folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?

Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

yapacağın şey çok basit güç yönetiminde gelişmiş güç seneçekleri zamazingosu var orda işlemcinin en alt çalışma yüzdesi ve maksimum çalışma yüzdesi var o planları en alt için 5 falan en fazla 30 falan salla kuvvetle muhtemelen derdin çözülecektir.Yapamazsan pm at

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    kabadayi09 bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

rüyalarında kangrular kovalasın, iş yemeklerinde kravatları çorbalarının içine girsin rezil rüsva olsunlar, bütün gün sırtlarında ulaşamadıkları yerler kaşınsın ağaçlara sürtünsünler, amin.

abla bu ne biçim bir beddua dır F.güleni geçmişsin yemin olsun ilahi güldürdün beni :) 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

ip adresi değişti. hay senin gibi vpne(şu olayı da kaldırın artık rene ya.)... 

hoşafım çıktı bugün izzmarit, ama kısaca tekrar yazayım. garantin bitmiş. fanı sök, fanla soğutucu yapraklar arasına fan sürekli toz üflediği için birikme oluşuyor bir süre sonra da keçeleşip tıkıyor, kısa not hava üfler üflemesine tıkalı olsa bile, çünkü bypass ediyor çevredeki boşluk tıkanınca. 

elektirikli süpürge falan varsa fanı söküp tutarsan mis gibi olur, pcyi de rahatlatır oldukça. elin değmişken termal de değiştirebilirsin. 

bide wiki de böyle şeyler de var.  http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_cooling 

Integrated circuits (e.g., CPU and GPU) are the main generators of heat in modern computers. Heat generation can be reduced by efficient design and selection of operating parameters such as voltage and frequency, but ultimately, acceptable performance can often only be achieved by managing significant heat generation.

The dust buildup on this laptop CPU heat sink after three years of use has made the laptop unusable due to frequent thermal shutdowns.

In operation, the temperature of a computer's components will rise until the heat transferred to the surroundings is equal to the heat produced by the component, that is, when thermal equilibrium is reached. For reliable operation, the temperature must never exceed a specified maximum permissible value unique to each component. For semiconductors, instantaneous junction temperature, rather than component case, heatsink, or ambient temperature is critical.

Cooling can be hindered by:

• Dust acting as a thermal insulator and impeding airflow, thereby reducing heat sink and fan performance.
    • Poor airflow including turbulence due to friction against impeding components such as ribbon cables, or improper orientation of fans, can reduce the amount of air flowing through a case and even create localized whirlpools of hot air in the case. In some cases of equipment with bad thermal design, cooling air can easily flow out through "cooling" holes before passing over hot components; cooling in such cases can often be improved by blocking of selected holes.
    • Poor heat transfer due to poor thermal contact between components to be cooled and cooling devices. This can be improved by the use of thermal compounds to even out surface imperfections, or even by lapping.

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ne yaparsan yap adam olmayacak.

dv6 serilerini ben dükkana bile almıyorum.

bütün laptop konularında görmüşsündür laanet ediyorum hp dv serilerine.

hayatımda gördüğüm en laanet cihaz serisi.

o cihazlar başlı başına sıkıntılı çıktı. elinden çıkart gitsin acil olarak.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende de HP DV6 var. DV6 - 1371et ... Ve katılıyorum.Çok ısınan bir makine.Bundan önce Acer kullanmıştım.Çok iyiydi, buz gibiydi.

