Lanet Olsun Böyle İnsanlığa !!
-
Firex hocam sanki yazdıklarının bir ucu da bana değmiş gibi o yüzden cevap veriyorum,
Televizyon dizilerini bırak doğru düzgün televizyon izlemeyen birisiyim. Ancak yemek esnasında denk gelirse dönüp bakıyorum. Artık öyle bir noktadaki haber bültenlerine bile güvenemiyoruz. Dediğinde haklısın televizyonun etkisi elbet var ama bence "bozukluğun" temeli zihniyette, yetiştirilme tarzında. Bu tv'yi izleyip "düzgün" kalmayı başaran hiç mi insan yok piyasada?
Şimdi hocam bunu savunuyor demişsin, hayır savunmuyorum hocam sadece karışmıyorum. Kimin vücuduyla ne yaptığına, kimin hayatını nasıl mahvettiğine, kısaca kimin ne b*k yediğine karışmıyorum. Olaya tarafsız bakıyorum, sizin kınadığınız yaşam biçimini benimsemişse adamlar, size bir zararları olmadığı sürece siz neden onlara zarar veresiniz? Sürekli kültürümüzü bozduğundan bahsediyorsunuz ama hocam Türk olmak ve Türk kültürü bence biraz farklı, hanginiz "sapına kadar" Türk kültürüne bağlı yaşıyorsunuz zaman değiştikçe insanlar da değişiyor hocam, hepimiz bir yerde bağlıyız kültürümüze lakin farklı olma hakkı yok mu insanların? "Farklı" görülen insanların özenti sıfatıyla dışlanmasına veya hakaret edilmesine karşıyım. Yanlız bu noktada şu yanlış anlaşılmasın; mesela tamamen Avrupa'ya dönüp, hani bir resimden baka baka aynısını çizerler ya, işte o hesap bir benzeme çalışmasına ben de kaşıyım. Nasıl diyeyim; "Onlar böyle yapıyor, demek ki böylesi doğru." diyen zihniyete.
Bir de sürekli senin annen, eşin, kızın olsa diyorsunuz. Hocam madem eşini öyle bir ortamdan seçeceksinki "bunun" gibilerle işi olmayacak, ya da kızını öyle yetiştireceksin ki "bu" gibi ortamlara girmeyecek. Diyeceksiniz; "Geneli böyle bozulmuşken, gençlik yozlaşmışken, onları nasıl uzak tutacağız?", Var hocam etrafta, saf, temiz kültürüne bağlı hem bayan hem erkek arkadaşlarım var. Hem de sayıca bu "bozuk" gençlikten çok daha fazla. Bu konuya mesaj atanların sayısı bile gösteriyor durumu. Siz nasıl böyle "temiz" kaldınız? Yani kültürümüz burada bir yere gitmiyor. Köklü kültürümüzü iki kıçı kırık genç yok edemez. Zaten tahminimce onlar da 2-3 yıl daha yaşlandıklarında yanlışlarını anlayacaklardır. Ama adam böyle bir ortamda yetiştirilmişse değiştirmek çok zor.
Kısaca diyorum ki; "toplum" kavramı "sürü" kavramından farkı olsun, insanlar farklı olabilir, bu farkı abartanı ben de sevmiyorum, zaten sevmediğimi her fırsatta belirtiyorum ama bir genelleme yapıp hepsine afedersiniz "or**pu" da demiyorum, diyeni de kınıyorum.
Edit: Bu arada sana ya da size karşı saf aldığımı veya tartışma ortamı yaratmaya çalıştığımı sanmayın. Bütün bu satırları yazarken firex'in de benim de çeşitli yönlerden haklı olduğumuzu düşünüyorum.
-
Temelinde, tüketim toplumu olmamız için yapılan pompalama ve çekirdek ailedeki bilinçsizliklerden kaynaklandığı kanısındayım. Tabii milletimizin cinsel açlığı ve cahilliğide büyük etkenler..
