Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış
-
Ben de mühendislik öğrencisi olarak bu olaya karşıyım. Ama niye karşıyım? KENDİ ADAMLARINI MÜHENDİS YAPACAKLAR! Kpssde durum neyse bu sınavda da öyle olacak gibime geliyor. Ayrıca zaten işsiz mühendis çok, zaten maaşlar düşük, iyice boku çıkar gibi duruyo.
Ha niye karşı değilim;
-öss tam bir ölçüt değildir mühendislik için, mühendis hesap yapar eder ama biraz da yaratıcılık işidir. Bunu da öss ile göremez kimse.
-mesleki eğitimi daha yoğun almış olanlar iş hayatında daha çok iş yapar gibime geliyo. Tamam belki benim önüme geçecek o adamlar ama herşey kişisel çıkar değildir, adam o işi benden iyi yapacaksa o yapsın, ülkenin çıkarlarını düşünün biraz.
-Ayrıca "biz diferansiyel görüyoz olm" diyonuz da sanki herkes diferansiyel denklem profesörü amk. Ben de mühendislikteyim, evet diferansiyel denklemlerden 2. defa kaldım bu sene, ama geçenler de bir bok bilmiyor doğru düzgün, adamlar kendileri söylüyor nasıl geçtiğini. Yani her mühendislik mezunu mükemmel bir mühendis olarak mezun olmuyor.
-
çok komik gözüküyorsunuz, verdiğiniz cevaplar mühendisliği geçtim bi öğretmene yakışacak cevaplar bile değil.
ne kadar anlatılırsa anlatılsın ne kadar konuşulursa konuşulsun bi ilerleme görüleceğini sanmıyorum
bu yüzden tartışmaya girmiyorum
-
Sezpanhe bunu yazdı
ağzımı bozacam şimdi . Lan yavşaklar 4 yıl matematik gördük diye götünüz mü kalktı.
basit basit derslermiş. saçma sapan bölümlermiş. ulan yediremiyorsunuz kendinize anca laf salatası yapıyorsunuz. Bir teknik öğretmenin teknik konuda daha çok bilgi sahibi olduğu gerçiği götünüze batıyor.
Neymiş mat 4 almış. Müh olunca mat 4 mat 100le iş yapıyorsun ya. Asıl sizin aldığınız eğitim vahim. Madem okadar mat. çözüyordun bilmem ne yapıyordun git tıp oku göt lalesi.
düz liseden bilmem fen lisesindeki laleler üniversite kazanıp 1 yıl türkçe matematik 3 yıl salak salak derslere girip teknik alanda bir sikim yapmayıp biz mühendisiz diyor ya siz kafasının mühendislerisiniz.
benim aldığım eğitimin yarısının yarısını alsanız bir boka sahip olurdunuz.
Edit: Ajdar kılıklılar sizi.Seninle aynı seviyeye düşmemek için kaale almıyorum, yönetime gönderdim bu mesajını.
Ayrıca arkadaşlar adı üstünde teknik eğitim bölümleri teknik eleman yetiştirmek için kurulmuş bölümlerdir, mühendislik fakülteleri de mühendis yetiştirmek için kurulmuş bölümlerdir.
Bence ilk önce teknik eleman ile mühendisin farkını anlamanız lazım. Ondan sonra seyiyesini koruyabilen arkadaşlarla konuyu tartışabilirim.
Bu tamamlama programı ile mühendis olanların tabiki büyük şirketlerde gerçek mühendislere karşı şansları olduğunu zannetmiyorum ama devletin bu dalga geçme şekli sinirimi bozuyor.
Bide o kadar yazdım biri de teknik eğitim elektrik bölümünde gösterilen dersleri yazmamış.
Ayrıca bizim sınıfta 5-6 tane dgs ile gelen arkadaşlar var. Onlar hakkında tabiki bu şekilde düşünmüyorum çünkü 2. sınıfta geldiler zaten 1. sınıfta temel bilimler verilir. Dediğim arkadaşlar bizimle birlikte dersleri alıp mühendislik eğitimini tamamlıyorlar.
Şöyle de düşünün hayatında mühendislik vasfını icra edebileceği eğitimi almamış insanların yüksek gerilim ve yıldırımdan korunma gibi yerlerde çalıştığını düşünün, ileride olabilecek kazaları duyunca bu olayı savunanlar vebalinin üzerinde olduğunu unutmasın.
Mühendislik ciddi bir iştir ciddi bir sorumluluk gerektirir. Çalıştığın şirketteki altında bulunan bütün elemanların güvenliğinden ve altına attığın imzalardan ömür boyu sorumlusundur.
