Nasıl Ateist Olurum? [Yazan: S¢An]
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------abi olay da o,
kendimizi bir koyun değil de beyni olan bir varlık diye düşünürsek niye sorun çıksın ki zaten ?
yani aklı çalışan biri güzel ahlak ı kendi insani duyguları ile edinebilir...
dip not: sadece beyin fırtınası olsun diye uğraşıyorum yoksa umrumda değil =))
-----------------------------Abi koyun'un başındaki çoban sadece, koyun kaçmasın, yanlış yerlerde otlamasın diye var :)
İnsan için düşüneceksek koyundan çok daha zekiyiz, ama hatalarımız da sadece yanlış yerlerde otlamak veya kaçmak değil, yani beyni büyüttüğün zaman, tehlikeler de aynı oranda büyür zaten..
Güzel ahlak'ı edinmek, evet bu mümkün.. Senin benim için mesela..
Ama bulamayanlar elbet olacaktır, veya bulmak istemiyenler..
Ama şöyle bi durum da var, sen bi yaratıcıya inandığın zaman, onun kurduğu bu oyuna kural koymamasını saçma bulmaz mısın?
bende bunu anlamıyom evet bi yaratıcı var kesin bi yargı ama neden bizi yarattı dediğin gibi oyun olsun diyemi ?tamam bazılarımız inandık diinimizin her kuralı yerine getirdik cennete gittik,
diğer kısımdam kafasıan göre takıldı kendini cehennemde buldu ızdırap cekti falan...
ee sonra? yüce yaratıcının burdaki amacı ne ki? biz aciz varlıklar inansak ne olur inanmasak bilen biri varsa benide aydınlatsın...
-
darkness_izmir bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------abi olay da o,
kendimizi bir koyun değil de beyni olan bir varlık diye düşünürsek niye sorun çıksın ki zaten ?
yani aklı çalışan biri güzel ahlak ı kendi insani duyguları ile edinebilir...
dip not: sadece beyin fırtınası olsun diye uğraşıyorum yoksa umrumda değil =))
-----------------------------Abi koyun'un başındaki çoban sadece, koyun kaçmasın, yanlış yerlerde otlamasın diye var :)
İnsan için düşüneceksek koyundan çok daha zekiyiz, ama hatalarımız da sadece yanlış yerlerde otlamak veya kaçmak değil, yani beyni büyüttüğün zaman, tehlikeler de aynı oranda büyür zaten..
Güzel ahlak'ı edinmek, evet bu mümkün.. Senin benim için mesela..
Ama bulamayanlar elbet olacaktır, veya bulmak istemiyenler..
Ama şöyle bi durum da var, sen bi yaratıcıya inandığın zaman, onun kurduğu bu oyuna kural koymamasını saçma bulmaz mısın?
bende bunu anlamıyom evet bi yaratıcı var kesin bi yargı ama neden bizi yarattı dediğin gibi oyun olsun diyemi ?tamam bazılarımız inandık diinimizin her kuralı yerine getirdik cennete gittik,
diğer kısımdam kafasıan göre takıldı kendini cehennemde buldu ızdırap cekti falan...
ee sonra? yüce yaratıcının burdaki amacı ne ki? biz aciz varlıklar inansak ne olur inanmasak bilen biri varsa benide aydınlatsın...
-----------------------------Evet koskoca Allah neden bunlarla uğraşsın.
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------peki bunu yapınca elime ne geçicek
hangi egomu tatmin edicek bana o yeaahh o yeeaahh dedirtecek
yani bunu yapınca neremden şehvet enzimleri salgılıyıcam
neremden galibiyet duyguları taşıcak bunları da söyler misin lütfen :|
sorularıma cevap yok mu :| nasıl konuya sahip çıkmadır bu :|benim gibi bi tariqat elemanını kaybediyosunuz :F
-
Scofield bunu yazdı:
4eye bunu yazdı:
o6u2 bunu yazdı:
4eye bunu yazdı:
-----------------------------Z-Chan annene selam... Kntr alamadım alim aricam annenle özel görüşcem zaten...
hocam ne kadar ayıp, bir tbt müridine yakışmıyor bak diğer arkadaşlar ne güzel saygı çerçeveleri içinde konuyu tartışıyorlar.. apaçi misin, yırtık çoraptan çıkan başparmak mı ?
-----------------------Bu topic hep bunu yapıyor. Geçende dinimizle dalga geçen konular açmıştı. Ben şimdiye kadar onlara değil alay etme küfür
etme neden inanmıyorsunuz diye tek bir laf bile etmedim ama onlar benim dinime saldırırsa dalga eder alay ederse
bende anasında selam söylerim bacısınada...
Z-chn Hem aricam seni kntr yok çalışıom salıya görüşürüz....
