Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış
-
şimdi siz mühendismi olucaksınız bu sorularla alıyorsa size vereceği eğitimde bu sorulara göredir sıçtık ki ne sıçtık
-
erngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
http://img489.yukle.tc/image.php?id=1699image.jpg
Edt. okulu bitirmek için kıçımız çıkıyor. Adamları bi sınavla müh. Yapıyorlar.
Senin Mühendislik Fakültesine girdiğin sınavla bizim Teknik Eğitim Fakültesine girdiğimiz sınavda aynı sorular sorulmuştu. Yoksa ÖSYM sana Sınavda üçgen yıldız direnç çevrimleri Empedans hesaplamaları mı sordu da bizim haberimiz yok? Seninde aynı düzeyde girdiğin sınavda 40 puana yakın düşürülseydi Mühendislik Fakültesini ancak rüyanda görürdün.
Hocam o sınav benim değil. Benim sınavsorularını profilime girip son açtım konuya bakarak görebilirsin.
sen git 4 sene yata yata okuyan adamı muhendis yap biz aq 5 yıllık okulu 6 senede zorla bitirmeye çalişalim..
40 puan düşse idi girermiyim giremezmiyim orasını bilemezsin.
Önemli olan girmek değil girdikten sonra gördüklerin.
Bende onu diyorum işte bizim önümüzde mühendisliğe girme gibi bir şansımız yoktu. Türkiye birincisi olsaydık bile en fazla 335-340 puan alırdık zaten ham puan en fazla 300 dü (sizin okuldan gelen puanlarınız 0,8 ile çarpılıyor bizimki ise 0,3 ile çarpılıp ham puana ekleniyordu)(Mühendissiniz hesaplayın ne kadar puan kırıldığını) zamanlar bu puanla girmek imkanzısın karesini almak gibi birşeydi. Çünkü normal şartlarda girenler zaten alıp başını gidiyordu.
-
SinusX bunu yazdı
Lan niye çocuğun üstüne gidiyosunuz bu kadar ? zamanında imkanları el vermemiştir mühendislik kazanamamıştır belki 2 yıl çalışacak sizden çok daha iyi bi mühendis olacak :/
Tabi devlet kendi elemanlarını işe sokmak için bunu çıkardı onların zaten allah bin belasını versin ama bu kadarda kötü bakmayalım olaya kapasitesi olmayan zaten 2 hafta sonra patlar işten kovulur.
hee ya saçma saçma bölümler okuyorlar
mühendis olacaz diye
matematik mühendisi ney laan!!!
:D
dip not : diferansiyel denklemlerin taa amk
-
imlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
Senin Mühendislik Fakültesine girdiğin sınavla bizim Teknik Eğitim Fakültesine girdiğimiz sınavda aynı sorular sorulmuştu. Yoksa ÖSYM sana Sınavda üçgen yıldız direnç çevrimleri Empedans hesaplamaları mı sordu da bizim haberimiz yok? Seninde aynı düzeyde girdiğin sınavda 40 puana yakın düşürülseydi Mühendislik Fakültesini ancak rüyanda görürdün.
Hocam o sınav benim değil. Benim sınavsorularını profilime girip son açtım konuya bakarak görebilirsin.
sen git 4 sene yata yata okuyan adamı muhendis yap biz aq 5 yıllık okulu 6 senede zorla bitirmeye çalişalim..
Bende onu diyorum işte bizim önümüzde mühendisliğe girme gibi bir şansımız yoktu. Türkiye birincisi olsaydık bile en fazla 335-340 puan alırdık zaten ham puan en fazla 300 dü (sizin okuldan gelen puanlarınız 0,8 ile çarpılıyor bizimki ise 0,3 ile çarpılıp ham puana ekleniyordu)(Mühendissiniz hesaplayın ne kadar puan kırıldığını) zamanlar bu puanla girmek imkanzısın karesini almak gibi birşeydi. Çünkü normal şartlarda girenler zaten alıp başını gidiyordu.