Şimdi televole fln deniliyor. Peki aldatmak vs. gibi olaylar sadece 20. Y.Y a mı ait ? sadece böyle olduğunu düşünmek yersiz. Dini baskılar , Kızlık olgusunun bu kadar ön plana çıkarılması vs vs. buna bi engel teşkil edermi? Etmez.. Ki baskı, aynen örnekte olduğu gibi daha feci sonuçlar ortaya çıkarır.
Demek ki ne yapmak lazım kişilere ailede terbiyeyi verip hür bırakmak lazım. Erkek - Kız farketmez.
Genelde kişilerin sosyal yaşam içerisindeki hareketlerini Ahlaki kaygıları belirler.. Aynı şekilde bireyle olan ilişkilerindeki temel kıstas da bu olmalıdır. Bunu veremedikten sonra One night stand alır başını gider, Sexmate olgusu doğal bi hale bürünür :l
He bazılarınıda nezarete tıksan parmaklıklarla sevişir orası ayrı..
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Bunlar artık medyamız sayesinde günlük yaşantının birer parçası haline geldi. Geçen hafta ünlü bir spikerin röportajını okudum. One night stand isimli bir tabirden bahsediliyordu. Eşiyle 13 yıl önce one night stand olarak birlikte olmuş sonra bir daha ayrılmamışlar vs. Bunu okuduktan sonra resmen şok oldum. Bir insan nasıl bu tür açıklamarı rahatlıkla yapabilir? Saçma sapan dizilerle bacak kadar çocuklar aşık edilip, saçma sapan programlarla bu tür şeyler gündeme getirilip Türk kültürüne günden güne zarar veriliyor.
Günümüzde yaşadığımız bu olayların büyük sorumlusu televizyonlarımız. Hele aydın doğan şerefsizinin günden güne gençliğe enjekte ettiği batı kültürü her geçen gün gençleri zehirlemeye devam ediyor. Batı kültürü denilince hep kötü tarafları kendimize alıyoruz o da ayrı mesele.
Birileri çıkmış bunu savunuyor. Bunu gördükten sonra ağzım açık kaldı. Bir düşünün; Sizin ananız one night stand kültüründen mi geldi? Bugün o orospulukları yapanlar yarın öbürgün sözde analık yapacaklar. Anada ne ana. 50 babası var demezler mi?
Bu yapılanların orospuluktan farkını birisi bana açıklasın. Ne kadar rahat olmuşuz bunları söylemeye. Artık cemaatçisinden tut dinsizine kadar elin karısını kızını becermeyene adam gözüyle bakılmıyor. Kimin eli kimin götünde belli değil. O insanların ne yaptıkları nasıl bizi ilgilendirmez? Yarın öbürgün aynı şey kızlarımızın, bacılarımızın başına gelebilir. Buna alışan toplum eş değiştirme gibi cinsi sapıklıklarada zamanla sıcak bakmaya başlayacaktır.
O kişilerin hayatta iyi olmaları orospu oldukları gerçeğini değiştirmez. Yarım insan olmaz. Herşeyiyle örnek olmalıdır. Namus iki bacak arasında mı diyenlerede gülüyorum. Herkes üstüne alınmasın. Fakat bazıları namussuzluklarını bununla örtüyorlar. Namus sadece oradan ibaret değil. Evet onu bizde biliyoruz. Fakat namusun en temel şartlarından biriside orana sahip çıkmaktır. Her önüne gelenle yatıp ben namusluyum diye gezmekle olmuyor.
Şimdi bunlardan banane? Herkes istediği hayatı yaşayabilir. Özgürdür. İsteyen istediğine versin, yiyişsin, tecavüz etsin. Ama ben sen o biz siz onlardan oluşmuyor mu toplum? Birilerinin buna dur demesi gerekmiyor mu? Kişisel hayatımda sık sık bu tür şeylerle karşılaşıyorum. Gerçekten üzülüyorum. Türk toplumunun günden güne çöken ahlak yapısını izliyorum. O bok attığınız Avrupalılar Amerikalılar gibi ahlak yapımız olacak ama bilimde kültürde hiçbir zaman bu gidişle onların seviyesine erişemeyeceğiz.
