folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?

Laptopı Aniden Soğutmanın Zararı Olur Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Nasıl şoklayacaksın bilmiyorum ama ani ısı değişimi sonrası işlemci dahil bir çok donanımı çatlatma ihtimalin muhtemel

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sıvı nitrojen, sıvı helyumla falan cpu soğuttuklarına göre problem olmasa gerek?

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Katı karbondioksitle düşünüyorum..

@DevilKingTR

Hocam yenisine ayıracak param olsa üstünde bile tepinirim kargo ücretini öder sırayla tükürün diye hepinize gönderirim.

izzmarit tarafından 09/Nis/14 11:27 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Sıvı nitrojen, sıvı helyumla falan cpu soğuttuklarına göre problem olmasa gerek?

O maddelerin board'da temas etmesi zararlı. Zaten OC'yapmaya başlamadan önce CPU ve GPU nun etrafı macunla iyice kapatılır ki sıvı teması olup devreleri dondurmasın. Bundan zarar görmeyen Board'lar mevcut ama onlar tabiki laptoplarda değil OC uzmanlarında :)

Usta sana muhalefet gidiyormuşum gibi oldu ama mantıklı soru soruyorsun :)

Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocam kasayı komple soğutucu ama iletken olmayan sıvılarla dolduruyorlar ya. Onların kaç dereceye kadar soğutuyor mesela?

Ayrıca direkt kuru buzun üstüne laptopu koymanın çok zararı olacağını sanmıyorum ya. Kuru buz taa işlemciyi soğutana kadar baya zaman geçer bence. O kadar kuru buzu nerden bulcan? :D

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

keske servise bi daha yollasaydin garanti bitmeden. aklinda olsun, ayni sorun nedeniyle 3 kez servise yolladigin cihazda problem yine cozulmemisse yeni cihaz talebinde bulunabilirsin. sana ayni cihazin, yoksa bi ust modelinin sifirini vermek zorundalar.

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Hocam kasayı komple soğutucu ama iletken olmayan sıvılarla dolduruyorlar ya. Onların kaç dereceye kadar soğutuyor mesela?

Ayrıca direkt kuru buzun üstüne laptopu koymanın çok zararı olacağını sanmıyorum ya. Kuru buz taa işlemciyi soğutana kadar baya zaman geçer bence. O kadar kuru buzu nerden bulcan? :D

Eski modemim çok ısındığı için modem ebatlarında bir saklama kabına buz doldurup altına koyuyordum. İşe de yarıyordu fakat, zırt pırt buz sirkülasyonu gerektiriyordu.

Söz konusu olan sıcaklık bildiğin kaynama noktasına sınır. Küvet filan doldurmak lazım heralde :) Isıyı belli bir derecede sabitledikten sonra erime konusunda pek sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. Gerisi de artık 2 kat battaniye ile içliğe bakar.

KBBBBG: Aklıma ne geldi bakın; ısıyı düşürmek için bir yol bulunduktan sonra, atıyorum küveti buz ile doldurup laptopu içine yarleştirdikten sonra usb kablolarla klavye ve mause, hdmı kablosu ile de bir harici monitör vasıtası ile görüntü sıcak bir odaya taşınabilir.

Ya da şu soğuk hava üfleyen fanlardan birkaç tane alıp laptopa nişan alınırsa etkisi olabilir.

NaZi_ tarafından 09/Nis/14 11:54 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Laptopun hava çıkışı her zaman boş olsun.Ben mesela altına 2 tane kitap koydum klavye ve fareyle kullanıyorum elimi laptopa dokundurmadan.Elini sürekli laptopun üzerine bırakıncada sıcaklığa etkisi oluyor biraz.

Arkadaşlarından klavye ve fare al dene bi bakalım nasıl olacak.Çok fazla etkisi olmaz ama 6-7 derece düşsede heralde işini görür.Kapanmaz en azından.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

aynı aletten bendede var benimkisi 1280 et modeli kışın yorgan üstüne kor altta sıcacık yata yata film izlerdim :d

Soruna gelcek olursak aslında birden ısınma yada soğuma çoğu şey için zararlıdır ama söz konusu hp laptop olunca denemekte fayda var.

Yazılımsal olarak bende hiç bir çözüm bulamadım. Donanımsal olarakta çok farklı değildi ama şu büyük fanlı soğutucular bir dönem işimi görmüştü. (laptopu  pencereden atmadan önce)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Benim önceki notebook da son zamanlarda tam olarak anlattığın gibiydi. Bildiğin 90 dereceyi geçiyordu notebook, üstelik sadece film izlediğim zamanlar oluyordu. Bunlara ek olarak şarjı da maksimum 40 dk gidiyordu. 

Asus teknik servise gönderdim, yeni parça bulamamışlar iade aldılar notebooku, teknosa da para iadesi yaptı.

Notebook alırken servisleri de araştırmak gerekli, Asus da 2 defa sorun oldu, ikisinde de 1 haftada hallettiler sorunu, sonraki notebook için tavsiye edebileceğim bir marka. 

Toplam Hit: 6086 Toplam Mesaj: 63