Geçenlerde burada konusu açtım hatta.Sağ olsun arkadaşlar termal macun konusunda çok yardımcı oldular.Konu burada;

http://tahribat.com/Forum-Termal-Macun-Tavsiyesi-192345/

Benimde sorunum aşırı ısınmaydı.Makine 60 -70 derece ile başlıyor 90'lara kadar çıkıyordu.HAtta 95'i bile gördüm.Ama kapanma olmadı ? Çünkü kapanma derecesi değiştirmediysen 105 olması gerekiyor.Fan deli gibi çalışıyor bilgisayar yavaşlıyor çok sinir bozucu.Ve ne yazık ki bu dv6'yı sökmkete bir hayli zor.Ama aşağıdaki termal macunu aldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/powerful-thermal-macun.html

Yanında spatula ile geldi.Makineyi özenle söktüm.TErmal macunu hem işlemciye hemde kran kartına uyguladım.Çok ince bir tabaka sürdüm.Kenarlara kesinlikle hiç sürmedim.Sadece işlemci ve demir arasına spatula ile ince bir tabaka sürdüm.Neler yaşadığımı aşağıdan okuyabilirsin.

http://www.windows8li.com/2014/04/bilgisayarnz-icin-termal-macun.html

Şimdi ise sonuçtan çok memnunum.Makine soğukkten 35 derece ile açılış yapıyor.Yük altında 50-60 dereceye çıkıyor.Uzun süre çalıştırmada 12 saat ve üzeri ve yük altındayken en fazla gördüğüm sıcaklık 79.Coretemp programı ile sürekli izliyorum.Oyun, program her şeyi açıyorum durum bu.

Memnunum aslında artık fan kendinden geçmiş gibi dönmüyor.Ama tabi yaz gelmedi daha.Onun içinde lattop'un altına soğutucu aldım.Soğutucunun üstüne koyunca baya bir sıcaklık farklı oluyor..

Sonuç olarak bu makine ısınan bir makine.Ama termal macun ve fan temizliğini doğru yaparsan buz gibi olmasada soğuk kalıyor.Elini altına koyunca el yakmıyor.Dediğim gibi 12 saat ve üzeri açık bırakıp yük alttına sokmama rağmen 80 dereceyi geçemedim.

Bunlarda mutlu son resimlerim :)) 

asd

zxczxc

CyberAngel tarafından 09/Nis/14 20:02 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Uzun uzun yazmışsınız ^^ fikrini söyleyen herkese kocaman teşekkür ederim..

Ben bu aleti üç kez açtım. İlkinde bir arkadaşımlaydım, ondan önce fi tarihinde bir datron bir workstation açmıştım biri değersizdi biri kolaydı haşır huşur söküp takmıştım da bu dv6in sökme videosunu youtubedan izleyince gözüm korkmuştu, fanı resmen saklamışlar adiler. HER şeyi sökünce çıkıyordu, kendi başıma yememişti açıkçası, arkadaş sağolsun güzelce söktü falan, baktık fan tertemiz :D neyse sinirlenip geri taktık. Bi altı ay sonra kadar dayanamadım kendim açtım bu sefer tozlu topraklı yerlerden geçmiştim dedim kesin fandan bu sefer, daha sık kapanıyordu, binbir eziyet açtım söktüm iki üç parça saç dışında azıcık toz katmanı dışında yine bir şey yok, temizledim geri taktım pek bir fayda etmedi yine. Üçüncüde de macundandır cahilliğimden olmadı dedim, iki üç ay önce yine bi söktüm, macun aldım (markasını hatırlamıyorum, hatırlayamadığım bir müridin tavsiyesi üzerine almıştım, tekrar teşekkür ederim bu arada), hallettim zaten temizdi yine fan. Komple süpürgeledim yapışkanlı zımbırtısıyla da temizledim macunu yeniledim, dedim bu sefer tamamdır.. yok işte yok.

Şu ana kadar nasıl eziyetle idare ettiğimi de anlatayım. İki saat kapanmadan dayanıyor dediysem, bu lateks laboratuar eldivenlerine agar jel doldurup onları dondurup bilgisayarın fan hariç kısmının komple altına döşeyerek dayanıyor. Bilgisayar masadan bir karış kadar yüksekte duruyor, fan kısmı açık, altında donuk jeller. Ancak o şekilde. Zaten laptop olarak kullanılamıyor arkadaş. Dizüstü sıfatını birkaç sene önce terk etti.

