folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    elmor bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    iki senedir linux kullaniyorum windowsa kufrediyorum simdi. erciyes universitesinde calisiyorum odada iki pc var bende linux arkadasta windows var, gelin linuxu ve windowsu bir arada gozlerinizle gorun, arkadasin pc öldü aglayani yok, benim linuxum ise paşalar gibi

Erciyes universitesinin tum verilerini tutcak bir server yaptiniz ve iki pc de karsilastirmami yaptiniz. nedir aradaki fark . Windows ta duzunelerce programin acilista acilip kasmasi . Linuxta kurulu olmayan hic birseyin calismadigi cekirdeyin kasmamasimi olay.

erciyese gelin her konuda linuxun üstünluğunü gözlerinizle görün. iddia ediyorum en iyi windows pc yi bile her kategoride alt ederim. tarih bölumundeyim onlarca windows var bölümde, hepside ezik. biri 10 dakikada aciliyor, biri virüs var diye köpek gıbi bağiriyor, biri kağni gibi programlari yarim saatte aciyor. öteki ofis programini para odemiyorsunuz diye acmiyor, baska biri mavi ekran hatasi veriyor, bazi hocalar pc ye flas belllek taktirmiyor neymis virus bulasiyormus böyle devam eder gider, benim linux ise adeta cariye gibi ne dersem yapiyor beni hic uzmuyor, insanin aşik olasi geliyor. oyun hariç... oyun konusunda windows önde ise bu durum linuxun suçu degıl linux icin oyun yazmayanlarin suçudur. yinede ben bazi popüler oyunlari linuxta calistirabiliyorum. belki bilgim olsa daha cok oyun calistirabilirim, hem linuxun kendi kaliteli oyunlari da var.

yani bununlami kiyasladiniz win. linux u da asik oldunuz. o pc lere linux kurun windows yerine ne kadar dayanacak bakalim  . acilis kapanis yapilan islemlere gore degisir. hic editli winleri denedinizmi temiz hic birseysiz onlarin acilis kapanisina bakin :). Linux virus islemiyormu zanediyorsunuz. yoksa tercih edilen birsey degil kullanici az oldugu icin az virus yazildiginin farkindasiniz onumu demek istediniz. Benim windowsum hem doktor hem polis hem ogretmen hem ayakkabi baglayicisi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi solcu, sağcı, linux, windows, gs-fb-bjk yada ESkişehispor vs.. hepsi bir tercihtir.NEden simgeleştirip gurur haline getiriyorsunuz ?

Gerçekler vardır fakat buna gözerinize kapatmaya gerke yok.

HErey eşit olduğunda windows linuxun yanına yaklaşamaz.Fakat windows eşitlettirmeyerek avantaj kazandı.MEvzu bundan ibaret.Kim ne istiyorsa kullansın, hatta isteyenler ikisinide kullansın fakat linux berbat, windows sper derseniz o biraz iddalı yaklaşım olur.Yada tam tersi.

Microsoftun kişisel bilgisayarlara yaptığı katkıyı örtecekte değiliz.Yada şirketsel başarılarını

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

World of Warcraft dünya şampiyonalarının linux formatlarda yapılmasını öneren güney koreli yazılımcılar var dediğinde linux ta nedir dayı diyen kuzenime özgürlük diye aşıladığım şey linux.Ama bir bildikleri olmasa linux tercih etmez bazı büyük şirketler.Google,Nokia,Cisco Systems,General electric,vs.

Ama herkesinki ihtiyaç meselesi ve kendi ihtiyacını görme kaygısı ve tercih olayı.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

@elmor

Atom anakartlı bir download makinam var bu sistemde benim bütün linklerimi indiren program jdownloader bir nevi server.

1: 512mb ramle jdownloader sekmeleri arasında geçiş programı açma vs vs ölüm. XP yi tam perfornmansa getir dediğim halde zerre görsellliği olmadı halde ölüm. Zaten Win7 kaldırmaz.

2: hea bide bu sisteme Wirüs programı yüklemezsen ağdan diğer tüm pc lere virüs yollamaya çalışmazmı. Hadi antivürsüde kurduk bu sefer sistem zaten çalışmaz açılsında indirsin beyfendi.

