Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?
-
bende hp g6 1050st var, makinenin sol tarafında işlemciyle ekran kartı var heralde en çok ısınan yerleri orası olsa gerek, artık sol elim acıyor yani klavyeden yazı yazarken bile elim terliyor kızarıyor acıyor falan. soğutucu bile kar etmiyor artık
-
Abi kot pantolonu kesiyonuz kese yapıyonuz içine dondurup buz atıyonuz makinanın altına koyuyonuz miss gibide çalışıyor + zararıda yok bu işlemi pcyi açmadan yapıyorsunuz 15 dakka önceden buzu koy makineyi çalıştır fıstık gibi arada bir buz değiş.
-
allah hpyi bildiği gibi yapsın , tüm dv6 serisini piyasadan toplatmaları gerek , lanet girsin eve kardeşime aldım 8 yaşında çocuk , flash oyundan baska sey oynamıyor cocuk 30 dkda bir aşırıc sıcaktan kapanıyo makina yyok böyle rezillik. soğutucu alacam bu yaz ona :D
-
Adamalar 2 seri kronik sorunlu dizüstü bilgisayar sattılar ya la. Etrafımda dv6 dizüstü bilgisayar sahip olupta memnun olan yok.
Sana tavsiyem eğer NVIDIA ekran kartı kullanıyorsa ve oyun oynamıyorsan NVIDIA nın sürücülerinin ayarlarında ekran kartı CORE SPEED'ini minumum seviyeye getir.
Macun felan yeni demişsin ama genede söyliyeyim. Biraz kaliteli bir macun al ve EN AZ 5 ayda bir macunu değiştir(DV6 ların macun değiştirilmesi için ekran dahil bütün parçalarını sökmen gerekiyor ILLET BIRŞEY). Ayrıca bir adet dizüstü soğutucusu al (pahalı bir şey alma CFM si yüksek ucuz bir şey al) ve onunla kullan. Maalesef başka yapabileceğin pek birşey yok.
DrKill tarafından 10/Nis/14 03:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Shephard bunu yazdı
allah hpyi bildiği gibi yapsın , tüm dv6 serisini piyasadan toplatmaları gerek , lanet girsin eve kardeşime aldım 8 yaşında çocuk , flash oyundan baska sey oynamıyor cocuk 30 dkda bir aşırıc sıcaktan kapanıyo makina yyok böyle rezillik. soğutucu alacam bu yaz ona :D
Demek ki hakkaten üretim hatası bunlar.Benden çok çektim dv6'dan.. Ahh acer aspiram benim.Buz gibiydi buz :)
-
şu hp nin hiçbir ürününe birdaha zerre para vermem.. aynı sorun eski serilerden 2 ayrı modelde bende vardı. işin kötüsü işlemci ısındıkça belli bir zaman sonra ekran kartınının lehimlerini yerinden söküyor ve görüntü alamıyorsunuz, sonra yeniden sıcak hava üfle, ekran kartını düzelt.. bir sürü iş.. HP almak pişmanlıktır yeni satın alan arkadaşlarda yakında görürler :)
-
caagroup bunu yazdı
şu hp nin hiçbir ürününe birdaha zerre para vermem.. aynı sorun eski serilerden 2 ayrı modelde bende vardı. işin kötüsü işlemci ısındıkça belli bir zaman sonra ekran kartınının lehimlerini yerinden söküyor ve görüntü alamıyorsunuz, sonra yeniden sıcak hava üfle, ekran kartını düzelt.. bir sürü iş.. HP almak pişmanlıktır yeni satın alan arkadaşlarda yakında görürler :)
Benim kuzenin başına geldi o.O da HP makinaydı.Görüntü vermiyordu.Soğuk lehim hatasıymış.Demir parayı işlemciye koyduk.Üzerine silikon tabancasını dayadık.Baya bir ısıttık makina açıldı.
-
Çift fanlı soğutuculardan al sağlam birşey olsun. Hatta mümkünse onun da elektriğini dizüstü bilgisayara bağlama. Bilgisayardan enerji çeken herşey ısınmasını artırır. Soğutucu ile bilgisayar arasına buz koyabilirsin. Tekellerde naylon poşet içinde buzlar oluyor biraz erise de akmaz herhaldde. 2-3 paket al birini koy diğerleri buzlukta kalsın. O eridikçe diğerleri ile değiştir. Ya da kökten çözüm olarak bilgisayarı sat 2. el başka bir tane al.
-
Hp bazı modellerinde kullananlar hep şikayetçi demkki hatalı üretim var tasarımı muhendisliği birşeyleri hatalı. aksi halde inanın ceosu bu durumda oldugunu öğrense senin zararını tazmin eder. ama oyle bişey mümün olmayacagı için. türkiyede müşterisini öcü gözü ile baş belası gözü ile gören servisler oldugu için. kucagında sıcak bi aletle yaşamak zorunda bırakılmışssın.
anı sağutmak işlemciyi etkilemesede ektran kartı arızalanabilir. onun yerine bilgisayarı uygun bir fiyata sat. üzerine tamamla ve yeni bir bilgisayar al
-
sıvı teması olmadıkça bir sorun olmaz. eskiden bende overclockla uğraşırdım. P4 2.0 Ghz makineyi 3.2 Ghz ile kullanıyordum, normal kalıp buz ile soğutuyordum, arada takviye yapıyordum felan :)