folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mikrodalga Fırınlar Covid19 U Öldürür Mü?

Mikrodalga Fırınlar Covid19 U Öldürür Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık sektöründen bir birey olarak şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüslü pizza senin midene inene kadar soluk borusuyla bitişik olan yemek borusundan geçiyor, üstelik bademciğinle temas ediyor. Ekstra olarak dil altındaki hücrelerin emilim oranını bilsen ağzın açık kalır, mideye gitmeye gerek yok.

Bilimsel konuları konuşurken kahvehane ağzıyla konuşmayın bilimde kesinlikle diye birşey olmaz herşeye şüpheyle yaklaşılır. Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüsün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele...

Mideden virüs bulaştığını gösteren bir çalışma olmaması (var mı yok mu bilmiyorum araştırmak lazım belki de vardır) sana virüs oral yoldan bulaşmaz mide asidinde ölür deme hakkı vermez insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu hangi laboratuvarda hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın şu sitede bile şu klişe tipleri görmek beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Diğer yazılanlara ve sana cevap vermiştim :

https://www.tahribat.com/forum/mikrodalga-firinlar-covid19-u-oldurur-mu-246025/3#msg3118568

Türkiye ve diğer devletler (buna salgının en çok yayıldığı Amerika ve İtalya dahil) madem gıdadan bulaşma riski varken lokantaların, kasapların, manavların, pazarların balıkçıların ve pastanelerin evlere servis yöntemiyle çalışmasına izin verdi ? Hatta fırındanda ekmek almayın o zaman ?

Virüsün yemek yoluyla geçtiğine dair evet veya hayır bir bulgu araştırma var mı ? YOK. Bu zamana kadar yukarıda saydığım işletmelerin açık olmasına rağmen salgın azalarak bitiyorsa ben yemekten bulaşmadığını varsayarım. Yemekten geçseydi şuanda dünya nüfusu kırımdan geçmişti.

Çomarizmi kendisi yükselten arkadaşada selam olsun. Çomarlıktan bahsediyorsunuz ama şu videodakinden farksız hareket ediyorsunuz :

https://youtu.be/7TXEprAjmaM?t=2

Aynı şeylerden bahsetmiyoruz hâlâ yanlış yönlendirme ve kendini de yanlış şeylere şartlama peşindesin. 

Konu pişmiş yemek değil o restoranda çalışan hasta bir kişinin ortama hapşırma veya öksürme ihtimali.

Gıda pişmiş, paketlenecek. Paketlemedeki şahıs hapşırdı siktir et birşey olmaz dedi paketledi. Patronuna ben buna hapşırdım dese işinden olacak. Sen de aldın o gıdayı tükettin.

O gıdanın üzerindeki virüsün sana bulaşmama ihtimali 10 ise, bulaşma ihtimali 1000'dir.

İlla ki dışarıdan söylediği siparişle virüse yakalanan insanlar var dünyada. Ama siparişi getiren çocuktan mı, yediği gıdadan mı, 10 dakika önce görüştüğü komşusundan mı, pizza yediği gün buluştuğu arkadaşından mı kendisine virüs bulaştığını bilmediği için gıdadan bulaşmıştır diye geçmeyebilir istatistiklerde.

Milyar insanın ve trilyon olasılığın olduğu bir konuda yaptığınız inat dünya düzdür demeye benziyor hakikaten.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    italyan bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık Sektör'ünden bir birey olarak, şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs, Oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüs'lü Pizza senin mide'ne inene kadar Soluk borusuyla bitişik olan Yemek Boru'sundan geçiyor, üstelik bademciğ'inle temas ediyor. Ekstra olarak Dil alt'ındaki hücrelerin Emilim Oranı'nı bilsen ağzın açık kalır, Mide'ye gitmeye gerek yok.

Bilimsel Konuları konuşurken kahvehâne ağzıyla konuşmayın.

