Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !
-
1) Binlerce Oyunun , Programın , Yazılımın Windows a özel yazılması (linux un bu formatlara destek vermek yerine emulatörleri işaret etmesi) (Ps oyunlarini windows da oynamaktan farkı bunların daha da kötü olması)
bunun üzerine laf konuşmak gerekmez (şahsen)
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
linux sana kod yazdırıyo sende kendini lord zannediyon olay bu
-----------------------------yorumunu çok sevdim :) portakal suyu meselesi gibi
-
Dur bakalım yazın sonunda bir notebook alıcam suan sanalda kullandıgım ubuntuyu ve bir xp kurucam o zmn tmm işte kendi acımdan hangisinin daha iyi olduguna karar veririm tabii linux bambaşka program deposu felan acayip guzel herşey var amk kendin için en iyi yani winde vazgecemedigin programları buldunmu tmmdır.En azından windows kadar kasma ve cokme oluyor amk
-
linux candır canandır
ama
her koşulda
win7 x64 rulzzzzzzzzzzzzz
:=)
-
Ben win 7 kullanıorum, kullanacamda. Linux u birisi gelsin ikna etsin kullanıyım.PM.
-
Bedava olan hic birsey kaliteli olamaz.
Linuxta tum ise yarayan programlar ucretlidir .Ucretsiz olanlar windowstada ucretsiz zaten orayi geciniz.
Senelerce el aliskanligi kasarak zorunla ogrendigi windows u birak . bir 2 sene daha kas suna gec demek icin daha cekici seyler yazilmasi gerek
yinede Unix forever.
-
öncelikle windows mu linux mu ???
Şun söyleyeyim ki ikiside işletim sistemi.Fakat farklı kulvarlara sahipler.Daha doğrsu farklı kulvarlara sahip değiller, linux windowsun her zaman eline verir.Fakat pazar payı ve windows yalakalığı dediğimiz olay sayesinde iş bitiyor.
Oyunlar opengl motoruyla linux için yapılsa ; aynı bilgisayarda linux daha fazla performans gösterecektir..Biliyor muydunuz ?? Aynı programların linux sürümleri çıksa böyle bir dert olmayacaktır.
Amacınız windows ve linux çekirdeklerini ve yaptıklarını yarıştırmaksa ; kim ne derse desin linux her zaman windowsun eline verecektir.Şu videoyu izlemenizi şiddetle öneririm , ubuntunun eski sürümü ve windowsun çok hızlı dediği windows 7 sürümü :
http://www.facebook.com/video/video.php?v=414706803208
performansta nerdeyse 2 katı fark var.Saniyeleri olan videosu youtube da..
------
Fakat teoride olanlar şeyler pratikte olmuyor bu yüzden linuxtan uzak durmanız için iki neden ;
1- oyunların nerdeyse alayı windows için, saçma directx motoru ile yazılmıştır.GErekli karşılaştırma yine youtube da var, opengl eline veriyor.
2- photoshop vs.. gibi programların linux sürümü yok.Ama imkansız dğeil, linuxta her türlü oyun ve programı çalıştırırsınız.Sürüm olmasada çalıştırırsınız.Linux coderlerı fazlasıyla sağlamdır.El ele verip öküz gibi programlar yazıyor.Fakat sürümleri widnows olduğu için , windowstaki gibi performans alamazsınız.
------
Gelelim linuxa geçmeniz için nedenler ;
ben oyun oynamam (ki linux içinde bi ton oyun var), virüslerle uğraşmak istemiyorum, windowsun aptal mimarisi sonucunda hiç birşey yapmasamda gün geçtikçe ağırlaşyor bunu istemiyorum, performanslı olsun istiyorum, nerdeyse herşeyi beleş ve yasalara uygun yapmak istiyorum , programcıyım kendimi geliştirmek istiyorum, kullandığım şeyin kdolarını incelemekten zevk alırım diyorsanız ;
ve daha bunun gibi bi ton şey linux için yeter.
Aptal windwosu kurun, hiç ek program yüklemeden 1 sene açık bırakın, 1 sene sonunda ne kadar saçmaladığını göreceksiniz.Bunlar msdos mirası..Çarpık ve salak mimari.PRogram geçersiz bir işlem yürüttü, yok sistem ciddi hatadan kurtarıldı vs.. derd yok.Geçen windows 7 de bilgisayar kendi kendine açılıp kapandı sonra diyor ki bilgisayar kapanmaktan kurtarıldı...Kurtardıysan öncede kurtarsana...
Linux chrome gibidir.Yani tarayıcı gibi.Bi program donduğunda diğerleri çalışır.Çünkü unix ten kalma bir alışkanlıkla çoklu işlemler için yazılmıştır.Ayrıca kullandığım ubungu gnme'un daha çöktüğünü kitlendiğini görmedim.Hayatımda ubuntunun 1 kez kitlendiğini gördüm oda benim uğraşlarım sonrasındaydı.HErşeye abandım..
Fakat şimdiki bilgisayarlar güçlü, hepsini kaldırıyor.