-
darq bunu yazdı
yav tamam okulda alınan dersler falan hikaye de kardeşim bizim götümüz çıkıyor 4 yıllık okul bitirmek için mühendis olabilmek için siz basit basit sınavla mühendis oluyorsunuz bu mudur yani adalet. Mühendis açığımı var mk ülkede ne alaka şimdi. 2 yıllık yapın ozaman herkes mühendis olsun. Deprem olduğunda görürüz projelerinizi kim çakma kim gerçek mühendis...Bunun çözümü bu değil.
valla ben teknikerim çok mühendis gördüm tamam okul kişide bilginin temelini atar ama piyasada gördüğüm hesap kitap veya teknik bilgi mühendis tekniker arasında pek fark yok hatta teknikerler bir adım önde oluyor sadece imza yekkisinden dolayı mühendis bir adım önde
Not:mühendislerin aldığı parada geldiği mevkide gözüm yok okumuş gelmiş eyvallah ama meslekte kendilerinden diplomaca alt olanları küçümsemek söz konusu olduğunda sorarım o adama ben 6 yıl mesleki eğitim almışım sen 4 yılda hesap kitap haricinde ne öğrendin
-
Sezpanhe bunu yazdı
ağzımı bozacam şimdi . Lan yavşaklar 4 yıl matematik gördük diye götünüz mü kalktı.
basit basit derslermiş. saçma sapan bölümlermiş. ulan yediremiyorsunuz kendinize anca laf salatası yapıyorsunuz. Bir teknik öğretmenin teknik konuda daha çok bilgi sahibi olduğu gerçiği götünüze batıyor.
Neymiş mat 4 almış. Müh olunca mat 4 mat 100le iş yapıyorsun ya. Asıl sizin aldığınız eğitim vahim. Madem okadar mat. çözüyordun bilmem ne yapıyordun git tıp oku göt lalesi.
düz liseden bilmem fen lisesindeki laleler üniversite kazanıp 1 yıl türkçe matematik 3 yıl salak salak derslere girip teknik alanda bir sikim yapmayıp biz mühendisiz diyor ya siz kafasının mühendislerisiniz.
benim aldığım eğitimin yarısının yarısını alsanız bir boka sahip olurdunuz.
Edit: Ajdar kılıklılar sizi.Sakin ol mısına goyim :D Bende mühendislik okuyorum. Açıkcası tüm ülke mühendis olsun zerre sikimde değil :D İşe alınacak adamlar belli olduktan sonra :D Dayın varmı ankarada ? Bu devirde yoksa evliya olsan bi arpa boyu yol gidemezsin ;)
-
Benim bu konuya bu kadar tepki gostermemin sebebi sanki biz piçiz muamelesi gosterilmesi.
Arkadaş madem okadar bilgilisin neden karşı cikiyorsun. Bu ülkede hersey bitti sadece bu mu kaldi ? Madem tarafiniza yapılan haksizliklar var bu şekilde mi çözüm buluyorsunuz ??
Peki kendinize yapılan haksizliklari görüyorsunuz çok güzel bize yapılanları neden görüyorsunuz ?? Destek olup neden demiyorsunuz bu adamlar teknik öğretmen bunlara atama neden yok diyee ??
Dedeniz yaşında ki adamlardan ders dinleyip arkalarindan sovmek mi hoşunuza giden ??
Mühendisler dahil bütün ülke niye destek verip başka tollar bulunmuyor ??? Meslek lisesine gösterilen ön yargılamalar neden ??
Anne baba sevginizin üstüne söyleyin hanginiz bir destekte bulundu ????
Sonra ben dersem ki 6 7 ay ders çalışıp Müh. Fakültesine girmiş okadar cok mal var diye kizarsiniz bana. Ama hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz siniflarinizdaki bir avuç insandan ayrı olarak eğitim bakımından ne kadar acınası bir durumda olunduğunu.
Eski konularimdan alıntı yapan arkadaş. Benim eğitim seviyemi konu ile olcuyorsan bravo sana ki bu hesabi bir ben değil 2 3 kişi kullanıyor. Senin seviyen çok çok üst düzeyde bundan emin ol.
Benim zoruma gidiyor arkadaşlar bu kadar hor görülme. Adam Müh sonuçları açıklandı yazmış herkes bok atmış yok çakma Müh. Bla.bla.bla
TTüm Türkiyede herşey yolunda bir bu yanlış demi ?? Yanlış olan bişey var ortada ve sizin bu pic üvey evlat muamelesi göstermeniz çok doğru. Nereden geliyor bu kuyruk acısı anlamıyorum.
son söz: herkes hakettiği değeri alır. Piyasa bilgin varsa yaranirsin yoksa yaralı parmağına işerler. .