-----------------------------Bravo , uzun yazılardan sıkılırım , okumam fakat , bunu sıkılmadan okudum ve hak verdim .
-
silinmesi gerek sildim.
-
toplumun bu hale gelmesinde ailenin etkisi, çevreden daha fazla.
söz gelimi: adam gelip buraya mesaj atıp ahkam kesiyor ama bi bacısına sahip çıkamıyor. veya geniş davranıyor:/
benim karım olacak kişi bakire olmasın diyenleri gördük.
kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum. insanları karalamak haddime değil. bizlerde sütten çıkma ak kaşık değiliz elbette
ama
ben onunbunun gunahını almadıysam; abi bırakında yiyişmeyen biriyle hayatımı birleştireyim, diyecem de kalmadıki:S
ben yiyişmedim diyen bi tane kız yok!? vardı. onlarda fosil oldu.
halbuki düşünmesi lazım; evlendiğinde kocasını şeytan dürtecek ve kocası soracak. geçmişte ne yaptın?
başı dik alnı açık;yüzün ak olsun,tek erkeğim sensin demek var.kem küm etmek var.amannn sktrrrr et yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
hocam sonuna kadar haklısın seninle bu konuda aynı düşünüyoruz sıkma canını eğitim az ahlak zayıf ise bunların olması normaldir.
-
ekinalp bunu yazdı:
-----------------------------Anne babanın zamanında gençtir canım giysin , içsin yesin gibi geniş yaklaşımları zamanla o bireyin kendisini fazlaca özgür hissetmesini sağlıyor. Sonrasında ortalık bilinçsiz, kendini hayatın zevklerine kaptırmış etrafındakileri kesinlikle düşünmeyen, yaşadığı toplumun sosyal kurallarını, gelenek ve göreneklerini, saygı - sevgi gibi kavramları önemsemeyen ve uymayan bireylerle - insanlarla - gençlerle doluyor . Sonrasında çıkıp bas bas bağırıyoruz bu toplum niye böyle ?
Niyesi basit Atalarımız bunu yıllar evvel belirtmişler : " Ağaç yaş iken eğilir " . . .
-----------------------------Hocam bir yanlışın var yesin içsin demek aslında daha doğru sen ahlakı çocuğa öğret o yesin içsin inan bana özgür olmak daha iyi bak çünkü Türk ailelerinde kızlar genelde gece dışarı çıkartılmaz hala daha büyük bi kesim sevgilisi olmasına karşı çıkar peki bu karşı çıkılınca ne oluyo ? Kızda psikolojik olarak yasağın üzerine gitme ve bi istek oluyo artık kız merakından çatlıyo kaşla göz arasında birilerini bulup bişiler yapabiliyo bana inan bu olaylar daha özgür toplumlarda değilde yasakçılığın ön plana çıktığı yerlerde oluyo.Yani toplumca ahlakı kendi ahlakımızı verip özgür bıraksak bence çok daha iyi olur.Ayrıca ben şahsen evlenceğimide zannetmiyorum şuanki kızların büyük bölümününde namuslu çerçevesi içinde olduğuna düşünüyorum.Ayrıca namus kızlık zarı olayı değil sonuçta kız başka yerdende cinsel deneyim alabilir.Ne bilim milletle dudak dudağa adamın kucağında olabilir.Yani kızın namuslu olmasını anlayamazsınız.Yıllar geçtikçe cinsel deneyim yaşı dahada ufalmaktadır.Bunun nedeni televizyonlar veya yasaklardan dolayıdır.
