folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@zyrex, yanlış düşünüyrsun hocam. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben türkiyenin bir çok yerinde bulundum. her yer farklı bir yapıya sahip.

üniformalar için okullar bazı yerler ile anlaşıyorlar herkes oradan alıyorlar (rant da dönüyor işin içinde) devlet okullarına orta ve düşük gelirli

ailelerin çocukları gidiyor. + türkiye tekstil cenneti değil, bu işi çinlilere bırakmıştır. bir öğrencinin kılık kıyafetinden önemli olanı dersleridir. Ben

sınıftaki yapıyı bozacağını düşünüyorum. Sadece bir iki elbisesi olan nice insan tanıyorum, herkesin çok ve güzel elbiseler alma şansı yok. neyse

umarım bir şekilde düzelir-oturur bu kanun.. 

Türkiye,dediğim gibi tekstil cennetidir,gerek yarattığı istihdam gerek geçmişten günümüze ihracatımız içindeki payı olsun üretimde ve tüketimde tekstil Türkiye'nin önde gelen sektörlerindendir.Bu sebepten dolayı çok ucuza kaliteli tekstil ürünleri ülkemizin her yerinde bulunabilir.Bu ayrı husus o yüzden ayrıntıya girmeye gerek yok..

Bu tek tip kıyafetin bir kalitesi yok mu,bunlar da kalite kalite.Pahalısı var ucuzu var.Ayrıca ilkokulda olsun lisede olsun,sınıftaki herkes kimin zengin kimin fakir olduğunu zaten gözlemlerdi.Montundan saatinden ayakkabısına takılarına vs her türlü zengin fakir ayrımı zaten vardı.Bu sorun okullardaki tek tip elbise ile çözülebilecek bir konu değil.Türkiye'deki gelir eşitsizliği ayrı bir husus,bu konu tabi ki çözülmeli fakat tek tip elbise ne bunun çözümü ne de tedbiri.

Kılık kıyafet önemli değil dersler önemli demişsin,tabi ki öyle.Kılık kıyafetin burada bir önemi yok.Herkesin çok güzel elbiseler alma şansı yok demişsin ama,bu husus sadece elbise değil ki,ilelebet herkesin güzel şeyler alma imkanı olmayacak.Eğitim sisteminin artık bir gereği olarak herkes dershanelere gitmeye neredeyse mecbur hale geldi,orada da herkes aynı tip giyinmiyor,ben elbiseden yana bir problem yaşandığını görmedim.Tabi burda esas problem elbise değil,dershaneye mecbur kalınması ama bu da ayrı bir konu tabi..

Devlet okullarının kendi arasında eğitim-öğretim kalitesinde müthiş farklılıklar varken,zenginle fakir aynı okula bile gitmez,okulları ayrıyken sen herkese aynı tip elbiseyi giydirsen ne yazar giydirmesen ne yazar.Her şeyde olduğu gbi sözde eşitlikten başka bir şey değil.Artık böyle bir çağda tamamen göstermelik bir mevzu idi zaten..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

saçma sapan iş yapıyorlar. Ceket kravat gibi şeyleri ilk okul çocuklarına zorla giydirmesinler, adam gibi rahat şeyler giydirsinler, kim şikayet edicek amk. 

Yakında intihar haberleri yayılır valla.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Tam amerikan tipi olur :)

gelir farklılıklarından dolayı sıkıntılar olacağı kesin ama okul kıyafetleri yönünden rantın döndüğüde kesin

zaten okul kıyafetini tam anlamıyla giyen yok

amaç türbanın önünü açmaktı oldu başka birşey değil

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

aga üniversiteye giden herkes milyoner tohumu mu? gelir farklılığı sorunu ünide olmuyorda orada niye olsun 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

aga üniversiteye giden herkes milyoner tohumu mu? gelir farklılığı sorunu ünide olmuyorda orada niye olsun 

sen,ben anlarızda,ilkokul,lise talebelerine anlatamazsın.ergen yaşta piskolojik sorunlara yol açar.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Haftanın her günü farklı kıafet giyen öğrencinin yanında, 2. bir elbiseyi alamıyacak öğrencinin ana babası ne duruma düşecek?

Bu kadar gelir adaletsizliği varken, sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

aga ünide kimse siklemez yaşın büyümüştür sorun yok ben ünide görsen dilenci gibiydim tarzım öyleydi :))

ama küçük çocuk başkadır. Baba bana şunu al baba bana bu al derse o adam onu alamazsa bak sen ozaman

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Şeyhe katılıyorum . Devlet okulunda bi marka yarışı olacak ne bileyim kıyafet yuzunden sınıf farkı ortaya cıkacak . Devlete nazaran özelde daha az olur diye düşünüyorum 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mert045
    Mert045's avatar
    Erkek
    Siktirsinler amk. Lise de okumama rağmen ben karşıyım.Orospu çocukları milletin ne giyeceğine karışmayı bırakıp başka konulara yoğunlaşsınlar.AQP

Ördek çükü gibi birşey bu hayat, Tuhaflığı ölümden geliyor, Daha doğrusu doğmaktan.(CY)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Mert045 bunu yazdı
    Siktirsinler amk. Lise de okumama rağmen ben karşıyım.Orospu çocukları milletin ne giyeceğine karışmayı bırakıp başka konulara yoğunlaşsınlar.AQP

işte hocam adamlar milletin ne giyeceğini karışmıyor isteyen istediğini giysin diyo :))

Toplam Hit: 8191 Toplam Mesaj: 81