Muhteşem Yüz Yıl
-
ben osmanlıyı görmek istiyorum haremden banane
-
:D
-
WALLACEs bunu yazdı:
-----------------------------
Madem Osmanlı'da kadınlar bu kadar açık saçık giyiniyodu da, kapalı giyinen bi kadın görüldümü Osmanlı dönemine geri dönmeye çalışıyorsunuz diye ısrar ediliyor. :)
Genelde onu böyle işlerden bihaber olan cahil tipler söylüyor..Eğer söyleniyorsa da örnek olarak İran'ı veya Arabistan'ı versinler, Osmanlıyı vermesinler.. Çünkü Osmanlı Arap kültürü yüzünden son dönemlernde bu hale geldi ..
NOT: Kardeşim eskiden öyleymiş hangi din, mezhep, ırk veya imparatorluk olursa olsun o dönemde sultanlar krallar padişahlar fetih yapar kendilerine ödül olarak da sarayda alem yaparmış bu sadece Kanuni ya da Başka bir krala özgü birşey değil. O zaman bunlar hep normal ve olağan şeylerdi ve bunlar olmuş şeyler, gerçek yani. Bizim sorunumuz Osmanlıyı sadece iyi yönüyle ele almamız sadece TABU şeklinde bakmamızdır. Tarihimz şanlıdır ! Ama Unutmayalım ki her ırk ve devletin tarihinde kötü alışkanlıklar ve olaylar vardır.! Doğal olarak Osmanlının da kötü yanları vardı..
Peki Kanuni yerine Sarı Selim konu alınsaydı ne bok yicektik? :)
-
Arkadaslar sunu kabullenelim Osmanlıda Türklük diye bi kavram yoktu taki Turancılık akımına kadar...
Osmanlıda ben Müslümanım Osmanlıyım anlayışı vardı. Hatta yönetici ve halkın %99 unun Orta Asyadaki türklerden haberi bile yoktu nerden geldiklerini bilmiyorlardı bile. 1908 yılında ilk defa kökenimizin Orta Asyaya dayandığı anlaşıldı. Biz Hadi abi bırakın latin alfabesini Göktürk alfabesini kullanalım desek 38 harfli babalar gibi alfabemiz varki hiç bi sıkıntı olmaz hatta dilimize daha uygundur.
-
adamların gerçeği yansıtsalar o dizi kapanır.Bizim izlediğimiz olayların temiz yüzü aslında durumlar daha vahim
-
bu konu ile ilgili kültür bakani cok güzel bi acıklama yapti.
hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir!
re re re ra ra ra kültür bakanı cok yaşa.
-
BURAK_X bunu yazdı:
ben osmanlıyı görmek istiyorum haremden banane
aç bi tarih kitabı resimlere bak madem.
karşı görüşe saygı,karşı görüşe saygıda bi yere kadar böyle saçma sapan eleştiriye saygı mı duyulur yaw.İşiniz gücünüz tarihle övünmek,geçmişinizi pohpohlamak sanki random değilde kasti türk doğdunuz !
ulan kırk yılda bi güzel dizi yaptılar bu dizi bi kapansın varya çarşıyı karıştırmazsam bana da niko demesinler ! -
Silent_King bunu yazdı:
Arkadaslar sunu kabullenelim Osmanlıda Türklük diye bi kavram yoktu taki Turancılık akımına kadar...
Osmanlıda ben Müslümanım Osmanlıyım anlayışı vardı. Hatta yönetici ve halkın %99 unun Orta Asyadaki türklerden haberi bile yoktu nerden geldiklerini bilmiyorlardı bile. 1908 yılında ilk defa kökenimizin Orta Asyaya dayandığı anlaşıldı. Biz Hadi abi bırakın latin alfabesini Göktürk alfabesini kullanalım desek 38 harfli babalar gibi alfabemiz varki hiç bi sıkıntı olmaz hatta dilimize daha uygundur.
-----------------------------Bu yoruma genel olarak katılıyorum. O dönemde Ne türklük nede türkçe vardı osmanlıda.Herkesin Müslümanım dediği ve Farsca-Arapça karşımı bir dilin kullanıldığı ortam vardı.
İşin komik yanı avrupalılar bizim türklügümüzü bizden cok lanse ederlerdi . Osmanlı bir savaşa girdiğinde Türkler savaşıyor olarak bahsedilirdi.
Yalnız Göktürk alfabesi mevzusuna katılmadıgımı söyleyim. Uluslararası iletişimde vs. çok zorlanırdık. Sadece bizim bildiğimiz kullandığımız bir alfabe(Hele İbranice ve Ermeniceyi görünce). Ayrıca bugün Göktürk devleti toprakları üzerinde kurulu olan Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan gibi Türk kökenli devletlerin bile Kiril alfabesini kullandığı düsünülürse cokda mantıklı olmazdı :)
-
Madem herkes bu kadar karşı bu diziye de nasıl dizi en fazla reyting alan yapım oluyor. İşin içinde vuruş oldunmu izliyoruz biz Ali, Veli , yenge , padişah farketmiyor demek ki birinin eli birinin şeyinde oldukça sorun yok bu ülkede o yüzden kesinlikle karşı olunan bi durum yok ortada.
O kadar karşı olanlar Yayınlandığı zaman izlemeyerek tepkisisi pek ala koyabilir ve İZLENMEYEN DİZİLER DE YAYINDAN KALKAR. Yayından kalkmazsa bu da demektir ki konuşuyoruz ama boş konuşuyoruz....
-
google a sülüman yazınca haremdeki kızlardan biri çıkıyo popülerlerin arasında