folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

Allura bunu yazdı:

Yahu allahaşkına :) Windows kurdugumda makinaya Bütün driverlar, Flash Player, Codecler, Ekran ayarları, Güncelleştirmeler, VS VS.... Bunların hepsi 3-4 saati yakın süre tutuyor.

windows 7 ile tanıştırmamışlar seni :)

hangisi daha önce çıktı :) 

ubuntuda bu olay senelerdir varken win 7 çok şükür böyle birşeyi akıl edebildi.

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

by_kamu bunu yazdı:

Allura bunu yazdı:

Yahu allahaşkına :) Windows kurdugumda makinaya Bütün driverlar, Flash Player, Codecler, Ekran ayarları, Güncelleştirmeler, VS VS.... Bunların hepsi 3-4 saati yakın süre tutuyor.

hoca sıfırdan mı kodluyon sen driverlari ?

sıfırdan kodlamaya gerek yok 

kafadan 10 driver olsa hepsi için  restart atsa 3er dakikadan 30dk sırf restart 

kurulumlar 1 saat olsa 1.30 saat disk biçimlendirme kurma  ayar derken

ya siz windowsta kalın arkadaşlar linux her yiğidin harcı değil zaten kaç ay önce yazmışım gelmeyin lütfen.

sonra linuxun popileritesi düşüyor .

Hell YEAH elitiz beyler.

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

elmor bunu yazdı:

linux u zevk icin kullanan 2 ay max kullaniyor. Daha sonra sIkiliyor ugrasmak zor geliyor tekrar Win geciyor.

simdi boyle bir durum variken ortada . oyun yazarlari neden linux icin oturup extra masraf yapsinlar ki .

Linux hakkiyla kullananlarida biliyoruz oyunla isleri olmaz ..

Linux hala ev kullanicisi icin ideal bir isletim sistemi degil .

2 ay sadece linux kullanıp sonra geri geçen ve linuxtan nefret eden bir adam varsa tanımak isterim.1 ayı geçirdiği adam linux sever oldu.Sadece bu yıl 4 kişiyi linuxçu yaptım.

Tekrar diyorum sorun linuxun oyunu desteklememesi gibi gösterenlerde..Yoksa eve linuxta windows oyunlarını aynı performansta, bekide hiç oynayamazsın.Bu linuxun değil, oyuncuların suçu.Açık kaynakla şunla bunla yazmak zor geliyor oalbilir, parasal durumda olabilir.Onlarda haklılar.

Fakat bunu linuxun suçu gibi gösteren adama sinir oluyorm.Bu linuxun bir suçu değildir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

popilerite win. da
    win den linux a gecilirse ozaman win. popileritesi duser linuxunki artar . yaziyorsun ama kime neye anlasilmiyor.

Uzerinden birseyler kazanamiyorsaniz o iste ne kadar verimli olabilirsiniz :)

Linux programlarinda basariyi yakalamis sayili program var. Onlarinda ucretlerini biliyorsunuz ucuklugunun farkindasiniz. ee o ucretli programlar neden acik kaynak kodlu degil nere kaldi ozgurlugumuz. herkez kendine gore kodmu yazsin simdi cekirden acik diye :) herkez coder olacak yani. Guzel hayaller.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

elmor bunu yazdı:

linux u zevk icin kullanan 2 ay max kullaniyor. Daha sonra sIkiliyor ugrasmak zor geliyor tekrar Win geciyor.

simdi boyle bir durum variken ortada . oyun yazarlari neden linux icin oturup extra masraf yapsinlar ki .

Linux hakkiyla kullananlarida biliyoruz oyunla isleri olmaz ..

Linux hala ev kullanicisi icin ideal bir isletim sistemi degil .

2 ay sadece linux kullanıp sonra geri geçen ve linuxtan nefret eden bir adam varsa tanımak isterim.1 ayı geçirdiği adam linux sever oldu.Sadece bu yıl 4 kişiyi linuxçu yaptım.

Tekrar diyorum sorun linuxun oyunu desteklememesi gibi gösterenlerde..Yoksa eve linuxta windows oyunlarını aynı performansta, bekide hiç oynayamazsın.Bu linuxun değil, oyuncuların suçu.Açık kaynakla şunla bunla yazmak zor geliyor oalbilir, parasal durumda olabilir.Onlarda haklılar.