-
Sezpanhe bunu yazdı
Benim bu konuya bu kadar tepki gostermemin sebebi sanki biz piçiz muamelesi gosterilmesi.
Arkadaş madem okadar bilgilisin neden karşı cikiyorsun. Bu ülkede hersey bitti sadece bu mu kaldi ? Madem tarafiniza yapılan haksizliklar var bu şekilde mi çözüm buluyorsunuz ??
Peki kendinize yapılan haksizliklari görüyorsunuz çok güzel bize yapılanları neden görüyorsunuz ?? Destek olup neden demiyorsunuz bu adamlar teknik öğretmen bunlara atama neden yok diyee ??
Dedeniz yaşında ki adamlardan ders dinleyip arkalarindan sovmek mi hoşunuza giden ??
Mühendisler dahil bütün ülke niye destek verip başka tollar bulunmuyor ??? Meslek lisesine gösterilen ön yargılamalar neden ??
Anne baba sevginizin üstüne söyleyin hanginiz bir destekte bulundu ????
Sonra ben dersem ki 6 7 ay ders çalışıp Müh. Fakültesine girmiş okadar cok mal var diye kizarsiniz bana. Ama hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz siniflarinizdaki bir avuç insandan ayrı olarak eğitim bakımından ne kadar acınası bir durumda olunduğunu.
Eski konularimdan alıntı yapan arkadaş. Benim eğitim seviyemi konu ile olcuyorsan bravo sana ki bu hesabi bir ben değil 2 3 kişi kullanıyor. Senin seviyen çok çok üst düzeyde bundan emin ol.
Benim zoruma gidiyor arkadaşlar bu kadar hor görülme. Adam Müh sonuçları açıklandı yazmış herkes bok atmış yok çakma Müh. Bla.bla.bla
TTüm Türkiyede herşey yolunda bir bu yanlış demi ?? Yanlış olan bişey var ortada ve sizin bu pic üvey evlat muamelesi göstermeniz çok doğru. Nereden geliyor bu kuyruk acısı anlamıyorum.
son söz: herkes hakettiği değeri alır. Piyasa bilgin varsa yaranirsin yoksa yaralı parmağına işerler. .
kardo iyi hoş diyorsun da sen de 2 ünvan oluyor ben de tek ünvan ! ayıktın mı inceyi. atamalara bi baksana devlet kaç tane elektronik ve haberleşme mühendisi alıyor. alsa da yds en az 70 istiyor. 70 başvuru şartı yani. ama yetmiyor. 80 üstü yds 90 üstü kpss olacakki işe yarasın memur değil mühendis olasın. üniversitede ne eğitim aldınız diyenlere cevap da şöyle vereyim. sayısal işaret işleme, sayısal haberleşme derslerini o kitabı yazan Sarp Ertürk'ten aldım. biraz fazla fevri göründün gözüme o yüzden böyle bir cevap yazayım dedim.
-
3-4 tane üniversite haricinde zaten mühendislik eğitimi diye birşey yok. Bu 3-4 üniversite dışındakiler hiç böbürlenmesin biz mühenidslik kazandık adam öğretmenden mühendis oluyor o ne biliyor bilmlemle hiçbir farkı yok o adamla aldığı eğitimin. Bu ülkede mühendis kendi kendini yetiştirmek zorunda o öğretmenlerde güvenmesinler mühendis olduk diye iş verenlerin gözünde - puan olacak bu olay.
-
sorulari paylasin, fulliyip veriyim elinize :)
-
darq bunu yazdı
yav tamam okulda alınan dersler falan hikaye de kardeşim bizim götümüz çıkıyor 4 yıllık okul bitirmek için mühendis olabilmek için siz basit basit sınavla mühendis oluyorsunuz bu mudur yani adalet. Mühendis açığımı var mk ülkede ne alaka şimdi. 2 yıllık yapın ozaman herkes mühendis olsun. Deprem olduğunda görürüz projelerinizi kim çakma kim gerçek mühendis...Bunun çözümü bu değil.
99 depreminde yıkılanları teknik eğitimdekiler mi yaptı diosun =).
sorular sbs standardıymış ama zor olsada bişey değişmezdi sonuçda birilerinin girmesi gerekiyo. bu ülkede ne haklar yendi kimsenin sesi çıkmıyodu şimdi sizinki yenince mürtilere saldırmanın anlamı yok. kazanan arkadaşlara tebrikler.
tef mezunu değilim