-----------------------------------------------------------------------
işin özü:
linuxa boşuna bok atmayın.Windows 7 reklamları yapılırken microsoft linuxta windows live kullanamazsınzı diyordu.Aynı hataya sizde düşmeyin.Adam hem linux sürümü çıkartmıyor hem yok diyor.
Bir cam fabrikası var, her çeşit araba için üretiyor fakat bmw için üretmiyor.Bu bmw nin suçu mu yoksa fabrikanın mı ??
Linux değil, linux sürümünü çıkartmayanlar utansın.Bir kez daha linuxu ezmeye çalışırken işin ucundaki kapitalist para gözlerin yalakalıklarını düşünün.Saatlerden süper bilgisayarlara, telefonlardan büyük sistemlerin serverlarına kadar her yerde.Windowstan daha hızlı ve performanslı ve çok daha iyi yapıyor
Linuxun açık kaynak ve özgür yazılım lisansları nedeniyle, hepsi babalar gibi kodlarını açıyor.Bütün şirketlerde binlerce adamla birlikte inceleyip daha iyisini yapıyor.Hepsi bir ton alanda tecrübeleşip kodları yayınlıyor, diğerleri bunların üstüne koyuyor.
Böyle birşey mi daha sağlamdır , yoksa bütün kodları gören bir kaç yüz belki bir kaç bin kişinin yaptığımı ???
Oyun, abidik kubidik programlar vs.. kullanıyorsnaz linuxa uğramayabilirsiniz.bunlar sizin tercihiniz.
diğer bir seçenek;
Windowsun yanına linux kurarsınız, maillerinizi ordan okursunuz, internette surf yaparsınız, program yazarsanız.İşiniz windowsa düştüğünde oraya geçersiniz.Uzun yaz yzdım fakat bunca saçmalığa cevap verilmesi gerekiyordu.
Linuxu ezik olarak görenler mevcut.Önce bunları bilsinler, hatta bana inanmıyorlarsa araştırsınlar ondan sonra yine konuşuruz.Wİndowsta linuxta hatta unixten çalıntı mac te bizler için önemli, rekabeti arttıran, fiyatları düşürüp kalitenin artmasında yararlı olan şeylerdir.Hepsi birbirinden birşeyler çalar.Hepsine muhtacız.FAkat bunu bir zahmet linux ezik, microsoft iyi ama mac siker gibi bir biçimde söylemeyin.
Sadece saçmalamış olursunuz.Bir daha linux kötüdür derken bire bir şartlarda her türlü linuxun ezeceğini bilip öyle konuşun.Ee linux sürümünü üretmeyen fabrikalarda linuxun yada benim hatamdan dolayı değil, tamamen kendi firmalarının ne kadar boktan olduğunla alakalıdır.
Saygılar sevgiler..
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
1) Binlerce Oyunun , Programın , Yazılımın Windows a özel yazılması (linux un bu formatlara destek vermek yerine emulatörleri işaret etmesi) (Ps oyunlarini windows da oynamaktan farkı bunların daha da kötü olması)
bunun üzerine laf konuşmak gerekmez (şahsen)
-----------------------------hasta kişilikleriniz aynı kapitalist sistemin eseri olsa gerek.
Binlerce oyun opengl ile linux için yazılsın, binlerce programın bir zahmet linux sürümüde çıksın.Sonra görüşelim.
Emulatörler şirketlerin yapmadığını , kullanıcılarını düşünüp yapan zihniyetin ürünüdür.Daha şunu bile anlayamayan, bilemeyen adam kalkıp linux kötüdür diyor.
burda sorun linuxun oyunları desteklememesi değil, oyunların linuxu desteklememesidir.
---
Oyun oynayamıyorsun diye kızabilirsin, linuxu sevmeyebilirsin gayet doğal.Fakat linux beceremiyor haha demek, kesinlikle senin araştırama yanın olmadığının göstergesi.Bir zahmet google'dan bir iki şey bak..Yok oda linuxçu dersen aynı bilgilere bing ile ulaşabilirsin (umarım)
-
Anlayacağınız devlet kuruşları ( bilim teknoloji) alanında coğı sektör microsoft a calısmakta ve bunun coğu gerek görsel gerek garfik gerek alt yapı veri tabanını win göre düzenlieyip piyasaya sürüyor , linux içinse şuan için gerek turkiyede gereke bir coğu ülkelerde halen ele alınıyor ve gerekli bir alt yapıda sunmuyor.
tubitak pardus dedi allah bismilah derken birileri yine yukardan çalım atı gerci tubitak gelecek için gerekli bir umut sarf etmiyor gibime geliyor yazılım veri kodlarını halen microsftan c/p ediyor .
-
linux u zevk icin kullanan 2 ay max kullaniyor. Daha sonra sIkiliyor ugrasmak zor geliyor tekrar Win geciyor.
simdi boyle bir durum variken ortada . oyun yazarlari neden linux icin oturup extra masraf yapsinlar ki .
Linux hakkiyla kullananlarida biliyoruz oyunla isleri olmaz ..
Linux hala ev kullanicisi icin ideal bir isletim sistemi degil .