folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mikrodalga Fırınlar Covid19 U Öldürür Mü?

Mikrodalga Fırınlar Covid19 U Öldürür Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık Sektör'ünden bir birey olarak, şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs, Oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüs'lü Pizza senin mide'ne inene kadar Soluk borusuyla bitişik olan Yemek Boru'sundan geçiyor, üstelik bademciğ'inle temas ediyor. Ekstra olarak Dil alt'ındaki hücrelerin Emilim Oranı'nı bilsen ağzın açık kalır, Mide'ye gitmeye gerek yok.

Bilimsel Konuları konuşurken kahvehâne ağzıyla konuşmayın.

Bilim'de "kesinlikle" diye bir şey olmaz.  Her şeye şüpheyle yaklaşılır.

Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüs'ün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada ;voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele... (^^D`)

Mide'den virüs bulaştığını gösteren bir çalışma ol'maması (var mı yok mu bilmiyorum, araştırmak lazım ,belki de vardır) sana virüs Oral yoldan bulaşmaz, mide asid'inde ölür ,deme hakkı vermez.  insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu, hangi laboratuvar'da, hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın, şu site'de bile şu klişe tipleri görmek, beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Çomar'izm'in yükselişi engellenemez.

^^D`

~@~

Kesin cümle kurulması ,evet sakıncalı, ama hiç cümle kurul'mamasındansa, yanlış da olsa görece alâkalı cümle kurulması, bence yine de önemli. 

En azından bu konuda deneyimi, görgüsü , veya (bana göre dâhâ önemlisi)Fikri olan da fikrini paylaşır, anlamsız ise de anlamsız olan yönünü yazar, öğreniriz hepimiz de. 

herkesin Deney Yapma ortamı mı var, yok. dolayısıyla kişilerin fikirlerini de olumlu-olumsuz tartabiliriz veya tartışabiliriz.  Forum dediğimiz şey de bu sanırım. ama tü-kaka etmek mi, saçma olan bence bu, yada bu'dur.

zamanında Yunan coğrafya'sında da açık alan'da konuşuluyormuş, Ee, biz de sanal ortam'da yazışıyoruz. bunun ne'si kötü, anlamadım. ^^`

Hanginizin profil'inde uzmanlık alan'ları, kanıtlarıyla Birlikte tek Otorite oldukları, yazıyor. 

Jessie J. ,Price Tag . ^^D`

jain make.B.a 

RitmFarbRacourci tarafından 19/May/20 14:42 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık sektöründen bir birey olarak şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüslü pizza senin midene inene kadar soluk borusuyla bitişik olan yemek borusundan geçiyor, üstelik bademciğinle temas ediyor. Ekstra olarak dil altındaki hücrelerin emilim oranını bilsen ağzın açık kalır, mideye gitmeye gerek yok.

Bilimsel konuları konuşurken kahvehane ağzıyla konuşmayın bilimde kesinlikle diye birşey olmaz herşeye şüpheyle yaklaşılır. Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüsün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele...

Mideden virüs bulaştığını gösteren bir çalışma olmaması (var mı yok mu bilmiyorum araştırmak lazım belki de vardır) sana virüs oral yoldan bulaşmaz mide asidinde ölür deme hakkı vermez insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu hangi laboratuvarda hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın şu sitede bile şu klişe tipleri görmek beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Diğer yazılanlara ve sana cevap vermiştim :

https://www.tahribat.com/forum/mikrodalga-firinlar-covid19-u-oldurur-mu-246025/3#msg3118568

Türkiye ve diğer devletler (buna salgının en çok yayıldığı Amerika ve İtalya dahil) madem gıdadan bulaşma riski varken lokantaların, kasapların, manavların, pazarların balıkçıların ve pastanelerin evlere servis yöntemiyle çalışmasına izin verdi ? Hatta fırındanda ekmek almayın o zaman ?

Virüsün yemek yoluyla geçtiğine dair evet veya hayır bir bulgu araştırma var mı ? YOK. Bu zamana kadar yukarıda saydığım işletmelerin açık olmasına rağmen salgın azalarak bitiyorsa ben yemekten bulaşmadığını varsayarım. Yemekten geçseydi şuanda dünya nüfusu kırımdan geçmişti.

Çomarizmi kendisi yükselten arkadaşada selam olsun. Çomarlıktan bahsediyorsunuz ama şu videodakinden farksız hareket ediyorsunuz :

https://youtu.be/7TXEprAjmaM?t=2

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoQaN
    GoQaN's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Hayır hastalık Çinlilerin bok boğaz olmasından bulaştı. 

https://youtu.be/UtFWvbyQ0xY?t=657

GoQaN tarafından 19/May/20 15:04 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    GoQaN bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Hayır hastalık Çinlilerin bok boğaz olmasından bulaştı. 

