Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?
-
Selamlar,
Bende HP Pavilion dv6 var şu an. Burdan da söyleyeyim ALLAH BELASINI VERSİN. Canıma tak etti. Fanı tertemiz macunu yepyeni ekran kartı ayarı osu busu driverı her şeyi olması gerektiği gibi, soğutucu stand da alıyorum, yok arkadaş iki saatten fazla dayanmıyor içinde Mordor var aletin.
Şimdi sorum şu, ne yaparsam yapayım 40 derecenin altına zaten düşmüyor açtığım gibi hop alev alev. 90 dereceye çıkınca da kapanıyor. Ben bunu 60-70 derece civarındayken -70 derece civarı şoklasam bir zararı olur mu? Ekranı sokmayacağım, kasayı soğuğa oturtacağım.
Niye -70, çünkü elimde ıslatmayacak, nemlendirmeyecek, işe yarayabilecek sıcaklıkta ve günlük kullanıma uygun, sık sık kullanabileceğim bir tek katı karbondioksit var. -70 olmaz ama -20 gibi bir şey olur derseniz ona da uygun bir çözüm bulmaya çalışayım.
Yaz da geliyor her gün minimum on defa monitöre kafa atmakla atmamak arasında gidip geliyorum. Şu kasayı kim yaptıysa malzemecisinden tasarımcısına üreticisine herkesi rüyalarında kangrular kovalasın, iş yemeklerinde kravatları çorbalarının içine girsin rezil rüsva olsunlar, bütün gün sırtlarında ulaşamadıkları yerler kaşınsın ağaçlara sürtünsünler, amin.
-
Servisine yollsana.
-
Underclock cpu?
-
KrypT bunu yazdı
Underclock cpu?
CPU ların çarpan kilidi açık olmaz genelde laptoplarda, ki burda sözü geçen tüketim sınıfı bir laptop performans sınıfı değil. Ekran kartını UV veya UC yapabilir sadece.
-
skyvalet bunu yazdı
Servisine yollsana.
Hocam daha önce gönderdim. İlkinde format atıp geri gönderdiler. İkincide de sorun düzelmemişti, üstüne usb girişlerinden biri bozulmuştu. Şu an garanti süresi geçti zaten üç kuruşluk şeyi düzeltmemeleri için bir ton para bayılacak durumda değilim. Bir de iki gün bile bilgisayardan uzak kalacak durumum yok, çok lazım yedek de yok.
İyi hatırlattın teknik serviste benim bilgisayarla ilgilenenlere de litrelik sıcak kolayı bir dikişte içirsinler inşallah.
-
izzmarit bunu yazdı
rüyalarında kangrular kovalasın, iş yemeklerinde kravatları çorbalarının içine girsin rezil rüsva olsunlar, bütün gün sırtlarında ulaşamadıkları yerler kaşınsın ağaçlara sürtünsünler, amin.
abla bu ne biçim bir beddua dır F.güleni geçmişsin yemin olsun ilahi güldürdün beni :)
-
Gelişmiş güç ayarlarından max cpu performansını %90-95'e çekmeyi deneyebilirsin o zaman.
-
Ya yok yazılımsal çözüm istemiyorum üç beş derece fark edecek iki saatte değil de iki buçuk saatte kapanacak, malımı biliyorum, ayrıca cpu da gpu da kullandığım programlar itibariyle lazım bana. Zaten çipetpet levelında bi işlemcim var.
Yanıt istediğim soru şu: Ben bunu -70 derece civarı bir şeye oturtsam ara ara, bir şeyleri daha fena yamulur mu?
-
Güzel fikir birşey olmaz sanırsam kasa da genleşmeyebağlı bişiler olabilir tani hp ye güvenmene bağlı
-
amin
-
-70'i nerden buldun oturtacan bende onu çözemedim nitrojen falanmı var ? kaldır at hem kafa rahat hem sen mis.