Bilim'de "kesinlikle" diye bir şey olmaz.  Her şeye şüpheyle yaklaşılır.

Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüs'ün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada ;voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele... (^^D`)

Mide'den virüs bulaştığını gösteren bir çalışma ol'maması (var mı yok mu bilmiyorum, araştırmak lazım ,belki de vardır) sana virüs Oral yoldan bulaşmaz, mide asid'inde ölür ,deme hakkı vermez.  insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu, hangi laboratuvar'da, hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın, şu site'de bile şu klişe tipleri görmek, beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Çomar'izm'in yükselişi engellenemez.

^^D`

~@~

Kesin cümle kurulması ,evet sakıncalı, ama hiç cümle kurul'mamasındansa, yanlış da olsa görece alâkalı cümle kurulması, bence yine de önemli. 

En azından bu konuda deneyimi, görgüsü , veya (bana göre dâhâ önemlisi)Fikri olan da fikrini paylaşır, anlamsız ise de anlamsız olan yönünü yazar, öğreniriz hepimiz de. 

herkesin Deney Yapma ortamı mı var, yok. dolayısıyla kişilerin fikirlerini de olumlu-olumsuz tartabiliriz veya tartışabiliriz.  Forum dediğimiz şey de bu sanırım. ama tü-kaka etmek mi, saçma olan bence bu, yada bu'dur.

zamanında Yunan coğrafya'sında da açık alan'da konuşuluyormuş, Ee, biz de sanal ortam'da yazışıyoruz. bunun ne'si kötü, anlamadım. ^^`

Hanginizin profil'inde uzmanlık alan'ları, kanıtlarıyla Birlikte tek Otorite oldukları, yazıyor. 

Jessie J. ,Price Tag . ^^D`

jain make.B.a 

Hepimiz koca insanlarız hocam buradaki herkes belli bir zeka seviyesinin üstünde insanlar. Yani çözüm yolu üretebilecek kapasitedeyiz birisinin yönlendirmesi gerekmez.

İlla fikir belirtmeliysek dışarıdan gıda alıp tüketmemeliyiz. Veya konuyu açan arkadaş gibi çözümler üretmeliyiz. 

Dışarıdan dürüm söyleyip gömün birşey olmaz hıamınaaaa şeklinde tavsiyeler vermemeliyiz. Benim fikrim budur.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    italyan bunu yazdı
    DadasAdam bunu yazdı

Sağlık Sektör'ünden bir birey olarak, şu yazılanları acıyarak okudum. Virüs, Oral yoldan bulaşmazmış aadfadfdasasd :D Şaka mısınız siz ?

Virüs'lü Pizza senin mide'ne inene kadar Soluk borusuyla bitişik olan Yemek Boru'sundan geçiyor, üstelik bademciğ'inle temas ediyor. Ekstra olarak Dil alt'ındaki hücrelerin Emilim Oranı'nı bilsen ağzın açık kalır, Mide'ye gitmeye gerek yok.

Bilimsel Konuları konuşurken kahvehâne ağzıyla konuşmayın.

Bilim'de "kesinlikle" diye bir şey olmaz.  Her şeye şüpheyle yaklaşılır.

Adamlar aylar geçmiş hâlâ virüs'ün çıkış noktasından emin değiller, sen gelmiş burada ;voros şoylo boloşto boylo moydono goldo hebele hübele... (^^D`)

Mide'den virüs bulaştığını gösteren bir çalışma ol'maması (var mı yok mu bilmiyorum, araştırmak lazım ,belki de vardır) sana virüs Oral yoldan bulaşmaz, mide asid'inde ölür ,deme hakkı vermez.  insanları yalan yanlış yönlendirmeyin, neye dayanarak diyorsun bunu, hangi laboratuvar'da, hangi canlı üzerinde deney yaparak bu sonuca ulaştın ? Uzmanlığınız ne, tahsiliniz ne ki kendinizden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?

