folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

Linux’A Geçmek İçin 10 Neden !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

st_anger_turk bunu yazdı:
    -----------------------------

hacilar ben simdi windows 7 kullaniyorum, ne mutluki hicbir sorunum yok, tabi haliyle korsan kullaniyorum, uzun zamandir linuxe merakim var ama henuz cesaret edipde kuramadim

Once pc ozelliklerini kabaca yazayim, 6 GB ram ve 1GB ekran karti, islemci amd, harddiskimde 2 adet 512 v.s yani ideal bi bilgisayar benim icin (zaten surekli yenilemek zorundayim)

1- evimde freelance olarak calistigim icin windows 7 de butun adobe cs4 serisini rahat rahat kullaniyorum, grafik yaparken hic zorlanmiyorum, ama sizde takdir edersinizki bilgisayarimi surekli yenilememe ragmen yetmiyor, istedigim performansi alamiyorum (yada ben doymuyorum). Linuxe gectigim zaman windowsun calistirdigi ivir zivir isleri tabiki calistirmiycak ama grafik konusunda ozellikle adobe programlarinda linuxe gecersem sorun yasarmiyim ?

2- Oyun oynarken bugune kadar hicbir sorunum olmadi windows 7 de, calismayani da bi sekilde halledip calistirmisimdir. Mesela cocukluktan beri counter hobim vardir, donem donem aklima gelir kurar oynarim veya ne bileyim son yillardan Call of juarez gibi, yani bu tip oyunlarda sorun yasarmiyim ? Bazen bunalinca bide ufak sorunlarla ugrasmak cok zoruma gidiyo

3- Torrent muptelasiyim, Hic izlememis olsam bile sirf yasadigim ulkenin interneti hizli diye hastalik oldu bende HD film indirip izliyorum. Hic olmazsa bi gunde iki dvd mutlaka indiririm. Torrent konusunda linuxde sorun olabilirmi ? Port acma kapama yada windowsun koydugu sinir bozucu kisitlamalari halledebilirmiyim ?  net_max_halfopeni  100mu yada 200 mu yapicami kac yildir anlamadim gitti.

4-Insan grafik yaptigi icin kendini bilgisayar kullanirken ozgur olarak hissetmek istiyo, bu siradan gorunumun disina cikmak icin, temadan ve masaustuarkaplanini degistirmekten baska yapabilecegim bisey varmidir ?

5-Su anda benim bilgisayarima format atmam demek birgun sabahtan basina oturup aksam 9 a kadar ugrasmam demek, Butun programlar v,s Linuxu ayri bi diske kurup ordan calistirma sansim varmidir ?

not:allahaskina mac e gecis yap gibi klasik biseyler demesseniz sevinirim. Bilgisi ve deneyimi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinecegim.

win7 ile ubuntu 2 değişik yöntemle aynı makinaya kurulabiliyor.

1- wubi aracıyla hiçbir ek partisyon açmadan (format atmıcaksın diske demek oluyor) diyelim C'de Win7 varsa D'ye kurcaksın ubuntu'yu

yine D'deki bilgilerin gitmicek tabiki, sadece dosyalarını atıyo ubuntu oraya, senin dosyalarını silmiyor.

2- ek bir partisyon açarsın tercihen Ext3 olucak, oraya kurarsın, yine Win7'yi görür Ubuntu.

1.si yeni başlayanlar için daha mantıklı. ya hocam sana illa kullan diyen yok ama kullansan zarar etmezsin öyle düşün.

ben mesela bu konuyu gördükten sonra kurasım geldi desem yeridir. en azından günlük işlerimi ordan halletmeyi düşünüyorum.

ki güvenlik konusunda gerçekten diyecek birşey yok arkadaşlarında dediği gibi.

windows programlarını çalıştırsın / çalıştırmasın önemli olan o değil. oyun gibi düşünün linuxu. çözebilirsen seviye atlarsın

çözemesende boş vakitlerinde kurcalamak için ideal.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    iki senedir linux kullaniyorum windowsa kufrediyorum simdi. erciyes universitesinde calisiyorum odada iki pc var bende linux arkadasta windows var, gelin linuxu ve windowsu bir arada gozlerinizle gorun, arkadasin pc öldü aglayani yok, benim linuxum ise paşalar gibi

Erciyes universitesinin tum verilerini tutcak bir server yaptiniz ve iki pc de karsilastirmami yaptiniz. nedir aradaki fark . Windows ta duzunelerce programin acilista acilip kasmasi . Linuxta kurulu olmayan hic birseyin calismadigi cekirdeyin kasmamasimi olay.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

husnuweb bunu yazdı:

alt yazı yerini ve boyutunu ayarlamak için harıl harıl program mı arayacağım ben?

