folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

ayrım 2 şekilde oluştu. 1 dindar olanlar olmayanlar, 2 gelir sınıf ayrımı...

dindar olup olmayan zaten rahat ayrılıyor, 2. kısım ise bunun gibi şeylerle ayırt ediliyor özellikle rezidans tipi yapıları düşünelim, toplu konutlarda 1+1 2+1 bir sınıf,  3+1 2+1 bir sınıf, rezidanslar ayrı bir sınıf, rezidans ve süper konumda olanlar ayrı bir sınıf yani gelir durumuna göre lokasyon olarak ayrılıyorsun bunun kentsel dönüşümle alakası yok. mesela toki aynı projede hem lüks hem orta seviye hem de daha düşük seviyeye yönelik yapılar kurabilir ama bunun yerine tamamen ayrıştırılmış bir yapılaşma söz konusu. şimdi okullarda da aynı şey var, kapalı öğrenciler açık öğrenciler, zenginler fakirler... bu bir etiketlemedir bu bir toplumsal dönüşüm projesidir, bu ibneliğin ta kendisidir. Sınıf yaratıp onları yönetmenin projesidir. hepsinin taa götüne türkiye parmak kosun.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

http://cdn.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2012/11/28SZT01_IST_SEHIR.jpg

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

saçma bir uygulama olmuş lise ve daha öncesi için millet okul kıyafeti almaya zorlanıyor falan diyoruz ama bi taraftanda Glir eşitsizliği her şeyi mahfediyor. bi dahaki ay 1 ay lığına denenecekmiş önce ondan sonra tam uygulamaya geçilecekmiş yiğenimin okulundan öyle demişler. 

ayrıyetten türban yada başörtüsüne gelirsek üniv için söylüyorum yerinde bir karar herkes istedği şekilde giyinip girebiliryorsa onlarında bu hakkları ellerinden alınmamalı. 

2 - Tablet olayı var birde onuda merak ediyorum sordum vermedilermi size diye okullarında öyle bir uygulama olmamış nere gitti lan bunca tablet ? kimlere dağıtıldı noldu ne bitti acaba :|

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Bana kalirsa son 1 ah bile serbest kiyafete izin vermemek lazim, ben ilk okuldayken giyicek kiyafeti kalmadigi icin yine onlukle hadda bazen pijaMasiyla gelen arkadaslarim vardi, bunu ilk okul olarak degilde liseye endekslersek eger  adamlar zaten ergen zaten bi govde gosterisi soz konusu lise 1 de aldigi ceket ve ayakkabi ile lise bitirenlerin oldugu bi  ulkedeyiz, hem ayni kiyafet hiyErarxi deyil DUZEN dir.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Şu saçmalık o kadar hayasızca ki bu konuya saat başı girip aqp ye küfür edesim var.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

şimdi kıyafet seçecekler düşünsün

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Okula üniformayla gelmek:
    1- Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın, en azından görünüş açısından, ortadan kalkması demek.
    2- Öğrencilerin kendilerine "Acaba yarın okula giderken ne giysem?" diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek.

3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "Arkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek.
    4- Binbir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek.
    5- Öğrencinin pantolonunun kısa, kotunun yamalı, tişörtünün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamaya çıkma korkusunun olmaması demek.
    6- Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları demek.
    7- Kızların erkekleri, erkeklerin kızları şekil olarak beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek.
    8- Çocukların, sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için, hasta numarası yapmaması demek.
    9- Çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip, gerekirse aç kalmalarına engel olmak demek.
    10- Öğrencilerin okulda ilgilerini süs-püs ve görsellik yerine eğitim öğretime ayırmasına uygun ortam yaratmak demek...

Ortada bunca önem taşıyan konu varken
    "OKULLARDA KIYAFET SERBESTLİĞİNİ DESTEKLEMİYORUM !"

Üniforma Eşitliktir.

alıntı...

devlet okullarına çocuklarını gönderen ailelerde geçimini zar zor idare eden ailelerde özellikle bir bomba döşenmiştir evlerin altına mayın döşenmiştir günü geldiğinde o çocuklar evlerindeki bombaları patlatıp ailelerine zarar verecektir...

ayrıca bakınız devletin borcundan ötürü maliye bakanlığı memurların fazla mesai ücretini kaldırdı :) yani o ekonomi süper filan bahseden soğancık lara bakın maliye bakanı (askerde görev yaptığım karakola gelip çocuklara balon şeker dağıtan gözlüklü bakan) diyor artık fazla ücret kaldırıldı fazla ücret yapanlar yıllık izin alacakmış :)))

bu ülkenin binbir türlü sorunları varken kılık kıyafeti aniden meydana çıkarmak daniskalıktır.

neyse israil irana saldıracak patriotlarda geliyor ya daha çok padişahım çok yaşa diyeceksiniz bravo size...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

benim zamanımda  ögrenciyken kıyafet serbest bırakılsa diye özlem duyardık  hep  :-/

geç bile kalındı...

:) mutluyum, huzurluyum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    buruksu bunu yazdı

benim zamanımda  ögrenciyken kıyafet serbest bırakılsa diye özlem duyardık  hep  :-/

geç bile kalındı...

Biz çocuklukta  ailemizin maddiyatı hakkında bilgi sahibi olacak kadar büyümemiştik...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    buruksu bunu yazdı

geç bile kalındı...

Anlatılmaya, söylenmeye çalışılanları anlamamış, yorumları okumamış bir kişinin yorumu olarak algılıyorum bunu..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
Toplam Hit: 8188 Toplam Mesaj: 81