Yenisini almaya ayıracak param yok şu anda. Aslında madem bu tost makinasıyla bu kadar eziyet çektim bunca zaman, iyice bi para biriktirip böyle süpersonik, über, öpücük gönderince anlayıp açılacak, bir dediğimi iki etmeyecek çok uslu çok zeki bir şey alayım diyorum. Onlara kadar da daha 1.5K kadar biriktirmem gereken bir meblağ var.

Ben bi de sizin tavsiye ettiğiniz macunu alıp onunla da deneyeyim napiym. Altına da şöyle hardcore soğutucu stand gibi bir şey düşünüyorum şimdi birkaç kişi fikir verdi, olursa yapınca onu da gösteririm.

CPU/GPU ile oynamaya niyetim yok, çünkü lazım. Zaten çok işe yarayan bir bilgisayar değil, bi de CPU'yu aşağı çekersem iyice abaküs olur.

Ayrıca,

Madem laptop yapamıyorsunuz, hadi ona tamam ucuza veriyorsunuz falan da, BARİ FANI KOLAY ERİŞİLEBİLİR BİR YERE KOYSAYDINIZ. HP'ye ettiğim küfürlerle Satürn'ün halkalarında birkaç tur atılıyor.

@SweetyVolty

Hocam benim alette durumun böyle olup olmadığını, böyleyse nereleri kapatıp nereleri rahatlatacağımı nasıl anlayacağım ben?

"In some cases of equipment with bad thermal design, cooling air can easily flow out through "cooling" holes before passing over hot components; cooling in such cases can often be improved by blocking of selected holes."

izzmarit tarafından 09/Nis/14 21:56 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Tek birşey söyleyebilirim arkadaşdada var şöyle önüne geçti o alet 1 kere tam olarak ısındımı artık illallah demiyor bu yüzden arkadaş logitech in 54 liralık sogutucularından aldı 1 güzel temizledi pc yi daha sonra o sogutucu olmadan çalıştırmadı şuan öyle okullanıyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

aynı sorun benim acer de vardı. servise gönderip duruyorum en son biladerle değiştim. yine göndermiş geçen hafta servise. ilk gönderdiğimde fanı değiştirmişlerdi ancak yine düzelmedi. 5-10 dk durup kapanıyordu. bence ısınmayı tetikleyen başka bir durum var. 

bu olay benim başıma ilk sürücüleri bir program aracılığyla güncellememden sonra patlak verdi.muhtemelen bir arıza oluşumna neden oldu servistekilerde uğraşmamak için dokunmadı ipneler. ama bir kez daha gittimi değişim isteyecem her neyse

eğer böyle bişey yaptıysan bundan olabilir. fanı değiştir yada cooler da sıkıntı olabilir ki bence bundan kaynaklanıyor. 

imzayı bıraktım basıyorum artık
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

o cihazda kronik ve donanımsal arıza olduğu için projen pek işe yaramaz yarasa bile bir süre sonra görüntü alamayacaksın.

öyle birşeyki boşuna sağını solunu soğutmana gerek yok sadece işelmci belirli ısıda tutarsan sorun çözülür.

okadar tefarruat yapacağaına işlemciyi soğutan bakır boruları kes serum hortmu tak küçük birde akvaryum motoru.

1 litre suyu dolaştırsın borunun içinde haytta kapanmaz.

ama dediğim gibi az kaldı o cihaz elinde patlyacak aha buraya yazıyorum.

onu ne yap ne et sat. zarar etme.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

hacı nasıl bir beddua o ya oyle ilk defa duydum. Geçmiş olsun birde şunu söyleyim cevaplara pek bakmadım ama soğutucu bakırın işlemci üstüne gelen ve ekran kartı üstüne gelen kısmının vidalarını bir kontrol et gevşek olma ihtimalleri var mıdır. yada çok sıkılma ihtimalleri.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 6087 Toplam Mesaj: 63