Muhteşem Yüz Yıl
-
Üstadlar kaç gündür show tv de fragmani çıkıyor. Kanuni sultan süleymanin hayatını anlatacak olan dizi benim bir osmanlı torunu olarak şahsen kanıma dokunduğu için müritlere bir paylaşmak istedim. Dizi çok carpitilmis. Kanuninin zevk ve sefa içinde yaşadığını söylemek istiyor oysa kanuni döneminde osmanlı topalkarı en geniş sınırlara ulaştığı dönem. Senaryoyu yazan kim bilmiyorum ama osmanlı düşmanı olduğu kesin. Böyle bir diziyi tüm mürit arkadaşlarımdan izlemeyerek protesto etmenizi rica ediyorum. Lütfen bir tartışma konusuna çevirmeyelim konuyu. Saygılar.
-
hoca o adam oynuyorsa dizinin içine sıçarlar hükümdarlık değilde aşk dizisi olur
o padişağı vezirle vezir soytarıya sonra hepsi soytarıya :))
-
Çok fazla dikkat etmedim ama ufak bir bakışla bile bir acayipliık /çarpıtma olduğunu anlamak zor değil.
Türklerden neden adam akıllı bir şey çıkmaz akadaş her dizimi boktan olur suyu çıkarılır
-
karamehmet taraf değiştiriyor onun sancıları bunlar.tarih çarpıtılmış falan filan önemi yok bunların bilen biliyor zaten neyin doğru neyin yanlış olduğunu.hür adam filminin show tv de reklamının yapılamadığı da konuşuluyor şu sıralar.acaba tesadüf mü ? türkcell bank asya işbirliği sona erecekmiş projeler rafa kaldırılıyormuş.acaba tesadüf mü ?
-
Haremi yine kerhane gibi tasvir ederler kesin. Nitekim belirtilerini gördüm biraz. Konu ecdada sövmek oldu mu üstümüze yoktur,malum.
-
-
Bi ara cnbc-e de bi dizi vardı ingilterede mi nerde geçiyodu kral her bölüm bi hatunu götürüyodu ona benzemiş gibi duruyo izleyince anlarız :D
-
Hoca, adam toprakları en geniş hale getirmiş diye eğlenemez mi?
Harem denilen bi gerçek var sonuçta.
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sonrada göt kadar kalıyo memleket
-
tarih ve tarihsel kişiler kimsenin malı değildir, kimse kafasına göre kanuni, cengizhan yada jean d'arc yaratıp kafasına göre oynatamaz. yalnızca türk filmleri için değil tüm filmler için aynı şey geçerlidir, genç nesillerin ve toplumun büyük kısmının bu karakterleri filmlerden dizilerden izleyip öğreneceği , yaaani artık eskisi gibi tarih kitaplarından değilde medya da gördüğünden etkileneceği gerçeği malum ... filme alınacak senaryoların bir şekilde denetlenip tarihsel gerçeklere uygunluğu onaylandıktan sonra işlem görme zorunluluğu getirmek tüm dünya sineması için zorunluluk haline geldi. allahmuafaza , aynı filmi birde sırplar çekse, ermeniler atatürk filmi yapmaya kalksa ve bunlar çıkıp dünya sinemalarında gösterilse insan içine çıkacak yüzümüz kalmaz
tarih parayı basan sinema yapımcısının götünden uydurabileceği bir halt değildir , mevzuyu herkesin kendi tarafından anlatması başka bişey cariye hoplatan kanuni, oğlanları öpen 4.murat (istanbul kanatlarımın altında) görmek ayrı bişey. geçen şakirtin biri film yapmış yok efendim kürtsait atatürk ü fırçalıyormuş(??!!), şimdi bunu zkermisin sabahamı bırakırsın naparsın ?
insanların kendi kendilerine sınır koymasını, desturunu bilmesini bekleyemeyiz bunu yapacak olan devlettir, o devlet ki nasıl youtüpü google ı kapamasını biliyor yassak kardeşim diyip kesip atıyor ...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------sonrada göt kadar kalıyo memleket
-----------------------------onlar senin ceddin be kardeşim ingilizi olsun amerikanı olsun bu gibi diziler programlar hep onların oyunu kendine gel! arkadaşlar bn açacaktm güzel olmş açlması çok destek olalım sitesi olanlar yer versin ki en azından sanal alemde çok büyük tepki verelim duyarlı olacağınızı umuyorum!