folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış

Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek
    Sezpanhe bunu yazdı
    Bolvadinli bunu yazdı
    blackhammer bunu yazdı

yazin puanlari cakma muhendisleri gorelim

böyleleride konudan bihaber yapacak yorumu yok söyleyecek tek sözü yok ama muhalefet olacak ya bende buradayım benide görün dercesine cesaretini toplamış ve yapılan bir yorumdan alıntı yapmış. Konudaki postları okuduğun için TEŞEKKÜR EDİYORUM ve ayakta alkışlıyorum seni @Bolvadinli

cesaretinin toplamış derken ne zırvaladığını anlamadım.

sadece üşendiğimden mause'yi kullanarak alıntı yaptım o kadar.

Bütün postları okumadım, okumakda zorunda değilim. neyin peşindesin bilmyorum ama sadece saçma düzen için küçük bir serzeniş benimkisi.

Kendinizi kandırabilirsiniz ama beni asla kandıramazsınız. Walla benim işim bana yetiyor çok şükür, kimsenin ekmeğinde de değilim, sadece ülkem adına üzülüyorum o kadar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. 

Burada hiçbir meslek grubu diğer meslek grubunu küçümsememeli. Öncelikle okullardan başlamak gerekirse teknik öğretmenlerin nasıl bir eğitim aldığını bilmiyorum, mühendis olduğum için kendi açımdan anlatayım. Şimdi birkaç okul dışındakiler mühendislik eğitimi aldım demesin diye bir düşünce var bu sayıyı biraz daha arttırmak gerek. Bir çok üniversite hergeçen yıl kalitesini düzeltiyordur eminim.

Mühendislik eğitimi denince işin içine birçok faktör giriyor. Okulun ve öğretmenlerin kalitesi, maddi olanaklar, şehrin olanakları, ve en önemlisi öğrencinin bilgiye olan açlığı ve maddi olanakları bu eğitimin kalitesini belirliyor. Tüm bunlar öğrencinin hem teorik bilgisini hem uygulama özelliklerini arttıran faktörler. Teorik dersi olup da uygulaması yapılamayan okullar olabilir belki bilemiyorum. Öğrenci de önemli dedim çünkü aynı bölümü hangi bölüm olursa olsun, 4 senede bitiren var 7 senede bitiren var, o da mühendis o da!!! O yüzden genelleme yapmamakta da fayda var.

İş konusuna gelirsek, size bakım sektöründe 3 farklı meslek grubundan gerçek kişilerle örnek vereceğim.

1. kişi teknisyen olsun: Son çalıştığım teknisyen ustamız kendisini o kadar geliştirmiş ki arızalara müdahele çözüm modifikasyon olaylarını geçtim. Adam baştan bir sistem kurabiliyor ve yazılım donanım her türlü işi kendisi yapabiliyor. Hatta fabrikanın en tecrübeli mühendisinin bile çözemediği arızalar için evden çağrılıyor bu ustamız. Gerçi işin içine biraz matematik girince yardım alıyor orası normal. Mesela farklı bir ustamızın ise yazılımın "y" sinden haberi yok.

2.kişi teknik öğretmenimiz: Bir diğer fabrikada birlikte çalıştığım teknik öğretmen bir arkadaşımız vardı. Tüm teknik konularda kendisini o kadar geliştirmiş ki bir mühendis statüsünde çalışıtırılıyordu ve aynı zamanda da uygulama konusunda da çok iyiydi. Ama iş biraz ingilizce veya ayrıntılı yazılım konularına gelince tabii eksikleri oluyordu. Ama eğitimlere katılarak araştırarak öğreniyordu. (Zaten basit bir fabrikada bakım işleri için çok ayrıntılı bir mühendislik bir iş olduğunu düşünmüyorum)

3. kişi de mühendis olsun. Şimdi bir çok mühendis arkadaşım olduğu için daha farklı örnekler vermek mümkün. Mühendislikle alakası olmayan arkadaşlarım da oldu doğrusunu söylemek gerekirse. Fakat bunun dışında türkiyenin önde gelen kurumlarında çalışan bazı ilklere imza atmış veya önemli projelerde yer almış son çıkan teknolojileri kullanan mühendis arkadaşlarım da var.