https://youtu.be/UtFWvbyQ0xY?t=657

Kast ettiğim buydu :

https://www.youtube.com/watch?v=5zJOdVgb7o8

Bu çekik gözlüler hayvanı yemeden önce bile işkence yapıyor. Kaldı ki "yarasa çorbasından geçti" muhabbeti medyayının işi büyütmesi. Salgının ilk görüldüğü yer Wuhan'daki hayvan pazarı. Yani hayvandan temas yoluyla insana geçti. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Yeni konu açmak yerine buradan sorayım. 
    UVC ışık sipariş ettim 2 adet aliexpress'den.. 15 saniye civarı tutunca el yüzeyi kadar alanı dezenfekte ediyor diye okudum bir çok yerde..
    Devlet dairesinde çalışıyorum portable olanı da var ara ara açıp vezne camının önünü dezenfekte edeceğim. En makul yol uvc sanırım..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Yeni konu açmak yerine buradan sorayım. 
    UvC  ışık sipariş ettim 2 adet aliexpress'den.. 15 saniye civarı tutunca, el yüzeyi kadar alanı dezenfekte ediyor, diye okudum bir çok yerde..
    Devlet dairesi'nde çalışıyorum Portable olanı da var ara ara açıp Vezne camının önünü dezenfekte edeceğim. En makul yol, UvC sanırım..

bence de dış yüzey alanlarda mantıklı, gibi. de, ışığın almadığı alanlarda sıkıntı gibi.

bir'de kullanırken dikkat et, yansıtıcı, parlak yüzeylerde dikkatle kullan. 

gözlerine gelmesin. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık sektöründen bir birey olarak şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüslü pizza senin midene inene kadar soluk borusuyla bitişik olan yemek borusundan geçiyor, üstelik bademciğinle temas ediyor. Ekstra olarak dil altındaki hücrelerin emilim oranını bilsen ağzın açık kalır, mideye gitmeye gerek yok.

Bilimsel konuları konuşurken kahvehane ağzıyla konuşmayın bilimde kesinlikle diye birşey olmaz herşeye şüpheyle yaklaşılır. Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüsün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele...

Mideden virüs bulaştığını gösteren bir çalışma olmaması (var mı yok mu bilmiyorum araştırmak lazım belki de vardır) sana virüs oral yoldan bulaşmaz mide asidinde ölür deme hakkı vermez insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu hangi laboratuvarda hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın şu sitede bile şu klişe tipleri görmek beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Çomarizmi kendisi yükselten arkadaşada selam olsun. Çomarlıktan bahsediyorsunuz ama şu videodakinden farksız hareket ediyorsunuz :

Çomarlık huzur verir. Mutsuz bir çomar yoktur. Bu yüzden çomarizm yüzyılımızın kutsal ideolojisi olmalıdır.

İmza'mı çomarlığa uygun şekilde düzelttim. Ve ekliyorum. Dünya düzdür.

italyan tarafından 19/May/20 17:16 tarihinde düzenlenmiştir

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Virus mideye giderse bozunur. Agizdaki acik bir yaradan veya yanlislikla yutarkerken ciğere aspire olursa pek ala vücuda yerleşebilir.  

2 aydır çiğ bir şey yemiyorum desem doğrudur. 

Büdüt : Gözden bile bulaşma riski var amk. 

ltcelik tarafından 19/May/20 19:01 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    zeitgeist bunu yazdı

Öncelikle şu dönemde disardan yemek söylemek muhtelemen pek mantıklı bir hareket değil. Yine de oldu soyledik diyelim. Gelen yemeği tekrardan mikrodalga firina atsak sizce yemekte virus varsa etkisiz hale gelir mi?

Sizce diyorum kisa bir arastirma yaptım net bir kaynak bulamadim.

Mikro dalga fırınları su moleküllerini titreştirerek sıcaklığını artırır. O sıcaklıkta virüs bozulur sanırım

https://bilimfili.com/mikrodalga-firin-nasil-calisir

https://www.ankastreal.com/mikrodalga-firin-nedir-nasil-calisir.xhtm

https://www.youtube.com/watch?v=byRIMrRa97w

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Diğer yazılanlara ve sana cevap vermiştim :

https://www.tahribat.com/forum/mikrodalga-firinlar-covid19-u-oldurur-mu-246025/3#msg3118568

Türkiye ve diğer devletler (buna salgının en çok yayıldığı Amerika ve İtalya dahil) madem gıdadan bulaşma riski varken lokantaların, kasapların, manavların, pazarların balıkçıların ve pastanelerin evlere servis yöntemiyle çalışmasına izin verdi ? Hatta fırındanda ekmek almayın o zaman ?

Virüsün yemek yoluyla geçtiğine dair evet veya hayır bir bulgu araştırma var mı ? YOK. Bu zamana kadar yukarıda saydığım işletmelerin açık olmasına rağmen salgın azalarak bitiyorsa ben yemekten bulaşmadığını varsayarım. Yemekten geçseydi şuanda dünya nüfusu kırımdan geçmişti.

Hacı virüsün yemek ile ya da mide ile alaksi yok.

Geçiyor işte. Virüsler oto da konar, boka da konar. Kısaca canlı olan her canlı türünde muhafaza eder, çoğalır. Yani senin mideye geçse bile.orada yine üreyecek.  

Covid 19 virüsü temas yolu ile geçebiliyor, ama tam olarak bir bulgusu bulunamadı. Ancak millet sosyal mesafeyi koruyor, bir nebze de önlem alınmış oluyor.

wordpress & sözlük
Toplam Hit: 6964 Toplam Mesaj: 60
corona virüs covid19