MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest
-
ayrım 2 şekilde oluştu. 1 dindar olanlar olmayanlar, 2 gelir sınıf ayrımı...
dindar olup olmayan zaten rahat ayrılıyor, 2. kısım ise bunun gibi şeylerle ayırt ediliyor özellikle rezidans tipi yapıları düşünelim, toplu konutlarda 1+1 2+1 bir sınıf, 3+1 2+1 bir sınıf, rezidanslar ayrı bir sınıf, rezidans ve süper konumda olanlar ayrı bir sınıf yani gelir durumuna göre lokasyon olarak ayrılıyorsun bunun kentsel dönüşümle alakası yok. mesela toki aynı projede hem lüks hem orta seviye hem de daha düşük seviyeye yönelik yapılar kurabilir ama bunun yerine tamamen ayrıştırılmış bir yapılaşma söz konusu. şimdi okullarda da aynı şey var, kapalı öğrenciler açık öğrenciler, zenginler fakirler... bu bir etiketlemedir bu bir toplumsal dönüşüm projesidir, bu ibneliğin ta kendisidir. Sınıf yaratıp onları yönetmenin projesidir. hepsinin taa götüne türkiye parmak kosun.
-

-
saçma bir uygulama olmuş lise ve daha öncesi için millet okul kıyafeti almaya zorlanıyor falan diyoruz ama bi taraftanda Glir eşitsizliği her şeyi mahfediyor. bi dahaki ay 1 ay lığına denenecekmiş önce ondan sonra tam uygulamaya geçilecekmiş yiğenimin okulundan öyle demişler.
ayrıyetten türban yada başörtüsüne gelirsek üniv için söylüyorum yerinde bir karar herkes istedği şekilde giyinip girebiliryorsa onlarında bu hakkları ellerinden alınmamalı.
2 - Tablet olayı var birde onuda merak ediyorum sordum vermedilermi size diye okullarında öyle bir uygulama olmamış nere gitti lan bunca tablet ? kimlere dağıtıldı noldu ne bitti acaba :|
-
Bana kalirsa son 1 ah bile serbest kiyafete izin vermemek lazim, ben ilk okuldayken giyicek kiyafeti kalmadigi icin yine onlukle hadda bazen pijaMasiyla gelen arkadaslarim vardi, bunu ilk okul olarak degilde liseye endekslersek eger adamlar zaten ergen zaten bi govde gosterisi soz konusu lise 1 de aldigi ceket ve ayakkabi ile lise bitirenlerin oldugu bi ulkedeyiz, hem ayni kiyafet hiyErarxi deyil DUZEN dir.
-
Şu saçmalık o kadar hayasızca ki bu konuya saat başı girip aqp ye küfür edesim var.
-
şimdi kıyafet seçecekler düşünsün
-
3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "Arkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek.
4- Binbir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek.
5- Öğrencinin pantolonunun kısa, kotunun yamalı, tişörtünün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamaya çıkma korkusunun olmaması demek.
6- Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları demek.
7- Kızların erkekleri, erkeklerin kızları şekil olarak beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek.
8- Çocukların, sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için, hasta numarası yapmaması demek.
9- Çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip, gerekirse aç kalmalarına engel olmak demek.
10- Öğrencilerin okulda ilgilerini süs-püs ve görsellik yerine eğitim öğretime ayırmasına uygun ortam yaratmak demek...
Ortada bunca önem taşıyan konu varken
"OKULLARDA KIYAFET SERBESTLİĞİNİ DESTEKLEMİYORUM !"
Üniforma Eşitliktir. -
benim zamanımda ögrenciyken kıyafet serbest bırakılsa diye özlem duyardık hep :-/
geç bile kalındı...
-
buruksu bunu yazdı
benim zamanımda ögrenciyken kıyafet serbest bırakılsa diye özlem duyardık hep :-/
geç bile kalındı...

Biz çocuklukta ailemizin maddiyatı hakkında bilgi sahibi olacak kadar büyümemiştik... -
buruksu bunu yazdı
geç bile kalındı...
Anlatılmaya, söylenmeye çalışılanları anlamamış, yorumları okumamış bir kişinin yorumu olarak algılıyorum bunu..