Saçma sapan davranmayın, şu site'de bile şu klişe tipleri görmek, beni üzüyor. Bari burada olmasın şu kahvehane muhabbeti amk.

Çomar'izm'in yükselişi engellenemez.

^^D`

~@~

Kesin cümle kurulması ,evet sakıncalı, ama hiç cümle kurul'mamasındansa, yanlış olsa da görece alâkalı cümle kurulması, bence yine de önemli. 

En azından bu konuda deneyimi, görgüsü , veya (bana göre dâhâ önemlisi)Fikri olan da fikrini paylaşır, anlamsız ise de anlamsız olan yönünü yazar, öğreniriz hepimiz de. 

herkesin Deney Yapma ortamı mı var, yok. dolayısıyla kişilerin fikirlerini de olumlu-olumsuz tartabiliriz veya tartışabiliriz.  Forum dediğimiz şey de bu sanırım. ama tü-kaka etmek mi, saçma olan bence bu, yada bu'dur.

zamanında Yunan coğrafya'sında da açık alan'da konuşuluyormuş, Ee, biz de sanal ortam'da yazışıyoruz. bunun ne'si kötü, anlamadım. ^^`

Hanginizin profil'inde uzmanlık alan'ları, kanıtlarıyla Birlikte tek Otorite oldukları, yazıyor. 

Jessie J. ,Price Tag . ^^D`

jain make.B.a 

Hepimiz koca insanlarız ,hocam buradaki herkes belli bir zeka seviyesinin üstünde insanlar. Yani çözüm yolu üretebilecek kapasitedeyiz, birisinin yönlendirmesi gerekmez.

İlla fikir belirtmeliysek, dışarıdan gıda alıp tüket'memeliyiz. Veya konuyu açan arkadaş gibi çözümler üretmeliyiz. 

Dışarıdan dürüm söyleyip, gömün, birşey olmaz, hıamınaaaa şeklinde, tavsiyeler vermemeliyiz. Benim fikrim, budur.

Tamam söylediğin doğru ama, temiz gıda zincir'i yine bir şekilde bozulacak. herşeye rağmen. Tedbir başka birşey.

Gıdanın üreticisi değilsek yine o gıdayı dışarıda hazır ve/veya hammadde'lerini yine dışarıdan alacağız, başka yolu yok. 

ben yukarıdaki 2 koyu yaptığı'm fikirde yine aynı yerdeyi'm. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Virüsü yersen midede asitten ölür. Asıl dikkat edilmesi gereken siparişin geldiği poşet, sarıldığı kağıt.

Mideye gidene kadar bir yerde muhafaza olmayacak mı hocam bu virüs?

Yemeği oturarak yiyorsan direkt mideye mi gidiyor? Mideye gidene kadar kaç bölümden geçiyor?

Corona'nın odak noktası akciğerler. Dünyada yemekten hasta olan kişi yok. Şimdi diyeceksiniz hastalık zaten yemekten bulaştı. Hayır hastalık Çinlilerin bok boğaz olmasından bulaştı. 

Çin mutfağı acayip sayko. YouTube'tan videolarına bakın yarasaları vs canlı canlı haşlayıp yiyorlar. İç organlarını vs çıkarmıyorlar.

yemek yemekten hasta olan var. odak nokta akciğerler değil genelde ilk etki ettiği yer orası ancak bel ağrısından gidip corona çıkan var. böbrek bağırsak testisler beyin yani birçok yer virüsün etkisinde kalabiliyor. iyileştikten sonra akli dengesi bozulup intihar eden benim bildiğim iki vaka duyuldu şimdiye kadar. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Virüsü yersen midede asitten ölür. Asıl dikkat edilmesi gereken siparişin geldiği poşet, sarıldığı kağıt.

Yemeği oturarak yiyorsan direkt mideye mi gidiyor? Mideye gidene kadar kaç bölümden geçiyor?

