Nasıl Ateist Olurum? [Yazan: S¢An]
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
n2 bunu yazdı:
-----------------------------Ateist olmak için en kısa formülü veriyorum:
- Kuran, İncil ve Tevrat gibi kitapları baştan sona bi okuyun.
-----------------------------Eywallah hocam, o kadar kitap okumuşsun sana koymaz bi de sana zahmet al embriyoloji kitabı oku. Sonra ben bu kadar düşük bir ihtimale karşın nasıl nefes alabiliyorum? bir sperm ve biri yumurta hücresinden nasıl varoldum da düşünebiliyorum? diye kendine sor.Tesadüfe tesatüf tesatüf etmez. Hala daha bir yaratıcının varlığına inanmıyorsan sende idrak sorunu var demektir ki benim sana oturup anlatabileceğim birşey ne yazık ki yok.
Alkışlıyorum... Düşün bakalım yüzündeki o küçük küre nasıl görebiliyor. Sence bu kendi oluşması mümkünmüdür? Oluşsa ağaçtada olurdu dalını kıracağın zaman sana karşı koymasını bilirdi. Her şey bi düzen içinde devam etmekte. Bu sencede böyle değilmi? Peki düzen kendi kendine olurmu? Elbet birisi bu düzeni sağlamalı. Sınıfta bile öyle. Öğretmen olmazsa o sınıfta bi düzen olurmu? En basiti bu... -
SilenC3 bunu yazdı:
dün itibariyle 4 kitap diye tanımladığımız zebur,tevrat,incil(4),kuran bunların hepsini TAM olarak okudum hepsinde akıldan, iyi dawranışlardan, mantıktan falan söz etmiş birileri çıkıyo bi yaratıcının bu kitapları gönderdiğini söylüyo we mantıktan söz ediyo :) bakın ben deist bi insanım bi yaratıcının olduğuna inanyorum yada inanmak istiyorum diyelim ismi ne olursa olsun onunla benim aramda bişeydir. bide kuranda bişey dikkatimi çekti dinde zorlama yoktur yazan bi ayet wardı ama aynı andada sapkınları saptıkları yoldan döndürün bu sewaptır denen bi ayet wardı şimdi bu nedir istemem yan cebime koy tarzında bi söz dimi we bunlardan 1000 lerce sayabilirim size şimdi bazılarına göre kutsal ama insan hiç düşünmez hiç sorgulamazmı adam ateistim dio siz burda ne küfürler ediosunz sizene arkadaş sizi zorlayan bişey varmı inanç özgürlüğü dimi :) z-chan çok güzel noktalara değinmiş ama bakın ne küfür ne aşağılama dinlere inanıyosanız ilk başta saygıyı öğrenin sonra dininizi insan gibi savunun !!!
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------hocam o zorlama olayı şöyle ki :
Çok fazla içmiş bir şarapçı düşün.Elinde şarap hala içmeye çalışıyor.Fakat biraz daha içerse onun bunun bacısına sarkıcak, küfür edicek ve hiç olmadı kendine zarar vericek, verdiricek.Şimdi sen gelip bu adama elinde ki şaraba 10lira veriyorum bana ver dediğin zaman o adam o şarabı sana verir.Veya o kişiyi iş-güç sahibi yapmak şartıyla içmesini bir şekilde engelleyebilirisin.Bu sadece bir örnek.
Ya da sokakta paraya ve kalacak yere ihtiyacı olduğu için fahişelik yapan bir kadın düşün.Sen bu kadını ondan faydalanmamak şartıyla evine alıp, ona yemek ve bir oda verebilirsin.Böylece o kadının yoldan sapmasını engellersin.
Kuran'ı okumak kadar iyi yorumlamakta önemli :)
----------------------------- -
HAXION bunu yazdı:
-----------------------------KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------Ateizm
Tanrının olmadığına inanmak demek değildir
Tanrının olduğuna inanmamaktır.
İlgililere
-----------------------------Yani Allah var diyorsun ama inanmıyorum diyorsun.
Seni ve yaşadığın evreni yaratan Allahın olduğuna inanıyorsun
ama ben seni tanımıyorum diyorsun
çok ilginç bir durum..
-----------------------------Öncelikle senin bu yazmış olduğumu anlaman için ilk yazdığımı bi daha okuman gerek.
Çünkü anlaşılan ya gözüne gözlüğünü takmadın , ya da yarısını okuyup laf sokmaya koyuldun.
Ben orda allaha vurgu yapmadım , Ateizm'in de bir inanç ve din olduğunu düşünenler var . Onlara gönderme yaptım.
Tanrının olduğuna 'inanmamaktır'
Eğer bir şeyin olduğuna inanmıyorsan zaten o şey yok demektir bana burda felsefe yaptırtma
Yani başkaları kendi tanrılarından bahseder , tanrı var der ama sen buna inanmazsın olay bundan ibaret
Ha bir de
Bir arkadaşımız çok doğru yazmış
- Kuran , İncil , Tevratı baştan sona okuyup bitirmen gerek.
-
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------HAXION bunu yazdı:
-----------------------------KafirImam bunu yazdı:
İlgililere
çok ilginç bir durum..
-----------------------------Öncelikle senin bu yazmış olduğumu anlaman için ilk yazdığımı bi daha okuman gerek.
Çünkü anlaşılan ya gözüne gözlüğünü takmadın , ya da yarısını okuyup laf sokmaya koyuldun.
