Mürit Panxer Haklıymış (İphone)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    acikistihbarat bunu yazdı

zalım adam hiç iyi demedin. yeni aldığım telefonun pili dandik çıktı diye mi canımı sıkayım servise gönderebilmek için yedek telefon aramakla mı canımı sıkayım. sorun yok normal deseydiniz kuyruğumu kıvırıp köşeme çekilecektim. lanet olsun böyle applea da böyle iphonea da beyler sakın almayın bu dandik apple ürünlerini. niye note 8 almadım diye pişmanım harbiden :|

O kadar abartma bozulmayan ürün yoktur markayla kaliteyle alakası yok. En iyi markaların bile kutudan bozuk çıkan ürünü olabiliyor önemli olan o ürün elinde patlıyor mu yoksa sorunsuzunu veriyorlar mı. Söveceksen arayüze, pahalı olmasına, müşterisine sen ne anlarsın ben ne veriyorsam onu kullan demesine falan söv :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

@acikistihbarat

Aylarca nasıl yatabilir ki iphone 8 ? iphone 7 ve altı bir model alsaydın tamam rafta beklemiş olabilir derdimde 8 yeni çıktı. Ayrıca teknoloji şans işi. Mesala benim S7 Edge'te 2 sefer batarya değişti. En sonunda lanet edip sattım. 

Üretim tarihi içinde sene ve hafta olarak görebilirsin. Örnek veriyorum 2018'in 6. haftası gibi. Sorgulama sitesi : http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html

Seri numarası (imei numarası değil) girersen site üretildiği fabrikaya kadar söylüyor sana.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Aypon diye diye, benim Aypon X  telefonda sorun fark ettim.

Ekranın iç alt kısmında lekelenme olmaya başladı. Cumartesi gününe randevu aldım.

Bakalım sonuç ne olacak.. Ya boktan bir temsilci kullanıcı hatası diyecek, yada ekranı değiştirelim diyecek ( bende kabul etmeyeceğim )

Kem gözlü androidciler sizi :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

Ekranın iç alt kısmında lekelenme olmaya başladı. Cumartesi gününe randevu aldım.

Bakalım sonuç ne olacak.. Ya boktan bir temsilci kullanıcı hatası diyecek, yada ekranı değiştirelim diyecek ( bende kabul etmeyeceğim )

Çözüm bulurlarsa apple storeda bir secde yap. Ellerini öp ve arkana bakmadan çık oradan :)

Not: Çözüme var olan ekranı tamir etmekte dahil

Yazilimci tarafından 07/May/18 14:11 tarihinde düzenlenmiştir

Titanyumun gücü adına!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

@acikistihbarat

Aylarca nasıl yatabilir ki iphone 8 ? iphone 7 ve altı bir model alsaydın tamam rafta beklemiş olabilir derdimde 8 yeni çıktı. Ayrıca teknoloji şans işi. Mesala benim S7 Edge'te 2 sefer batarya değişti. En sonunda lanet edip sattım. 

Üretim tarihi içinde sene ve hafta olarak görebilirsin. Örnek veriyorum 2018'in 6. haftası gibi. Sorgulama sitesi : http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html

Seri numarası (imei numarası değil) girersen site üretildiği fabrikaya kadar söylüyor sana.

2017- 10.ay çıktı. 2018 2.ayın 15.günü aldım.kabaca 4 ay yatmış :D 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O zaman seninki ilk üretilen cihazlardan. Hatalı üretim olma ihtimali var. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

O zaman seninki ilk üretilen cihazlardan. Hatalı üretim olma ihtimali var. 

cihaz mı pil mi hatalı üretim olabilir ? ben direk komple cihaz değişimi isteyim o zaman.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ona bir şey diyemem. Genelde piyasaya yeni çıkmış cihazlarda biraz beklemek lazım. Zira kullanıcılardan gelen şikayetlere göre firma yeni üretilen cihazlarda değişikliklere gidebiliyor. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

telefonu yılbaşından 15 gün önce aldım.

an itibari ile 6. ayına yaklaştı.

batarya sağlığı kullanım alışkanlıkları ile alakalıdır. 

kız arkadaşıma da aynı tarihlerde aldık onun batarya sağlığı %96 

Nelere dikkat etmelisiniz. NOT EKSTREM DURUMLAR HARİÇTİR YOLA GİDECEKSENİZ TABİKİ YÜZDE KAÇ OLURSA OLSUN TAKIN ŞARJ EDİN. 