Sonuç olarak kişi kendi kalitesini belirliyor.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Öncelikle sınavdan istediği sonuçları alanlar için hayırlı uğurlu olsun.

Bu kadar çatışmaya ne gerek vardı ki? Kimse kimseyi işinden edecek değil. Mühendis olan adam hakkıyla o konuma gelmişse endişelenmesine gerek yok, zaten yapılacak bir iş varsa o adam yapacaktır. Diploma sadece işe sokar, işte uzun süre tutamaz adamı. İş dünyası, şirketler acımasızlar. İşverenin istediklerini yapamıyorsa gözünün yaşına bakmaz atar zaten kapının önüne, o zaman gerçek! mühendisi işe alır. Eğer bu endişeler devlet kadroları içinse evet o konuda yapacak bir şey yok maalesef yok aynı zamanda özel sektör için bu kadar bağırıyorsa şu sevgili mühendis arkadaşlar, kusura bakmayın o sizin ezikliğiniz. Benim diplomam var, o adam benden daha yetenekli / tecrübeli / kafası çalışıyor / işi hak ediyor... ama diplomam olduğu için onu değil beni işe almalısınız. İşte bunu söylemiş olursunuz. Olay sadece mezun olmak değil, hakkını vererek mezun olmak. Eğer bunu yaparsan zaten rakip tanımazsın, istediğin işe girersin.

DGS ile mühendisliğe geçen adamları eleştirenler de hataya düşebilirler. Tamam aralarından bazıları bazı derslerde zorlanabilirler ama azımsanmayacak kadar defa mühendisliği ilk sınıftan itibaren okuyan adamlardan daha başarılı oldukları görülmüştür. Bu adamlar zaten iki yıllık bölümleri derece ile bitirmiş adamlar + sınavdan iyi puan almış adamlar (sınavın zorluğu / kolaylığını tartışmıyorum) + intibak yılı ile fark derslerini vermiş adamlar. Bu tür insanların eleştirilmesini eleştiririm ben de.

Aynı şekilde bütün öğretmenlik mezunlarını da bir tutup, arada çoğu mühendisten daha başarılı olanları da eleştirmek / küçümsemek haksızlıktır.

Bunlara ek olarak meslek liselerine haksızlık yapıldı, anadolu liseleri - fen liseleri çok şukela yaşarılar diyenlere de söyleyecek birkaç sözüm var. Olaya haksızlık olarak bakarsanız anadolu liselerine de fen liselerine de çok büyük haksızlıklar yapıldı. Tamam alanın dışında bir bölüm seçersen .8 yerine .3 ile çarpılan katsayıdan dolayı mağdur oldun, bu sistemi uygulayanın taa amg ama kendi alanınla ilgili bölümlere de sınavsız giriş hakkın vardı (şu an nasıl bilmiyorum). Fen liseli, anadolu ya da düz liseli bir adam o bölüme girmek istese giremiyordu. Hep kırılan puanlardan bahsedilmiş ama kimse o +24 puandan bahsetmemiş. Öğretmenlik okumak isteyen bir anadolu/fen/düz liseliye hiç mi haksızlık yapılmadı? Ya ilahiyat fakülteleri? 2006 için konuşuyorum, okuldan 100 tam puan alan bir fen liselinin alacağı puan 100 x .8 = 80 olacaktır. ÖSS'de tüm soruları doğru cevaplasa alacağı puan 300 olacaktır. 380 ile Boğaziçi matematik öğretmenliğine giremeyen bu adamın hakkı hiç mi yenmedi? O yüzden sadece teknik liseliler mağdur olmuş gibi eleştirmeyin, o adamların da hakkı yendi aynı pencereden bakarsanız.

Yukarıda da bolca defa söylendiği gibi eleştirilmesi gereken bu sınava girip de iş bulmak için uğraşan adamlar değil, bitirdiği bölüm ile alakalı iş olmadığı için işsiz kalan ve bu sınava girmek zorunda olan adamları bu duruma sokan yönetim olmalıdır. Girenlerin çoğu ünvan için, mühendisleri işinden etmek için ya da ego için girmemiştir o sınava. Milletin derdi iş sahibi olabilmek.