Hafız şimdi oraya girersen bana okuldan 69 puan geldi 80 gelse tıpa gidecektim. Girmişsen okula şartlarını bilerek girdin gelip geçmişta yapılan yanlışı şimdi bu şekilde düzeltmek olmaz.
-
yav tamam okulda alınan dersler falan hikaye de kardeşim bizim götümüz çıkıyor 4 yıllık okul bitirmek için mühendis olabilmek için siz basit basit sınavla mühendis oluyorsunuz bu mudur yani adalet. Mühendis açığımı var mk ülkede ne alaka şimdi. 2 yıllık yapın ozaman herkes mühendis olsun. Deprem olduğunda görürüz projelerinizi kim çakma kim gerçek mühendis...Bunun çözümü bu değil.
-
erngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
Hafız şimdi oraya girersen bana okuldan 69 puan geldi 80 gelse tıpa gidecektim. Girmişsen okula şartlarını bilerek girdin gelip geçmişta yapılan yanlışı şimdi bu şekilde düzeltmek olmaz.
ahmet girmese mehmet girecekti tabiki girenler koşulları biliyodu ama bunların hiçbiri bu 0.3 0.8 lik farkı haklı kılamaz sende meslek liselilerin 0.3 katsayısına güvenerek mi girdin okuluna
-
darq bunu yazdı
yav tamam okulda alınan dersler falan hikaye de kardeşim bizim götümüz çıkıyor 4 yıllık okul bitirmek için mühendis olabilmek için siz basit basit sınavla mühendis oluyorsunuz bu mudur yani adalet. Mühendis açığımı var mk ülkede ne alaka şimdi. 2 yıllık yapın ozaman herkes mühendis olsun. Deprem olduğunda görürüz projelerinizi kim çakma kim gerçek mühendis...Bunun çözümü bu değil.
Doğru diyorsun marmara depreminde ölen 30000 kişinin katili de TMMOB ye bağlı götü çıkan gerçek inşaat mühendisleriydi. Hala da mühendisler ya. Tabi farkları var çünkü onlar katil mühendisler.
Çalıştığım yerde sorumlu olduğum yerin tasarımı yapan mühendis kör olsa daha isabetli bir çizim yapardı. Unutmazsam sana bir fotoğraf gösteriyim de götü çıkan mühendisin tasarımını gör. İşe girdiğimde burayı yapan mühendis kör müydü dedim yanımdaki elektrik mühendisleri-işçi arkadaşlar hepsi kahkaha attı. Çünkü tavanda 15 tonluk bir vinç sistemi var borular tavanda arada gezdiği için vinç hiç bir işe yaramıyor tavanda paslanmaya terk edilmiş. kompresorlerin motorlarını söküp elle transpalete alıyoruz. Bunu yapanda mühendis. alttaki kompressör 1750 kg kabaca sadece motor kısmı 400 kg den fazladır.
http://atlas-group.gmc.globalmarket.com/products/details/atlas-copco-group-air-compressor-ga75-with-large-cooler-899156.html
Dipnot: Amacım kesinlikle mühendisliği ve mühendis arkadaşları kötülemek değildir. işini gerektiği gibi yapana hiç bir sözüm yok zaten olamaz da.
-
ağzımı bozacam şimdi . Lan yavşaklar 4 yıl matematik gördük diye götünüz mü kalktı.
basit basit derslermiş. saçma sapan bölümlermiş. ulan yediremiyorsunuz kendinize anca laf salatası yapıyorsunuz. Bir teknik öğretmenin teknik konuda daha çok bilgi sahibi olduğu gerçiği götünüze batıyor.
Neymiş mat 4 almış. Müh olunca mat 4 mat 100le iş yapıyorsun ya. Asıl sizin aldığınız eğitim vahim. Madem okadar mat. çözüyordun bilmem ne yapıyordun git tıp oku göt lalesi.
düz liseden bilmem fen lisesindeki laleler üniversite kazanıp 1 yıl türkçe matematik 3 yıl salak salak derslere girip teknik alanda bir sikim yapmayıp biz mühendisiz diyor ya siz kafasının mühendislerisiniz.
benim aldığım eğitimin yarısının yarısını alsanız bir boka sahip olurdunuz.