-
beyler, bu düşüncelerin çoğu sevgililiğe, kız-erkek bir arada olmasına karşı çıkmaya kadar gider, ergenlik dönemi veya ergenlikten sonraki dönem; bir kız ve bir erkeğin, biribirine ilgi duyan bir kız ve bir erkeğin birbirlerini istemeleri kadar normal birşey olamaz. yıllardır çıkan iki sevgili, bazı şeyler için evlenmeyi beklemek zorunda olsalar da birbirlerine dokunmak için çok fazla bekleyebileceklerini sanmıyorum, özellikle de toplumda seksin "öcü" olarak gösterilmesinden mütevellit, merakla birlikte bu işe daha erken eğilim gösterilmesi de pek normaldir. bedensel orospuluktan çok ruhsal orospuluğa dikkat çekmek gerek. erkekler olarak, her gün yüzbinlerce erkek kerhanelere gidiyor, devlet bile kapatamadı bunları, hergün birçoğumuz değil hepimiz, sokakta sırf vücudu dolgun ve çarşaf içinde olmadığından, gördüğümüz kızlara iç çekip, off be diyoruz, velhasıl onlar bir erkeği cinsel açıdan isteyip, bir etkileişme girdiklerinde, "yiyişme"seler bile, arkadaşlarıan analttıklarnı duyduğumuzda "vay orspu" çekiyoruz. allah aşkın birşeyleri düşünüp,bazı sitelere girip masturbasyon da mı yapmıyorsunuz? sevişmek yada seks sadece çocuk yapmak amaçlı yapılan şeyler midir? ihtiyaç bu! nasıl su içiyorsan, ymeek yiyorsan buna da ihtiyacı var vücudun. tabii herşeyin fazlası zarar olduğundan bunun da çeşitli abartıları, ahlak ve cinsel açıdan sağlıklı değil.
ciddi ilişkilerde, kimse ilerde ayrılmak üzere başlamaz bir birlikteliğe, kız da inanır erkek de, ve uzun bir süreyi aştıktan sonra, ergenlik ve insan olmanın verdiği özellikler,hormonların baskısıyla, cinsel birşeyler yaşamaya iter kişiler kendilerini. cinsel birşeyler yaşarken de evleneceğini düşünür karşısındakiyle, bunların lise 2deki gençler olduklarını düşünürsek tabii daha nerden baksanız 8-10 sene vardır evlenmelerine. gel zaman git zaman bu kişiler birbirlerine çok sevmelerine rağmen ayrılırlar, ayrılabilirler, bambaşka kişilere aşık olabilirler, e şimdi daha önce seviştiği kişi var diye başka birine aşık olamaz birşeyler yaşayamaz mı?
ha siz bu işi para için yapıyorsanız, ilişkilere tecrübe gözüyle bakıyorsanız eyvallah işi yozlaştırmışsınızdır ama 10 yıl çıktık sadece elini tuttum diyen adama madalya takmak da gereksizdir.
-
ya tama yiyişcende herşeyden önce nediyim çok kötü olmuşundur arkadaşım :( nediyim gerçekten sevidğin kiz böle şeylerde bakamazsın o ise bakıyo başkalarıylayapışıyo ne iş ya s1ktir ettim aşkı dicen uzucan kızmı arıyosan köyden bulcan
-
Vallaha bu konu öyle bir konuki heralde erkeklerin çoğu bu konudan muzdarip :S yani ne etsen ne desen haklısın ama ne yapabilirsin Dünyanın Çivisi çıkmış. biraz zor artık senin dediğin namus kavramı. az kaldı namuslular. onlarda yoldan çıkarılmaya çalışılıyo. şunu sölim yakında avrupadan pekte farkımız kalamyacak kızlar 15-16 sından sonra kadınlıklarına adımlar atacaklar neyse uzun konu sen kendi bildiğin gibi hayatını yaşa ve tadını çıkar. başka diyebilecek birşeyde yokkk....