Edit:

Ek olarak, mühendis adama "mühendislik eğitimi boyunca aldığın derslerin kaç tanesini gerçek hayatta kullanıyorsun?" diye soran arkadaşlar, lütfen bilip bilmeden yorum yapmayın. Hepsini aynı anda kullanmak zorunda değil, belki çalıştığı alan gereği bazılarını hayatı boyunca hiç kullanmayacak ama emin olun orada öğretilenlerin hepsi gerçek hayatta kullanılıyor. Kullanılmıyor diyen adam piyasanın tamamını değil, bir kısmını biliyordur.

JPriest tarafından 03/Ağu/13 13:47 tarihinde düzenlenmiştir

Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

YA BU NEYİN KAFASI,

Üniversite de gördüğünü piyasada mı uyguluyorsunuz lan MÜHENDİSLER. Havasında herkes.

LA o zaman ben tıbba gitmek istiyordum nasılsa doktorların çoğu 6 yılda bir cacık öğrenmiyorlar pratisyenler ilaç yazmak dışında ne iş yaıyorlar değil mi ?

Sizin kafanızda SİZDE OTURUR  İLAÇ  YAZARSINIZ AKŞAMA KADAR.

Ama gerçek bu değil adam çalışmış kazanmış adı doktor olmuş mühendisliği KAZANAN adamında adı MÜHENDİSTİR.

Sonradan mühendis olmakta nedir ? Hemde mühendislik eğitimini küçümsüyorsunuz ya şaşıyorum.

Mühendislik eğitimi böyleyse Teknik Hocalık eğitimi nasıldır düşünemiyorum.

Bariz bir şekilde her şey ortada iken. Başka meslek grubundaki insana mühnedislik unvanı verilirken buna mühendisleri küçümseyerek hak vermek saçmalıktan öteye gidemez. 

Ya neyi ispatlamaya çalışıyoruz ki onuda anlamadım.

Her yere mühendislik açanlarda hata. Adam 150 binle su ürünleri mühendisi oluyor elinde 2 sayfa fotokopiyle sınıf geçiyor ha işte onlaraysa sözünüz sonuna kadar haklısınız.

@zeybekustasi hocam tamamiyle katılıyorum.

Teknik eğitimdeki eğitimin halini düşünme hocam. Yok zaten eğitim felan. Arkadaşlarım var teknik eğitimde. Yok şu sınavdan kopya çektik, yok hoca soruları verdi, yok akıllı telefonla kopya çektim, yok önceki sınavın sorularını sordu.

Fizik 2 den test oldu felan düşün yani...

Bu konudaki ilk ve son mesajım.

Ben teknik eğitimdeki arkadaşların Mühendis olmasına karşı biri değilim.  Hatta olmalarını isterim. Bizim sıkıntımız mühendislik tamamlama sınavının seçiciliğinin gerçekçi olmaması. Burada "mat3 zaten aldık fizik 2 zaten aldık!" diyipte, "Diferansiyel denklemlerden veya manyetizma konularından sınava girin o zaman" dediğimizde laf edenleredir lafımız. Ya da "mühendis dediğin nedir amk? Biz uygulamalı görüyoruz göt laleleri!" diyip DÖNEKÇE mühendis olmak için çalışanlara laf etmekteyim. Madem küçümsüyorsun niye mühendis olmaya çalışıyorsun?

Yoksa hakeden mühendis olsun zaten bunu gönülden isterim. Ama ben burada 4 senede ağzımla kuş tutup fizik 2 veriyorsam, adamlar test oluyorsa, 5. senemde difransiyel alıyorsam bu bana da yapılmış bir haksızlıktır.

DrKill tarafından 03/Ağu/13 17:47 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Mühendisliğin de içine sıçtılar. Tebrik ediyorum. Hemşireler de sınavla doktor olsun amk o zaman

We can be more, we can be much more.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

la bari fizik kimya matematik 

okuyanlarada sınavla ar-ge mühendisi ünvanı versinler

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

YA BU NEYİN KAFASI,

Üniversite de gördüğünü piyasada mı uyguluyorsunuz lan MÜHENDİSLER. Havasında herkes.

LA o zaman ben tıbba gitmek istiyordum nasılsa doktorların çoğu 6 yılda bir cacık öğrenmiyorlar pratisyenler ilaç yazmak dışında ne iş yaıyorlar değil mi ?