Optimum batarya sağlığı için.

1. Günde sadece bir defa şarjın en düşük olduğu ve şarj olurken hiç kullanmayacağınız saatler olan uyurken şarja takmak. Sabah çıkarmak.

2. Üstte yazdığım gibi batarya şarj olurken aynı anda telefonu kullanımdan kaçının , kızlar ve kadınlar genelde bataryaları %200 daha çabuk bozuyor sebebi ise şarj %50 deyken biter diye şarja takıp aynı anda instegram vs girmeleri.  Bataryanın dolarken aynı zamanda cihazı kullanmaya çalışmanız cihazı aşırı ısıtacaktır , aşırı ısınma batarya sağlığını negatif yönde etkiler.

3. Cihazı gereksiz yere anasını ağlatacak sıcaklıklara sokmamak , yazın plaja götürecekseniz bile ya çantanızın en ortasına en kötü havlunuzun altına koyun , millet 2-3-4-5-6k verdikleri telefonu direk güneş ışığının altına bırakıyor buda aşırı ısınma = aşırı ısınma batarya + cihaz donanımının erken yıpranması ve bozulması demek.  Mobil pubg gibi mobil işlemcilerin anasını zıken uygulamalardan uzak durmak , pc ye emulatör koyup oynayın ister samsung olsun ister iphone  mobil pubg gibi oyunlar aşırı ısınma ve aşırı güç tüketimi nedeniyle cihaz ömrünü kısaltır. 

4. Sürekl şarj et çıkar et çıkar yapmamak %10 olmuş takayım %20 olsun sonra bi tekrar takayım.  Ekstrem durumlar hariç böyle kullanımı alışkanlık haline getirenler 1 yıl içerisinde bataryasını öldürüyor. 

bunlar örnektir , okadar para verdiğiniz cihaza işkence etmeyin.

not : marka ile alakası yok yukarıda saydıklarımın hepsi apple samsung htc bilimum herşey ile alakalıdır. 

birde kullanmadığınızda cihaz batarya sömüren şeyleri kapatmalısınız.

5. gps ve wifi gibi şeyleri o an kullanmıyorsanız kapatın cihaz oldugu yerde şarj kaybına uğruyor normal kullanımlarda note8 ve iphone x 1.5 günlük batarya ömrü sunar , fakat siz GPS WIFI kullanmadığınız halde açık bırakırsanız arka tarafta sömürmeye devam edecektir.  

6. icloud dan senkronize olmasını istemediğiniz şeyleri kaldırın , mesela phonedrive uygulamasında 10gb dosyam verilerim var fakat icloud ile senkronize olmasını istemiyorum senkronizeyi kapatırsanız wifi ye bağlandığınızda hem cihaz onu yedeklemeye uğraşmaz hemde icloud alanınız dolmaz örnektir. 

7. android de öncelik  apple da ise yapsanız daha iyi olan açık uygulamaları ve sekmeleri kapatmak , cihazın o an ihtiyacı olan performansı azaltarak batarya tüketimini düşürür. 

hem android tarafında hem ios tarafında turbo ve düşük frekansa sahip işlemciler bulunmakta , o an çok fazla iş yaptırırsanız yüksek hızlı işlemciler devreye girecek ve tüketim yükselecektir , fakat gerçekten ihtiyacınız yoksa motoru ısıtmaya da gerek yok. 

PanxeR tarafından 07/May/18 16:43 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

Çözüm bulurlarsa apple storeda bir secde yap. Ellerini öp ve arkana bakmadan çık oradan :)

Not: Çözüme var olan ekranı tamir etmekte dahil

Bazı konularda agresifimdir.

Çok mız mız yaparsa, telefonu cama fırlatır giderim. ( yapmadığım şey değil )

Cumartesi günü sonucu buraya yazarım. 

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
Toplam Hit: 23763 Toplam Mesaj: 195
iphone iphone en iyi telefon iyi telefon andorid vs iphone