genclere nasıl hesap verecek bi ata sözü vardır Güvenme Güzelliğine Bir Sivilce Yeter Güvenme Makamına Bir darbe kürt değilim kürtteri sevmem karadenizliğim allahınakadar da miliyetciyim benim toprağımdan bir karış yer alacak adamın götünden şırınga ile kan alırım helede Karadenizden Bugüne kadar çook yerde türkçülük gördüm heryerde pkk aleğine bayrak açıtlar pankart açtılar türk olan o ppk bayragını açtırmaz samsunda bırak türk bayrağını yere atacak adamın yakacak adamın taaa delüğüne koyarlar T.C vatandaşıyım vatanıma kanım feda

Bu Sözünün Arkadasında Olacagına Söz werirmisin ?

hayat bu belli olmaz ;)

Edit : Agır Ol Hajım.. ne bu kürtlere laf atısın ?

Evet. Büyük konuşmamak lazım. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bu arada insallah yamyamlarada yemek olursun :D

Yetim düşler bekçisi
Toplam Hit: 14462 Toplam Mesaj: 95