folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

"korsan windows" kullanıcılar için daha da özgürdür linux dan. sonuçta geliştiren ben olmadığıma göre yerim onun açık kaynaklılığını. linuxla da her istediğiniz şeyi yapabilirsiniz ama windowsla çok daha kolay şekilde yaparsınız aynısını.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

linuxcu kardeşler bu wine konusunda biraz bilgi verebilirler mi ? her programı ve oyunu sorunsuz çalıştırır mı ? ben de yakın zamanda basit bir linux distrosuyla linux dünyasına girmeyi düşünüyorum da.

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Açikcası şu linux konuları gündeme gelince hep aklıma su soru geliyor; "virüslerden etkilenmezsizniz." Böyle bir durum söz konu değil sanırım.

tehdit bilgisayar programlarının oldugu her yerde var. 

ve linux neden kullanılır :

1 alternatif anlayısından

2 yüzlerece dolar ödemekten kurtulmak ( denir ki bu da pek mümkün degil, kendinize uygun bir program istediginizde bunu ücreti mukabil

yazılımcilara yaptıracaksınız yine.)

Kişisel fikrim; ögrenilmesi ve programlamada orta okuldan itibren baslangıç seviyesinde ögrencilere ögretilmesi. Ülkelerin ulusal işletim sistemlerinin ( örnegin

cinden "red hat" dı sanırım, almanyanın da vardi ) oluşturulmasi. ki bizimde var ancak şüheyle yaklaşıyorum  ( çekirdek işlemlerinin bellek işlemi iletişimi vs işlemlerin tamamen temelden yazilmasi gerektigini düsünüyorum. ) .

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

şunu nasıl yüklicem allah aşkına yardım edin ya :S (ubuntu)

http://www.ralinktech.com/download.php?t=U0wyRnpjMlYwY3k4eU1EQTVMekV5THpFMUwyUnZkMjVzYjJGa05UYzBNVFExTkRNNU5TNWllakk5UFQxU1ZESTROekJmVEdsdWRYaFRWRUZmVmpJdU15NHdMakF1ZEdGeUxuUmhjZz09Qw==

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

5Agustos1921 bunu yazdı:
    -----------------------------

Açikcası şu linux konuları gündeme gelince hep aklıma su soru geliyor; "virüslerden etkilenmezsizniz." Böyle bir durum söz konu değil sanırım.

tehdit bilgisayar programlarının oldugu her yerde var. 

ve linux neden kullanılır :

1 alternatif anlayısından

2 yüzlerece dolar ödemekten kurtulmak ( denir ki bu da pek mümkün degil, kendinize uygun bir program istediginizde bunu ücreti mukabil

yazılımcilara yaptıracaksınız yine.)

Kişisel fikrim; ögrenilmesi ve programlamada orta okuldan itibren baslangıç seviyesinde ögrencilere ögretilmesi. Ülkelerin ulusal işletim sistemlerinin ( örnegin

cinden "red hat" dı sanırım, almanyanın da vardi ) oluşturulmasi. ki bizimde var ancak şüheyle yaklaşıyorum  ( çekirdek işlemlerinin bellek işlemi iletişimi vs işlemlerin tamamen temelden yazilmasi gerektigini düsünüyorum. ) .

Windows ve Unix benzer betik yeteneklerine sahiptir, ancak Unix normal kullanıcıların işletim sistemi ortamına erişimini engelleyerek olası değiştirmelerin önüne geçerken , Windows bunu yapmaz. 1997'de Bliss olarak bilinen Linux'a yönelik virüs ortaya çıktığında, önde gelen antivirüs şirketleri Unix benzeri işletim sistemlerinin (Linux da Unix tabanlıdır) Windows gibi virüslerin esareti altına girebileceği öngörüsünde bulundu.[5] Bliss, Unix sistemlere yönelik tipik bir virustür. Bliss, kullanıcının kendisini çalıştırması ile aktif hale gelir ve sadece kullanıcının erişim haklarının olduğu alanları (ya da programları) enfekte eder. Windows kullanıcılarının aksine birçok Unix kullanıcısı, program yüklemek ve yazılım ayarlarını yapmak gibi durumlar haricinde yönetici hesabıyla oturum açmazlar , dolayısıyla kullanıcı virüsü çalıştırsa bile virüs işletim sistemi dosyalarına bulaşamayacağı için sisteme zarar veremez . Bliss virüsü hiçbir zaman çok yaygınlaşmadı ve daha çok araştırma merakı aracı olarak kaldı. Daha sonra kaynak kodu , yaratıcısı tarafından araştırmacıların nasıl çalıştığını inceleyebilmeleri adına Usenete postalandı.[6]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilgisayar_vir%C3%BCs%C3%BC

