folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı

güzel olmuş bence.

devlet lisesinde, 200 k tl lik arabayla hava atmaya gelen tiplerde var, en pahalı telefon, ayakkabı,gözlük,saat vs

zaten havasını atan atıyor. hiç takılmayalım bunlara.

sanki hiç fakir çocuk ezilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz. hocalar bile eziyor daha kıyafete takılmışız

allahına kurban abiii

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Galiba böyle bişey oluvercek.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

orta direk zaten çoktan bitmişti zengin ve fakir arasındaki ayrımı daha da körüklemeye çalışıyor tayyip ağa. çocukları bari bu işe karıştırmasaydı. çok kötü şeyler olacak.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

ulan biz tek tip giyiniyorduk okulda şunun  lescon halısahası var bunun adidas basket ayakkabısı var bunun kundurası Kemal Tanca bunun spor ayakkabısı nike eşofmanı adidas bilmemne diye mevzu oluyordu bissürü ve durumu kritik öğrenciler ister istemez üzülüyor kötü hissediyordu bizim de zaman zaman ekonomimiz iyi durumda olmadı benimde iç geçirdiğim oluyordu. 20yaştan sonra sorun olacağını zannetmiyorum ama, o yaşlardaki çocuklar için büyük sorun olacak..   

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Buradaki habere göre http://www.haberturk.com/gundem/haber/797876-okullarda-artik-kiyafet-serbest 

artık tek tip giyme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Belirli ölçütler içerisinde giyim serbest olacak. 

Bu konuyu iki taraflı ele alırsam;

1- tek tipçi olan zihniyete karşı güzel bir yaklaşım. Yani eski sovyet ülkelerindeki ya da kuzey kore gibi ülkelerin dayattığı tek tip insan profilini yıkma yolunda güzel bir adım

2- Türkiye gibi bir ülkede maddi durum dengesizliğinden dolayı kötü bir karar. Çünkü her öğrenci kaliteli ve güzel elbiseler giyemeyecek

(özellikle kız öğrencilerde biraz daha sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum) kararda her ne kadar makyaj yapılmasın v.s. deseler de malum o

yaştaki gençler kendilerini daha iyi göstermek için uğraşacaklar, maddi durumu kötü öğrenciler ise daha kötü hissedeceğini düşünüyorum.

Zaten dünyada ki üniformaların amacı da budur. Tabii her okulda yok ama çok yerde var özellikle devlet okullarında..

Özel okullarda anlarım da devlet okullarında farklı maddi gelire sahip insanlar var ve bu karar biraz canımı sıktı. Öğrenciler yine üniforma giyebilecekler (isteğe bağlı) ama bunu tercih edenler zaten çok kıyafeti olmayanlar olacaktır. 

Benim kanaatimce pek hoş olmayan bir uygulama

Tamamen oy toplamaya yönelik bir yaklaşım.

Öğrencilerin zihinlerini ele geçirmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

o çocuklar büyüdüğünde bazıları pantolonu yırtık okula gittiği günleri hatırlayacak ve mazide bir üzüntü bırakacaktır.

bu kılıf kıyafet serbestliği sübyan çolu çocuklar arasında bölücülükten öte bişey olmayacağını düşünüyorum. bu kadar sivillik zararlı çocukların o yaşlarında beyinlerinde derin bir iz bırakması kimileri intihar kimileri psikolojisi kimileri hayata küsmesi vs vs.

4+4+4 le zaten eğitimin içine ettiler iyicene hamurun üstünde halay çeker gibi çiğnedikçe sakızın tadını kaçırdılar

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

Tam amerikan tipi olur :)

gelir farklılıklarından dolayı sıkıntılar olacağı kesin ama okul kıyafetleri yönünden rantın döndüğüde kesin

zaten okul kıyafetini tam anlamıyla giyen yok

amaç türbanın önünü açmaktı oldu başka birşey değil

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu piclerin yapmak istedigi sey turban denilen pacavrayi taaaa ilkokullara kadar sokmak.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık. Başka bir şey diyemiyorum bu konu hakkında, zaten yeterli bence.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Vakti zamaninda okul kıyafetinden nefret etmeme rağmen yanlış bir karar. Kıyafetle uğraşacağına eğitim kalitesini düzeltsinler, hiçbir boka yaramiyor okul.

The king is bleeding.
Toplam Hit: 8181 Toplam Mesaj: 81