3: Diğer makinalarda antivürüs kur kurdum dielim. bu virüs yığını makina benim network umun canına okur yine ethertten nedüğü belirsiz binlerce paket ve trojanla ağımdaki diğer windows kullanıcıları için dışardan içeri bir köprü oluşturulmuş olur.

yukarda yazdıklarım test işi için yeterli sanırım. açma kapama  testi bana görede pek gerçekçi olmuyor çünkü.

4: Linux açık kaynaklıdır ücretsizdir. üzerindeki bir dünya programda öyle. Ama bende bir programcıyım yaptığım programı açık kaynak yapmak zorunda değilim ücrette tabi yaparım istersem ekmek parası sonuçta. Açık kaynak olan projeyede destek olurum.

İş yerinde yaptığımız projeler Windowsta çalışıyor bir dünya sorun bozulma çökme yaşıyoruz birde her yere lisans alıyoruz hemde pro niye mmc yi kısıtlamış iboşlar kullanıcılar bozmsın diye işin gücün yok ayar yap bi dünya. orjinal desteklidir diyor satıcısı saolsun desteği sonuna kadar hissediyoruz içi rahat olsun mikrofonun.

Hea bu arada Bize gelen tüm cihazların(erkansız kalvyesiz yani playstation gibi bile değil anfiye benziyen bir cihaz işte tek bağlantısı ethernet comport) içinde Linux yüklü ve 2 yılddır sorunsuz çalışan yerler biliyorum onlarca kapanma açılma elektirik kesintisi. sen gel işlem yaparken bunu windowsa yap :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

hea bu arada cihazlar zaten pahalı içine bide windows kurulu gelse kim bilir fiyatıne olur acaba hiç bilmek dahi istemiyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    güvenli olmadığı icin en iyi dediğinız windows bile bes para etmez, simdi benim windows güvenli diyenler olacaktir, sendeki windowsu bana ver sadece 30 saniyede bir daha hic acilmayacak sekilde sistemi yazilimsal olarak cokerteyim, bendeki linuxu bir daha hic acilmayacak sekilde bakalim sen kac dakikada yazilimsal olarak cokerteceksin :) bunu dunyanin en iyi hackerlari denediler windows birkac saniyede hacklendi, mac os x birkac dakika dayandi, linux cokertilemedi :) google bile linux diyor,

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarasuZanu
    KarasuZanu's avatar
    Erkek

kodumun google biraz söyliceğine yapsaya çizim yapmam lazım sketchup kurcam zamanım yok diğer hardiskime format atıp win7 kurdum iyimi aq ilk işim firefox ve antivirüs kurmak oldu. kodumun win7 si başka diskte işletim sistemi var diye bana yarım saat kaybettirdi kapat kurulum ekranını linuxlu diski çıkart tekrar yükleme ekranı tekrar. kodumun sketchupı... >( uykum var amk |( -_-

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

walla hocalar iyi hoş kullanırım şu anda bilgisayarımda mevcut amma velakin beni windows kullanmaktan alıkoyacak kadar şaşalı bir işletim sistemi değildir linux ama denemekte zarar yok herkes kendine göre sonuçlar çıkarıyor korsan windows forever

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

linux un herşeyden önce bedava olması gibi bi avantajı var.

belki evinizde korsan olarak windows sürümleri kullanmanız sizi enterese etmeyebilir.

ama 20 bilgisayarlı bi işletme 2000 dolar sırf windows lisansı için para verecek

4000 dolar office için lisans alacak

900 dolar antivirüse verecek

dünyanın hiç bir devlet dairesinde windows tabanlı sistemler kullanılmaz.

türkiye hariç.

mesela linux la çok oynamadım ama müşterilerim için pc lere mac kurmam gerekmişti. kurulum süresi 10.5.7 sürümü için 4 dakika

gayet hızlı ve görsel bi sistem yani cafcaflı...

millet kullanabilse müşterilere hazır linux lu sistemler satmak benim için çok daha karlı olurdu...

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

birdefa ubuntu kurdum, ondada 24 inclik ekranda 800x600 ekran goruntusuyle bir hafta boyunca driver aradim. Baktim driver yuklenmiyor bende ubuntuyu s..tir ettim gitti. Simdi win7 kullaniyorum. Photoshop, illustrator, DW hersey calisiyor.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 11162 Toplam Mesaj: 76