Hocam temelde bazı farklılıklar bulunduğundan daha böyle doğru düzgün atraksyon yapabilecek bi virüs görülmedi linuxte :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

5Agustos1921 bunu yazdı:

Bu Windows mu Linux'mu tartışmasına girmek artık yapmayacağım birşey.Linux kullanıcıları neden herkes Linux kullansın ister hiç anlamam,benim de umrumda olmaz kim ne kullanırsa kullansın.Herkes Linux kullansa mutlu mu olacağız ? Falanca programdan dolayı Linux kullanamıyorsa o o kişinin şansızlığıdır bana göre.Kullanım alanına göre işletim sistemi belirlersin.

"virüslerden etkilenmezsizniz." Böyle bir durum söz konu değil sanırım."Söz konusu evet etkilenmezsiniz.

Red Hat hakkında söylediğin de yanlış.Hiçbir dağıtım hiç bir ülkenin işletim sistemi değildir.O ülke kaynaklıdır sadece.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hala bitmedi mi bunun tartışması? Yıl 2010 :\

λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Hala bitmedi mi bunun tartışması? Yıl 2010 :\

biter mi ? =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek

hacilar ben simdi windows 7 kullaniyorum, ne mutluki hicbir sorunum yok, tabi haliyle korsan kullaniyorum, uzun zamandir linuxe merakim var ama henuz cesaret edipde kuramadim

Once pc ozelliklerini kabaca yazayim, 6 GB ram ve 1GB ekran karti, islemci amd, harddiskimde 2 adet 512 v.s yani ideal bi bilgisayar benim icin (zaten surekli yenilemek zorundayim)

1- evimde freelance olarak calistigim icin windows 7 de butun adobe cs4 serisini rahat rahat kullaniyorum, grafik yaparken hic zorlanmiyorum, ama sizde takdir edersinizki bilgisayarimi surekli yenilememe ragmen yetmiyor, istedigim performansi alamiyorum (yada ben doymuyorum). Linuxe gectigim zaman windowsun calistirdigi ivir zivir isleri tabiki calistirmiycak ama grafik konusunda ozellikle adobe programlarinda linuxe gecersem sorun yasarmiyim ?

2- Oyun oynarken bugune kadar hicbir sorunum olmadi windows 7 de, calismayani da bi sekilde halledip calistirmisimdir. Mesela cocukluktan beri counter hobim vardir, donem donem aklima gelir kurar oynarim veya ne bileyim son yillardan Call of juarez gibi, yani bu tip oyunlarda sorun yasarmiyim ? Bazen bunalinca bide ufak sorunlarla ugrasmak cok zoruma gidiyo

3- Torrent muptelasiyim, Hic izlememis olsam bile sirf yasadigim ulkenin interneti hizli diye hastalik oldu bende HD film indirip izliyorum. Hic olmazsa bi gunde iki dvd mutlaka indiririm. Torrent konusunda linuxde sorun olabilirmi ? Port acma kapama yada windowsun koydugu sinir bozucu kisitlamalari halledebilirmiyim ?  net_max_halfopeni  100mu yada 200 mu yapicami kac yildir anlamadim gitti.

4-Insan grafik yaptigi icin kendini bilgisayar kullanirken ozgur olarak hissetmek istiyo, bu siradan gorunumun disina cikmak icin, temadan ve masaustuarkaplanini degistirmekten baska yapabilecegim bisey varmidir ?

5-Su anda benim bilgisayarima format atmam demek birgun sabahtan basina oturup aksam 9 a kadar ugrasmam demek, Butun programlar v,s Linuxu ayri bi diske kurup ordan calistirma sansim varmidir ?

not:allahaskina mac e gecis yap gibi klasik biseyler demesseniz sevinirim. Bilgisi ve deneyimi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinecegim.

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

alt yazı yerini ve boyutunu ayarlamak için harıl harıl program mı arayacağım ben?

He is finding himself.
Toplam Hit: 11166 Toplam Mesaj: 76