Sezpanhe tarafından 02/Ağu/13 23:59 tarihinde düzenlenmiştir
Edit: Ajdar kılıklılar sizi. -
erngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdıimlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
okuldan 80 puan geldiğni varsay en yüksek ham puan 300 ile hesapladığında(80*0,8) sana 364 puan bize(80*0,3) 324 puan geliyor. Aradaki puan farkını götümden mi ekleyeceğim oraya veya hutta fazladan soru mu çözeceğim de ekleyeceğim.
Yani birisi bir yanlış yapsa düzeltmeyeksin. Bir yanlış yapılmış aşina bir şekilde görüküyor bizde yanlışın üzerine devam edelim öyle mi?
-
Sezpanhe bunu yazdı
ağzımı bozacam şimdi . Lan yavşaklar 4 yıl matematik gördük diye götünüz mü kalktı.
ağzını bozmulsun zaten bozacağın kadar. ayrıca evet götüm kalktı sanane?
basit basit derslermiş. saçma sapan bölümlermiş. ulan yediremiyorsunuz kendinize anca laf salatası yapıyorsunuz. Bir teknik öğretmenin teknik konuda daha çok bilgi sahibi olduğu gerçiği götünüze batıyor.
madem teknik öğretmen daha bilgi sahibi koskoca firmalar salak mı mühendislere o kadar para veriyor? ya da mühendislik öğrencileri salak mı gidip mühendislik fakültesinde bi ton eziyet çekiyor? l
bir de lisedeki hocaların tekenik konuda ne kadar bilgiye sahipti?
Neymiş mat 4 almış. Müh olunca mat 4 mat 100le iş yapıyorsun ya. Asıl sizin aldığınız eğitim vahim. Madem okadar mat. çözüyordun bilmem ne yapıyordun git tıp oku göt lalesi.
senin mühendislikten anladığın fabrikada ustabaşılık yapmaksa doğru mat falan gerekmiyor ama emin ol bu ülkede ciddi manada mühendislik yapan bir sürü insan var. ayrıca mühendislik okuyan adam istese tıp okurdu ne alaka? tıp okuyamadıkları için mi mühendislik okuyorlar zannediyorsun? benim için durum böyle en azından.
düz liseden bilmem fen lisesindeki laleler üniversite kazanıp 1 yıl türkçe matematik 3 yıl salak salak derslere girip teknik alanda bir sikim yapmayıp biz mühendisiz diyor ya siz kafasının mühendislerisiniz.
sen ne yaptın teknik alanda? yıldız/üçgen bağlantı mı yaptın :) veya ampermetreyle akım mı ölçtün? ayrıca salak salak olmayan hangi dersleri hangi hocalardan aldın?
benim aldığım eğitimin yarısının yarısını alsanız bir boka sahip olurdunuz.
Edit: Ajdar kılıklılar sizi.MIT doktoran var heralde?
edit: arkadaşın başka konularından alıntılar:
Sezpanhe bunu yazdı.....
Ders çalış boş durma amk deseniz doğru dürüst 2 tane ders görüyorum onlarıda çalışıyorum zaten.
.....Sezpanhe bunu yazdıSelamın aleyküm
Hocalar bana bina dış cephesi kat planı ve eşyalar olacak şekilde 3d max da çizilmiş bir proje lazım.
İnternette olmayıp kişisel olarak elinde olan var ise paylaşırsa çok sevinirim.
Bitirme projesi için lazım.
Yardımlarınızı esirgemeyiniz lütfen. Konu özel olsun dışarıdan gözükmesin.
eğitimini sevsinler senin :)
smok3 tarafından 03/Ağu/13 00:42 tarihinde düzenlenmiştir