-----------------------------Müslümanlığa,Hristiiyanlığa veya başka bir dine hakaret edilmemişki bu mesajda.Oda kendi inancını ve inandığı şeyi yazmış sen bu mesajınla onun inancına hakaret edip daha sonrada kendi inancına saygı bekliyorsun !!
İnandığının dışındaki düşünceler seni bu kadar geriyosa okumıcan.
Burada Hristiyan nasıl olunur diye bi konu açılsa yahudide gelsin ona sövsün bumudur.
-----------------------------Avukatımısın?
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------baron_27 bunu yazdı:
HoLyZone bunu yazdı:
bu elemanın işi gücü tartışma çıkartmak
mal işte :)
-----------------------------hepimiz malız
malın kalitesi önemli
-----------------------------Kendi adına konuş
-
Addict bunu yazdı:
Addict bunu yazdı:
sorularıma cevap yok mu :| nasıl konuya sahip çıkmadır bu :|benim gibi bi tariqat elemanını kaybediyosunuz :F
----------------------------Bişeye karşı savaş vermiyosunki bişeye karşı galibiyet alasın.Bu bi tercih işidir ya inanırsın ya inanmazsın.Herhangi bir egonu tatmin etmesine gerek yok anlayacağın.
-
Ateist bence tanrının var olduğunu bal gibi biliyor ama onu neden kabullenmiyor derseniz bence tanrıdan beklediğini göremediği için onu inkar ediyor aslında bu ateistlik te değil bu şeytana tapmak gibi bişey bi nevi bilmiyorum ateist olma gibi bir düşüncem yok ama bazen benimde tanrıya küfredesim geliyor buda neden oluyor onu hem merak ediyorum hemde sorguluyorum...
mesela ben camiye ara sıra cuma namazlarına giderim onun haricinde gitmem oruç tutmamtopu topu 2-3 tane dua bilirim ama ateist değilim neden derseniz onlar tmm en inkarcılar ben inkar etmiyorum benimkisi sadece bir tercih meselesi gibi bişey her cuma çok dindarmışım gibi camiye gidip razaman ayında teravi namazlarında önlerde saf tutmak vs. bunlar bana göre değil neden derseniz ilk önce bi kendinizi sorgulayın bakalım yaşadığınız şu hayatta ne boklar yiyorsunuz tanrının yasak koyduğu kaç şeye itaat ettiniz onu kabullendiniz püff yani kısacası ben kendi adıma söylüyorum Allahı kandırmak gibi bir çabam yok....
-
Z-CHAN bunu yazdı:
Sence mantıksız olan düşüncem nedir?
-----------------------------koce evrendeki kusursuz dengenin kusursuz yaratıcımız Allah tarafından yaratılmadığına, onun varlığına ve birliğine inanmıyorsan, mantığında bir sorun var demektir...
-
evet BAZI arkadaşlar z-chan a mal demiş, kendi kalitelerini yansıtıyor, diğerleri hep arza çıkartıyor demiş.
Buradan sizin ne kadar AKILLI ve ÖZGÜRLÜKÇÜ olduğunuzu görüyoruz.
Sizin gibi tipleri bilyirouz, bir şey sizin düşüncenizden farklıysa saçma düşüncedir, onu destekleyen varsa arızadır, kafasız, maldır.
Bu sizin kısıtlı zihinlerinizden kaynaklanan bir durum.Başka düşüncelre dolayısıyla başkalarına saygısı olmayan adam en büyük maldır.Kendisinede saygısı yoktur, ne millet için ne vatan için yararlıdır.
Böylelerine sert yönetimlerde, şeriat , komünizm yada faşizmde katli vacip diye yakıştırırlar.
FAkat şanslısınız sizin yada diğer rejimler gibi aptalca, saygısız bir düşünce sistemi Türkiyede mevcut değil.
-
BURAK_X bunu yazdı:
-----------------------------Z-CHAN bunu yazdı:
Sence mantıksız olan düşüncem nedir?
-----------------------------koce evrendeki kusursuz dengenin kusursuz yaratıcımız Allah tarafından yaratılmadığına, onun varlığına ve birliğine inanmıyorsan, mantığında bir sorun var demektir...
-----------------------------Hocam inanmıyorsa, mantığında değil hayal gücünde bi sorun var demektir :))
-
Scofield bunu yazdı:
Addict bunu yazdı:
Addict bunu yazdı:
----------------------------Bişeye karşı savaş vermiyosunki bişeye karşı galibiyet alasın.Bu bi tercih işidir ya inanırsın ya inanmazsın.Herhangi bir egonu tatmin etmesine gerek yok anlayacağın.
her din bana bişeyleri vaat ederken :| vaatsız mi yaşıycam :|ölünce nolucak bana :| göte şemsiye kaçarsa kim çıkarıcak :|
en azından marstan bi arsa satabilmelisiniz amk :F