Ben orda allaha vurgu yapmadım , Ateizm'in de bir inanç ve din olduğunu düşünenler var . Onlara gönderme yaptım.
Tanrının olduğuna 'inanmamaktır'
Eğer bir şeyin olduğuna inanmıyorsan zaten o şey yok demektir bana burda felsefe yaptırtma
Yani başkaları kendi tanrılarından bahseder , tanrı var der ama sen buna inanmazsın olay bundan ibaret
Ha bir de
Bir arkadaşımız çok doğru yazmış
- Kuran , İncil , Tevratı baştan sona okuyup bitirmen gerek.
Yine bir başka müridimizin imzasında tesadüftür ki ne gördüm ;
"Bilgi sahibi olmadan , fikir sahibi olunmaz. " Uğur Mumcu
-
anarsist_manyaq bunu yazdı:
burdan adminlere bi kaç şey söylemek istiyorum belki bakarlarda görürler din konusu açılınca ortalk kan gölüne döncekti nerdeyse uzun bi zamandr gireiyodum tbt ye artık grdiim zaman belirli insanlarn konularına bakıyorum seviyeli bi tartışma olucağını dşündüüm için ama görüyorum ki ben siteye girmeyeli siteye her geleni almaya başlamışız önceden ne güzeldi biz kendi kendimize yetioduk üyelikler kapanmıştı kefil sistemi yoktu ne iiydi o sistemi geri istiyorum ben ayrıca bu konuyu güzel bi şekilde anlatan arkadaşıma teşekkür ederim zeka sewiyesi sıfırın altında insanlarn werdii cvplara ramen iyi ibr konuydu keşke şaçma sapan yorumlar olmasaydı.
-----------------------------la kafa dengi bi tane çıktı en sonunda...hacım biri bi konu açıyosa onu konuşma irdeleme gereği duymuşa oturursun bildiğini dökersin ortaya savunduğun düşüncenin sebep sonuç ilişkisini ortaya dökersin...ama a.q bi mal çıkıyo benim dinime küfrediyolar diyo hopppp piyasa karışıyo bi dünye gereksiz adam ve gereksiz küfürleşme aklı başında olan adamların dedği gibi aslında kendi seviyelerini gösteriyolar....
bu adamlar sorgulamadan yaşayan insanlar olduğu için fetocular bu tarz insanlardan daha rahat faydalanabiliyorlar...benim lise hayatım bu ipneler ile mücadele etmekle getçi ne milliyetçi hocalar gördüm tarikatçıların kıçının dibinden ayrılmayan onların dediğini yapan sözünden dışarı çıkamyan :)
size tek bir şey sölemek istiyorum eğer bu ülkeye bir faydam dokunsun diyorsanız çalışın ve okuyun babacanlar yaşanacak bişey varsa o gelir bulur sizi.... başka sözüm yok.
-
HAXION bunu yazdı:
KafirImam bunu yazdı:
İlgililere
çok ilginç bir durum..
-----------------------------Bunu nasıl Tanrı var diye yorumladın şaşırdım.
Burada bahsedilen ateizm bi inanç şekli değildir.Tercihtir,düşüncedir.
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------anarsist_manyaq bunu yazdı:
burdan adminlere bi kaç şey söylemek istiyorum belki bakarlarda görürler din konusu açılınca ortalk kan gölüne döncekti nerdeyse uzun bi zamandr gireiyodum tbt ye artık grdiim zaman belirli insanlarn konularına bakıyorum seviyeli bi tartışma olucağını dşündüüm için ama görüyorum ki ben siteye girmeyeli siteye her geleni almaya başlamışız önceden ne güzeldi biz kendi kendimize yetioduk üyelikler kapanmıştı kefil sistemi yoktu ne iiydi o sistemi geri istiyorum ben ayrıca bu konuyu güzel bi şekilde anlatan arkadaşıma teşekkür ederim zeka sewiyesi sıfırın altında insanlarn werdii cvplara ramen iyi ibr konuydu keşke şaçma sapan yorumlar olmasaydı.
-----------------------------la kafa dengi bi tane çıktı en sonunda...hacım biri bi konu açıyosa onu konuşma irdeleme gereği duymuşa oturursun bildiğini dökersin ortaya savunduğun düşüncenin sebep sonuç ilişkisini ortaya dökersin...ama a.q bi mal çıkıyo benim dinime küfrediyolar diyo hopppp piyasa karışıyo bi dünye gereksiz adam ve gereksiz küfürleşme aklı başında olan adamların dedği gibi aslında kendi seviyelerini gösteriyolar....
bu adamlar sorgulamadan yaşayan insanlar olduğu için fetocular bu tarz insanlardan daha rahat faydalanabiliyorlar...benim lise hayatım bu ipneler ile mücadele etmekle getçi ne milliyetçi hocalar gördüm tarikatçıların kıçının dibinden ayrılmayan onların dediğini yapan sözünden dışarı çıkamyan :)
size tek bir şey sölemek istiyorum eğer bu ülkeye bir faydam dokunsun diyorsanız çalışın ve okuyun babacanlar yaşanacak bişey varsa o gelir bulur sizi.... başka sözüm yok.
-----------------------------Katılıyorum bence dini tartışmalar kökten yasaklanmalı ...
-
evet ne zaman bi dini tartışma çıksa 10 sayfadan aşağı sayfa olmuyor + banlananlar cabası