Sizin kafanızda SİZDE OTURUR  İLAÇ  YAZARSINIZ AKŞAMA KADAR.

Ama gerçek bu değil adam çalışmış kazanmış adı doktor olmuş mühendisliği KAZANAN adamında adı MÜHENDİSTİR.

Sonradan mühendis olmakta nedir ? Hemde mühendislik eğitimini küçümsüyorsunuz ya şaşıyorum.

Mühendislik eğitimi böyleyse Teknik Hocalık eğitimi nasıldır düşünemiyorum.

Bariz bir şekilde her şey ortada iken. Başka meslek grubundaki insana mühnedislik unvanı verilirken buna mühendisleri küçümseyerek hak vermek saçmalıktan öteye gidemez. 

Ya neyi ispatlamaya çalışıyoruz ki onuda anlamadım.

Her yere mühendislik açanlarda hata. Adam 150 binle su ürünleri mühendisi oluyor elinde 2 sayfa fotokopiyle sınıf geçiyor ha işte onlaraysa sözünüz sonuna kadar haklısınız.

Yoksa hakeden mühendis olsun zaten bunu gönülden isterim. Ama ben burada 4 senede ağzımla kuş tutup fizik 2 veriyorsam, adamlar test oluyorsa, 5. senemde difransiyel alıyorsam bu bana da yapılmış bir haksızlıktır.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek

Nerede çarpık sistem var bizde zaten. Sistem zaten berbat üzerine bir de sikko sınavı getirmişler. İnsanın kapasitesi neyse onu yapacak arkadaş bu iş bu kadar basit. Herkesin mühendis, doktor ya da bilim adamı olmasına gerek yok bu kafa yapısı zaten bu mesleklerin içerisini boşaltıyor. Ben 1 yıl hazırlık 4 yıl tamamı ingilizce eğitim alayım. Termo, akışkanlar, ısı, kütle, mat, diferansiyel, matematiksel modelleme, proses kontrol, proses tasarım derslerini alayım, okuldaki hocalar siz mühendissiniz bunları bilmeden size diploma haram modunda takılsınlar. Doğru düzgün tasarım planlama eğitimi mühendislik dersi almamış adam benimle aynı ünvanı alsın bence böyle bir adalet yok. En iyi teknik eğitimi almış birisi bile bence Mühendislik ünvanı almayı haketmiyor neden mi ? Çünkü yetiştirilme ve verilen eğitim farklı. Eğitimin amacı farklı birisi tekniker diğeri tasarımcı yetiştiriyor ortada zaten. 

Burada teknik eğitim alanları küçümsemiyorum emektir, zordur ama bana gelip biz daha çok şey biliyoruz martavalını okumasın kimse. 

Inferius tarafından 12/Ağu/13 02:29 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek
    Inferius bunu yazdı

Nerede çarpık sistem var bizde zaten. Sistem zaten berbat üzerine bir de sikko sınavı getirmişler. İnsanın kapasitesi neyse onu yapacak arkadaş bu iş bu kadar basit. Herkesin mühendis, doktor ya da bilim adamı olmasına gerek yok bu kafa yapısı zaten bu mesleklerin içerisini boşaltıyor. Ben 1 yıl hazırlık 4 yıl tamamı ingilizce eğitim alayım. Termo, akışkanlar, ısı, kütle, mat, diferansiyel, matematiksel modelleme, proses kontrol, proses tasarım derslerini alayım, okuldaki hocalar siz mühendissiniz bunları bilmeden size diploma haram modunda takılsınlar. Doğru düzgün tasarım planlama eğitimi mühendislik dersi almamış adam benimle aynı ünvanı alsın bence böyle bir adalet yok. En iyi teknik eğitimi almış birisi bile bence Mühendislik ünvanı almayı haketmiyor neden mi ? Çünkü yetiştirilme ve verilen eğitim farklı. Eğitimin amacı farklı birisi tekniker diğeri tasarımcı yetiştiriyor ortada zaten. 

Burada teknik eğitim alanları küçümsemiyorum emektir, zordur ama bana gelip biz daha çok şey biliyoruz martavalını okumasın kimse. 

http://yigitdemirag.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

yaziklar olsun bana, onca yil okudugum salak bolume

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 12000 Toplam Mesaj: 98