Fakat bunu linuxun suçu gibi gösteren adama sinir oluyorm.Bu linuxun bir suçu değildir

linuxu geceli gunduzlu oturupta ogrenmeye calismadiysa 2 ayda sadece desktop resimleri ile cavcavli resimlerine kanmistir :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

Peki neden Türkiye’de Linux kullanımı bu kadar az?

* Herkes tarafından bilinen bir işletim sistemi değil.
    * İnsanların kafalarında “Linux’u sadece bilgisayardan anlayan bilgili insanlar veya sistem yöneticileri kullanabilir” gibi bir ön yargı var.
    * Her işlemin komut yazarak yapılacağını düşünmeleri.
    * Windows’un kullanımına göre Linux’un kullanımının daha zor olduğunu düşünmeleri.
    * Tembellik. Yeni bir işletim sistemini öğrenmeyle zaman kaybetmenin gereksiz olduğunu düşünmeleri.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    iki senedir linux kullaniyorum windowsa kufrediyorum simdi. erciyes universitesinde calisiyorum odada iki pc var bende linux arkadasta windows var, gelin linuxu ve windowsu bir arada gozlerinizle gorun, arkadasin pc öldü aglayani yok, benim linuxum ise paşalar gibi

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    iki senedir linux kullaniyorum windowsa kufrediyorum simdi. erciyes universitesinde calisiyorum odada iki pc var bende linux arkadasta windows var, gelin linuxu ve windowsu bir arada gozlerinizle gorun, arkadasin pc öldü aglayani yok, benim linuxum ise paşalar gibi

hocam önyargı ... maalesef ön yargı.Wndowsa muhtaç olanda ikinci olarak linuxu kurablir fakat adamlar zahmet etmiyor.HEa etmesinler zaten.Sadece isteyen adam gelsin.Yoksa beceremeyip bok atıyorlar.Olay bundan ibaret.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:

* İnsanların kafalarında “Linux’u sadece bilgisayardan anlayan bilgili insanlar veya sistem yöneticileri kullanabilir” gibi bir ön yargı var.
    * Windows’un kullanımına göre Linux’un kullanımının daha zor olduğunu düşünmeleri.
    * Tembellik. Yeni bir işletim sistemini öğrenmeyle zaman kaybetmenin gereksiz olduğunu düşünmeleri.

* Internette okadar cok reklam yapiliyorki beles :) duyan cok kisi var az degil yani .

* Bilgisayardan anlayan zaman gecirmeyi seven isi bilgisyar olan adamlar kullaniyor zaten. Cevremde bir cok kisi linuxa gecti bir zamanlar 2 ay - 1 yil arasi takildilar max.

* Linux kullanan bir kisi muhakkak komut yazmak zorunda kalamistir kalmadiysa sadece destopu izlemistir.

* Kalemi sag elle tutmaya alismisin hizli seri yaziyorsun. Sol ellimde daha guzel yazarim diye bir genelleme yaparsan kimse oturupta ugrasmaz.(sacma degil ornek dusun birkez:) )

*Tembellik internet ve pc hayatimiza tembellesmek icin sokmadikmi :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

elmor bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:

* Internette okadar cok reklam yapiliyorki beles :) duyan cok kisi var az degil yani .

* Bilgisayardan anlayan zaman gecirmeyi seven isi bilgisyar olan adamlar kullaniyor zaten. Cevremde bir cok kisi linuxa gecti bir zamanlar 2 ay - 1 yil arasi takildilar max.

* Linux kullanan bir kisi muhakkak komut yazmak zorunda kalamistir kalmadiysa sadece destopu izlemistir.

* Kalemi sag elle tutmaya alismisin hizli seri yaziyorsun. Sol ellimde daha guzel yazarim diye bir genelleme yaparsan kimse oturupta ugrasmaz.(sacma degil ornek dusun birkez:) )

*Tembellik internet ve pc hayatimiza tembellesmek icin sokmadikmi :)

pc yi hayata tembellik için niye koyalım..

pc yi hayatına para kazanmak için koyanda var zevk için koyanda,öğrenmek için koyanda vs...

ama linux a önyargılı yaklaşımlar üşengeçlik ve tembelliğe giriyor :)

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
Toplam Hit: 11886 Toplam Mesaj: 76