Corona'nın odak noktası akciğerler. Dünyada yemekten hasta olan kişi yok. Şimdi diyeceksiniz hastalık zaten yemekten bulaştı. Hayır hastalık Çinlilerin bok boğaz olmasından bulaştı. 

Çin mutfağı acayip sayko. YouTube'tan videolarına bakın yarasaları vs canlı canlı haşlayıp yiyorlar. İç organlarını vs çıkarmıyorlar.

yemek yemekten hasta olan var. odak nokta akciğerler değil genelde ilk etki ettiği yer orası ancak bel ağrısından gidip corona çıkan var. böbrek,bağırsak,testisler,beyin yani birçok yer virüsün etkisinde kalabiliyor. iyileştikten sonra akli dengesi bozulup intihar eden benim bildiğim 2 vaka duyuldu şimdiye kadar. 

@@.} şu son koyu kısım çok ilginç'miş. 

link var mı?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

yemek yemekten hasta olan var. odak nokta akciğerler değil genelde ilk etki ettiği yer orası ancak bel ağrısından gidip corona çıkan var. böbrek bağırsak testisler beyin yani birçok yer virüsün etkisinde kalabiliyor. iyileştikten sonra akli dengesi bozulup intihar eden benim bildiğim iki vaka duyuldu şimdiye kadar. 

Kaynak varsa okumak isterim.

Hocam bu şartlar altında dışarıdan yemek söylemek ne kadar mantıklı gelebilir? Dışarıdan yemek söylemek cidden ilginç.

Yemek yiyip aklı dengesi bozulan kişiler dışarıdan mı söylemişler?

Virüsler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum bende.

wordpress & sözlük
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Cihan bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Cihan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Kaynak varsa okumak isterim.

Hocam bu şartlar altında dışarıdan yemek söylemek ne kadar mantıklı gelebilir? Dışarıdan yemek söylemek cidden ilginç.

Yemek yiyip aklı dengesi bozulan kişiler dışarıdan mı söylemişler?

Virüsler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum bende.

googla bak demek kesinlikle huyum değildir ama bu konu gerçekten canımı sıkan bir konu. o sebeple basit bir link bırakıp gerisini sizin aramanızı rica edeceğim.

https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/corona-virus-vakalarin-ucte-birinde-beyin-ve-sinir-sistemihasarina-neden-oluyor,ZwCa5fuBVEuSVLQxlW67QA/N6hWCIKIbEiQ3rSZQ0tJdg

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    şu adamı kesinlikel takip etmenizi öneririm.
    görünüşe aldanmayın. kendisi sanıyorum çin'de yaşayan bir Türk doktor.
    geçen sene haziranda "belirsiz bir virüs yayılıyor" mealinde twitleri var.
    o dönemden beri her söylediği çıktı. zaman zaman söyleyince dalga geçildi sonradan haklı olduğu anlaşıldı.

https://www.youtube.com/channel/UCa5J1nsu5qM4JGIZVfuZCQg
    https://twitter.com/TraderAT12

Prometheus tarafından 20/May/20 15:37 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan
    Cihan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    şu adamı kesinlikel takip etmenizi öneririm. görünüşe aldanmayın. kendisi sanıyorum çin'de yaşayan bir Türk doktor. geçen sene haziranda "belirsiz bir virüs yayılıyor" mealinde twitleri var. o dönemden beri her söylediği çıktı. zaman zaman söyleyince dalga geçildi sonradan haklı olduğu anlaşıldı. https://www.youtube.com/channel/UCa5J1nsu5qM4JGIZVfuZCQg https://twitter.com/TraderAT12

Arkadaşımın babası vefat ettiğinde arkadaşı aradım, konuşmasında aksamalar olmuştu telefonda konuşurken zorla konuşuyor ve panik havası vardı. Çok lanet birşey..

wordpress & sözlük
Toplam Hit: 6969 Toplam Mesaj: 60
corona virüs covid19