hocam windows'ta böyle bir program gömülü olarak mı geliyor veya doğarken böyle bi bilgiye sahipmiydin windows için?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

arkadaş ben geliştiricisi ile konuşabildigim tavsiye  verebildiğim işletim sistemini kullanmayı severim, hatta ben bilgisayar sevmem ya nerden çıktı lan bu sosyalleşelim beyler 16 temmuz günü halısaha maçı sonrada pes yapalım akşamıda mangal partisi sonra gecede sabaha kadar lan party nediyonuz

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    9 senedir windows kullaniyorum, 2 senedir de linux kullaniyorum. mantikli dusunecek olursak simdiye kadar windosun ustasi olmam lazimdi, gelin görun ki xp masaustum abartisiz boka döndü. ayrica guncel bir antivirus olmasina ragmen ici virüs kaynıyor, ayni pc de ikinci ama benim icin birinci sistem olarak linux kurulu. linux masaustüme bakmaya kiyamiyorum aşık oluyorum ondaki güzelliğe. hızı kararliliği açilıs süresi kapanış süresi herseyi mukemmel. windows denen pislik o kadar parasi oldugu halde bu zamana kadar hangi sorununu cözmüstür? sadece göz boyamaktan baska bildigi yok.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    self
    self's avatar
    Erkek

en ii si benım gıbı flaş diske kurulu linux arada takar kullanırım :) ama windowsa tek rakip berkide geçer 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

Pc ve Internet hayattimizi tembellestirmesi icin soktuk.

Oturdugun yerden para kazan . Tikla para kazan .

25 yas ustu 15 yasindan bu yana pc den para kazanmak ve kolaylastirmaya calisan kisilere anilarini sor :) ne kadar anisi var.

birde pc ve internetten para kazanmak istemeyen birinin anilari sor . Ne alaka gibi birsey yazarsan cevap yazmam ona gore :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

oyun oynamayan biri kesinlikle linux kullanmalı, artık hiçbirşeyle uğraşmıyorum tek bi nete girer çıkarım(öbür işleriniz için bi yerde windowsda durabilir)

ubuntu açılış 10 sn, kapanış 1sn - winden 2 kat hızlı, uçuyor resmen

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:

arkadaş ben geliştiricisi ile konuşabildigim tavsiye  verebildiğim işletim sistemini kullanmayı severim, hatta ben bilgisayar sevmem ya nerden çıktı lan bu sosyalleşelim beyler 16 temmuz günü halısaha maçı sonrada pes yapalım akşamıda mangal partisi sonra gecede sabaha kadar lan party nediyonuz

+1 bravo

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    elmor bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    iki senedir linux kullaniyorum windowsa kufrediyorum simdi. erciyes universitesinde calisiyorum odada iki pc var bende linux arkadasta windows var, gelin linuxu ve windowsu bir arada gozlerinizle gorun, arkadasin pc öldü aglayani yok, benim linuxum ise paşalar gibi

Erciyes universitesinin tum verilerini tutcak bir server yaptiniz ve iki pc de karsilastirmami yaptiniz. nedir aradaki fark . Windows ta duzunelerce programin acilista acilip kasmasi . Linuxta kurulu olmayan hic birseyin calismadigi cekirdeyin kasmamasimi olay.

erciyese gelin her konuda linuxun üstünluğunü gözlerinizle görün. iddia ediyorum en iyi windows pc yi bile her kategoride alt ederim. tarih bölumundeyim onlarca windows var bölümde, hepside ezik. biri 10 dakikada aciliyor, biri virüs var diye köpek gıbi bağiriyor, biri kağni gibi programlari yarim saatte aciyor. öteki ofis programini para odemiyorsunuz diye acmiyor, baska biri mavi ekran hatasi veriyor, bazi hocalar pc ye flas belllek taktirmiyor neymis virus bulasiyormus böyle devam eder gider, benim linux ise adeta cariye gibi ne dersem yapiyor beni hic uzmuyor, insanin aşik olasi geliyor. oyun hariç... oyun konusunda windows önde ise bu durum linuxun suçu degıl linux icin oyun yazmayanlarin suçudur. yinede ben bazi popüler oyunlari linuxta calistirabiliyorum. belki bilgim olsa daha cok oyun calistirabilirim, hem linuxun kendi kaliteli oyunlari da var.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
Toplam Hit: 11887 Toplam Mesaj: 76