Mekanik Klavye Nedir ? Yeni Hobim
-
SweetyVolty bunu yazdı
Bunlar da benim bebeklerim :v
Peki şey sorcam, kendi glavyemizi yabmak istesek türkiyede mekanik switch satan var mıdır?Türkiyede malesef mekanik klavyeyle alakalı pek bir seçenek yok. Alibabadan falan getirtmen lazım.
-
Ah 8086nın terminalleri ah....
Ebonit idi onlar... cam gibi parlak.. çıkıt çıkıt çıkıt
-
Klavye fetişi
-
sanırım en güzel ses Chery MX Blue da.
bir de anlamadığım olay bu switchleri tek bir firma mı üretiyor? aynı kaliteyi baska renkle neden yapmıyorlar? maliyeti ucuz olanı mavi renkle yaparım al sana mavi switch
-
Chery MX genel olarak güzel sesli, razer huntsman elite'nin switchleri de çok iyi.
-
RotKerim bunu yazdı
sanırım en güzel ses Chery MX Blue da.
bir de anlamadığım olay bu switchleri tek bir firma mı üretiyor? aynı kaliteyi baska renkle neden yapmıyorlar? maliyeti ucuz olanı mavi renkle yaparım al sana mavi switch
Bir ton farklı switch var ama belli başlı önde gelenlerden 3-4 çeşit var işte onların modelleri daha çok tercih ediliyor.
Kalitesi tutmuyor demek ki. Mesela bende çakma mavi cherry var ama orjinal mavi cheeryle yani Cherry firmasının kendi ürünüyle kıyaslayınca arada fark oluyor. Cheery zamanında pazarı domine ettiği için adamların kullandıkları switch renkleride kendi ürünlerinden hariç ayrı bir model olmuş. Mesela Sarelle istiyorum dedin mi onu marka olarak değilde o ekmeğe sürülen çikolatayı tanımlamak için kullanırsın ya onun gibi düşün.
-
Stifler bunu yazdı
Chery MX genel olarak güzel sesli, razer huntsman elite'nin switchleri de çok iyi.
Cheeryi bende eskiden en iyi olarak bulurdumda şimdi Kailh ve Gateron switchlerinde güzelleri var. Mesela şu turuncu Alpslere bak.
https://www.youtube.com/watch?v=RxYDNjspe1I -
Madem anlayanlar var, hissiyat olarak bastığını en iyi şekilde hissettiren tepkime süresi en iyi seviyede profesyonel oyun için sessiz nasıl bir klavye almak gerekiyor hangi renk olacak?
Benim bütün teknolojik ürünlerden istediğim windows 7 üstün performans modu gibi. Aeoruyu bile kapatacaksın ama yağ gibi akacak. Fakat böyle bir şey yok. Piyasadakilerin hepsi ışıklı falan. Bir de ses takıntıları var. Aga klavye sessiz olacak ki millete rahatsızlık vermesin.
Karışık yazdım ama
+Sessiz
+Sade
+Ultra hızlı (kısa tepkime süresi)
+Uzun ömürlü
+Tuşları kolay çıkıp takılan (mekanik olmasının özelliği bu mu artık)
+Mümkünse ucuz :D
Özellikleri olan klavyeler hangi renk
-
by_Tet bunu yazdı
+Sessiz
+Sade
+Uzun ömürlü
aga logitech alıcan onun için. tactile tuşları mx blue ile black arasında tuhaf, 10 ms tepki süresi var ve nispeten sessiz. yani ölümüne basmıyorsan sessiz tabi :D
-
by_Tet bunu yazdı
Madem anlayanlar var, hissiyat olarak bastığını en iyi şekilde hissettiren tepkime süresi en iyi seviyede profesyonel oyun için sessiz nasıl bir klavye almak gerekiyor hangi renk olacak?
Benim bütün teknolojik ürünlerden istediğim windows 7 üstün performans modu gibi. Aeoruyu bile kapatacaksın ama yağ gibi akacak. Fakat böyle bir şey yok. Piyasadakilerin hepsi ışıklı falan. Bir de ses takıntıları var. Aga klavye sessiz olacak ki millete rahatsızlık vermesin.
Karışık yazdım ama
+Sessiz
+Sade
+Uzun ömürlü
+Tuşları kolay çıkıp takılan (mekanik olmasının özelliği bu mu artık)
+Mümkünse ucuz :D
Özellikleri olan klavyeler hangi renk
Sen hiç mekanik alma direk membran klavye al hacım :D
Ucuz,sade,sessiz kısımları tutuyor :D